Korpschef Erik Akerboom: Geweld tegen politieagenten alleen maar toegenomen!

We beginnen 2020 alvast met een historisch dieptepunt: tijdens de jaarwisseling is er opnieuw meer geweld tegen politieagenten gebruikt als in de jaren daarvoor. Volgens korpschef Erik Akerboom zijn er bijna zestig gewelddadige incidenten bekend.

Akerboom noemt het geweld tegen agenten onacceptabel:

“Brandweermensen zijn tijdens bluswerkzaamheden belaagd met vuurwerk en stenen en moeten beschermd worden door de ME. Dit mag nooit normaal worden.”

De korpschef van de Nationale Politie pleit voor het invoeren van een alternatief op de huidige Oud & Nieuw traditie, waarbij Nederland in een dag transformeert tot oorlogsgebied.

Akerboom:

“We moeten alleen nog maar veilig siervuurwerk gaan verkopen waar niet meer mee gegooid kan worden. Daarnaast moeten we alleen nog grote gezamenlijke evenementen gaan houden waar vuurwerk wordt afgestoken, en harder straffen om deze trend doorbreken.”

Waren wij gisteren dus helemaal niet zo gek met onze wens om het geknoei met consumentenvuurwerk te verbieden. Consumentenvuurwerk is een achterhaalde traditie die niet meer past binnen de hedendaagse samenleving.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Neutral

  Misschien de politie eens omvormen naar iets waar men respect voor heeft in plaats van een boetemachine.

  1. Ben Venuti

   Precies, als je gezellig gaat zitten Iftarren als politieleiding moet je het niet gek vinden als je geen respect betoond aan die zakkenwassers, een beetje meer geweld tegen belagers van de hulpverleners gaat beslist helpen, dan bedenken zij zich wel!

   1. Ron

    Gaat toch goed zo.

    Maar de cijfers moeten wel zwartgelakt worden als het kansparels betreft.

 2. P. Breetveld

  Allemaal prachtige woorden. Gisteren onze minister van j&v oliebollen uitdelende en met ronkende bombarie melden dat je je handen af moet houden van hulpverleners. DOE DAN OOK IETS!!!!!’ Flans een wet in elkaar en trap die door de kamers heen, net zoals met de snelheid waarmee wetgeving ten nadele van werkenden enz. 1,2,3 van kracht worden. Maarrrr.. er gebeurd geen ene ruk. Geen daden maar woorden. Taakstrafjes of meestal een blauwe maandag HALT. En de hulpverleners zijn gewoon de Sjaak…Slappe en laffe houding van baantjesjagers en geld opstrijkers…

 3. Jumping

  De politie als ordehandhavers, ontvangen de klappen, die eigenlijk bedoeld zijn voor de regering.

  Deze regering, voor het gemak genaamd de Linkse Rutte clan, schoffeert keer op keer de bevolking en daar zijn de hulpverleners en de politie de dupe van.

  Van Rutte hoeven zij geen ondersteuning te verwachten en de D66 rechters, zijn met hun carrière bezig.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 4. weer opnieuw

  Ach , als linkse regentjes alles verbieden en je schakelt dan met veel machtsvertoon een leger blauw in dan is het blauw de klappenvanger van politiek beleid. Remkes moet trots zijn de lamlul. De zogenaamde handhavers van de stadsdienst met hun LBO diploma gooien enkel olie op de smeulende resten met hun rigide houding.

  Als er dan een OM is wat niet durft op te treden om diverse redenen en men taakstrafjes eist voor geweldsmisdrijven werkt dat niet door in het zelf nadenken over gevolgen. Financieel aansprakelijk stellen gebeurd nog veel te weinig.

  En dan heb je natuurlijk de politiek als schitterend voorbeeld voor de normvervaging. Stelende overheidsdiensten en liegende politici zijn nou niet bepaald een rolmodel.

  Tel alles bij elkaar op dan is het sommetje compleet

 5. fusilier

  Iedereen heeft zijn eigen normen en waarden,iedereen heeft zijn eigen mening. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Heb daar respect voor ,en de wereld ziet er al gelijk heel anders uit. Dat wat je geeft,krijg je ook terug.

  1. Seneca

   @fusilier
   helemaal correct! goed gezien en goede reactie. u schrijft: ‘dat wat je geeft, krijg je ook terug’. helaas zijn er lieden in de samenleving, die ondanks alle zaken die hen cadeau worden gedaan, nooit genoeg hebben. wat zij niet krijgen, dat nemen zij met geweld. dus uw theorie klopt niet in deze samenleving. bent u niet in de war met onze samenleving in de 50er en 60er jaren van de vorige eeuw?

