Halsema gaat ‘patseraanpak’ van Rotterdam niet overnemen: ‘We willen niet etnisch profileren’

In Rotterdam gebruikt men al jaren – met succes – het zogeheten ‘patseraanpak’ in de strijd tegen de criminaliteit. Echter zit Amsterdam niet op deze proactieve manier van controleren te wachten. Amsterdam wil niet de schijn wekken van etnisch profileren, ook al werkt de aanpak hartstikke goed in Rotterdam. Gevalletje deugen voor de bühne? 

In Rotterdam is het beleid dat mensen die in ‘patser’ wagens rijden vaker worden gecontroleerd. Bestuurders hebben dan de gelegenheid om aan te tonen dat die auto van hun is, als de zaak niet helemaal klopt dan heeft de politie recht om de auto in beslag te nemen. De VVD droomt er al langer van om dit beleid ook landelijk in te stellen, vooral vanwege de goede resultaten in Rotterdam.

Afgelopen jaar werd om dit beleid gevraagd in de Amsterdamse gemeenteraad, ze heeft toen met de driehoek besloten om dit beleid niet in te voeren. Ze zien liever wat in ‘dynamische controles’ voornamelijk omdat ze in Amsterdam bang zijn dat iemand gaat roepen dat de politie aan etnisch profileren doet. Amsterdammers deugen nu eenmaal graag.

Voor een lik-op-stuk-beleid hoef je niet in de hoofdstad te zijn, zij zijn als de dood dat er een schijn van ‘racisme’ zal worden gevonden bij de ordehandhaving. Dus liever komen ze een zachte aanpak dan een harde aanpak. Gelukkig weten we dat ook weer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Leiperd

  Patser tractoren aanpakken lijkt mij een beter plan. Een gevaar op de weg. Geen kenteken!

  1. Top

   Je doet je naam eer aan! Vraagje; kan het nog dommer?

  2. nu ik

   Er zijn na genoeg geen patser tractoren in Amsterdam hufter want de linkse oproerkraaiers zijn opgebouwd uit anarchisten en krakers. Werkschuw tuig wat gereedschappen schuwt.

   De verdwaalde tractor kan je vinden ver buiten het stadscentrum

   Er rijden wel extreem dure merkauto’s rond die overal schijt aan hebben en bestuurd worden door noord affrikkans riftuig van een jaar of 25 . Iedereen vraagt zich af hoe ze dat financieren behalve de burgemeester. Totaal ongeschikt voor haar functie deze idioot

  3. hans-e-pans

   Met haar uitspraak geeft ze te kennen dat ze precies weet waar het probleem zich ophoud.

 2. Bockbeer

  Mevrouw Halalsema zit daar ook niet voor de Amsterdammers, maar alleen voor haar zelf. en de grachtengordel deugmensen.

  1. Lefty

   @ Bockbeer: Dat klopt, maar dit geldt uiteraard voor alle mensen met een dik salaris. In het topsegment zitten geen filantropen. Tenminste, ik ben ze nog niet tegengekomen.

 3. RvdBe

  Wat heeft patseraanpak met etnisch profileren te maken?
  Als er een jonge gast in een patserbak rond rijd en de politie vind dit verdacht hebben ze het recht om hem aan te houden.

  1. AS210854

   RvdBe , dit is omdat 99% van deze automobilisten getint is.

 4. Op Koers

  Mevrouw Halsema geeft uitstekend aan hoe richting te geven aan het Amsterdamse denken. Zij groeit in haar burgemeesterschap met verstandelijk inzicht en bekwame leiding.

  1. Top

   Blablabla Blaaskaak!

  2. Hard

   Op Koers?

   1. Lugor

    Hard?

    1. Bockbeer

     Lugor?
     Ja het is Lugor!

  3. Kretoloog

   Halsema is by far de slechtste burgemeester die Amsterdam gehad heeft. Ze steekt zelfs theedrinker Job Cohen naar de kroon. De minister van Binnenlandse Zaken zou hier moeten ingrijpen. Nu is de kans, want ‘vriendin‘ Ollongren zit nog steeds thuis vanwege haar schimmelinfectie.

