Kleinzielige Chris Aalberts kan niet tegen kritiek van “Baudet-fans”: “Vrije pers!”

Als journalist, blogger of hoe je dat ook maar wilt noemen, moet je toch een beetje tegen kritiek kunnen. Helaas denkt Chris Aalberts (ja, die van TPO en De Kanttekening) daar heel anders over. Op het moment dat hij wordt aangesproken op zijn bevooroordeeldheid jegens Forum voor Democratie roept hij namelijk meteen dat FVD’ers blijkbaar tegen “de vrije pers” zijn.

Hij mag dus alles over iedereen roepen, maar als iemand iets terugzegt is dat meteen een aanval op de persvrijheid. Een beetje zielig.

Het begon allemaal met een tweet van Aalberts over Armita Taheri. Volgens Aalberts had zij Thierry Baudet moeten aanspreken op “racisme.” Dat had ze moeten doen tijdens haar speech op het afgelopen FVD-congres eind vorig jaar.

Maar toch Aalberts’ schok deed ze dat niet. En dus schrijft hij: “Als Armita Taheri Thierry Baudet niet aanspreekt op racisme, wie dan wel?”

FVD-supporters konden dat natuurlijk bepaald niet waarderen. Eén van hen, Carrie Bijnen Jr., reageerde daarom met een: “Zielig menneke zoek un hobby kneus.”

Bepaald geen literair hoogstandje, maar ook weer niet agressief ofzo. Zou je denken.

Helaas gebruikte Aalberts die kritiek (om het maar zo te noemen) om alle FVD-supporters maar weer weg te zetten als wannabe tirannen. “Vrije pers met Baudet-fans, deel 74267378544,” schrijft hij op Twitter.

Zoals Jan Dijkgraaf terecht stelt is het weliswaar “een domme reactie,” maar lijkt het nergens de vrije pers ook maar een beetje te hinderen.

Aalberts geeft vervolgens toe dat het misschien toch wel wat meevalt, inderdaad. “Het zegt iets over attitudes. Meer niet. Gelukkig maar,” legt hij uit.

Die verklaring slaat natuurlijk nergens op. Waarom zou je de persvrijheid er dan bijhalen? Dijkgraaf reageert dan ook terecht dat de eerdere tweet van Aalberts dus “gelul” was:

Zo, die zit. Kan Aalberts zich nu druk maken over iets anders dat er totaal niet toe doet.

Volg me op Twitter en Like me op Facebook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Bullshit15

  Dat zijn toch alle journalisten als ze maar een stok hebben waar ze mee kunnen slaan in hoe kunnen we fvd in PVV in kwaad dag licht stellen jankers zijn het die journalisten zouden hun werk eens beter moeten doen in niet zo veel leugens moeten vertellen .ik luister alleen nog maar naar jensen.nl dat is nog de enige waarheid
  NPO radio 1 kan het niet .meer aanhoren allemaal linkse leugens in nieuws verdraaien
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 2. nu ik

  Dat gebeurd hier ook. Zelfs kinderachtig bannen behoort tot de mogelijkheden. Ook bestaat er een lijst met verboden woorden.

  Het vrije woord is een leuke kreet helaas inhoudsloos. Voor je het weet ben je een tokkie racist , buitenlander hater , onwetende, extreem rechts , en weet ik veel wat links politiek correct Nederland nog meer bedenkt. Commentaar op links beleid wordt niet gewaardeerd.

  stem sociaal , stem PVV

 3. Kretoloog

  Binnenkort verschijnt dan eindelijk het lang aangekondigde boek van Chris Aalberts over het Forum van Democratie (hoewel, eerst zien dan geloven). Chris heeft dus alle belang dat er veel reuring is over zijn persoontje in relatie tot het FvD. Deze website en ook Briefje Jan doen daar braaf aan mee. Dat onder het motto: “Het geeft niet hoe ze over je praten, als ze maar over je praten”.

 4. EU kok

  Quote: Kleinzielige Chris Aalberts kan niet tegen kritiek van “Baudet-fans”
  .
  Gelukkig is daar op DDS alle ruimte voor.

  1. Blitzkrieg

   EU kok : Wat zeik je nou, jij kan je gal toch ook kwijt op DDS.

  2. nu ik

   hebben ze in Spanje geen blogje waar je kan zeiken cockje ?

 5. Blitzkrieg

  Dit zijn de FVD-successen uit de provincie!
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=-RQFUVd3Dlo

  Heel erg trots lid van het forum voor democratie.

  Stem FvD en word ook lid.

 6. Bullshit15

  Heb het al eerder gezegt fvd in PVV ongehoord zullen nog heel vaak door die linkse journalisten negatief in het nieuws komen
  Ze gaan nog harder schreeuwen die linkse ratten daarom stem fvd of PVV in uit de eu

 7. Johnsen

  Juist ja wie kan er niet tegen kritiek???
  Precies Baudet onze charlatan!

  1. Hard

   Wesley Johnsen?

   1. Beukman

    Nee, Baudet kan niet tegen kritiek. Beter lezen, @Hard.

