Te huur in lief en inclusief Amsterdam: 7000 euro voor rijtjeshuis in ‘terrorstadsdeel’ Nieuw-West

De woningnood is hoog in Amsterdam en wie een huis verhuurt weet dat hij daar de hoofdprijs voor kan vragen. Dat het momenteel helemaal uit de klauwen loopt in de hoofdstad bewijst een eigenaar van een rijtjeshuis in Amsterdam Nieuw-West: 700 euro maandelijkse huur voor een kleine slaapkamer, of 7000 euro voor de hele woning. Jackpot!

Terwijl de woningmarkt in de hele Randstad (en soms zelfs ver daarbuiten) al jaren op z’n gat ligt, doen ze er in Amsterdam graag nog een schepje bovenop. Het voormalig Mokums Paradijs, ooit een inclusieve stad vol lieve mensen en excentrieke paradijsvogels, mag zich rekenen tot een van ’s werelds duurste steden om in te wonen.

Maar elke keer wanneer je denkt dat het niet nog erger kan, is er in Amsterdam wel ergens een vastgoedhandelaar of verhuurder die de woningprijzen nog verder opdrijft. Zo durft de eigenaar van een simpel rijtjeshuis in Amsterdam Nieuw-West 700 euro huur per slaapkamer. Voor deze schappelijke bakfietsprijs krijgt de huurder een kamer van 8 vierkante meter en een badkamer en keuken die gedeeld moet worden met negen andere bewoners.

De woning is gelegen in Slotervaart in het Amsterdamse ‘terrorstadsdeel’ Nieuw-West. Niet de eerste plek waar je graag zou willen wonen in Amsterdam, maar goed, we hebben nu eenmaal te maken met een tekort aan woningen en daardoor dus oplopende huizenprijzen.

Het peperdure rijtjeshuis in Amsterdam Nieuw-West / AT5
Het peperdure rijtjeshuis in Amsterdam Nieuw-West / AT5

Erik Rezelman, financieel expert bij RTL Z, kon zijn ogen niet geloven toen hij de advertentie van het rijtjeshuis in Amsterdam zag. Tegenover de Amsterdamse stadszender AT5 zegt hij: “Ik volg de Amsterdamse huizenmarkt al jaren en dit is echt het meest bizarre wat ik ooit heb gezien”. Ter illustratie laat Rezelman een foto zien van een van de kamers. “Dit is de ergste: een slaapkamer met een héél klein raampje.”

Volgens Gert Jan Bakker van stichting !WOON zijn dit soort praktijken erg schadelijk voor het woonklimaat in de stad. “Die 7000 euro die de belegger maandelijks uit zo’n voormalige eengezinswoning trekt, dat trekt ook alle verhoudingen scheef in de stad. Hoe wij met onze studenten en starters omgaan: we buiten ze gewoon uit! Dit moet niet kunnen, maar helaas de markt is brutaal en doet het gewoon.”

Inmiddels is de eerste kamer van het rijtjeshuis al verhuurd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Top

  Hahahaha! Het gaat goed in NL!

 2. Jack Flash

  Gaaf land.

 3. Baron von Munchhausen

  In Moslim-wijk Slotervaart mag van Juffie Halsema: alles.
  Linkse dwazen en Moslims vinden elkaar op vele gebieden; vooral, als je de autochtone bevolking pakt!

 4. Agios

  Bij dit verhaal moest ik denken aan een vroegere leraar van mij die ons in zijn lesuren vertelde hoe de mens tikt. Men noemt dat ook wel psychologie. Toen in zijn lesuur een keer de verhouding product-prijs ter sprake kwam, nam hij het op voor de product-verkoper: ‘Hij kan vragen wat hij wil en zolang er mensen zijn die het betalen, is de prijs geheel ok!’. Daar heb ik vaak over nagedacht en…het klopt! Het probleem ligt bij de consument. Zolang deze bereid is de prijs betalen, is de verkoper een dief van zijn eigen portemonnee als hij niet overvraagt. Hierbij moeten we aantekenen dat de consument die bereid is enorme prijzen te betalen, een a-sociale houding heeft t.o.v. andere mensen.

  1. Rammstein

   Dus mensen moeten dan maar onder een brug gaan slapen?

   1. Agios

    Hoe kom je dar nu weer bij? Een uiteenzetting uit zijn verband rukken. Zeker links?