  4. nu ik

   hoe moet halalsema het dan aanpakken stront vlek want de incidenten met het riftuig in auto’s met 500+ pk’s loopt de spuigaten uit. Auto’s van vele honderd duizenden eurotjes in het bezit van riftuig van een jaar of 25. Geen werk , geen inkomen , wel merkkleding van duizenden eurotjes , wel klokjes van vele tienduizenden eurotjes,

   Ik hoor je degelijke benadering graag want de gemeenschappen in de tuinsteden zijn zeer gebaat erbij als dit schorem van straat verdwijnt. Dus kom op stront vlek wat gaan we eraan doen. Hoe pakken we top 1000 crimineel tuig nu aan ?

   1. Bullshit15

    Nu ik
    Hoe moet Halsema het aanpakken dan
    Ze doet ja niks ze wil ja niks het is bewezen dat in Rotterdam het wel werkt.dat wijf kan het zo overnemen in dat wil die schijt wijf niet
    Zelfde Burka verbod wil ze ook niet handhaven het is gewoon wildwest in Amsterdam de ene na de ander word doodgeschoten maar ze steekt liever haar rot kop in het zand
    Nu jij weer

 5. Steiner

  Natuurlijk niet,Amsterdam heeft belangrijkere problemen die alle aandacht vragen :

  Er komt een onderzoek naar de invoer van een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur in de hele stad. Dat zei wethouder Marieke van Doorninck tijdens de gemeenteraadsvergadering gisteravond.(23-01-2020)

  Onder meer GroenLinks vroeg om 30 kilometer per uur de norm te maken en 50 kilometer per uur de uitzondering.

  1. nu ik

   paard en wagen zou ik prefereren ! paarde stront is weer eens wat anders dan hondenstront

 6. Bullshit15

  Amsterdam word steeds veiliger met Halsema zeker als je eigen kind met een wapen rondloopt.nee gaat helemaal goed komen

  1. Top

   En ik zie dat die haatneus er ook weer op deze foto bijstaat. En dit is recent, want die Valsema heeft dat stompzinnige identiteit kettinkje om.

   1. Op Koers

    U laat zich teveel leiden door uiterlijkheden, dat vertroebelt uw blik om een juiste inschatting van de persoon te maken.

    1. Hard

     Wesley Quispel Op Koers?

     1. Lugor

      Hard?

     2. Top

      Wel grappig, Dopper/flopper/quispel of noem maar een naam van deze schijtbak. Nieuwe nick, even rustig doen om niet op te vallen, maar dan komt de ware klootviool weer naar boven. De ‘mindset’ van elke Narcist.

     3. Hard

      @Top: Exact, maar gelukkig valt hij na drie woorden al door de mand!

    2. Bockbeer

     Lugor?
     Ja het is Lugor!

     1. Hard

      @Bockbeer: Lugor inderdaad.

    3. Top

     En ik maar denken, dat ze je vast zouden houden. Maar helaas, Martijn is blijkbaar salonfähig geworden. En als laatste Blablabla blaaskaak.

 7. Cootje

  Iamsterdam is een criminelen stad waar handhaven een probleem is , en nu met een burgemeester die een HAVO opleiding heeft en verder een paar niet afgemaakte opleidingen . Maar die toevallig aan de beurt was in het old boys netwerk en bananen carrousel is het totaal onbegonnen werk , heeft moeite om haar puber van een zoon in goede banen te leiden , maar we wonen in een ondemocratische republiek met aan het hoofd een veredelde schoolmeester dus de toekomst voor Nederland en zijn hoofdstad ziet er slecht uit

 8. Hard

  Als je het druk hebt met islamiseren kun je natuurlijk niet etnisch profileren, stel je toch eens voor dat je de criminelen keihard in hun kloten trapt!

  1. Lugor

   Hard?

 9. Cycle25

  Je moet wat roepen om je struisvogel gedrag weg te stoppen, of ze nu burgemeester is van Amsterdam of Gaza, Groen Links zoekt zijn heil in criminaliteit en terrorisme.

  Groen Lisis is de enige naam die past bij het linkse gajes.

 10. Roughwood

  Deugen zullen we! Deugen! Deugen! Deugen! Want morbide kleurtjesobsessie. En de criminelen rollen over de vloer van het lachen. Binnen onafzienbare tijd zit dankzij het Politbureau van Pyongyang aan de Amstel de rechtgeaarde burger achter de hekken en heeft het gajes er vrij spel.

