Zo naïef! D66 en ChristenUnie willen meedoen aan Libisch conflict: ‘wapenembargo bewaken en drenkelingen redden!’

Regeringspartijen D66 en ChristenUnie willen ten strijde trekken! Maar niet echt meedoen. Of echt het conflict beëindigen. Of überhaupt iets aan land. Wat dan wél? Mensensmokkel voorkomen, drenkelingen redden en het wapenembargo bewaken. Veilig van een afstandje.

Het Libische conflict lijkt bijna voorbij en de winnende partij is nou niet bepaald pro-EU. Diverse EU-lidstaten hebben wapens geleverd aan één van beide strijdende partijen, samen met Turkije, Egypte, Rusland en Qatar. De wapenstilstand zou tot een de-escalerende situatie moeten leiden en het land enige stabiliteit teruggeven. Maar of dat ook allemaal zo uit zal pakken, is nog maar de vraag.

Regeringspartijen D66 en de ChristenUnie willen dat een missie genaamd Operatie Sophia, onder een Europees militair samenwerkingsverband, weer wordt hervat. In maart 2019 werd die operatie stopgezet, tot grote vreugde van Italië. Want al was het verstoren van mensensmokkel en het indammen van immigratie op papier misschien de bedoeling, in de praktijk leverde het 45.000 opgepikte migranten op in bijna vier jaar tijd. Niks mensensmokkel en immigratie tegenhouden, gewoon de migranten zélf in Italië afleveren. En nu zou daar dan nog de taak van het waarborgen van het wapenembargo bij komen, terwijl overduidelijk is dat wapens op allerlei andere manieren het land in kunnen worden gesmokkeld.

Dit kun je toch niet meer serieus nemen? En als klap op de vuurpijl schrijft Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma op Twitter, ter verdediging, ook nog eens het volgende:

“D66 wil dat de Europese Unie geopolitiek volwassen wordt!”

Ga dat ook eens doen dan? Want moedwillig migranten helpen oversteken terwijl dat land zichzelf verscheurt getuigt nou niet bepaald van geopolitieke realiteitszin.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Kretoloog

  Gert Jan Segers zat vandaag niet in de kerk. Hij was bij de Holocaustherdenking in Auschwitz Birkenau. Daar heeft hij vast vergeving voor gevraagd van zijn Heer. En na dit bezoek zou hij toch beter moeten weten, zou je denken. Maar nee, de ChristenUnie-voorman vindt dat het na 75 jaar weer hoogste tijd is dat NL zich in de nieuwe oorlog rommelt.

 2. Cycle25

  O jee, de grrristenen en demagogen zijn op zoek naar nieuwe stemmers.

 3. Cootje

  Moeten deze lui toevallig niet op vakantie naar China ?

  1. nu ik

   een diensttripje , zo een snoepreisje mag ook , dit maal geen bezwaar tegen rekening gemeenschap

  2. DidiMadloba

   Trip naar China? Niet met de trein natuurlijk, dus een hoop CO2 uitstoot, dus klimaatverandering, dus extreme droogte in Afrika, dus zgn. gelukszoekers die een wisse hongerdood proberen te voorkomen door te vluchten, dus koren op de molen van Hollandse islamofoben. En DDS.

   1. nu ik

    wat een een vreemde verbindingen plaats mad lola weer als klimafoob

   2. Racerfirst

    Didi : Leuk hoe klimaat Jehovah’s hun gelijk als waarheid zien!?
    MAAR Afrika komt niet vanwege droogte en honger, want die hebben geen geld en energie om reis te maken!
    Diegene met mobieltjes en geld dus uit de steden zien en horen van geslaagde immigranten dat hier het paradijs is waar je alles gratis krijgt!!!
    Ingezamelde (merk) kleding willen ze niet eens! En ze zijn laag geschoold dus wij kunnen er niks mee!
    Ja, ze kennen t leven van de straat, dus zijn niet zo moeilijk met wat misdrijfjes!
    Maakt t uit, Ned. is rijk zat en VVD D66 CU vergeeft ze alles! Amen

 4. nu ik

  die gluiperige kop enkel al

 5. Bullshit15

  Gert jan segers moet zondags 3 keer naar de kerk om zijn zonden te vergeven
  Dan kan i de rest van de week de boel weer Verneuken
  Stem fvd of PVV UIT de eu

 6. Agios

  Wapenembargo bewaken? Zinloos omdat het embargo al gebroken is. Twee partijen die zoals Wout schrijft ‘naief’ zijn. Net twee kinderen met een grote bek. Ze voegen aan reele politiek niets maar dan ook niets toe. We glimlachen wat en halen de schouders op.