   1. Marija

    Ik vraag mij echt af, of al dit geweld tegen hulpverleners, politie e.d. wordt veroorzaakt door kansenparels of autochtonen, waarom krijgen wij dat niet te horen.
    Daaruit trek ik de conclusie dat het ws geen Nederlandse kinderen zijn geweest die landelijk zo tekeer zijn gegaan.
    Domheid, agressie en geen toezicht van huis-uit bij deze zeer jonge kinderen.

 6. Bullshit15

  Vroeger had je politie met honkbalknuppels in die werden ook gebruikt nu lopen ze met honkbalknuppels in ze gebruiken ze voor sier wand gebruiken mogen ze niet meer in wie zijn die raddraaiers o jee is ook zo mag niet meer gezegt worden zo ver zijn we gezonken dank zij d66 gl VVD CDA in de rest stem fvd of PVV in kijk naar de een laatste aflevering van jensen.nl

 7. Baron von Munchhausen

  Ach,…ach,…Akerboom, deze slappe smeris vond het nodig dat Moslima’s, met hoofddoekjes (!!!), in politie-uniform mochten!
  Weet u het nog?

  1. Lampje

   Juist en met zijn instelling haalt hij juist de slapjanussen naar binnen en dat vinden fatsoenlijke mensen onacceptabel.

 8. Edwin_Oss

  De meeste raddraaiers met oud en nieuw zijn autochtone Nederlanders, autobranden, vernielingen, vuurwerk overlast. We kijken dan graag weg, en vergoelijken het dan onder het mom van tradities, en dat deden we vroeger zelf ook. Als al die ellende te wijten was aan allochtonen had een zekere G.W. allang en breed geroeptoeterd. Ooit op vakantie in het buitenland geweest? De meest onbehouwen onbeschofte aso’s zijn wij: Nederlanders. Gierig zijn we ook.

  1. Baron von Munchhausen

   Edwin_Oss
   U woont dus niet in de randstad! Daar zijn de autochtonen in de minderheid, De “Multi-Culturele verrrijkers” zijn de Ambulance-politie en brandweer aanvallers! En NIET anders!

   1. Edwin_Oss

    Gewauwel!

    1. Edwin_Oss

     @weer opnieuw: verdomme, ik moet weer schijten.

    2. weer opnieuw

     schijt je maar leeg w i m , mocht er een velletje meekomen gewoon afknippen 🙂 🙂

    3. Tony Faas

     Edwin Oss?

    4. Bosche draak

     Edwin_aars

     Moet jij niet lopen zeiken over schijten of iets anders achterlijks?

  2. Edwin_Oss

   @weer opnieuw: dank voor de complimenten, ik ben er trots op dat ik van u deze complimenten in dezelfde bewoordingen mag ontvangen zoals u die ook aan uw vrouw en kinderen richt. Nogmaals dank en groeten aan uw vrouw en kinderen.

   1. Edwin_Oss

    Wie, je vrouw, je kinderen, of wie bedoel je? Ik vind het nogal schofterig van je om je eigen vrouw en kinderen hier voor debiel uit te maken.

  3. Jv

   Ach Edwin_Oss toch………mag onze eigen autochtone jeugd ook eens een keer iets doen wat dat moslimtuig het hele jaar doet?!
   Dan hoor ik je niet, maar geheid dat bij alle rotzooi schoppende jeugd meer dan de helft moslim jongeren aanwezig waren, maar dat mag niet gezegd worden!

  4. Lampje

   Toen onze lieve Heer de intelligentie uitdeelde hebt u waarschijnlijk niet in de rij gestaan.

 9. Edwin_Oss

  Het begint met de opvoeding, kom je wel eens op een schoolplein? Waar de hoogblonde autochtone dames de leerkrachten op de speelplaats weleens zullen vertellen hoe het zit: ” onze Yordi hoeft het strafwerk niet te maken, want onze Yordi doet niets verkeerd”. We vereren onze kinderen als kleine prijsjes, we brengen ze alleen rechten bij, geen plichten. Dus kom niet met het gezeik over hoofddoekjes, dat is een andere discussie, durf hand in eigen boezem te steken, het maakt je sterker.

  1. Ben Venuti

   Ik ga je weer even tentoonstellen lul.

