Baudet moet excuses aanbieden – NS: ‘Marokkanen-tweet’ van Baudet onjuist, blijkt om reguliere kaartcontrole te zijn gegaan

FvD-leider Thierry Baudet lijkt zichzelf in de voet te hebben geschoten. De tweet waarin hij zei dat ‘twee dierbare vriendinnen ernstig werden lastiggevallen door vier Marokkanen in een trein’, blijkt onjuist. Dat meldt de NS, via de NOS.

Hier de tweet waar het allemaal om is te doen:

b

Op Instagram plaatste hij ook een foto van de ‘Marokkanen’. Maar al snel kwam er een reactie, samengevat bij Joop.nl, die het verhaal van Baudet weersprak. Het zou gaan om een reguliere kaartjescontrole door boa’s in burgerkleding. Zij baseerden hun verhaal op de Instagram-accounts van ene Lians.An en Kevis Karssies, die zegt voor de Nederlandse Spoorwegen te werken. Maar dat wekte argwaan op, want in de verklaringen vanuit beide accounts, worden dezelfde tekstdelen (inclusief spelfouten) gebruikt.

Maar goed, nu zegt een woordvoerder van de NS dat hij één van de mannen op de Instagramfoto herkent, en bevestigt dat het om een NS-medewerker gaat. Mede daardoor denkt de woordvoerder te kunnen achterhalen dat het om een sprinter van Weesp naar Amsterdam moet zijn gegaan, omstreeks 20:45 uur. Daar zouden toen twee vrouwen hebben getwijfeld aan de controleurs in burger, of zij wel echt controleurs van de NS waren.

Het lijkt er dus op dat Baudet op z’n minst verkeerd is geïnformeerd over het hele voorval. Dat is an sich best wel dom, want dan zijn die ‘dierbare vriendinnen’ volgens mij een stuk minder dierbaar, want onbetrouwbaar. En dat je je vrienden en vriendinnen vertrouwt is niet fout, maar als volksvertegenwoordiger moet je toch wel wat meer bewijs hebben dan alleen ‘mijn vriendinnen zeiden dat’. En al helemaal als je zo’n politiek statement van het verhaal maakt.

In het ergste geval, en dat is waar alle Thierry-haters nu bewijs voor denken te zien, probeerde Baudet actief de boel op te stoken en loog hij over de feiten van die situatie. En dan natuurlijk met name het stukje ‘vier Marokkanen’ wordt hem (terecht) zwaar aangerekend. Baudet heeft echter nog nergens op gereageerd.

Ik ben benieuwd naar zijn reactie en hoop dat hij zich netjes verontschuldigt. Tenzij hij met één of ander bewijsstuk komt waardoor dit hele verhaal (weer) een plottwist krijgt natuurlijk. Maar die kans acht ik klein. Oh en netjes van de NS dat ze zo neutraal reageerden op de hele situatie, mijn complimenten!

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

93 reacties

 1. Op Koers

  Terecht. Baudet praat veel en mag nu zijn “vriendinnen” bedanken. Twee hautaine vriendinnen speldden hem maar wat op de mouw. En Baudet zou Baudet niet zijn als hij het verhaaltje aan Marokkanen kon koppelen.

  1. Hard

   Johnsen Op Koers?

  2. Hard

   Hu̕tten Op Koers?

  3. Hard

   Ik wacht nog op een algemeen excuus van de Marokkaanse gemeenschap, het zijn hun ‘prinsen’ die nogal wat uitvreten t.o.v. onze Nederlandse maatschappij.

   1. nu ik

    Kan je rekenen ? …………………………….

 2. Cootje

  Het is toch wel een uitzondering dat het geen licht getinte waren , hopen dat aanstaande dinsdag dit zich voort zet in opsporing verzocht , we gaan het beleven

  1. Hard

   De uitzondering bevestigt de regel.

 3. Beukman

  Baudet moet excuses aanbieden

  En DDS, die het nieuws kritiekloos bracht.

  Niet alleen heeft de Pinokkio van de Lage Landen er op los gelogen, hij staat nu ook te boek als een lafaard.
  Want wat deed de man toen zijn vriendinnen zogenaamd werden belaagd door vier Marokkanen? Sprong hij op om hen te ontzetten, en de vier raddraaiers neer te beuken?
  Nee, hij pakte zijn telefoon, ging er eens lekker voor zitten, en sloeg aan het twitteren.

