‘Angela Merkel zei in 2010: “Multiculturele samenleving is mislukt”, toch zijn 5 jaar later alle sluizen opengezet’

De aanslagen van extreem-rechtse lui in Duitsland worden nu in de schoenen geschoven van partijen als de AfD. Niet geheel terecht, aldus Frits Bosch. Het politieke establishment, zeker bij onze oosterburen, mag de hand ook wel wat meer in eigen boezem steken. Te beginnen bij Angela Merkel.

Wie radicale ideeën slijt, draagt een grote verantwoordelijkheid”, aldus het hoofdredactionele commentaar van NRC Handelsblad van 24 februari naar aanleiding van de tragedie in Hanau. En: “als ‘normalisering’ van radicale ideeën aanzet tot geweld, dan legt dat een extra grote verantwoordelijkheid bij politici aan de uitersten van het politieke spectrum”. Dat is interessant en tevens correct. NRC noemt terecht “politici aan de uitersten van het politieke spectrum”, dus extreem rechts én extreem links. Beide kanten moeten de hand in eigen boezem steken.

Timmersmans’ EC speech van oktober 2015, die ik in mijn DDS artikel van 24 februari jl. uitgebreid geparafraseerd heb, behoort tot radicale ideeën van extreem links: “Voor landen die de eigen identiteit als volk of land willen behouden is geen enkele plaats en geen toekomst”. Timmermans heeft willens en wetens de immigratiegrenzen opengezet c.q. open laten staan voor ‘diversity’. De meesten denken dat fascisme één kant op werkt namelijk het met dwang ‘Rassenrein’ houden van een volk, de monocultuur. Het werkt echter naar mijn mening twee kanten op, het betreft namelijk ook het met dwang multicultureel maken van een volk. Iedere dwangmatige of opzettelijke beïnvloeding van de samenstelling van een volk heeft een fascistoïde inslag.

Angela Merkel was er als de kippen bij om de massamoord in Hanau in de schoenen te schuiven van de AFD. Maar wie zwaait al bijna 15 jaar de scepter in Duitsland? Is dat Angela Merkel of de AFD? Zou de opkomst van zowel AFD als extreem rechts iets te maken kunnen hebben met haar beleid? Het lijkt me meer dan waarschijnlijk. Deze groeperingen komen immers niet uit de lucht vallen, is ’t wel?

NRC raadt politieke samenwerking met partijen die de krant verantwoordelijk acht voor de moord in Hanau af, want ‘samenwerking legitimeert niet-democratisch gedachtegoed”. Wie bedoelt de krant dan eigenlijk met wie politiek verantwoordelijkheid moet dragen? Als we er van uitgaan dat CDU en SPD politieke verantwoordelijkheid dragen sinds de Tweede Wereldoorlog, dan is de vraag wie dan nog met wie moet gaan samenwerken in Duitsland. Moeten dan alle andere partijen weigeren met CDU/CSU en SPD samen te werken? Geen wonder dat nu naarstig naar een kanselier gezocht wordt met een rechtser profiel dan de fanatiek Lutherse Mutti Merkel.

In 2010 zei bondskanselier Angela Merkel: “De multiculturele samenleving is mislukt”. Minister Horst Seehofer zei hetzelfde. Vijf jaar later worden alle sluizen open gezet om massa-immigratie in Duitsland toe te laten zodat de multiculturele samenleving dus verder kon mislukken. Angela Merkel heeft massa-immigratie doorgezet wetende hoe slecht dit zou zijn voor Duitsland, vanuit christelijke ideologie. Timmermans en Schäuble stonden erbij te juichen, ‘diversity’. Merkel heeft haar persoonlijk emotionele gevoelens laten prevaleren boven de belangen en het welbevinden van de eigen burgers. Velen in Duitsland achten dat onvergeeflijk, zie de verkiezingen. De resultaten van haar beleid zijn genoegzaam bekend: gigantische polarisatie, opkomst van AfD en van ultra rechts.

