Wat een feest! Bram Moszkowicz is niet meer failliet!

Goed nieuws voor de ex van Eva Jinek, Bram Moszkowicz, de rechter heeft zojuist zijn faillissement vernietigd! Betekent dit dat Bram weer terug is? Geen idee, maar hij zorgde altijd voor amusement dus hopelijk schuift hij weer een keer aan bij een programma. De rechtszaal, de politiek, een faillissement, het lijkt of niks maar dan ook niks Bram Moszkowicz zal stoppen – sarcasme.

De afgelopen dagen heeft Moszkowicz het dus voor elkaar gekregen om zijn uitstaande schulden helemaal af te betalen. Nu staat er voor Moszkowicz niks meer in de weg om zijn comeback te maken als advocaat. We kunnen niet wachten wat voor verontwaardigde mediastorm dit zal losmaken in Nederland. Bram heb er sin an!

Vijf minuten voor aanvang werd er nog telefonisch gebeld naar de rechtbank om de benodigde informatie over te brengen. Waardoor de rechtszaak niet doorging en Moszkowicz niet meer failliet is.

„Gelukkig had ik hulp van twee koningen van advocaten, Herman Loonstein en Maarten van Ingen”

Eind januari verschijnt Moszkowicz voor het hof van discipline verschijnen, vanwege zijn aanvraag om opnieuw zijn vak uit te oefenen. We gaan het uiteraard allemaal in de gaten houden. Iedereen is benieuwd wat de uitspraak zal zijn en of we dus Moszkowicz terug in de rechtszaal zien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Piet51

  Ik ben benieuwd hoe het hem verder gaat. Het faillissement was niet de reden hem in 2012 van het tableau te schrappen. Dat gebeurde, omdat dat hij contante betalingen van meer dan 15.000 euro niet had gemeld aan de Orde van Advocaten, dat hij onvoldoende studiepunten had gehaald, dat zijn bedrijfsvoering niet duidelijk was en dat hij de jaarrekeningen van 2009, 2010 en 2011 niet had overgelegd. Tijdens de zitting van de Raad van Discipline beklaagden ook vijf oud-cliënten zich over de handelswijze van Moszkowicz.

  1. Pijnstiller

   Beste Piet, indien u meer informatie had, zou u weten dat de werkelijke reden anders ligt.
   Dhr. Moszkowicz kreeg straf omdat hij het in zijn hoofd haalde om Wilders succesvol te verdedigen.

   1. Piet51

    @Pijnstiller
    Ik heb niets met Moszkowicz en ook niet met z’n tegenstanders. Daarom wil ik graag de waarheid weten. Moszkowicz is in 2012 geschrapt van het tableau. Dat was inderdaad kort na de vrijspraak van Wilders. Maar ik ben er niet van overtuigd, dat dat een rol heeft gespeeld bij de beslissing hem van het tableau te schrappen. Kun je aangeven waar je die meer-info hebt gevonden?

    1. Pijnstiller

     Betrouwbare bron dicht bij het vuur. Niet alles staat op sites of in de krant.

     1. Piet51

      @Pijnstiller
      Je begrijpt vast, dat zo’n antwoord niet overtuigt.

 2. nu ik

  ach , contante betalingen accepteren is in Nederland genoeg om je kapot te maken. Ik accepteer enkel cash en betaal enkel cash. Wie mijn geld niet wenst moet geen zaken met me doen. Uiteraard klagen er zakkenwassers die menen dat zij mogen betalen op de manier die zij wensen. Helaas voor hun , niet bij mij. Brammetje , veel suc6 met je doorstart en stoor je vooral niet aan linkse adepten die je graag criminaliseren omdat je hun wensen niet honoreert. Malle pietje weet niet beter en beschadigt graag mensen die zijn linkse wereldje niet eren. Hij weet niet beter neem het hem niet kwalijk

  1. DidiMadloba

   Als u beroepshalve grote bedragen in contanten incasseert laadt u op z’n minst de verdenking op u medeplichtig te zijn aan witwassen.

   Maar u vindt waarschijnlijk dat criminelen het recht hebben hun zuurverdiende geld voor justitie in veiligheid te brengen, en dat iedereen die daar anders over denkt een extreem-linkse zeurpiet is in het
   “keiverrotte Nederland”, dat misdadigers hun business niet gunt, uit pure jaloezie.

   1. nu ik

    nee mad lola , witwassen gebeurd niet bij ons , daarvoor met je bij de turkse eethuisjes, belwinkels en koffiehuizen zijn. Je weet wel die zaakjes die dagelijks zonder klanten zijn maar op papier 100.000 euris omzetten zonder inkoop.

    Heel makkelijk op te sporen die witwas praktijken maar linkse adepten proberen liever cash uit te bannen met oneigenlijke argumenten.