  Een goede les voor potentiële nieuwe vriendinnen van Baudet. Niets is voor een vrouw zo erg als een laffe vent die doet of ie er niet is op het moment dat je in de problemen bent.

  1. Rammstein

   Deugmans: Baudet zelf zat niet in de trein, goochem! Iedereen kon dat opmaken uit zijn tweet, behalve jij blijkbaar. Hij kon zijn vriendinnen dus niet te hulp schieten. Dit heb ik je ook al in een andere draad verteld, je bent wel verdomde hardleers.

  2. nu ik

   gelukkig maakt het paranoïde bekmannetje niet uit wat iemand moet doen.

  3. nogmaals

   Beukman heeft het over “de Pinokkio van de Lage Landen”.
   Wat heeft Rutte er mee te maken ???????

  4. Henk Albarda

   Beukman, ik wacht al tijden op uw excuses voor het 2 jaar lang Baudet beschudligen van alles wat maar mooi en lelijk is, incl vergelijk met AH te D. U gebruikt geweld via antifa en U misbruikt iedere situatie naar uw welgevallen. Verhuis naar Damascus en begin eindelijk de Syriers in Damascus te helpen die al een jaar op u wachten.

   1. crimson1960

    Hahaha 3 / 0

   2. Beukman

    @Henk
    Jij wil excuses voor dingen die ik over Thierry heb geschreven?
    Tjonge Henk, de liefde voor je Leider moet wel hevig zijn. Niet gezond, man.

    1. Hard

     Zeugman?

   3. Zweedse kok

    Oeps, Hilarische Henk in de aanval.
    Dat komt hard aan.
    Weet niet of Den Beuk deze mentale mokerslag ooit te boven zal komen.

  5. Antihedo

   Wie uitdeelt moet kunnen incasseren. Dit geldt zowel voor tante Thierry als DDS.

 4. Cootje

  Deze gekleurde berichtgeving , heeft donkere kantjes , in een kleurrijk patroon .maar een D66 rechter kan in deze bananen republiek zijn licht er op laten schijnen . Ze zijn volgens betrouwbare bronnen niet bevooroordeeld dus een helder blauwe uitspraak van onze zogenaamde rechtsstaat kan Baudet in het ongelijk stellen .

 5. Kim de Roder

  Helaas onderstreept en bewijst dit incident dat Baudet niet te goeder trouw is. Dit verhaal is bewust uit de duim gezogen met een uiterst bedenkelijk racistisch politiek doel.
  De politicus is hiermee hard door de mand gevallen en dat is op zichzelf een gunstige ontwikkeling. Baudet is een leugenachtige populist en daar is geen bijdrage voor een beter functionerende rechtsstaat en een betrouwbaar landsbestuur van te verwachten.

  DDS beschouw ik niet als een oprechte en betrouwbare nieuwssite maar als een populistisch en demagogisch blog dat de waarheid nagenoeg dagelijks geweld aandoet en op veelvuldig een zieke wijze aanzet tot haat en discriminatie.
  Het is verbijsterend dat uitgerekend op dit blog Baudet wordt aangespoord excuses te maken voor zijn leugens. Dat is op zichzelf juist maar wel schrijnend hypocriet.

  1. Cootje

   Maar toch stem ik op Baudet net zoals ik heb gestemd op Wilders Pim Fortuyn en Hans Janmaat , ondanks hun gekleurde uitspraken wel een heldere visie op wat er leeft onder de bevolking

   1. Beukman

    @Cootje
    Dan stem je dus op een lafbek. Deze Pinokkio meent te zien dat twee vriendinnen ernstig worden lastiggevallen door vier Marokkanen.
    Wat doet hij: springt hij op om hen te ontzetten?
    Nee, hij pakt zijn telefoon en begint te twitteren. Walgelijk. Zeker bang dat er vlekken komen op zijn goeie goed.

    1. Rammstein

     BAUDET ZAT ZELF NIET IN DE TREIN, LUL DE BEHANGER !!

     1. Beukman

      Ah. Dus die vriendinnen hebben hem belazerd met hun lulverhaal over vier Marokkanen die hen lastigvielen. Wedden dat ze FvD stemmen?