Socialist, oud-Bundesbankdirecteur en SPD prominent dr. Thilo Sarrazin voorspelde in zijn boek “Deutschland schafft sich ab”, 2010, dat Duitsland zich afschaft. Duitsland heeft de aanbevelingen van Sarrazin niet ter harte genomen. Sarrazin duidt er op dat de combinatie van massa-immigratie uit moslimlanden (geen integratie, criminaliteit vloeiend overgaand in terrorisme), geringe autochtone geboorte aantallen (laag vruchtbaarheidscijfer), teruglopende intelligentie (Duitsland wordt dommer), sociale verdeeldheid voor een neergang van Duitsland zal zorgen. Het boek beschrijft, mudvol cijfers en grafieken, het verval van Duitsland. Sarrazin’s millionseller zorgde voor emotie en controverse in de politiek, de media en de wetenschap. Het boek is de hemel in geprezen maar ook verguisd, onder andere vanwege de constatering dat Duitsland minder intelligent wordt: “Mehr Kinder von den Klugen, bevor es zu spät ist”. Begrijpelijke kritiek, want stelregel één is: noem de ene bevolkingsgroep nooit slimmer dan de andere. Stelregel twee is: blijf weg van biogenetica en sociaal determinisme.

NRC kan politici wel vertellen dat ze grote verantwoordelijkheid dragen, maar ze luisteren niet. Ze nemen kennis van wetenschappelijk onderzoek, maar doen dan veelal het tegenovergestelde. Betreurenswaardig want Duitsland moet hoognodig van koers veranderen, net als Nederland. Duitsland moet de steven wenden. Daar is moed voor nodig. We zijn benieuwd of Duitsland daartoe in staat is. Het is opmerkelijk dat Duitse burgers de boeken van Sarrazin vreten en hem hoog hebben zitten, terwijl hij door politici wordt neergesabeld. De tweespalt is enorm en dat zou politici toch aan het denken moeten zetten. Maar nee, de oogkleppen worden opgehouden en doormarcheren, net als in Nederland.

De Israelische filosoof Yeshayahu Leibowitz: “Mensen beslissen niet op basis van kennis, maar op basis van hun wil.” Feiten doen er niet toe. We doen wat we willen. We worden vooral voortgedreven vanuit psychologie, amper door wetenschap. In ons land kunnen de WRR, het SCP, het CBS, de Onderwijsraad en de politici rapporteren wat ze willen, men luistert niet en men handelt niet. Johann Wolfgang Goethe: ‘Es ist nicht genug zu wissen, man muß auch anwenden; es ist nicht genug zu wollen, man muß auch tun’. Men beslist op basis van wat men wil en niet op basis van kennis. Als feiten ontkend worden, dan zal polarisatie ons deel zijn.

Frits Bosch, auteur van ‘Feminisme op de werkvloer’ en “Schaft ook Nederland zich af?”. U treft op Bol.com een Inhoudsopgave en Proloog aan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Fortiori

  Fake ! Carnavaltijd. Fritz maakt grappen.

  1. CLoVis

   L.L.

   Natuurlijk, als het jou niet aanstaat is het nepnieuws.
   Moet je hem ook niet meteen maar uitmaken voor racist, fascist en nazi?

  2. CLoVis

   Dit is dus nepnieuws:
   h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1357564996/aantal-asielaanvragen-in-eu-voor-het-eerst-sinds-2015-gestegen

  3. Rammstein

   Fortiorin kan niet met de waarheid overweg, dat is duidelijk. Dagelijks wordt er aan zijn ideologische en idolate linkse wereldbeeld geknabbeld door onweerlegbare feiten: dat is natuurlijk ook heel beangstigend voor een rabiaat deugmens.

  4. Stanly2000

   Het is Aswoensdag. Carnaval is voorbij. Artikel toch maar serieus nemen!

 2. fusilier

  Opsluiten dat satanische mens ,ergens ver weg in een Russisch goelag kamp.

 3. Jack Flash

  Het moge duidelijk zijn; Als je de sluizen opengooit na het besef dat de multicultishit mislukt is dan is dit het bewijs dat er ware opzet in het spel is.

 4. Benny

  Dit stuk van de dds beschrijft exact hoe de vork in de steel zit….. Daar kan geen links blind paard tegenop……

 5. DidiMadloba

  Berlijn is de grootste Turkse stad na Istanbul en daar wonen ze toch redelijk harmonieus samen.
  In Berlijn zitten ook tienduizenden Vietnamezen, door de DDR destijds als gastarbeiders binnengehaald.
  Gevolg is dat Italiaanse restaurants verdwijnen als sneeuw voor de zon, en allemaal vervangen worden door Vietnamese restaurants. Al die pizza’s kwamen me ook de neus uit.
  Integratieproblemen? Welnee.

  1. CLoVis

   Verhaaltje van een dementerende bejaarde.

