Rusland heeft gelijk: Sjoerd Sjoerdsma speelt een heel vies spelletje

Altijd leuk om te zien hoe de Russen terugslaan als een Nederlandse Ruslandhater in de Tweede Kamer voor een nieuwe controverse zorgt. Moskou wacht niet af, maar gaat meteen in de tegenaanval. En terecht. Wat hier gebeurd is, ís immers belachelijk.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gereageerd op de ophef die in Den Haag ontstaan is nadat bekend werd dat D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma niet welkom is in het land. Een delegatie vanuit de Kamer zou Moskou bezoeken, maar dat gaat nu helemaal niet meer door. Zó erg vinden de collega-Kamerleden het hoegenaamd allemaal.

Dit stuk verscheen eerder vandaag op BackMe. Als u mijn strijd tegen het mediakartel én het partijkartel steunt, sponsor me dan ook — 81 DDS-lezers gingen u al voor. Voor slechts 1 euro per maand krijgt u dagelijks al twee blogposts (één met het laatste nieuws uit Amerika en één harde rant over Nederland) én een exclusieve column in uw inbox, ’s avonds voor het slapen gaan. Steun mij dus! Alvast bedankt!

Rusland reageert daar nu op door te stellen dat het opnemen van Sjoerdsma in de delegatie overduidelijk een bewuste provocatie was. Sjoerdsma, aldus het Kremlin, spreekt al jaren bijzonder agressief over Rusland. Zijn uitlatingen zouden zelfs “op het randje van beledigend” zijn.

Als voorbeelden noemt Rusland het pleidooi van Sjoerdsma voor het beëindigen van het “Nederland-Rusland Vriendschapsjaar in 2013, zijn eis dat de Olympische Spelen in Sotsji in 2014 geboycot werden, en — oh ja — zijn ‘verzoek’ dat het WK voetbal in 2018 van Rusland verplaatst moest worden naar een ander land.

Omdat Rusland klaar is met de blinde haat van Sjoerdsma liet het land al op 14 januari weten aan de Nederlandse zaakgelastigde in Moskou dat hij niet welkom zou zijn. Daarom werd geopperd om hem thuis te laten — om gewoon een andere delegatie samen te stellen, zodat het geen schandaal hoefde te worden.

Maar nee, dat wilde de Tweede Kamer niet. “Ondanks onze waarschuwingen gingen ze doelbewust door met deze provocatie, terwijl ze perfect begrepen wat de mogelijke consequenties konden zijn. Ze zochten liever een schandaal, dan een constructieve discussie over manieren om de Russisch-Nederlandse relaties recht te zetten,” aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Dit stuk verscheen eerder vandaag op BackMe. Als u mijn strijd tegen het mediakartel én het partijkartel steunt, sponsor me dan ook — 81 DDS-lezers gingen u al voor. Voor slechts 1 euro per maand krijgt u dagelijks al twee blogposts (één met het laatste nieuws uit Amerika en één harde rant over Nederland) én een exclusieve column in uw inbox, ’s avonds voor het slapen gaan. Steun mij dus! Alvast bedankt!

Je hoeft geen Poetin-fanboy te zijn om in te zien dat Moskou hierin honderd procent gelijk heeft. Den Haag speelde overduidelijk een heel vies spelletje. De confrontatie werd bewust gezocht, waarna die ranzige opportunisten enorme krokodillentranen huilden toen Rusland voet bij stuk hield.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. EU kok

  Leuke foto.
  .
  Deze reactie verscheen eerder vandaag op DDS, maar werd onzichtbaar gemaakt door de redacteur.

  1. Hard

   EU kok?