     2. Rammstein

      Dat zou kunnen. Waarschijnlijk hebben ze hun nare ervaringen wat aangedikt en overdreven. Baudet had natuurlijk nooit op deze eenzijdige aantijgingen in moeten gaan. Dat is dom voor een politicus die kan weten dat elk woord op een goudschaaltje wordt gewogen.

     3. Beukman

      Maar wie heeft dan de foto gemaakt met twee van de vermeende daders die Baudet op instagram had gezet en hier te zien is?

      volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/baudet-blaast-reguliere-kaartjescontrole-op-tot-marokkanen-incident-in-trein~b032cad4/

     4. Rammstein

      Wat klets je nou toch, Beuk? Die foto is natuurlijk door een van die vriendinnen gemaakt en gewoon meteen met de tekst geappt/getwittert naar Baudet, die de foto weer in zijn eigen tweetje gebruikte. Tjonge, jonge, in welk jaar leef jij?

     5. Beukman

      Er kloppen gewoon een paar dingen niet, @Rammetje. Ik zou wel eens willen weten wat die vriendin precies aan haar vriend Thierry heeft geschreven over dit voorval. Heeft de Voorman van de Partij van de Liefde (zoals hij FvD noemt) het verder aangedikt?

     6. nu ik

      het bekmannetje heeft geen idee van de feiten zoals het zelf aangeeft maar als je de uitgesproken mening leest zou je verwachten dat het linkse adept van de hoed en de rand zou weten

    2. Cootje

     Je mag van D66 rechters hier in dit gaven land geen eigen rechter Spelen , dus heeft hij dat bekwaam gedaan .een man met verstand

    3. Blitzkrieg

     Beukman : Op welke lafbek stem jij eigenlijk? Eenzijdig is het spelletje makkelijk te spelen, altijd kunnen beuken maar zelf nooit klappen ontvangen.

    4. nu ik

     hahaha , lafbekken zat in de politiek en pinokkio is toch het koosnaampje van de aarts leugenaar rutte

  2. nu ik

   quote Kim de Roder DDS beschouw ik niet als een oprechte en betrouwbare nieuwssite end

   Wat doe je hier dan trol ? enkel trollen ?

   1. Hard

    @Nu ik: Hij is weer volop bezig, Kim de Roder van Hưtten! Blijven aanklagen en ontmaskeren.

  3. Hard

   Kim de Roder Johnsen?

  4. Kees

   Mensen zoals Kim zorgen er voor dat Thierry alleen maar meer stemmen krijgt, dank je Kim.

  5. Hard

   Robert van der Noordaa Kim de Roder?

 6. Jack Flash

  Met een stortvloed aan marokkanen in de criminaliteit is overalertheid een logisch gevolg.

  1. nu ik

   tja in nederland

   heb je nepbezorgers van postnl
   heb je nepagentjes volledig in uniform met dienstauto
   heb je nep ambtenarren met valse legitimaties

   Op je tellen passen is helaas noodzakelijk.

   Toen geluk nog heel gewoon was had je gewoon geen marokkanen

   htt*s://www.youtube.com/watch?v=xSB8UgyuAQ4
   🙂 🙂

 7. Brenda Welsh

  Een goede les om zomaar niet te vertrouwen op vrienden. Trump heeft er ook mee te maken gehad. Maar het Nederlandse volk heeft recht op excuus. En is gewaarschuwd!

 8. Cootje

  ik Vind het zwaar demoniserend dat onze leider vind dat wij in een gaaf land wonen , terwijl minderheid groeperingen in opsporing verzocht de hoofdrollen spelen . Maar je hebt nu eenmaal mensen die gauw tevreden zijn

 9. Cootje

  Ik begrijp nu dat deze dames het slachtoffer waren van etnisch profileren . In een trein door allochtonen in burger , waar als ze S;avonds voor je deur staan echt niet open doet.

 10. henk43

  Ach mensen ik zal jullie het excuus aanreiken.
  Het is een door links opgezet complot waar onze lieve Thierry met grote poten ingestapt is.

