Video! Arjen Lubach: ‘Je suis Charlie was totale hypocrisie van Westen en het failliet van links!’

Gisteren zat er bij Jinek één komiek die niet van plan was om zoete broodjes te bakken over de vijfde verjaardag van de bloederige aanslag op de redactie van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo wegens enkele Mohammedcartoons. Arjen Lubach maakte van zijn hart geen moordkuil.

Kijk eens aan: Eva Jinek blijft natuurlijk iemand die is grootgebracht in het NPO-nest, maar eenmaal aangeland op RTL lijkt er toch wel wat linkse zelfkritiek te kunnen plaatsvinden. Aan tafel zat gisteren Arjen Lubach, bekend van zijn eigen satirische zondagsshow op de VPRO. En wat zien we daar? Gewoon keiharde aanval op de gehele linkerkant van het politieke spectrum. Het werd zelfs failliet verklaard, door de man achter de hit ‘Beter dan Baudet in bed’.

Het onderwerp was Charlie Hebdo en daarmee laat zich de redenatietrant van Lubach wel raden: vlak na de ISIS-aanslag op het Parijse redactiekantoor van Charlie Hebdo sprak de hele wereld er schande van. Iedereen zette “Je suis Charlie” in z’n Twitternaam en z’n Facebookbanner, om na een maandje plaats te maken voor de volgende zelfbevlekkende, oppervlakkige pseudo-solidariteitsactie die de social media aandeed.

Maar is er iets gedaan om de vrijheid van meningsuiting steviger te verankeren? Kunnen tekenaars nu zonder te vrezen voor geweld of intimidatie nu tekenen wat ze willen, óók als dat betekent dat ze taferelen op papier zetten die sommige lichtgeraakte plofmoslims niet zo leuk vinden? Nee, natuurlijk niet. We hebben met z’n allen gedaan alsof drie herdenkingen voor de gestorven cartoonisten genoeg was. En we maken ons wijs dat nu Abu Bakr al-Baghdadi dood is, het gevaar geweken is.

En dat we uitgerekend iemand van de publieke omroep nodig hebben om ons te vertellen hoe ontzettend genadeloos we onszelf in de maling nemen, spreekt boekdelen over de staat van ontbinding waarin onze artistieke uitingsvrijheid zich bevindt. Dus hup Lubach, boe lethargisch vrij westen. Kom eens van die bank af en doe wat voor onze vrijheden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. nu ik

  Deze idioot bedoelt waarschijnlijk dat je suis Charlie aantoonde dat de multikul droom failliet is en dat de aanslag het bewijs is dat de islamitische ideologie NOOIT naast een democratie kan bestaan.

  1. Original NL

   Het linkse laffe westen heeft niet de moed gehad om zich tegen de islamitische dwingelandij te verzetten…..als wij niets doen, doen de islamieten misschien ook niets is het dogma.
   Alle kranten van europa hadden massaal cartoons van mohammed op de voorpagina moeten afdrukken na de aanslag….dan toon je ballen en verdedig je de vrijheid van meninguiting.
   In plaats daarvan wordt door diezelfde kranten elke vorm van islamkritiek als islamofobie afgedaan…
   Wat dat betreft kunnen we een voorbeeld nemen aan de islam..die komen wel voor hun “belangen” op.
   Maar ja..daar heb je wel leiders met ballen voor nodig…iets waar het-buiten oost europa-volledig aan ontbreekt.
   Immers….we hebben de moslims nodig om volgens eigen zeggen reaguurder piet 51 zijn billen te wassen.

  2. Original NL

   @ Nu ik…de islamitische ideologie NOOIT naast een democratie kan bestaan…..
   Daarom zijn bijna alle moslimlanden idd een dictatuur.

   1. DidiMadloba

    Onzin. Op de Balkan en in Rusland zijn er miljoenen autochtone moslims.

    1. nu ik

     we spreken over een democratie mad lola

  3. Top

   En dat allemaal, pas na vijf jaar? In een ander programma?

   Een labbekak, die Lubach!