 2. nu ik

  d666 speelt altijd vieze spelletjes

 3. Cootje

  In het corrupte Kiev stonden Verhofstadt en van Baalen te schreeuwen om een legaal ook corrupte leider af te serveren , en dachten ze dat de navo kon gaan zitten schijten in de achtertuin van Rusland en hun strategische krim . Dus mooi niet . Dat er een oorlogsgebied ontstond waar de burgerluchtvaart gewoon overheen vloog is ook multinationals voor kosten behoud , maar onze D66 eurofiel was gelijk pro Europa en voor de NAVO en er moesten sancties komen en onze Fries was verbaal gelijk aanwezig , nu kies een ieder zijn eigen vrienden , maar alles wat D66 is of er naar ruikt gewoon buiten laten want het stinkt uren in de wind

  1. DidiMadloba

   U heeft wat Baudet noemt oikofobie. Weg met ons, de Russen hebben gelijk.
   Landverraad wil ik het niet noemen maar het ligt er dichtbij.

   1. Ron

    Dusss….. Als de Russen gelijk hebben moeten de media zeggen dat ze dat niet hebben volgens jou?

    Dussss….. Zeg jij nu dat fake news moet om te bashen en dat fake news dus ingezet mag worden om het volk te misleiden.

    Dusss…… Dan vraag ik me hardop af wat is nu landverraad?

 4. Agios

  Who the fuck is Sjoerdsma?

  1. EU kok

   De vraag zegt meer over u dan over Sjoersma.

   1. Fonz

    EU is tegen leven getuige zijn reactie

   2. Hard

    EU kok

   3. Agios

    Zijn naam verkeerd schrijven, is ook weinig eervol.

    1. Kretoloog

     🙂

  2. RvdBe

   1 of andere d66er die door het doen van uitspraken tracht te polariseren, als dat lukt dan gaat ie janken dat het die ander zijn schuld is.
   Voor de rest doet de man er niet veel toe geloof ik, type door de plee ermee.

 5. Johnsen

  Wie gelooft Rusland nou nog met zijn corrupte praktijken?

  1. Zozo

   Goeie grap, ik lach me rot. Imbeciel.

   1. Yami

    Erg grappig is het niet. Herinner mij nog goed de tig theorieën rondom MH17 waarmee het Kremlin naar voren kwam, meest beledigende diegeen die beweerde dat MH 17 een false flag operatie was om rusland in diskrediet te brengen. Om maar te zwijgen over de kroongetuige die is verdwenen nadat deze in Rusland aankwam.

    Kritiek is terecht, ondanks sjoerdsma’s motieven. Constructieve gesprekken zullen er niet komen zolang Poetin en EU geopolitiek bedrijven.

 6. ZiggyStardust

  Ik ben een stukje op DDS aan het lezen, en midden in het artikel wordt mij dmv een reclame gevraagd DDS financieel te steunen. Waarom dan? Waarom zou ik? Beste Michael, lees de de geplaatste stukjes eens door. De combinatie van een geplaatst stukje door jouw redacteuren icm het verzoek tot sponsoren vind ik persoonlijk een belediging voor de lezers. Geen foutloos stukje ben ik de afgelopen maanden tegen gekomen op DDS. Neem jij je taak als eigenaar van DDS wel serieus? Doe er eens wat aan man!

 7. ikweetwatikwil

  Sjoerdsma : Zucht. Een domme man. Maar ja, D66. Zucht nog harder. Stem PVV of FVD.

 8. DidiMadloba

  DDS is volkomen de weg kwijt.
  Sjoerdsma speelde geen “spelletje” maar uitte kritiek. Vrijheid van meningsuiting PLUS de taak van een politicus.

  Maar een dictatuur als Rusland is dus niet van kritiek gediend.

  Als de vrijheid van mening ergens toe dient is dat wel dat regeringen bekritiseerd mogen worden.

  Maar het extreem linkse DDS gaat Stalin achterna, die ook geen kritiek duldde.

 9. fusilier

  Moet de, eerste Rus nog tegenkomen,die zijn fouten zelf rechtzet, aldus het kereltje Pechtold D66 is een vieze overbodige vunzige partij.

 10. Ron

  Daar hadden ze toch destijds de KGB voor om tegenstanders op te vreten?

  Maar dat is opgeheven.

  Maar Rusland maakt gewoon duidelijk wie baas is in eigen land, hier in Nederland mogen terroristen komen prediken, oorlogsmisdadigers worden welkom geheten en mee gegeten op bankets.