 11. Fonz

  Wat vooral opvalt zijn de linkse fascistische zwijnen die hier maar al te graag Baudet excuses willen laten maken, en voor wat? de NS wordt betaald door deze regering dus zal de NS er alles aan doen om het te downgraden.
  Ik hoor ze niet als er hele groepen migranten Nederland onveilig maken, leugenclown Rutte voor de zoveelste x liegt, de EU haar reet afveegt met de keuzes van Nederland….

  1. M. Brandenburg

   NS is een staatsbedrijf. welke op papier is geprivatiseerd, maar waarvan de aandelen 100% in handen zijn van de overheid, en dus staatsbedrijf.

 12. M. Brandenburg

  Dus de NS heeft tegenwoordig kaartcontroles in burger die bestaan uit groepjes van vier Marokkanen. Dit lijkt mij heel sterk.Nog waarschijlijker lijkt mij dat hij in burger daar was maar met zijn vrienden de vrouwen lastig viel, om vervolgens te roepen dat het om een kaartcontrole ging. De NS zal vast en zeker op de hoogte zijn welke drie andere Marokkaanse controlers in Burger hem gezelschap hielden. Ik ben echter bang dat die drie namen niet geleverd kunnen worden.

 13. Original NL

  Hier begint een links luchtje aan te zitten….
  We wachten af…..

 14. Vit

  Ik vermoed zo dat de NS doet of hun neus bloed en dat het verhaal gewoon waar is, Thierry is gewoon te intelligent om zoiets zomaar naar buiten te brengen of ik moet me wel heel sterk vergissen en dat doe ik zelden.
  zomaar
  Wordt vervolgd

  1. Robert75

   Ten eerste heeft Baudet een foto geplaatst op zijn Instagram bij het waarop dus een controleur zichzelf herkende. Overigens was dat helemaal geen Marokkaan maar een Nederlandse jongen. En zo is dit verhaal naar buiten gekomen. Dat de NS controleurs in burger inzet is al jaren. Dat doen ze vooral op risico trajecten.

   Wat mij vooral opvalt is dat Baudet gooit een tweet de wereld in en iedereen gelooft het zonder enig bewijs. Nu komt er bewijs naar buiten wat het tegendeel beweerd en dan wordt dat gelijk in twijfel getrokken. Toch vreemd.

   Iedereen kan zich eens vergissen dus ook Baudet. Maar als een politicus zich vergist dan krijgt die iedereen over zich heen. Baudet moet beter aan waarheidsvinding doen en niet zomaar lukraak tweets de wereld in helpen.

   NU zwijgt die ineens maar zijn reactie zal wel komen in zijn objectieve Forum Journaal

   1. Vit

    Controleurs kunnen vervelend en intimiderend zijn, vooral van Marokkaanse origine want voor hen is een vrouw alleen maar een broedzeug.

    1. Hard

     Lijkt mij goed om het te hebben over wat die Marokkaantjes allemaal flikken en uithalen.

   2. Buzz68

    Nope, op risico trajecten wordt spoorweg politie meegestuurd soms met hond en al.

 15. Sharktyricon

  Toch een prachtig voorbeeld van fake news dat door vele werd gedeeld om maar te laten zien hoe slecht het gaat in de maatschappij. En dat gaat ’t ook, dat ofwel 2 over ’t paard getilde wijven hun kaartje niet willen laten zien en zeggen dat ze lastig werden gevallen door Marokkanen. Of (wat best aannemelijk is omdat als het zo was gegaan de “dames” toch wel hadden laten weten o wacht ’t zijn controleurs in burger) baudet hoopte dat niemand zich bekent zou maken die ’t gezien heeft en zo probeerde even lekker te scoren.
  O lieve kinderlijk naïeve rechtse stemmers trap toch niet in deze leugenaar. Iemand die over zoiets liegt of zonder na te denken een bericht deelt wil je toch niet als leider van je land

 16. Buzz68

  Ik hecht meer geloof aan Baudet dan de Nederlandse Spoorwegen.
  Ik rijdt dagelijks deze route, en ik heb het nog nooit meegemaakt dat ik ben gecontroleerd door niet geuniformeerden.
  Volgens mij wordt ie weer eens in het pak genaaid door een overheidsinstelling.

  1. Vit

   Een aangifte van smaad zou op zijn plaats wezen maar dan richting NS, wellicht is hij dat aan het voorbereiden met Theo vandaar even stilte, dat zou dolle pret worden.

