Nederland laat kansen lopen om bewijs te vinden tegen Syriëgangers: “Ze hebben daar zogenaamd allemaal koekjes gebakken.”

Marouane B. en zijn vrienden moeten van de aardbodem geveegd worden. Maak ISIS kapot!
Foto: Volgens de AIVD zijn dit potentieel geradicaliseerde en extremistische jihadisten. Het zou natuurlijk ook een carnavalsvereniging kunnen zijn.

Programmamaker Sinan Can gaat hard tekeer tegen de Nederlandse overheid. Hij is van mening dat overheid veel kansen laat lopen om bewijs te verzamelen rondom de gruwelijkheden die onze polderjihadi’s hebben begaan. Deze week verschijnt zijn documentairereeks De Lokroep die een pijnlijk beeld geeft over onze Syriëgangers.

Hoe langer de overheid wacht hoe moeilijker het wordt om nog bewijs te verzamelen. Zo zegt een bewoner van de Firdawsstraat ‘dat al die IS’ers op elkaar lijken vanwege hun lange baarden’ het onderscheiden van verschillende personen wordt zo extra moeilijk gemaakt, zeker als er nog extreem veel tijd overheen gaat.

„Nederland moet meer moeite doen om ter plekke informatie te verzamelen over wat de Nederlanders daar gedaan hebben”, zegt Can. „In de rechtszaken die tot nu toe zijn gevoerd zie je dat de straf, een paar jaar gevangenis, is gebaseerd op een paar Facebookberichten of een foto met een wapen. In Syrië moet er veel meer bewijs zijn te vinden, maar dan moeten we wel snel zijn. Ik begrijp niet dat er daar niet allang een Nederlandse post is waar stelselmatig informatie wordt verzameld.”

Door het gebrek aan bewijs zijn er IS’ers die hun handen in onschuld wassen. Ze komen met nep verhalen dat ze een bakkerij – in Syrië, serieus? – hebben opgericht. Terwijl deze jihadi’s al lang bekend waren bij onze geheime diensten, alleen ontbreekt bewijsmateriaal omdat de overheid te laat naar bewijs ging zoeken.

„Ik was niet voor IS, ik had een cafetaria en wilde alleen mensen helpen op het pad van God. Ik verkocht Franse koekjes, mille-feuilles en tompouce, appeltaart. En iedereen maakt daar foto’s met een wapen. Maar die foto was niet voor mijzelf.”

Het programma zal zeker interessant zijn, dus daarom raden wij iedereen aan om het te bekijken!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

36 reacties

 1.   

  Hee Bart, je kan gerust vertellen dat het programma wordt uitgezonden bij de NPO.

  1.   

   Watcher : Dat zou hij er inderdaad best bij kunnen vertellen. Wat ook tof zou zijn als ze bij de volgende terroristische aanslag de afkomst en bijbehorende godsdienst te vermelden in plaats van het te labelen als “een verwarde man” (idem, bij de rechters) en het item langer zouden laten duren als een halve minuut.

   1.   

    Bent in afwachting van een aanslag? U loopt in uw gedachten al vooruit om een gedetailleerd verslag te krijgen. Een wonderlijk verlangen.

    1.   

     in afwachting? is meer een statement . als je een jihadstrijder/ster in het land toelaat is de kans natuurlijk groter dat er een aanslag komt dat kan jij zelfs niet tegenspreken.

     1.   

      Het beste is om al dat ongedierte, want dat is het , zonder proces een nekschot te geven, inclusief vrouwen en kinderen die daar hebben verbleven.

    2.   

     Johnsen Op Koers?

     1.   

      Wesley Benbow?

    3.   

     Mohammedaanse koekjes bakken?

    4.   

     Op Koers :
     Quote : “Bent in afwachting van een aanslag?”
     Dit zijn jouw woorden, niet de mijne. Leg me alsjeblieft geen woorden in de mond, ik heb nooit zoals gezegd of beweert. Eigenlijk beschouw ik je hele reactie als stomme trollerij en zou ik verstandig aan doen niet te reageren, maar bij deze dan toch. Een aanslag is geen kwestie van “verlangen”, simpel een kwestie van tijd. Een terroristische aanslag is net zo onafwendbaar als volgende week maandag. Of wilde je soms beweren dat er in de hele toekomst van de mensheid geen terroristische aanslag meer plaats zal vinden? Ik hoop werkelijk dat je niet zo dom bent. Mij vervolgens een verlangen in de mond praten is gewoon zielig, niveau trolletje. Door het wijzende vingertje – zoals de bedoeling – dwalen we weer af van de eigenlijke discussie, namelijk dat de volgende terroristische aanslag door de NPO weer afgedaan zal worden met de aanduiding verwarde man en marginaal aandacht zal krijgen.