   ‘de kunst van het niet doorsnijden’

   even googlen en Edwin Bimbo zijn scheve teringkop is te aanschouwen gelijk met zijn gegevens!

   1. Edwin_Oss

    @ben venuti: Ach, jij en malle Beppie mogen alles tegen me zeggen, ik neem je niets kwalijk.

    1. Tony Faas

     Edwin Quispel Oss?

  2. weer opnieuw

   Edwin_Oss bedoelt Het begint met de opvoeding, kom je wel eens op een schoolplein? Waar de volledig gesluierde allochtone dames de seculiere leerkrachten op de speelplaats weleens zullen vertellen hoe het zit: ” onze mohammed hoeft het strafwerk niet te maken, want onze mohammed doet niets verkeerd”. We vereren onze kinderen als kleine prijsjes, we brengen ze alleen rechten bij, geen plichten. Dus kom niet met het gezeik over hoofddoekjes, dat is een andere discussie, durf hand in eigen boezem te steken, het maakt je sterker.

 10. Jack Flash

  Last van oikofobie edwin Oss?

  1. Edwin_Oss

   Nee, maar ik durf wel te benoemen en in de spiegel te kijken.

 11. AS210854

  Bla bla bla in plaats van te janken, doe iets aan het probleem. Ach nee dat mag niet van onze linkse kliek struisvogelpolitiek.

  1. Edwin_Oss

   @AS210854: Wie jankt er?

   1. weer opnieuw

    w i m p j e is constant in tranen of hij zit te schijten de schijtlijster

   2. Tony Faas

    Edwin_Oss?

 12. Robert75

  Misschien moeten zie die jongeren harder aanpakken die politie en brandweer hindert tijdens het werk. Vuurwerk verbieden helpt niet hoor. Als ze met iets naar politie willen gooien en ze hebben geen vuurwerk in handen gooien ze toch gewoon met iets anders. Met bv stenen ik noem maar wat.

  Vuurwerk verbieden is niets anders dan symptoombestrijding daarmee los het probleem niet op.

 13. Veteraan

  ‘We moeten alleen nog maar veilig siervuurwerk gaan verkopen waar niet meer mee gegooid kan worden’

  Dat is niet de manier om het aan te pakken want het tuig komt toch wel aan zijn bommen en wapens.
  Ter plekke liquideren, gewoon met scherp schieten op het tuig want het zijn geen incidenten en het inteelt tuig [3/4 allochtoon en de rest Tokkie] gaat nooit veranderen en lachten om een paar maanden celstraf laat staan weer een taakstrafje met een verplichte ‘behandeling’.
  Het tuig is ongeneselijk ziek en moet worden geëuthanaseerd en wel ter plekke want anders kost het weer vele miljoenen om ze eventjes van straat te houden en worden andere misdadigers niet aangepakt omdat de D666 rechter ze blijven beschermen.

  1. Edwin_Oss

   @veteranen: yes!! Ik kan niet wachten tot de nieuwe medelanders in de meerderheid zijn. Ze fokken die rechtse Tokkie autochtonen eruit, kwestie van tijd. Dit jaar nog een kleine 100.000 extra Polen en mogelijk 250.000 Syriërs, als Erdogan tenminste wil meewerken. Autochtoon Nederland vergrijst, krijgt te weinig kinderen, houdt zich bezig met zwarte piet en mist daardoor “the big picture” ,is bang, kijkt weg. We fokken die Tokkies eruit! Een nieuw Nederland met hoog opgeleide progressieve mensen. Er komt een tijd dat jullie soort een verblijfsvergunning moet hebben, nodig om onze stront te scheppen.

   1. weer opnieuw

    de stront vlek vergeet weer een stukje tekst

    correcte tekst moet zijn, Een nieuw Nederland met hoog opgeleide niets presterende mensen in de bijstand die in luilekkerland opgestapeld in linkse megastallen wonen geconfisqueerd van de boeren zodat ze omkomen van de geeuw honger .

    neem het de stront vlek aub niet kwalijk

    1. Edwin_Oss

     Ik vind mijn stukje beter!

     1. weer opnieuw

      uiteraard arrogante hufters hebben die eigenschap

     2. Tony Faas

      Edwin_Oss?

     3. Bosche draak

      @edwin_Aars
      Van zo’n schijtlaars als jij valt toch niks te verwachten, jij bent typisch zo’n mongool die trekt danwel duwt tegen een schuifdeur aan.

