Moet het bestuur van islamitisch college opstappen? Maandag horen we meer!

Aanstaande maandag krijgen we te horen of het bestuur van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam zal opstappen. Op die dag oordeelt de rechtbank over een voorstel van minister Arie Slob. De gewraakte islamitische school raakte vorig jaar in opspraak nadat inlichtingendienst AIVD had gewaarschuwd dat de schoolleiding banden zou hebben met extremistische figuren.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) trok naar aanleiding van het AIVD-bericht aan de bel bij de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. De burgemeester uitte daarop de wens dat het schoolbestuur van het Cornelius Haga Lyceum zou opstappen.

Soner Atosoy, directeur en bestuurder van het islamitische college, liet destijds weten dat er ‘niets zou kloppen van de beschuldigingen’. Volgens Atasoy was de onderwijsinspectie juist razend enthousiast over de school.

Wat volgde was een aanvullend onderzoek van de inspectie. Dat leidde tot een allesvernietigend rapport over de school. In het rapport stond dat het Cornelius Haga Lyceum geen afstand nam van omstreden islamitische figuren. Ook werd in datzelfde rapport opgemaakt dat het onderwijs ondermaats is en dat er sprake is van financieel wanbeleid.

Het gewraakte schoolbestuur probeerde nog via de rechter publicatie van het rapport tegen te houden, maar dat mislukte jammerlijk. Minister Arie Slob kwam daarop in september met zijn aanwijzing, die het bestuur ‘dwong’ om binnen vier weken op te stappen.

Het bestuur van het Cornelius Haga College negeerde echter het dwangbevel om op te stappen waarop Slob besloot om alle subsidies aan het college stop te zetten. De Raad van State was het echter niet eens met Slob en besloot dat de school nog een laatste kans kreeg, waarschijnlijk tot grote vreugde van Sylvana Simons.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. EU kok

  Quote :Het gewraakte schoolbestuur van het Cornelius Haga College probeerde nog via de rechter publicatie van het rapport tegen te houden, maar dat mislukte jammerlijk.
  .
  De politieke correctheid van DDS is zorgwekkend

  1. Blitzkrieg

   EU kok : Begrijpend lezen is nooit je sterkste punt geweest. Als je daar vervolgens grapjes over gaat maken sta je behoorlijk voor l#l, dat snap je toch hopelijk wel?

   1. EU kok

    Oh, nu snap ik het.
    Het gaat er niet om wat er gepubliceerd wordt maar wat de lezer denkt wat er mogelijk bedoeld zou kunnen worden vanuit de lezer zijn perspectief.

    1. Blitzkrieg

     EU kok : Ben blij dat je het denkt te snappen, grote jongen.

  2. Agios

   Cynime doorzien is niet jouw sterkste punt. Je schakelt regelmatig verkeerd. Als dat onbewust is dan ligt het aan jet IQ, als dit welbewust is dan is het een voortvloeisel uit de linkse dogmatische kerk.

  3. Lex

   dat mislukte gelukkig.

   1. EU kok

    Kijk, dat is duidelijk en daar ben ik het mee eens.
    Of was uw reactie cynisch bedoeld?

    1. Ron

     Quote van kokje: “Buiten de Nederlandse taal is begrijpend lezen ook niet uw sterkste kant.
     Heel jammer”

     Als je al gewezen wordt op je gebrek aan begrijpend lezen, ga je nog geen 10 minuten later Lex de maat proberen te nemen en dan weer faal je in begrijpend lezen.
     Ezels stoten zich maar 1 x maar jij…?

  4. Lex

   Maar het is toch algemeen bekend dat EU kok multiculti knuffelaar is.

   Wie weet “als hij kinderen heeft” is een van zijn kinderen verlooft of getrouwd met zoon gezellige gelukzoeker.

   1. Lex

    Dat zou een heelhoop verklaren.

   2. EU kok

    is een van zijn kinderen verlooft.
    .
    Is dit cynisch bedoeld?

 2. Lex

  Sluiten die tent en zo snel mogelijk.

  Ik vind dat er in Nederland helemaal geen scholen moeten zijn met geloof als leidend onderdeel van een school dus ook geen christelijke, katholieke, protestantse, joodse of scholen met een ander geloof.

  Gewoon scholen voor iedereen ongeacht afkomst en religie.

  Ik vind dat de wet heel snel veranderd moet gaan worden. Dit is gewoon niet meer te handhaven. Ook een verbod op niet geregistreerd onderwijs daarmee bedoel ik die islamitische zondags “haat” scholen.

 3. Tman

  Secularisme/theocratie? Uit de wereld ermee, is iets uit de middeleeuwen!
  Parlementaire democratieën, werken óók averechts, coalitie verwatering, gebrek aan integriteit, fraude,vriendjespolitiek,zelfverrijking, pluche aanbidding, linkse censuur!
  Wat blijft er praktisch gezien over? Een militairstaat, autocratie, communisme?
  Wie het weet mag het zeggen, als het maar iets wordt met een Nationalistische grondslag.

 4. Rud56

  Ook dat lyceum is één groot haatpaleis waar verwoestend gif in kinderen wordt gestopt.
  Helaas komen die kinderen al uit gezinnen waar dat gif ongebreideld rondwaart. Dus zijn ze geestelijk al flink beschadigd, ook al dan niet door inteelt!

  Het had bij de politiek al véél eerder duidelijk moeten zijn dat dit soort scholen c.q. die gevaarlijke, onze maatschappij ondermijnende ideologie die zij aanhangen, hier beslist niet gevestigd hadden mogen worden of thuishoort!

  Maar de gore deugpolitiek verschuilt zich al jaren onterecht achter een grondwet die gebaseerd is op democratische normen en waarden, daarmee de ondergang van dit land in werking gezet!

 5. Bullshit15

  Sluit zo wie zo die scholen in moskeeën dat kategejamer in cultuur dat druist 100 procent in tegen ons cultuur als je op roept tot haat in onthoofding dan hoor je hier niet thuis
  Stem fvd of PVV in uit de eu

  1. Isengrijn

   Bullshit15:

   “…kategejamer, ons cultuur, haat in onthoofding, in uit de eu…”

   Ik begin steeds vaker te denken dat jij iedereen hier gewoon de gek aansteekt met jouw posten.

   Met het woord ‘Kategejamer’ maak je twee fouten in één woord terwijl je ‘moskeeën’ dan wel weer goed schrijft…

   Doe je het expres, Shitbull51?

   1. Bullshit15

    Uilskuiken

   2. Hard

    Isengrijn?

   3. Fonz

    isengrin is van het soort beukhol

 6. C.A.Barstow

  ”Moet het bestuur van islamitisch college opstappen?”

  Vanzelfsprekend niet alleen dat,
  dat hele islamitisch terroristisch ratten nest moet met de grond gelijk gemaakt worden.

  Stem
  FvD/PVV.

 7. Oliwier

  “Waarschijnlijk tot grote vreugde van Sylvana Simons” .Waarom dit zo expliciet er bij staat begrijp ik niet. Mevrouw Simons zit toch niet in het schoolbestuur?

  1. Politiek Profeet

   trollll alert

  2. nu ik

   weer een account erbij ppppp ffffff

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.