  2. Peetjoh

   Berlijn is de grootste Turkse stad na,? Oké nou eigenlijk zegt dit wel alles he didi. De multiculti is mislukt. Berlijn is een Duitse stad altijd al geweest. Mot jij weten dacht ik zo. Maar zolang er dus hier mensen zijn die roepen dat Berlijn een Turkse stad is en dat worden er meer, dan komt de wereld oorlog 3 dichterbij. Das namelijk het gevolg. De inheemse bevolking zal uiteindelijk altijd de grond verdedigen. En dat mag met geweld en wapens dat heet, in exces. Ook een grondrecht, wel vergeten maar het is er nog.

 6. Trots Boreaal

  Hier wordt door de heer Bosch de spijker op de kop geslagen. Volksverhuizingen zijn de afgelopen jaren bewust in gang gezet onder het leugenachtige motto door het “Wir schaffen das!” van Angela Merkel. Alleen al vorig jaar vestigden 235.000 migranten zich in Nederland. Als bekroning op deze planmatige omvolkingspolitiek geldt het Verdrag van Marrakesh die ingrijpende en grootschalige immigratie naar Europa faciliteert.

  Het zou echter onterecht zijn om dit enkel aan Merkel toe te schrijven. Mensensmokkelaars, linkse advocaten, NGO’s en activistische rechters die verdragen zo ruim mogelijk interpreteren, zijn op dit punt medeschuldig. Iedereen weet dat zij allen in dezelfde richting duwen en het verdrag van Marrakesh is de kroon op hun werk. Landen die baat hebben bij emigratie zijn nauw betrokken bij dit verdrag: zij liggen voornamelijk in Azië, Zuid-Amerika en vooral Afrika. Zij profiteren van emigratie, vaak door vormen van mensensmokkel en overeenkomsten met migranten om geld terug te sturen bij succesvolle overtochten – de zogeheten ‘remise’ of geldzending. Dit verklaart waarom landen als de VS, Hongarije en Oostenrijk vastbesloten zijn om dit verdrag niet te ondertekenen.

  Deze omvolkingspolitiek is nauwelijks nog te keren. Daarvoor is die te stevig verankerd geraakt in verdragen, beleidsprogramma’s en de ideologieën van linkse politieke partijen. Het geheel is voorts stevig ingebed in het cultuurmarxisme dat onze instituties doordrenkt en begeestert.

  Baudet is met zijn glasheldere visie op deze verloedering van onze cultuur en volk een roepende in de woestijn. Uiteraard spreekt hij de zuivere waarheid en uiteraard wordt hij gedemoniseerd en vervolgd.

  1. Rammstein

   Uitstekend verwoord, Trots Boreaal. Je had natuurlijk niet verwacht dat de roedel trollen hierop reageert: ze lopen alleen gillend te hoop als toevallig het woord ‘complot’ valt, maar als het om een goed onderbouwd betoog gaat zijn ze in geen velden of wegen te bekennen.

   Ik ben geen FvD’er. Maar ik wens het FvD en Baudet een eclatante verkiezingszege toe volgend jaar maart. En laat Baudet maar heel veel provocerende tweetjes posten – dat scheidt het kaf van het koren.

  2. Politiek Profeet

   Baudet roept nu ook hetgeen de heer Wilders al tientallen(!) jaren roept……een meeloper dus….

 7. Cycle25

  Dat krijg je als je de Oekraïne niet kunt annexeren, dan maar een ander land.

 8. Heras

  Statistiek: vanaf 2010
  Aanslagen door moslims in de wereld: 160.000
  Extreem rechts: tussen 100-200.
  Waar heeft het rare mens over.

 9. Cootje

  Hans Janmaat zei in de jaren 80 al de immigratie is mislukt , maar hij werd weg gezet als racist. Ik vraag mij wel eens af of Rob Jetten een zoon van hem is ?

 10. Bes Tolen

  Merkel is een wanproduct van de Duitse politiek, die alle zin om fatsoenlijk te overleven heeft verloren. Het komt door de congestie van valse ideologie als van het christendom en extreem linkse ideologieën, die onder controle zijn gesteld van de door het Vaticaan in de negentiende eeuw opgeroepen politieke (in de politiek en pers) en financiële krachten (de grote bankenwereld onder controle), die in het bijzonder nu in de VS floreren en het iedereen moeilijk maken, die het niet met de door hen aangezette ontwikkelingen eens is. Het streven naar een uniforme wereldheerschappij als opzet. Basis onderwerping van het individu. Gemoderniseerde structuur van het Romeinse Rijk. Pantheïsme, nieuwe oecumene onder leiding van Rome.

 11. Mieremet

  Die vier van die foto zien er best uit, die doe ik wel.

 12. Mieremet

  Toch niet zo raar dat Noord Korea de grens dichthoud, beetje jammer voor de inwoners, maar geen last van inmenging of omvolking.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.