 11. nu ik

  Dat mens is knettergek. Het is een reïncarnatie van ella vogelaar.

  Ze blijft de islam knuffelen mevrouw halalsema

  Stem sociaal , stem PVV
  Of in Amstedam FvD Annabel Nanninga

 12. Jack Flash

  Etnisch profileren mag niet.
  Dus dan maar wegkijken.
  En zo sukkelen ze maar verder.

 13. fusilier

  De stad Amsterdam heeft een oplopende schuld van 6.5 miljard. Toeristen belasting om hoog,parkeren wordt duurder, en de clans mogen lekker hun gang gaan.

 14. Gewoon werken

  Nog even door gaan en we hebben verkiezingen oleeeeee

 15. Tman

  Wat heeft de succesvolle handeling “mensen in ‘patser’ wagens controleren” wezenlijk te maken met “etnisch profileren” ?
  Als er in het merendeel van zulke auto’s mensen zitten met een migratieachtergrond, is dat niet de schuld van de controlerende wetsdienaars!

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…
   Hahaha ! Gordon en al die ander cokes snuivende bn ers aanhouden in Amsterdam. Wordt een dag taak ! De VVD Kamerleden die even een Walletje doen nog daargelaten !

 16. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Halsema schijt niet zo koosjere peuken van patsers…

  1. Kretoloog

   Halsema meurt uit alle gaten in haar lijf. Vanwege overmatig knoflookgebruik. Dat doen ze in GroenLinkskringen nu eenmaal. Bij zo iemand zou je niet in bed willen liggen…

 17. Original NL

  Die arme allochtoontjes toch…..mogen hun door misdaad verkregen spulletjes niet eens showen in r’dam.

 18. Kristalix

  De incompetentie van Halalsema was al pijnlijk duidelijk. Add injury to insult? Hopelijk is dit dan haar dodelijke zelfverwonding in haar carriere.

 19. Cesare

  Tsja je kunt natuurlijk niet tegelijkertijd die islamieten pleasen en criminelen aan pakken

 20. Ralnov

  Amsterdam is een verloren zaak.

  1. nu ik

   klopt ,maar dat gaat uiteindelijk de hele regio opbreken

 21. Response

  Deze stad zal en moet naar de knoppen geholpen worden. Het huidige college aldaar is daar zeer voortvarend in. Dit is een van de maatregelen naast het niet handhaven. Met dank aan de linkse kliek.

 22. Pronounce

  Een beleid dat én werkt én aantoont dat allochtonen van het type ‘licht getinte kansenparel’ inderdaad oververtegenwoordigd zijn bij criminaliteit? Nee, Dat Moeten We Niet Willen Met Zijn Allen.

  Volkomen gestoord, die deugcommunisten in 020. Nou zou je nog kunnen zeggen dat het misschien wel handig is dat alle gestoorden bij elkaar gezet worden zodat de rest er geen last van heeft, maar ja: de rest heeft er wél last van. Want wat Amsterdamse malloten bedenken moet ook al gauw doorgedramd worden naar de rest van het land. En de rest van het land mag er ook aan mee betalen.

  20 jaar geleden liet de Rotterdamse politie al weten dat 99% van alle straatovervallen door Antillianen en Marokkanen werd gepleegd en dat de slachtoffers vrijwel altijd blank waren. Dat is nu niet anders en over dit stuitend staaltje racisme zul je regressief links nooit, maar dan ook nooit horen.

 23. DidiMadloba

  In het Wetboek van Strafvordering staat dat pas dwangmiddelen (zoals staande houden) mogen worden toegepast als “uit feiten en omstandigheden” blijkt dat iemand verdacht kan worden van een wettelijk strafbaar feit.

  Te grote auto gezien de huidskleur kan niet beschouwd worden als zulke feiten. En we moeten wel rechtsstatelijk blijven.

  Mijn grootste bezwaar is wel dat blanke patsers zo buiten schot kunnen blijven. En die zijn er ook. Niet weinig zelfs.

  1. Fonz

   bladiebladiebladiebla hypocriet..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.