    Je bent dus dus zo een extremistische zeurpiet zoals je het zelf omschreven hebt

  2. Piet51

   @nu ik
   Ik had al op een reactie van je gerekend. Ik gaf alleen wat informatie als aanvulling op het artikel: Moszkovicz is niet vanwege zijn faillissement geschrapt. Het is daarom voor mij een interessante vraag of hij bij opheffing van dat faillissement wel weer wordt opgenomen. Meer schrijf ik niet. Maar dat wil je blijkbaar niet horen en een diskwalificatie is dus weer je enige reactie. Je wordt erg voorspelbaar.

   Overigens worden contante betalingen aan ondernemers boven € 3.000 binnenkort verboden.

   En verder begrijp ik inmiddels ook jouw benaming van mij Malle Pietje, waarschijnlijk niet als compliment bedoeld en inmiddels door anderen overgenomen. Ik liet mijn zeer geïnteresseerde grootouders iets van internet zien; dus ook DDS. Toen ze mij aangesproken zagen als Malle Pietje, kwamen de verhalen van vroeger los. “Malle Pietje” was hun idool, uit een kinderprogramma. Dat kende ik wel van naam, maar YouTube hielp me verder. Het is toch wel een compliment als je met zo’n sympathieke figuur wordt vergeleken. Ik waardeer de grap ervan!

   1. nu ik

    QUOTE Ik gaf alleen wat informatie als aanvulling op het artikel: END

    Ik vul je eenzijdige bull shit enkel even aan malle pietje. Fijn dat je tevreden bent met je alter ego malle pietje. Kan je het vanaf nu niet meer presenteren als belediging. 🙂 🙂

    vandaar malle pietje , we verkopen uitsluitend van particulier aan particulier malle pietje zodat de wetgeving niet van toepassing is. Ook deze symbool wetgeving heeft geen enkel nut maar malle pietje begrijpt dat ook niet natuurlijk !

    1. Piet51

     @nu ik
     Je vult helemaal niets aan op mijn aanvullende info. Je hebt het in je z.g. aanvulling alleen over jezelf. En dat voegt helemaal niets toe.

     Natuurlijk vallen particuliere betalingen aan particulieren niet onder de nieuwe regels. Maar er zijn toch veel betalingen aan instanties of ondernemers die niet contant (meer) kunnen. Voorbeelden: belastingen, nieuwe auto’s of gebruikte auto’s bij een handelaar, veel onderhoudswerk aan huizen. Zwart betalen blijft natuurlijk een mogelijkheid, maar dat zul je niet willen. Dat maakt Nederland immers een “bananenrepubliek”.

 3. DidiMadloba

  Moszkowicz slaagde er in om bij het grote publiek een bekendheid op te bouwen als topadvocaat, maar juridisch was het een prutser. Door zo’n man krijg je de indruk dat verdedigen hetzelfde is als tegenwerken, maar bij rechters moet je met (houdbare) argumenten aankomen.
  Dat Wilders in zijn eerste proces uiteindelijk werd vrijgesproken was niet aan Moszkowicz te danken, maar kwam doordat het OM was gedwongen hem te vervolgen maar geen gronden zag om hem te veroordelen.
  Knoops is zeker een betere advocaat, maar Wilders dwingt hem juridisch zulke onzin te debiteren dat ’s mans reputatie als serieus te nemen jurist volstrekt naar de gallemiezen is. Nou maar hopen dat hij z’n AOW haalt met het geld wat hij aan Wilders heeft verdiend.

  De tactiek van Wilders is om justitie af te breken, eerst het OM en dan de rechters. Een normale verdediging is om te bestrijden dat je een strafbaar feit hebt gepleegd, of een rechtvaardiging aan te voeren. Bijv. dat het duscrimineren van Marokkanen weliswaar verboden is, maar noidzakelijk om een politieke boodschap over te brengen. Ik zeg niet dat dat zo is, maar het was denkbaar geweest als verweer.

  Het is heel tegenstrijdig dat Wilders almaar om “law and order” roept, maar woedend wordt als hemzelf een verwijt wordt gemaakt.

  En nu wacht ik op de moslimhater die Wilders voor de rechter sleept omdat hij niet een begin van een poging heeft gedaan om als Kamerlid zijn toezegging gestand te doen voor “minder Marokkanen” te zorgen. Toch hoorde iedereen hem duidelijk zeggen “dan gaan we dat regelen”.

  Natuurlijk was hij vierkant uitgelachen als hij dat had voorgesteld in de Kamer. Daar is de schijtluis bang voor!

  1. nu ik

   quote DidiMadloba 5 uur ago Beantwoorden
   Moszkowicz slaagde er in om bij het grote publiek een bekendheid op te bouwen als topadvocaat, maar juridisch was het een prutser. end

   De verbale diarree vliegt je weer om de oren op de vroege morgen. De subjectiviteit van het schrijven is onbegrensd. Mag best wel wat minder, minder , minder mad lola. Je schurkt tegen laster en smaad aan kakkerlak

   stem sociaal , stem PVV

 4. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Beste Bram…

  Gewoon weer strafpleiter worden.
  Daar ben je onnavolgbaar goed in !

  Beste groet,

  Caesar Lion Cachet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.