    2. P. Breetveld

     Wat is hoogopgeleid voor voordeel? Niets! Oeverloos wauwelen en je snor drukken als het moeilijk wordt. Met een omweggetje doodsbang zijn voor moslims. Dus zetten ze die op een voetstuk en worden opgehemeld. Autistische en bleke kindjes die nog nooit een keer in de blubber mogen spelen omdat de ouders zelf ook helemaal als deugzombies leven. Overruled worden door half debiele, agressieve allochtonen en autochtonen zonder normbesef.
     Kortom, doodsbang dat ze ooit een keer voor zichzelf of naasten moeten opkomen.

 14. Jv

  Wie zit er nu te liegen?
  Het CBS of deze korpschef?
  De criminaliteit was toch nog steeds aan het dalen?
  Het was toch nog nooit zo veilig geweest in ons land?
  Ik vind honderden messteken op weerloze burgers en tientallen door kogels vermoorde criminelen en / of burgers die toevallig voor criminelen waren aangezien helemaal geen toename van criminaliteit!
  We leven in een moslim land, en als zodanig hoort dit soort zaken tot de dagelijkse bezigheden van de burgers.
  Kom op mensen, doe eens beter je best en laat die cijfers nu eens eindelijk stijgen.
  Ik zou zeggen……laten we proberen deze cijfers te honderdvoudigen! Pas dankunnen we spreken over toename van geweld! Toch?

 15. Gerlos

  Helaas komen in ons eens zo’n mooie Nederland al meer hersenloze personen voor die voor galg en rad opgroeien en ouders van deze galbakken willen niet onder ogen zien wat hun lieve koters s’avonds en in de nacht uitvreten te triest voor woorden.

  1. Edwin_Oss

   Correct!

   1. Edwin_Oss

    Hoi, de debiel is weer in actie!

  2. Job Jansen

   Helaas komen in ons eens zo’n mooie Nederland al meer hersenloze allochtonen voor die voor galg en rad opgroeien en ouders van deze galbakken willen niet onder ogen zien wat hun lieve koters s’avonds en in de nacht uitvreten te triest voor woorden.

 16. weer opnieuw

  quote Er zitten er veel onder de 16 jaar bij. Dat is zorgwekkend”, aldus voorzitter Gerrit van de Kamp. „Met zo’n nieuwe groep is de kans groot dat het nog jarenlang zo door kan gaan. Ik ben daarom erg benieuwd waarom dit soort jongeren zich zo laat gaan end

  tja , hoe oud zijn de ventjes van de flatbrand ? En dan zeiken over een totaal verbod op consumenten vuurwerk. K N E T T E R G E K

 17. Job Jansen

  Uiteraard ligt het probleem in het consumentenvuurwerk. Uiteraard heeft het feit dat in de randstad meer allochtonen dan autochtonen wonen niets met de problematiek van doen. En gelukkig zijn het zeker niet onopgevoede moslims die schijt hebben aan de autoriteiten en de wetten van Nederland.

  1. Edwin_Oss

   Correct! Niets aan toe te voegen.

   1. Rechtsaf

    Aldus dé fascistisch Nederland hatende nedermoslim W I M H U F T E R

   2. Scaldis

    Een os is een gecastreerd rund.

 18. Vishengel

  Zo snel mogelijk knalvuurwerk verbieden.

  1. Mart

   Het was een rustige jaarwisseling.Ik zat bij mijn 4 honden in onze churasco /barretje buiten ,zoals ieder jaar om ze rustig te houden.Maar weinig knallen hier vernomen,want nu verboden in mijn stad in Zuid Brasil.Waar liggen de ”ontwikkelings landen” tegenwoordig?

 19. monach

  Waarom is de NPO altijd milt als het linkse kabinet fout op fout stapelt.

 20. Jantje

  Dus…
  Opstappen meneer Akerboom.
  je hebt niets voor elkaar gekregen.
  Sterker, dit is precies wat je heb gewild met je eigen beleid.

 21. Dennis76

  Misschien dit soort gevallen gewoon als straf een aantal jaren elk oud en nieuw ergens melden en een nachtje onder toezicht.

  Gewoon elk jaar weer voor bepaalde tijd

 22. Mart

  Tja hier in Brasil nog wél respect….tenminste het kleinere geboefte.Er worden nu minder MP’s in hun vrije tijd laf afgeschoten valt mij op, sinds President Bolsonaro het toestaat om vooral dodelijk raak te schieten wanneer aangevallen…..en zó hoort het.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.