 17. Bullshit15

  Het zal mij ook niks verbazen dat dit geintje opgezet is door die linkse ratten wand dit is puur koren op molen in ja de NSis een staatsbedrijf dus zal mij niks verbazen die linkse ratten zijn overigens de grootste leugenaars dus eerst maar wachten op Thierry b in zijn reactie
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Dropje

   Sterker nog, de figuur Baudet zelf is een links complot om rechtse bullshitters zoals u in een kwaad daglicht te kunnen stellen

  2. henk43

   @Bullshit :Zalig zijn de armen van geest

 18. Henk Albarda

  Baudet heeft ongetwijfeld gelijk. De NS wordt geleid door een Baudet hater, van Boxtel en joop.nl is de meest racistische website die Nederland rijk is en verspreid uitsluitend nepnieuws.
  Wie hier wil dat Baudet excuses aanbiedt, zoals Baudet hater van Boxtel wil, is zelf een indrukwekkend racist.

  1. Zweedse kok

   Hysterische Henk zorgt weer voor de begin van de week glimlach.
   Dank Hilarische Hysterische Henk, u bent onvervangbaar.

  2. Beukman

   Baudet daarentegen is een NS-hater. Die zal derhalve alles doen om NS in een kwaad daglicht te zetten. Wie een beetje oplet, die ziet dat er iets vreemds aan de hand is met de foto van twee van de “daders” die hij op Instagram heeft gezet.

   Loop niet achter zulke Leiders aan, @Henk, en bedenk: hij zal jou echt niet op zijn rug naar je bestemming dragen op het moment dat de treinen niet rijden.

   1. Zweedse kok

    Dit is niet waar Beukman.
    Ik ben er van overtuigd dat Baudet direct zijn chauffeur belt, met zijn donkergrijze, door de leden betaalde, verlengde Jaguar XJ naar de gestrande Henk rijdt om deze vervolgens af te leveren bij het UWV kantoor te Amsterdam.

    1. Beukman

     Oh! I stand corrected.

     1. Hard

      Zeugman?

 19. claus

  Alle zeilen worden bijgezet om `Rechts Nederland’ te beschadigen, want 2021 nadert!
  Elk “rechts” foutje wordt gesignaliseerd en uitvergroot tot enorme proporties.
  Taferelen en gebeurtenissen als in de UK, kunnen de EU handlangers niet gebruiken!
  Alsof de groeiende groep alerte en politiek bewuste burgers met de naderende Tweede Kamer verkiezingen vergeten zouden zijn, op welke manier Rutte3 de Nederlandse burger structureel heeft bedrogen en bedriegt, met als opdrachtgever, de corrupte en dictatoriale EU moloch!

 20. Meriadoc Brandebok

  Ik vraag me af hoe veel xenofobe opmerkingen over het internet zijn gevloeid over deze kaartcontroleur, hoe zeer men hem heeft zwartgemaakt en gedemoniseerd, gebaseerd op het tweetje van Baudet.

  Thierry Baudet moest zich diep en diep schamen. Maar verbaast ons dst echt, van iemand die continu riep dat Rutte naar Brussel zou gaan en de Vrede van Münsterniet kon onderscheiden van de Nederlandse onafhankelijkheidsverklaring?

  Woe Baudet nu nog volgt heeft een bord voor het hoofd.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Hoeveel xenofobe opmerkingen zijn er gemaakt over deze kaartcontroleur? Jij weet het waarschijnlijk beter dan ik. Eén ding weet ik zeker, mij zal je niet kunnen beschuldigen.

   Ik denk dat het zwart maken en demoniseren erg meevalt, deze conducteur ken ik niet met naam en toenaam. Wat mij betreft is deze man dus niet meer dan een conducteur van de NS, maak het dus niet erger dan dat het is al was het maar voor je eigen geloofwaardigheid.

   Zwart maken en demoniseren is blijkbaar een nogal selectief probleem. Bij Pim Fortuijn, Wilders of Baudet heb ik je er in ieder geval nooit over gehoord. Door selectiviteit en hypocrisie verspeel je de mogelijkheid om op een geloofwaardige manier iets over iemand anders te kunnen zeggen.