   2. Agios

    Hoe kom je daar nu weer bij? Een uiteenzetting uit zijn verband rukken. Zeker links? Noem het wat mij betreft ‘staatsmanipulatie’. De staat vindt het best zo. En dit natuurlijk met het oog op de warmteontwikkeling. Zo koud is het onder de brug niet meer. (cynisch bedoeld natuurlijk, voor zover je dat niet door had)

 5. Rammstein

  Er is al 75 jaar woningnood in Nederland: de grote schandvlek van alle opeenvolgende kabinetten.

  Desalniettemin worden er onbekommerd honderdduizenden nieuwe inwoners binnengehaald.

  De overheid is een maffiasyndicaat zonder oog en empathie voor zijn burgers. Alleen geld telt.

 6. Vit

  Ik wou dat ik het kon besteden, maar dan toch zeker niet in Amsterdam waar ik niet dood gevonden wil worden.

  1. Cootje

   Volgens mij heb je in amsterdam ook de meeste kans om dood te worden gevonden

  2. Steiner

   Ik woon prima in Amsterdam (west)

   1. Cootje

    Ze kan er ook best wonen als je niet samen woont met je vriend , je elke dag op weg begeeft met een oude fiets , als je geen duren kleding draagt / of je moet het geleend hebben bij een sportieve zaak/ en het beste kan je maar een keer paar jaar naar de kapper gaan , proficiat je bent voor de echte Nederlandse normen een overlever , en zal waarschijnlijk wel stemmen voor Denk of Bj1

 7. Cootje

  Het grootste deel van de bevolking zijn de sofinummers slaven , waar een van de werkende partners direct of indirect de pooierschap van de BV Nederland onderhoud. Prostitutie is legaal dus je kan er niets van zeggen , nu bestaat Nederland ook uit criminelen in alle lagen en soorten van banken tot loopjongens terwijl de een zijn zonde kan afkopen met bijv 700 miljoen krijg een ander een taakstrafje maar ze hebben wel allemaal gemeen dat ze de hier mee verdiende centen makkelijk kunnen uitgeven en dat gaat uitstekend in het onroerend goed . Terwijl van onze belasting centen de politiek de gewone openbare orden niet eens kan handhaven en de gerechtelijke macht zwaar is onderbezet , dus misdaad en misstanden zijn normaal er zijn er zelfs die van de woning corporaties miljoenen kunnen lenen om te gaan gokken . Dus nu 2/3 ton te veel betaald voor een woning is met de dagelijkse inkomsten voor sommige /vele/ een ongeschikte uitgaven , tussen de zuid as en Amsterdam west zit geen millimeter verschil

 8. fusilier

  Wil met de beste wil van de wereld nog niet wonen in Amsterdam,al kreeg ik geld toe. Doe mij maar een plekje in het groene hart van Nederland met zijn zondagse rust,en de geur van het platteland met de grazende koeien in de wei.

 9. Hard

  De stand van Nederland:

  114.000 immigranten in 2019.

  1. Fonz

   Dat is een complete stad..

   1. Op Koers

    Meer, meer, meer. Werkgevers hebben personeel nodig. Lees de couranten. Het UWV verwacht dat er dit jaar een miljoen vacatures ontstaan. Vooral werkgevers in de bouw, zorg, onderwijs, techniek en ict hebben moeite om personeel te vinden. Dat blijkt uit cijfers van de uitkeringsinstantie. De Zorg kan personeel niet vasthouden.

    1. Fonz

     op koers liegt, werkgevers hebben gekwalificeerd personeel nodig geen illegale migranten die nauwelijks de taal beheersen dat is immers waar op koers hamert..

     1. Op Koers

      Wie zegt er iets ovet taalbeheersing?

     2. Fonz

      De wet domoor

     3. Hard

      “geen illegale migranten die nauwelijks de taal beheersen”

      En grotendeels afhankelijk van gratis geld en wonen. Een regering die meer dan 500.000 immigranten toelaat heeft weinig/niets op met ons land en volk.

    2. Hard

     Wesley op Koers?

     1. Fonz

      wesley op koers!

 10. fusilier

  Nederland moet op slot , wij als Nederlanders hadden allemaal stinkend rijk kunnen zijn,als onze aardgas baten beter verdeeld waren.

  1. Fortiori

   Als wij allemaal hadden doorgewerkt tot ons 70 ste. Niet met vroegpensioen en gewoon 40 uur.

 11. Fortiori

  Die absurde huur heeft alles te maken met de VOC mentaliteit. Uitknijpen, die huurders !

 12. Baron von Munchhausen

  En waarom mogen (“de hoog opgeleide”, volgens Asscher) Syriers hier blijven?
  Syrie is zo goed als oorlogsvrij! 80% is werkloos!!!
  Welk Links Ministerie speelt hier een bedenkelijke rol?