 11. Riesmog

  Mijn reactie verschijnt pas als u mijn strijd tegen het fake news en het FvD steunt, sponsor me dan ook — 81 DDS-lezers gingen u al voor. Voor slechts 1 euro per maand krijgt u dagelijks al twee blogposts (één met het laatste nieuws uit lutjebroek en één genuanceerde rant over Nederland) én geen exclusieve column in uw inbox, ‘s avonds voor het slapen gaan. Steun mij dus! Alvast bedankt!

 12. Meriadoc Brandebok

  Kritiek op Rusland wordt door Poetin-fanboys stevig geframed als Rusland-haat. Daarmee hopen zij het schurkenregime uit de wind te houden. De kern is echter zo klaar als een klontje: in Rusland worden kritische politici geweerd, dissidenten vermoord en het leveren van wapens tiegedekt.

  De mensen die het onverdedigbare verdedigen, zoals Micheal dat hier lijkt te doen, doen dat tegen beter weten. Ze weten dat Rusland fout zitten, maar omdat Sjoerdsma van D66 is zullen ze blijven volharden in het eigen ongelijk. Diezelfde mensen zullen straks overigens moord en brabd schreeuwen als Geert weer niet wordt toegelaten tot een moslimstaat.

  We zullen ons ermee moeten verzoenen dat de denkgrond van populistisch rechts volkomen haaks staat op de rationele denkwijze. Een rationele mindset observeert de situatie en velt daar het oordeel over, maar de rechtspopulistische mindset oordeelt op basis van partij. Zo verzandt men soms in het verdedigen van het onverdedigbare – louter omdat de partijkleur van het lijdend voorwerp hen niet aanstaat.

  1. Rammstein

   Rusland handelt volkomen terecht inzake Sjoerdsma: “Als voorbeelden noemt Rusland het pleidooi van Sjoerdsma voor het beëindigen van het Nederland-Rusland Vriendschapsjaar in 2013, zijn eis dat de Olympische Spelen in Sotsji in 2014 geboycot werden, en zijn ‘verzoek’ dat het WK voetbal in 2018 van Rusland verplaatst moest worden naar een ander land.”

   Bovendien was Sjoerdsma de initiator van een Tweede Kamer-motie om Rusland te treffen met zware economische sancties. De Russen zouden toch wel zwaar masochistisch moeten zijn om zo’n bewezen staatsvijand van Rusland met open armen te ontvangen. De vrijheid van meningsuiting wordt er door de Rusland-haters Brandebok en Madloba met de haren bijgesleept.

   Tot slot: Nederland zocht de provocatie, aangezien Rusland al op 14 januari had meegedeeld dat Sjoerdsma persona non grata was.

   Kortom, de hele reactie van Meriadoc drijft op blinde (en betaalde) haat.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Rammstein

    Jouw reactie, en die van Michael, drijft op blinde haat. Haat, tegen links (waaronder D66), en de directe conclusie dat de tegenpartij daarom gelijk móét hebben, in dit geval de Russische elite: waar overigens nog wel enige sympathie voor bestaat in rechtspopulistische kringen.

    Een politicus in het vrije westen mág kritiek hebben op een land. Inmiddels is duidelijk dat Rusland de wapens leverde voor het neerhalen van MH17, het is duidelijk dat Rusland soevereine naties binnenviel om daarvan stukken grondgebied te annexeren, het is duidelijk dat Rusland een Russische overloper op Westers grondgebied vergiftigde (eveneens een schending van de nationale soevereiniteit); het is duidelijk dat Rusland de waarheid van MH17 prpbeerde toe te dekken, em de !agnitsky-wetten wezen uit dat dissidenten in gevangenissen wprden doodgeslagen.

    En daar mág een Westerse politicus een kritische noot bij zetten. Een politicus mag Rusland hierop aanspreken – en ook de nodige sancties opleggen. Dat is de vrijheid van meningsuiting, de democratie en het beschermen van diezelfde democratie tegen een roekeloze, agressieve en ondemocratische staat. Als zo’n staat met haar voeten door het Europees grondgebied banjert, hebben mensen als Sjoerdsma de taak om voor de Westerse vrijheden op te komen.