 2. Kretoloog

  Arjan Lulbach, daar kijk ik nooit naar. Net zo min als naar Jinek, OP1, DDWD, Nieuwzuur, EenVandaag en andere kletsprogramma’s op TV. Het is volstrekt oninteressant en irrelevant wat al die talkshowhosten vinden van het nieuws.

  Je Suis Charlie was het tegendeel van hypocriet. Helaas trad bij de volgende grote moslimaanslagen (Bataclan, Nice) alweer een gewenning in. Jammer!

 3. Hard

  Er wordt de islam geen strobreed in de weg gelegd, sterker nog; op 27 oktober werd de motie Halsema aangenomen, in deze motie riep zij de regering op om de islamisering van ons land NIET tegen te gaan.

  1. Original NL

   Halsema doet haar kontje graag omhoog voor een islamitisch baardmannetje..een gevaarlijk en walgelijk “deugmens”.

   1. Hard

    Inderdaad, GL is een bizar gezelschap dat nauwe verwandheid vertoont met de nalatenschap van Adolf H.

    1. Original NL

     Idd..met dit verschil dat zij de autochtone bevolking als de nieuwe joden beschouwd.

  2. Original NL

   Halsema hierbij schuldig bevonden aan landverraad….nu het vonnis nog.

  3. DidiMadloba

   27 oktober 2010. En breed gedragen. Alleen PVV en SGP waren tegen, plus een lang verdwenen splinter.

   In Nederland mag de rechter niet toetsen aan de Grondwet. Diezelfde Halsema heeft ooit voorgesteld dat wel mogelijk te maken. Zoals oud-minister Donner ooit droogjes opmerkte is er dus vooralsnog geen beletsel in Nederland de Sharia in te voeren als een meerderheid dat wil.

 4. Bockbeer

  Een drone met raketten richting Lubach sturen.

 5. hansishier

  Lubach heeft gewoon 100% gelijk. Kritiek op links en het rechtse geluid sijpelt steeds verder door bij Jinek,.. hulde.

 6. Johnsen

  Ik vind Arjen Lubach gewoon geweldig. Moet steeds lachen als hij iedereen op een leuke manier op de hak neemt. Zonder grof te zijn.

  1. Gewoon werken

   Hou op man die vent is een verloren zoon van de linkse kliek
   En nu meneer kritiek heeft gehad maakt hij een kleine bocht richting rechts en jaa ook dit zul je nu vaker mee maken namate recht gaat domineren

  2. Bockbeer

   Wesley Johnsen?

 7. Jantje

  Het failliet van links, wanneer?
  – de val van de muur?
  – Maoisme?
  – Stalinisme?
  – Hoessein?
  – Castro?
  – A.H.?
  – Mussolini?
  Links is al jaren failliet.
  Er rust geen zegen op.

  1. Ron

   Is de Albert Heyn ook links?

   Grapjuh

   1. Original NL

    Albert Heijn verkoopt wel halalspul..
    dus voedt moslims.

  2. DidiMadloba

   Communisme is failliet, maar bepaalfe sociaaldemocratische beginselen worden breed gedragen.

   Zo vinden wij het in Europa doodnormaal dat werkgevers werknemers niet zomaar op straat kunnen zetten, en dat consumenten worden beschermd tegen zwendelaar.

   Maar er is een trend dat de rijken steeds rijker en de armen steeds armer worden, zodat er geen middenklasse meer over blijft. Dus is enig sociaal beleid niet verkeerd.

 8. Appelstroop

  Kort en bonding verwoord door meneer Lubach, ik verwacht dat hij inmiddels tot alt-right is uitgeroepen.

 9. Jannes82

  Meh. Gezien de reacties hier, snapt niet iedereen het. Als je gematigde mensen al niet tegemoet wil komen, d.w.z. niet rechts of links… Dan kom je nooit ergens. Mijn gedachtegoed wordt steeds rechtser naarmate ik ouder word. Ik trek de linkse elite heel slecht.

  Hoewel velen Lubach als links zien, vind ik persoonlijk dat hij alles aankaart wel goed. Er is een goede reden dat politici niet meer worden uitgenodigd in dat programma. Komt omdat het niet echt links of rechts is. Bovendien is het satire en humor. Ik ben blij dat Lubach al het hypocriete aankaart.