     Misschien was je het vorige bericht al weer vergeten deugniet.

     Video! NPO verheerlijkt dode ISIS-chef Baghdadi: ‘Hij was een mythisch figuur’
     h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/10/video-npo-verheerlijkt-dode-isis-chef-baghdadi-hij-was-een-mythisch-figuur/

 2.   

  “In Syrië moet er veel meer bewijs zijn te vinden”

  Daarom is het ook veel beter die jihadisten lokaal te laten berechten.
  Getuigen, slachtoffers en bewijs materieel is daar veel gemakkelijker te horen en te vergaren.

  Bijkomstig voordeel is is dat de daders de islamitische rechtspraak daar wel respecteert en de onze niet.

  Daar laten of terugsturen is de beste optie.

  1.   

   Sergeant Monty : Terugsturen is uiteraard een goede optie, echte niet via de PTT. De PTT heeft namelijk een zero-tolerance beleid als het om bom-brieven gaat.

 3.   

  Dinsdag-woensdag en donderdagavond uitzending door de VARA over ISIS. Hou mijn hart vast. Het zal enorm vergoeilijkt worden wat deze kop-afhakkers en moordenaars hebben uitgespookt! Wat heeft Links toch met het totalitaire Islam?

  1.   

   @Baron, dat zou een zaak voor DDS moeten zijn! Ongenuanceeerd zoals zij zelf beweren.

 4.   

  De NPO is wakker!!!!!!

  1.   

   ikweetwatikwil :
   Quote : “De NPO is wakker!!!!!!”
   Ik twijfel er niet aan dat de NPO wakker is, dat maakt hun werkwijze nog schandaliger. Een raportage – die ik overigens nog niet heb gezien – maakt de NPO nog geen betrouwbare nieuwszender. Het blijft wat het is, een staats propaganda machine.

   NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

   En nu heel holland bakt kijken want jullie moeten lekker dom blijven.

   1.   

    Van welke omroep is die uitzending?

    En dat gezeur over “staatszender” is puur demagogie want de inhoud van een echte staatszender wordt doir het heersende politieke regime bepaald.

    1.   

     DidiMadloba :
     NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

     Heb je ooit de moeite genomen om deze video te bekijken? Waarschijnlijk niet, er is namelijk een hele goede reden waarom ik dit steeds maar weer opnieuw laat zien. Je wordt aantoonbaar overgelogen, geloof je me niet? Kijken zou ik zo zeggen!

     Of misschien kan ik de Jensen show aanraden.

     SHOCKING: NEDERLANDSE MEDIA IN HANDEN VAN EUROPA – DE JENSEN SHOW #73
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=5ZhmcuS6CGU

     Of misschien de totaal verwoesting van ons klimaatbeleid

     NEDERLAND WORDT KAPOT GEMAAKT, DIT MOET GESTOPT WORDEN!
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=iJz1qxe3aqU

     Er is echt alternatief nieuws wat je zou kunnen bekijken, durf je eigen mening te vormen.

     1.   

      overgelogen = voorgelogen

    2.   

     DidiMadloba : Bijna de gehele NPO is in handen van D66. Dit is geen gelul maar feit.

 5.   

  Nederland met deze regering en justitie apparaat is al jaren het gekke henkie van de wereld. Ieder verstandig persoon weet dat geen enkele jihadstrijder/ster daar heen ging om daar de mensen te helpen maar om het kalifaat uit te breiden dmv geweld. Je moet dat tuig uit nederland weren of desnoods voor jaren gevangen zetten en indien dubbel paspprt gelijk uitzetten. maar dat linkse volk en rechters (d66 en pvda ) naaien de gewone nederlandse burger . Ik snap echt niet waarom men nog op deze partijen stemt net zolang tot te laat is en dan zeiken ze dat wel erg dichtbij komt.

 6.   

  Ja natuurlijk Hollandse burgers in gevaar brengen om een stel van die varkens te kunnen berechten.
  Naast alle kosten die dit weer met zich meebrengt.

  Gewoon niet meer toelaten kunnen aan onze samenleving geen positieve bijdrage leveren

 7.   

  Welke Nederlanders werken en hebben gewerkt aan het in leven houden van IS leden.
  En hoe gaan die aangepakt worden ?
  Zij hebben actief meegewerkt aan het in stand houden van Terrorisme en het nog onveiliger maken van NL en Europa.
  Ik zeg minimaal 10 jaar voor de laffe Linkse kliek en dat tussen hun ‘onschuldige banketbakkers’.

 8.   

  Het zijn allemaal onschuldige vrouwen die totaal niets verkeerd hebben gedaan. Zeggen ze…..ze waren daar alleen voor de gezelligheid.

 9.   