    Wat Rusland doet, is het weren van diezélfde politici, omdat zijn denkbeelden haar niet aanstaat. Dat is dictatoriaal en een flagrante schending van de vrijheid van meningsuiting.

    Maar goed, jij vindt maar wat je vinden wilt. Eerder werd Wilders Egypte niet binnengelaten. Een andere schurkenstaat met een ander schurkenregime. Ik ga ervan uit dat je zulks eveneens zult verdedigen. Hoewel ik daar aan twijfel.

    1. Fonz

     Rusland heeft gelijk, en ja rechte ruggen daar kunnen heel veel niet tegen..

    2. Rammstein

     Meriadoc miauwt: “Maar goed, jij vindt maar wat je vinden wilt.”

     Geheel mee eens en wederzijds. Dag Ruslandhater!

     1. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      Oké.

    3. janszm

     Haat tegen links is niet de juiste uitspraak. Teveel linkse mensen hebben een kronkel in hun hersenen, dat is een handicap. Nederland heeft daar veel last van. Zo’n kronkel kost het land miljarden.

 13. Kretoloog

  Als D66 slim is, zet ze Sjoerdsma niet op een verkiesbare plaats op de kandidatenlijst voor 2021. Maar de D staat voor Dom, dus zal Sjoerd wel bij de eerste 10 staan.

 14. plakband

  Rusland reageert heel beschaafd op de ranzige Rutzooi van het partijkartel.
  Die beschaving is echter niet besteed aan sjoemelende Sjoerd.
  #stemzeweg zodra het kan
  Stem FvD of PVV

 15. Heinrich

  Stel dat Rechts Nederland de komende 10 jaar, niet in de gelegenheid komt om tegenwicht te bieden aan het zelfdestructieve links!
  Hoe ziet onze vrijheid er dan uit?
  Dan zijn wij allen brave burgerrobots angstig meedeinend op de bevelen van het dictatoriaal islamitisch EU bewind, weg is dan vrije meningsuiting, autochtone Nederlanders zijn tegen die tijd zo ongeveer een minderheidsgroep, de Tweede en Eerste Kamer bezet met een meerheid aan mensen met een migratieachtergrond!
  Nee, dan zijn mijn nageslacht en ikzelf, liever Brits of Russisch!
  Maar waarschijnlijk kotsen Britten en Russen tegen die tijd op alles dat Nederlands is!

  1. Veteraan

   @ Heinrich
   Dat is nu al een feit, NL is verloren net als het grootste gedeelte van Europa. Het zal nog jaren duren voordat de EU valt en dat alleen vanwege de corruptie/wanbeleid en dus een failliet waarin de Euro geen reet meer waard is en we hier honger en armoede gaan krijgen op een schaal zoals het was in de 2e wereldoorlog.
   En daardoor een steeds grotere splitsing tussen west en oost Europa en alleen in oost Europa is het dan nog redelijk veilig omdat ze de gewelddadige moslims niet hebben toegelaten en nog wat eigen cultuur hebben beschermd.
   En in deze crisis weet men wel dat al die allochtonen en gelukszoekers, die van nature al agressief en misdadig zijn en zich maar vermeerderen als kakkerlakken, ons zullen afmaken als honden en varkens. Wat dat zijn we in hun ogen.
   Dan hebben ze hun ultieme doel bereikt, allemaal dode Nederlanders/Europeanen en de rest als slaaf.
   Allah keek en zag dat het goed was.

  2. Veteraan

   Rusland zorgt voor zichzelf.
   Amerika zorgt voor zichzelf.
   China bereidt een 3e wereldoorlog voor om voor zichzelf te kunnen zorgen.
   De moslims zorgen al vele honderden jaren ALLEEN voor zichzelf [het is dat ze zo dom zijn om onderling ook oorlog te voeren anders hadden we hier al op een matje gezeten].
   En Europa is bezorgd en nog nooit zo verdeeld geweest als nu als je de façade weghaalt.

 16. rexm

  Lijkt het niet op de bekende NSB trekjes.

