Supertolerante FNV-bestuurder wil FvD ‘met selectieve Nexit naar uitgang begeleiden’

Paul Smink, vakbondsbestuurder bij de FNV, kon het niet laten toen iemand op Twitter pleitte voor een ‘selectieve Nexit’. In plaats van Nederland uit de EU, zouden FvD’ers, Jan Roos, Syp Wynia, Wierd Duk en dergelijken uit Nederland moeten vertrekken. Nou, de super tolerante FNV-bestuurder weet nog wel een paar namen!

Leuk man, een beetje fantaseren over wie je het land uit knikkert, terwijl je bestuurder bent van een vakbond die zegt democratisch en er voor iedereen te zijn. Goed voorbeeld ook om die vermeende tolerantie zo en publique te etaleren.

Knipsel

Maar gelukkig biedt FNV zélf de oplossing! Een vlotte scan op Google leverde dit op, opgesteld als antwoord op de PVV- en FvD-stemmers binnen de FNV:

“De FNV Kaderacademie ontwikkelt de module ‘Politiek Denken en Handelen in vakbondsleren,’ zodat bestuurders, consulenten en organizers met kadergroepen kunnen werken aan zulk bewustzijn, en een handelingsperspectief kunnen ontwikkelen om op hun eigen manier dit tij te keren.”

Naja, is dat even handig voor Paul Smink om te volgen! Kan hij nog wat van leren volgens mij. Want hoe kijkt de rest van de FNV-top hier (voor zover ik heb gelezen) tegenaan?

“Wij blijven een inclusieve vereniging/organisatie waarin niemand uitgesloten wordt, inclusief boze kiezers die tegen gevestigde politiek en bestuur stemmen. Wij kunnen met ons allen en met het juiste bewustzijn onze boosheid beter kanaliseren en richten op onze agenda. Want zoals betoogd zien wij sympathie voor partijen als FvD & de PVV voor een belangrijk deel als een stem tegen gevestigd bestuur & politiek, vakbonden incluis.

Ik denk niet dat ze het écht menen, maar het is natuurlijk wel heel leuk om ze (of in ieder geval Smink) met hun eigen woorden om de oren te slaan. Met z’n kinderachtige tweet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Politiek Profeet

  Deze puistenmuil, met het melk van zijn mama nog druipend van zijn bek moet eerst maar eens groot worden voordat die zijn strontmuil opentrekt…

  1. Fortiori

   Krasse taal, @Politiek Profeet!. Van huisuit meegekregen?

   1. Politiek Profeet

    nee linkse rat gewoon meegekregen uit mijn 65 jaar fnv ervaringen en sp kaderschap, rotterdamse havenstakingen met vunzig ongedierte naast mij op een kistje rozensmuller, de stinkbak… stonden beiden tijden de laatste grote havenstaking bij de ect en was meteen genegen van alles wat links was… wat een goor tuig, wat een strontzooi is dat, landverraders en nsb,ers pur sang

    1. Politiek Profeet

     genegen is genezen.. uiteraard, links gajes is de d66 pil en orgaanroof,volgens mij heeft die vunzige rat rosensmuller er aandelen in…

   2. Hard

    Wesley Fortiori?

   3. CLoVis

    eu fortiori

   4. nu ik

    misschien afgeleid van de foto

 2. Op Koers

  Oeff…

  1. Politiek Profeet

   oef als links ongedierte siert je wel….

  2. Hard

   Op Koers Grote Trek Grote bek?

 3. Zweedse kok

  Het land uit hoeft niet.
  Maar met zijn allen naar Vlieland en daar een onafhankelijk rechts eiland van maken.
  Na succes uitrollen naar de rest van Nederland.

  1. Politiek Profeet

   draai het eens om simpele zweedse kok…waar het vreten niet te vreten is trouwens, wat een gore zooi.
   Een eilandje compleet afgescheiden van elke vorm van voorzieningen gevuld met randstadgajes van moslimorgine, aangevuld met de rest van nederiglands moslimgajes….
   dat zou de luchtmacht met hun nieuwste speeltje een mooi oefengebiedje geven….

   1. Zweedse kok

    Dank Politieke Proleet dat u nooit met mij een dis wil delen.
    Het ongenoegen is geheel wederzijds.

    1. Politiek Profeet

     Uiteraard zweeds ongedierte ,moge je verrotte waar je bijstaat.
     met links gepeupel heb ik niks op, dus verrot maar.

  2. Seneca

   @zweedse cock
   ben je nu van EU adept een Stockholm adept geworden?

 4. RvdBe

  Ben een aantal jaren geleden na 20 jaar lidmaatschap fnv er uit gestapt, weet nu dat ik ieg de goede beslissing heb genomen.

  1. Politiek Profeet

   Juistummmm

 5. nu ik

  FNV EN PVDA een pot natte onderbroeken lol

 6. JFU

  Het linkse gif is overal verspreid, het corona virus is er niets bij. En dat is dan een vakbond bestuurder, die geacht wordt zich neutraal op te stellen, en dergelijke uitspraken voor zich te houden, en over te laten aan politieke bestuurders. Deze man is duidelijk afgedwaald, en moet per direct uit het bestuur worden gezet. Een blamage voor de leden.

 7. Response

  Vermoedelijk hebben Paultje en Jos vroeger thuis te weinig aandacht gekregen. Als zij zo denken zoals zij tweeten dan zijn zij de eerste die hier eigenlijk niet thuis horen.

 8. denktenk

  Hoe zit het eigenlijk met die duizenden fnv medewerkers, die gedwongen ontslagen moesten worden? Vegeteren die nog steeds op andermans kosten, of hebben die een gouden handdruk (lees een greep uit de stakingskas) gekregen?

 9. Vliegenvanger

  Ik stel voor dat alle aanhangers van de FvD en lid zijn van het FNV massaal hun lidmaatschap opzeggen.
  Je kan het toch niet mooier maken, aan zulke vakbonds lui hebben we niks.
  Prietpraat hoort op de kleuterschool thuis, niet in een vak beweging die staat dat ze er voor iedereen zijn.

  1. nu ik

   Ik weet niet of mevrouw jongerius je oproept steunt. Het fnv was een fantastische springplank naar brussel

 10. ruudjeenjose

  De vakbonden Fnv en CNV hebben ons verraden.
  Zij hebben getekend voor de verhoging van de pensioenleeftijd. Nóóit meer lid!

 11. Rud56

  Wat kan je ook anders verwachten van dat FNV dat volledig gerelateerd is aan de PvdA.
  (Ver)ziek(t)e geesten die overal zijn genesteld, van scholen tot aan universiteiten en ministeries waar ons beleid wordt bedacht. En uiteraard door en in het politieke kartel.

  Dat soort lui, achterbaks en hypocriet tot op het bot, die zolang het maar wél ver van hun is, de mond vol hebben over inclusie en diversiteit.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.