  Dat nummer ‘Woke’ over de linkse elite was ook geweldig.

  Ik zag dat mensen hier behoorlijk fan waren van Ricky Gervais. Zijn gedachtegoed is niet zo verschillend van dat van Lubach. Zijn toneel wel. Met één clip gezien te hebben van Gervais vond iedereen hem hier geweldig.

  Hopelijk blijft Lubach alle politici aanpakken.

 10. Pimjw

  Hij is zelf dus ook hypocriet. Wel hier op anderen zeiken maar zelf durft hij ook geen kritiek te uiten op een bepaald geloof. En geloof me; alles en iedereen krijgt ervan langs in die “satirische” show van hem.

 11. Garden of eden

  Arjan Lubach is gewoon bang dat hij straks z’n grappen niet meer kan verkopen als rechts weer aan de macht is. Die ziet zijn schip al zinken dus sluit zich gauw aan om nog een wit voetje te halen.

  1. DidiMadloba

   U bedoelt: als FvD en PVV aan de macht komen zullen zij van de NPO een staatsomroep maken die naar Noord-Koreaans voorbeeld alleen nog “politiek correcte” informatie uitzendt, en dissidenten verbant naar de Noordoostpolder.

 12. DidiMadloba

  De “vrijheid van meningsuiting” behelst in de eerste plaats een verbod voor de overheid zelf om onwelgevallige kritiek de kop in te drukken. Want dan kan een democratie niet werken.

  Die vrijheid is geen vrijbrief om te treiteren en te kijken hoe lang de tenen van gelovigen zijn.

  Wat niet verboden is is nog niet fatsoenlijk. Charlie Hebdo was een blaadje aan lager wal dat probeerde te overleven door te radicaliseren.

  Dat is natuurlijk geen excuus om te gaan schieten, maar dat krantje heeft zich wel misdragen.

  Momenteel zit ik in een Boeddhistisch land, en daar respecteer ik religieuze gevoelens, ook al vind ik het bij voorbeeld absurd om een plastic boeddhabeeld met respect te behandelen.

 13. Michael M

  In een artikel stond laatst het volgende: We mogen best een beetje islamofoob zijn. Dat hebben mensen ook bij andere culturen. We hoeven niet te overdrijven, vertroetelen, knuffelen en schattig te zijn. Vrijheden is een gemeen goed, dat moeten we in ere houden. Dat mensen nog altijd alcohol kunnen blijven nuttigen, dat homo’s en joden veilig over straat kunnen. Dat christenen hun kerstfeest en pasen nog kunnen blijven vieren. Dat kerstverlichting niet ineens verplicht feestverlichting moet heten,

 14. Michael M

  Didimadloba, wereldwijd is de islam de grootste, mogen wij andere religies ook nog op een stukje planeet leven of moeten we uitwijken naar Mars.

 15. Drollevanger

  Wat we binnen hebben gehaald. In Trouw werd het volgende beschreven:

  Bij Marokkaanse meisjes of opa’s laat ik mijn koffertje gerust openstaan. Ik ‘profileer’ dus naar etniciteit, maar ook naar kledingstijl, verzorging, leeftijd, geslacht en gedrag. Het zijn geen Surinaamse moekes die mijn waakzaamheid wekken. Het is een bepaalde categorie jongens van wie een dreigende sfeer uitgaat.
  Dat deze vrees niet uit de lucht is gegrepen, wordt door cijfers bevestigd. Onder de Amsterdamse Top-600 van veelplegers zijn Marokkaanse jongens zwaar oververtegenwoordigd. Meisjes maken 1 procent uit.
  Dan vraag ik me af of het genetisch bepaald is dat Marokkaanse meisjes(die snappen de leerstof wel) meer hersens hebben dan hun broertjes? Is dat de hoofdoorzaak van de vrouwenonderdrukking in islamitische landen?
  Geld in de islam niet het recht van de slimste maar dat van de sterkste?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.