Sneu! Dierenactivisten dumpen vrachtwagen vol hooi in Oostvaardersplassen: nul effect

Vervelende dierenactivisten hebben vannacht op drie plekken bij de Oostvaardersplassen flinke hoeveelheden hooi gedumpt, om de dieren in het gebied bij te voeren. Volgens Staatsbosbeheer zijn de dieren echter prima gevoed en is het effect nul komma nul.

Als we de actievoerders mogen geloven dan zijn er maar liefst 150 balen hooi verspreid in het Flevolandse natuurgebied. Volgens Staatsbosbeheer zou de hoeveelheid hooi gaan om ‘een flinke vrachtwagen vol’. Ondanks deze grote hoeveelheid hooi zijn ze bij Staatsbosbeheer totaal niet onder de indruk. Een woordvoerder zegt er het volgende over:

“We houden de dieren goed in de gaten. Als ze het zwaar krijgen, gaan we bijvoeren, maar ze zien er nu goed uit en er is ruim genoeg gras om te eten. Er is geen enkele reden om bij te voeren op dit moment.”

Nou, gefeliciteerd dan maar! Om de hooibalen op hun plek te krijgen hebben de actievoerders, met gevaar voor eigen leven, een spoorlijn moeten oversteken én een hek door moeten knippen. En dat allemaal om één of ander misplaatst gevoel van morele verhevenheid kracht bij te zetten.

Half januari gaat Staatsbosbeheer weer edelherten afschieten zodat het ecosysteem in balans blijft. Grote grazers zouden momenteel namelijk onderdeel zijn van het probleem van voedseltekorten bij sommige diersoorten in het gebied. Precies het soort dieren dat via de dierenactivisten extra voedselpakketten heeft mogen ontvangen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. nu ik

  Staats bosbeheer heeft eerder gezegd dat die dieren in uitstekendse gezondheid verbleven. Echter binnen een maand lagen er honderd op hun rug en werden dieren afgeschoten door de leugenaars van staats bosbeheer

 2. Kretoloog

  Raar verhaal, Wout. Ik zou Staatsbosbeheer zeker niet zomaar op hun woorden geloven. Aan de ene kant zeggen ze dat er voedsel genoeg is, aan de andere kant gaan ze 1000 edelherten afschieten vanwege…dreigend voedseltekort. De propagandamachine van de overheid draait weer op volle toeren!

 3. Veteraan

  Ik weet het ook niet goed. Zolang die herten maar wel opgegeten worden anders ben ik ook tegen. Geen beesten doden en dan niet opeten hé

 4. RvdBe

  Beschouw het gewoon als een bio veehouderij, de beesten hebben een goed leven tot ze afgeschoten en opgegeten worden.
  Toch altijd beter dan in een megastal zonder daglicht lijkt mij.

 5. Broodnuchter

  Laat ze maar bijvoeren. Goed voor de vleesproductie.

 6. Bullshit15

  Die dierenactivisten hebben allemaal een kronkel alles moet leven blijven ze hebben nog meer medelijden met een dier dan met een mens als er te veel herten zijn dan moeten ze gewoon afgeschoren worden in als dat vlees goed besteed word wie kan daar op tegen zijn geef het aan de voedselbank die zijn er vast blij mee

 7. Rieks

  Oostvaardersplassen moeten gewoon gebruikt worden voor bebouwing. Nederland barst uit zijn voegen en kan best wat extra land gebruiken. Daarmee zou ook de waanzin van Vera’s idee worden bevestigd. Het is nooit te laat om een foute beslissing te herzien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.