  Natuurlijk,
  Nu krijgen die laffe drollen een zo laag mogelijke straf van de toch al mee snikkende rechters. Die kunnen nu legitiem soft doen omdat er geen bewijs is zogenaamd. Des te eerder uit de cel dan direkt het gespreide bedje van uitkeringen, gratis zorg en huisvesting. En natuurlijk zielig het slachtoffertje uithangen bij een van onze vele talkshows. Medelijden en sympathie kweken bij de bevolking.

  1.   

   Ik zal het niet meer zeggen, maar het is allemaal afgesproken en vastgelegd in het Verdrag van Straatsburg en lees ook eens De EU ontmaskerd? Beiden te vinden op Google.

   1.   

    Het verdrag van Straatsburg gaat over vele zaken. O.a. de anti piratenwet. Waar doelt u op?

   2.   

    Er zijn diverse verdragen van Straatsburg, de alternatieve Europese hoofdstad.

    Maar u doelt vast op het Verdrag van Rome, dat (al in 1950) leidde tot het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens – dat speciaal voor Nederland moet voorzien in de leemte die onze gebrekkige (want niet afdwingbare) Grondwet laat.

    In de ogen van DDS vast een “links verdrag maar onder deskundigen weinig omstreden.

 10.   

  Voor die jihadisten is de aanwezigheid in Syrië genoeg bewijs, die koppenhakkers moet je niet berechten maar laten “verdwijnen”.

 11.   

  De daden van IS zijn niet goed te praten, maar deze organisatie is wel een direct gevolg van het schandalige optreden van de Amerikanen destijds – en die geschiedenis zal zich nu herhalen vrees ik.

  1.   

   DidiMadloba : Je bent echt nogal ziek in je hoofd als je werkelijk zoiets geloofd.

   1.   

    IS is voor een deel voortgekomen uit de gefrustreerde soldaatjes van Hussein, dus ja: de Amerikanen zijn medeschuldig aan het ontstaan van Islamitische Staat, de Europese migrantencrisis en de afslachting van de Koerden.

    1.   

     Meriadoc Brandebok : Het klopt dat de Amerikanen er goed aan hadden gedaan irak niet aan te vallen. Bush heeft veel ellende veroorzaakt en wij hebben hieraan meegedaan, iedereen weet hoe we zijn voorgelogen. Irak was inderdaad een broednest van ellende, de as van het kwaad.

     En nu, jaren later hebben we in Nederland het FvD met als voorman Thierry Baudet. Hij spreekt openlijk over Syrië en de endgame en hoe hij vind dat Assad de oorlog moet winnen, omdat alleen zo een stabiele situatie kan ontstaan. Hij – de enige met lange termijn visie – wordt uitgehoond en weggelachen.

     Je hebt je mond vol over de Amerikanen (democraten), maar kennelijk weinig geleerd van het verleden.

     1.   

      @Blitzkrieg

      We zijn inderdaad keihard voorgelogen. De VS hielden vol dat er sprake was vsn massa-vernietingsingswapens in Irak, waarmee massa’s konden wordrn uitgemoord, terwijl die er helemaal niet waren. Bush & co waren overigens Republikeinen.

      Het is strategisch wellicht handiger om Assad aan te latrn blijven, maar moreel totaal verwerpelijk. De Syrische president staat tot aan zijn knieën in de burgerdoden, concentratiekampen en bloedvergieten. Reeds voor Baudet zich hiermee bezighield gingen er echter al stemmen op om Assad te laten zitten. Google op: Zijlstradoctrine.

     2.   

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “Bush & co waren overigens Republikeinen.”
      Helemaal gelijk, mijn fout

      Niemand zal/of heeft beweert dat Assad een lievertje is. Uiteindelijk gaat het erom dat de situatie in Syrië weer enigszins stabiel wordt. Ik denk dat we het gemakkelijk ees kunnen worden dat zoiets moreel verwerpelijk is, maar wat is andere keuzes veel slechter blijken te zijn? Soms moeit je kiezen uit twee kwaden, het leven is niet altijd eerlijk of gemakkelijk toch zal je er mee moeten dealen.

      De Zijlstradoctrine kende ik niet, en weet niet of dit precies is wat Baudet zegt. Uiteindelijk is het alleen maar goed als je het met elkaar eens bent, is het werkelijk nodig om alles zelf te verzinnen?

     3.   

      Voor de taalnazi’s
      ees = eens
      maar wat is = maar wat als
      Soms moeit = Soms moet

 12.   

  NL is voor pappen en nathouden, wegkijken, pamperen, foeigesprekken, in gesprek gaan, theedrinken en terroristen op hun blauwe (of welke kleur dan ook) ogen te geloven.
  Eerst de onschuld uitzoeken en dan binnenlaten ipv binnenlaten en dan de onschuld uitzoeken.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!