 17. Vee

  Dus ook geen afvaardigingen meer naar UK wegens weigerend Wilders?

 18. Michael M

  Je kunt het aan die jongen zijn gezicht zien. Het zijn echte linkse knullen dat zichzelf enorm haten, de Nederlandse tradities haten en dus ook geen respect voor andere landen. Dit soort lamzwansen kantoor knulletjes zo graag een echte militaire dienstplicht laten vervullen zodat ze daarna leren wat respect is, normen en waarden betekenen en wat echte democratie inhoudt. Wat zijn ze toch onverschillig en kinderlijk.

 19. Michael M

  D 666.

 20. RvdBe

  Straks lekker aan het Russische gas, dat dan weer wel.

 21. ReneR

  Rusland, poetin, heeft gewoon gelijk.
  Dit kabinet, wat an sich al nergens op slaat met die ruggengraat loze slappe kwal van een Mark Rutte en de linkse fascisten bende die daar omheen draaitkont. Dit kabinet is zo anti Rusland, dat wij Nederland, van het had af moeten en absoluut geen Russisch gas mogen gebruiken. Hoewel de hele infra structuur van Nederland op gas gericht is, willen ze liever de burger helemaal kaal plukken in de “energie transitie” dan Russisch had af te nemen. Waarom zou dat zijn? Owja, omdat Rusland niet bij de EU hoort en de fascisten van ons kabinet heulen met de nazi’s van de EU top. NEXIT, nu, en dan weer goede relaties opbouwen met Rusland.

 22. Adriaanv

  We hebben vredestichters nodig, geen ruziezoekers met Rusland.

 23. Sharktyricon

  Typisch Rusland sinds poetin, heb je commentaar dan kom je er niet in, als sjoerdsma Russisch was had ie nu waarschijnlijk stralingsziekte gehad. Heel grappig dat al de pro-nl figuren hier ineens liever pro-russisch zijn.
  “Maar Rusland maakt gewoon duidelijk wie baas is in eigen land”
  Nou wie dat iig niet is in Rusland is het volk dat ’t niet eens is met Poetin. Ik snap niet dat mensen die voor “vrijheid van meningsuiting” ook voor poetin zijn, of is het alleen als hij tegen iemand van d66 reageert? Dan is de term “vrijheid van meningsuiting” al helemaal een farce. Misschien zou een betere term voor deze mensen zijn: “vrijheid van MIJN meningsuiting”. Misschien kunnen jullie een immigratie naar Rusland aanvragen.

 24. Bes Tolen

  Het westen is helemaal niet erg vrij. De financiële politiek wordt door een heel kleine groep grootbanken vastgesteld. Al sinds jaren. Er is geen vrije markt. Het lijkt er zelfs niet op. De politieke berichtgeving wordt in het westen grotendeels systematisch gemanipuleerd. Dat is al zo’n honderdvijftig jaar het geval vanuit bijvoorbeeld de VS. In Nederland is ook volop manipulatie en dat gaat altijd dezelfde kant op en laster e.d. gaat altijd over de zelfden. Kijk maar eens naar Italië waar het Vaticaan de grootste invloed heeft. Berlusconi werd rechtens gepakt op een winstverschuiving van 4 miljoen euro terwijl het concern miljarden per jaar omzet en zo’n winstverschuiving dan en maar heel betrekkelijk is en de problematiek veelal tot grote verschillen van mening aanleiding geeft. [De belastingdiensten zelf kunnen de problematiek theoretisch veelal niet aan. Waar praten we over?]. Of neem Trump waarvan de VARA BNN Michael Moore basher beweerde dat Trump failliet was gegaan terwijl Trump uitstel van betaling had van crediteuren en later in drie termijnen de schulden geheel voldeed. [Wat ook bleek uit internetinformatie]. Zo gaat het in de onfrisse machtswereld van ”links” over elk onderwerp. Het gaat dagelijks door. De opzet komt uiteindelijk uit weinig bronnen. Maar ja, die krijgen alle steun want ze liegen al zo lang..

 25. JeMoerigeHoeder

  Jammer dat jouw familie niet in mh17 zat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.