 8. henkie

  Die Chris Aalberts weet dat als je maar vaak genoeg je “lulkoek” herhaalt de domme mensen het gaan geloven.

  deel 74267378544.

  1. Beukman

   Aalberts heeft anders pijnlijk accuraat gewezen op een gevoelig punt, tot op heden niet weerlegd:

   De leden van de partij die pretendeert democratie belangrijk te vinden, hebben amper invloed.

   Bij een normale ledenpartij bepalen de leden wie er in het bestuur zitten. Echter niet bij FvD. Het bestuur heeft statuair geregeld dat leden hierover helemaal NIETS te zeggen hebben. Zodoende kan het bestuur – geholpen door andere hotemetoten binnen de partij – zichzelf kiezen, en ook volop meedraaien in de interne baantjescarrousel.

   Die leden zitten er als klapvee. Én uiteraard om de partijkas te spekken. Want ook sinds het vertrek van Otten zullen de…. hum… onkosten van het bestuur moeten worden gedekt.

   Nee, FvD kan nog veel leren van andere kartelpartijen. Bij andere kartelpartijen hebben leden niet alleen invloed, ze hebben ook inzage in de boekhouding van de partij, zodat ze weten wat er wordt gedaan met het ledengeld.

   1. Blitzkrieg

    Beukman : Een copy-paste reactie, erg gemakkelijk. Het FvD doet ondanks al het gecordon-sanitair en gedemoniseer fantastisch werk. Je schrijfseltjes doen me (ons) helemaal niks.

    Dit zijn de FVD-successen uit de provincie!
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=-RQFUVd3Dlo

    Ga zo door FvD jullie zijn fantastisch bezig.

    1. Beukman

     Dat mijn schrijfseltjes jou niets doen, betekent nog niet dat ze niet waar zijn, @Krieg. Uiteraard moet je zelf weten hoe belangrijk jij het vindt dat de partij die democratie zo belangrijk zegt te vinden, haar eigen democratie niet op orde heeft.
     Maar gebrek aan introspectie is me al vaker opgevallen bij de leden van Forum.

     Wat gedemoniseer betreft: onlangs werd Thierry geïnterviewd bij de PO.
     Bij de eerste de beste kritische vraag begon hij al te piepen hoe oneerlijk het was.
     Stel je toch eens voor dat Rutte hetzelfde zou doen tijdens zijn wekelijkse interview op de tv, waar hij doorgaans stevig aan de tand wordt gevoeld.

     1. Ben Venuti

      Hoe kom je er nu bij dat Rutte stevig aan de tand gevoeld zou worden Beukman, de vragen die aan hem worden gesteld worden eerst van te voren doorgenomen met zijn persvoorlichter.

      Wist je dit niet?

     2. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Bij de eerste de beste kritische vraag begon hij al te piepen hoe oneerlijk het was.”
      Deze oneerlijkheid is een hele wezenlijke waarheid, het begrip partij-kartel, demonisering, linkse indoctrinatie en fake-news zijn door forum terecht op de agenda gezet. Iedereen kan dit voor zichzelf zien en wordt ook niet meer in twijfel getrokken (zelfs niet door onze medemens aan de linkerkant van het politieke spectrum).

      Ook jij bewijst dit zelf door te zeggen “…en ook volop meedraaien in de interne baantjescarrousel.”.

     3. Beukman

      Dat neemt niet weg, @Ben, dat er vaak zeer ongemakkelijke vragen worden gesteld. Ik heb niet de indruk dat er taboes zijn.
      Maar je mag Rutte ook vervangen door om het even welke andere politicus hoor, met uitzondering van die van DENK en de PVV. Baudet is met stip de grootste zielepoot.

     4. Beukman

      Met de interne baantjescarrousel bedoelde ik de baantjesstapelmachine binnen Forum, @Krieg. De top stapelt naar hartelust baantjes – en salarissen – met name voor PS, EK, TK en Gemeenteraad.
      Dat mag op zich, andere partijen doen dat ook zij het in veel mindere mate, maar alle beslissingen worden dus ook door diezelfde top genomen.

     5. Blitzkrieg

      Beukman : Hoe het ook zij… Voor mij is het aller belangrijkste dat we in Nederland weer een beetje normaal beleid krijgen. De politiek is er voor de burger en niet andersom. De huidige politiek is alleen maar bezig alle inspraak van de burger te ontnemen en deze te overhandigen aan brussel en internationale organisaties en rechters. De bevolking gaat zelf over de wijze waarop ze worden bestuurd en de politiek heeft maar te gehoorzamen. Het forum vertolkt precies mijn wensen, niet alleen politiek maar ook sociaal cultureel.

      Op dit moment mogen we één keer in de vier jaar nog net een kruisje plaatsen en daarna kan de politiek doen wat het wil en zijn de partijprogramma’s alleen voor de buhne. Het nieuws, onderwijs instellingen, geschiedenis en indoctrinatie, alles wordt ingezet om de gewenste politieke situatie te bereiken.

      Dit is niet hoe het werkt, en de huidige situatie gaat ook veranderen.

     6. Beukman

      @Krieg
      Ik kijk daar wat anders tegenaan dan jij, maar ik snap wel dat het élan van FvD appelleert aan gevoelens van onvrede bij veel Nederlanders.