 7. DidiMadloba

  Voor het warhoofd-van-dienst van DDS is het allemaal veels te ingewikkeld. Dat mag, maar houd dan je mond.

  Doel is natuurlijk te voorkomen dat migranten een riskante oversteek vanuit Libië wagen, maar als ze dat toch doen is het een kwestie van beschaving om ze niet te laten verdrinken.

  Zelfs Wilders heeft nooit bepleit moslims te laten verdrinken. Als het al moslims zijn.

 8. Heinrich

  Jetten heeft een ernstige soort van verstandsverbijstering, hij en zijn volgelingen willen de zinloze EU hobby voortzetten, drenkelingen redden, de Middellandse zee volpleuren met onder Nederlandse/EU vlag varende NGO schepen!
  Het Angela Merkel syndroom steekt in alle hevigheid de kop weer op, ‘wir schaffen das”.
  Europa moet en zal een omvolking ondergaan, al moeten ze de vreemdelingen hierheen slepen.
  Hopelijk wordt het Ruttekartel in 2021 vernietigd door het wakkergeschudde electoraat, om nooit meer “links Nederland” regeringsverantwoordelijkheid te geven!

  1. Tman

   heinrich:
   De EU maakt zich druk om de “vluchtelingen” , spaart kosten nog materieel om deze onderontwikkelde potverteerders binnen te halen!
   Rusland en de VS hebben de focus enkel op de olievelden, om deze in eigenbelang te redden haha!
   De EU etaleert menselijkheid, altruïsme, en gaat daardoor wél sociaal/economisch ten onder!
   maar dat schijnt niemand in Brussel te boeien.

  2. claus

   heinrich,
   Die transgender Jetten moet een uurtje onder een hengst worden vastgebonden gedurende de bronsttijd.
   Om zijngedachten en diepgang ervan te herstellen!

 9. Pescador

  Als ik die namaak kop van die snotneus zie wordt ik niet goed , bah wat nep die vent echt zo ´n homo bekkie

 10. Freba

  Voor de meeste kamerleden is de titel NSB-er nog te veel van het goede. En in de opmaat naar 5 mei word ik dagelijks geconfronteerd met Auschwitz c.s. Men kan er geen genoeg van krijgen. Men blijft het Gif maar rondstrooien. Alsof de aanbidders van de klaagmuur de Enigen zijn die geleden hebben. Uiteraard wel in de “vredestijd” 10 tallen JSF’s aanschaffen, uiteraard betaald via onze pensioenpotten; waar anders zou het geld vandaan moeten komen?. En met dit “speelgoed” de gehele Arabische wereld in brand schieten; wel ff wachten tot de olie helemaal weggeroofd is natuurlijk. Daar waar je Moslimterroristen hebt; zijn ook Christenterroristen. En vooral een grote bek hebben over Trump; die zich wil terugtrekken uit oorlogsgebieden. De EU; voortzetting van het Derde Rijk 2.0; alleen nu niet onder leiding van de Duitsland; edoch door de Franse Zionisten; zoals Macron en zijn aangetrouwde familie Rothschild. Je ziet het pas als je Ze doorhebt. Zelf had ik liever het Derde Rijk 1.0 gehad.

 11. Freba

  Nabericht; als Jetten er zich mee gaat bemoeien; kan hij gelijk vragen waar de zeecontainer, voor de helft gevuld met goudbaren van Ghadaffi, is gebleven. Gratis tip voor hem; vraag het aan de voorgangers van Boris, Macron en de rest van het Europese dievengilde.

 12. Cesare

  Wat een domme ganzen zijn t toch ook. Die libiers roepen een keer boe en weg zijn ze.

 13. Heras

  D66, terecht partij van de dood. Nu lekker meedoen met oorlogje voeren en later klagen dat er zoveel doden gevallen zijn.

 14. Heras

  En waarom wil de christenunie meedoen. Heeft nederland niet genoeg problemen die opgelost moeten worden.
  Veel nederlanders willen niet meedoen aan oorlogje spelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.