 13. JFU

  Maar goed dat we al 9 jaar lang extreem linkse regeringen hebben. Komt het allemaal wel goed.

 14. J.Rademaker

  Melden in ter Apel, krijg je woning en verder ook alles gratis.

  1. Hard

   Wel even je paspoort weggooien en asiel roepen.

 15. Kristalix

  Er is vast wel een kutturk of kutmarokkaan die het op fafel legt.
  Anders wel didimadloba.

 16. nu ik

  doe er nog maar 100.000 gelukszoekertjes bij hoor ruimte en geld zat volgens de linkse adepten

  stem sociaal , stem PVV

 17. Sergeant Monty

  Hier komt de VOC mentaliteit van den Nederlander naar boven.

  Hoe is het gezegde ‘peper duur’ ook alweer ontstaan.

  1. Ron

   Als de eigenaar Nederlander was geweest had je een keer kunnen scoren.

   Maar jij praat steeds neerbuigend over VOC mentaliteit van den Nederlander.
   Dus leid ik daaruit af dat jij geen Nederlander van herkomst bent of anders je eigen afkomst verloochent.
   En dat jij dus volgens jou bij een instantie werkt die de VOC mede groot heeft gemaakt, de Koninklijke Marine.

   1. Sergeant Monty

    “neerbuigend over VOC mentaliteit”

    Nederland is rijk geworden door de VOC en de WIC dat is toch iets om trots over te zijn.
    Zij wisten veel geld te verdienen over gewilde en schaarse middelen gelijk nu de woningmarkt.

    Waarom deze woningeigenaren veroordelen.
    Je kan ze ook prijzen voor hun handelsgeest.
    Boreale tijden herleven.

 18. Henk Albarda

  En vooral ‘vergeten’ te vermelden wat de hoofd oorzaak is…. Immigratie. Wie in Amsterdam komt binnenlopen, GEEN paspoort, GEEN visum, getint is, hoofddoek draagt en beweert moslim uit Syrie of Afghanistan te zijn, krijgt onmiddellijk dar huis gratis van de gemeente.
  Uw blanke dochter van 26 die inmiddels 60 uur per week werkt, gaat 12 jaar op de wachtlijst…….

  1. Vliegenvanger

   Heel goed verwoord Henk, zo is het maar net.
   De Nederlander is goed voor te werken om de gelukszoekers alle rijkdom te geven zelfs onze huizen. Weg met slappe hap in Den Haag, zakkenvullende bende van Prutte moet oprotten. Zijn alleen maar voor zakkenvullers en het geldverslindende E.U.

 19. Rosasolis

  Een rijtjes huis voor 7000 euro in Amsterdam kopen? Waarschijnlijk een flop-huis met allerlei gebreken. Maar met zo’n enorme koopje, als je een beetje handig ben, kan je de boel enigszins opknappen. Daarna oude meubels van de Rataplan (kringloop winkel) aanschaffen. En dan, heb je een pension klaar voor 1001 Amerikaanse toeristen gedurende de voorjaar en zomer maanden. Waarvan de meeste komen niet om de Rijksmuseum te bezoeken of naar een concert in onze beroemde Kon. Concertgebouw te gaan… Als ze ruzie en lawaai een hoop overlast voor de buren veroorzaken, nou jammer dan. De politie zal zorgen dat alles tot rust komt. Inmiddels heb je je zoveelste goedkope kamer-huur bijdrage binnen.

  1. Hard

   Goed lezen Roos, er staat huren en niet kopen.

   1. Rosasolis

    @Hard. Ja wel. Binnenkort zal al die oude, vervallen huurwoningen te koop zijn. Omdat de huurwoning stichting geen zin heeft om al die asbest isolatie te verwijderen, en in plaats hiervan nieuwe milieu vriendelijke isolatie te vervangen, en ook hebben ze geen zin om de oude verwarmingsketel te vervangen. Enkele jaren geleden deden onze huur vereniging een goed-koop aanbod voor huurders om hun oude woning over te nemen met een jarenlange hypotheek. Kortom: wij kon deze oude spook-huis kopen, inclusief de vele gebreken, heel goed-koop overnemen… Maar dan zit je met alle lasten van een oude woning, dat niet meer de reparatie zal vergoeden. Kortom: aan alle huurders van oude woningen: trap je niet in, om met een goedkope hypotheek aanbieding van de huur vereniging
    op je oude woning, om een hypotheek te nemen. Dan behalve de hypotheek af te lossen, moet u zelf opkomen voor alle reparaties aan je oude spook-huis tot het einde der dagen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.