      Als Baudet slim is, probeert hij in de toekomst zorgvuldiger te zijn in zijn uitspraken, het kiezen van zijn vrienden, en plaatsen van eendimensionale framings. Politiek bedrijven is voor een belangrijk deel perceptie stellen boven de zekerheid van het eigen gelijk.

     7. Rammstein

      “Politiek bedrijven is voor een belangrijk deel perceptie stellen boven de zekerheid van het eigen gelijk.”

      Beukman bedoelt hier: platte leugens verkopen die door het domme klootjesvolk toch wel geslikt worden.

     8. Beukman

      Ik snap dat jij als PVV-stemmer mijn woorden op die manier interpreteert, @Rammstein. Maar buiten het kader van de PVV zijn er nog meer mogelijkheden.

      1. politiek bedrijven is compromissen kunnen sluiten. Voorwaarde is dat je net krampachtig vasthoudt aan het eigen gelijk, en accepteert dat anderen vaak hún gelijk hebben.Vuile handen durven maken dus ook. Van Wilders weten we dat ie wel uitkijkt. Maar Baudet?

      2. Als politicus moet je het effect van je woorden wegen.Baudet verschuilt zich regelmatig achter “het was maar een grapje hoor.” Toen hij twitterde dat de weerman Hooghiemstra moest worden ontlsagen, verscheen daarover een stukkie hier op DDS. De ganse goegemeente huilde mee: “Ontsla die man!”
      Onlangs verklaarde Baudet, zich van geen kwaad bewust: “Jezus, het was maar een grap hoor! De MSM probeert mij weer eens te framen blablabla.”
      Als politicus mag je best grappen maken, maar zorg dan dat dit dan ook duidelijk is. Baudet hoort zo langzamerhand wel uitgepuberd te zijn, vind je ook niet?

     9. Rammstein

      Compromissen sluiten is vanzelfsprekend in de politiek. Wilders heeft met zijn gedoogconstructie bewezen dat te kunnen. Ook als PVV-stemmer zeg ik dat het niet te hopen is dat Wilders ooit in zijn uppie een meerderheid behaald – dat zou doodeng en gevaarlijk zijn. Die kans is overigens klein. 🙂

      Compromissen op hoofdlijnen zijn uiteraard moeilijk. Grenzen dicht, is grenzen dicht. Ze kunnen niet een beetje dicht. Dat geldt ook voor een immigratiestop en een Nexit. Op alle andere (sociale, economische, planologische, budgettaire etc.) punten valt te onderhandelen en is een compromis vaak een uitstekende oplossing.

      Over Baudet heb ik geen mening. Ik vind hem vaak erg onvolwassen en onvolgroeid overkomen. De FvD is mijn partij niet: teveel show, teveel cabaret, te studentikoos – kortom: veel geschreeuw en weinig wol.

     10. Blitzkrieg

      Beukman : Wat mij betreft zegt Baudet precies wat hij wil en gaat hij om met de mensen die hij wil. Framen en demoniseren gebeurd toch wel, we laten ons niet de mond snoeren en conditioneren.

   2. Top

    Ach gossie, de ”man”’, die helemaal niets heeft bereikt in zijn leven, zit met zijn vette padden kop, thuis voor zijn kringloop computertje heel erg boos te zijn en zijn gal te spuien, omdat hij geen centjes heeft en is jaloers op anderen, die dat wel hebben. Daarom wil hij inzage hebben in boekhoudingen, waarvan hij alleen de datum, die er boven staat, begrijpt.

 9. Veteraan

  Het zit al in de naam zelfs dus waarschijnlijk genetisch/overgeërfd.
  Zo glibberig als een Aal[berts].

 10. Veteraan

  Mensen.
  Nou zie ik toch weer dat b.v. Beukman en EU kock serieus worden genomen en dat er op hun gereageerd wordt. Een discussie met een Trol is al vele jaren kansloos, de reacties zijn altijd hetzelfde en erg saai.
  Natuurlijk zijn ze irritant maar wat denk je te bereiken met een reactie op hun.
  Jezus, zoek eens een hobby

 11. Racerfirst

  Aan alle chris aalbertsen van nederland:
  Wanneer pak je de corrupte Rutte coaltitie met klimaat dictatuur aan???
  En op welke partijen kan ik en helft van nederland uberhaupt stemmen als je tegen huidige klimaat, vuurwerk, taal,geschiedenis,belastingen….beleid bent? FVD of PVV !!!

 12. Bluntix

  Ik ben geen fvder en ik ben geen pvver maar de enige bron die ik op mijn news feed krijg over Chris Aalbert’s is DDS. En dan ook meteen op wekelijks niveau..

  Dat Chris niet tegen een veeg uit de pan kan en daarmee zijn hypocrisie laat zien is te lezen maar dat de DDS achterban dat net zo min kan wordt alleen maar bewezen middels deze aandacht. Ga nieuws schrijven ipv dit soort onderling gekibbel.. Roddelblad kwaliteit.

  Ik ben niet geïnteresseerd in de tweets van Chris

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.