   Wat Rutte betreft redeneer je veel te snel, na de volgende verkiezingen als Rutte premier af is moet ik nog kijken wat er gaat gebeuren. Mijn gevoel zegt dat hij niet meer voor unilever zal gaan werken, je conclusies zijn nogal voorbarig.

   Wat mij betreft is dit niet meer dan een onhandige tweet van Baudet, maar ook hier houd ik voorlopig een slag om de had. Graag wil ik eerst horen wat Baudet hierover te zeggen heeft, dat lijkt me tenminste eerlijk.

   Maar nu een vraagje aan jou, wat stem jij eigenlijk? Uiteraard is het prima om over Baudet te praten maar laten we nu vooral niet hypocriet worden.

   1. Meriadoc Brandebok

    Een retweet van extreemrechtse bronnen? Onhandig.
    De onafhankelijkheidsverklaring verwarren met de Vrede van Münster? Onhandig.
    Een boreale speech? Onhandig.
    Roepen dat Rutte naar Brussel ging? Onhandig.
    Menen dat een motie waar de regering het mee eens is, een motie is waar de regering het niet mee eens is? Onhandig.
    Een retweet waarin koptische christenen worden verward met moslims? Onhandig.
    Tweeten van vier Marokkanen die eigenlijk treincontroleurs zijn? Onhandig.
    Vragen wanneer een andere politicus voor het laatst heeft gehuild? Onhandig.
    Geschenken niet melden in het geschenkenregister? Onhandig.

    Onhandig, beginnende partij, verlosser van Nederland, D66, etc etc.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok :
     Een retweet van extreemrechtse bronnen?
     De ene zegt “Ich habe es nicht gewusst” de andere zegt wegkijken. Persoonlijk heb ik me er geen seconde aan gestoord. Het is namelijk precies wat er gebeurd.

     Een boreale speech?
     Het woordje boreaal? Jonge, jonge grow up. Europa een beetje herkenbaar willen houden schijnt tegenwoordig een schande te zijn. Weet je wat een schande is, dat steeds meer mensen emigreren omdat ze hun eigen land niet meer herkennen.

     Roepen dat Rutte van Brussel ging?
     Na de volgende verkiezingen – als Rutte premier af is – gaat Rutte inderdaad naar Brussel, let maar op. Rutte zijn taak is nog niet voltooid, we hebben nog steeds een beetje soevereiniteit over en die moet zo snel mogelijk overgedragen worden aan Brussel voordat het te laat is omdat het volk in opstand komt en een Nexit eist!!!

     Menen dat een motie waar de regering het mee eens is, een motie is waar de regering het niet mee eens is?
     ???

     Tweeten van vier Marokkanen die eigenlijk treincontroleurs zijn?
     Heb jij Baudet hier al over gehoord, laten we even rustig afwachten.

     Geschenken niet melden in het geschenkenregister? Onhandig.
     Was jij niet degene die het penthouse van pechtold verdedigde?!

     Wat stem jij eigenlijk precies vleesgeworden hypocriet? Deze vraag laat jij wijselijk onbeantwoord, kom op wees een vent?!

     1. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Baudet maakt een opeenstapeling van blunders en dit is gewoon de zoveelste blunder in de lange rij van stommiteiten. Bij iedere blunder roepen FvD-ers opnieuw: “onhandig”. Maar na zo veel onhandigheidjes is het niet meer onhandig. Dan is het gewoon een slecht politicus.

 21. Beukman

  Het is netjes dat DDS nu soort van excuses heeft aangeboden voor de onjuiste berichtgeving over dit incident. Nu Baudet en die “vriendinnen” nog. Misschien in het volgende Thierry-Journaal.

  Wie waren die vriendinnen? Waren zij het die de foto van twee van de “daders” maakten en op instagram postten? Wat hebben zij de Leider van FvD precies voor tekst gestuurd? Heeft de Pinokkio van de Lage Landen deze tekst nog verder aangedikt?
  Nog lang niet alle vragen zijn beantwoord.

  1. Piet51

   @Beukman
   Inderdaad netjes van DDS. Maar waarom is het oorspronkelijke artikel van zaterdag inmiddels helemaal verdwenen en ook niet in de zes categorieën terug te vinden? Ik zocht het in de categorie van dit artikel, Politiek. Misschien kan de redactie dit herstellen?

   1. nu ik

    ga aan het werk malle pietje , je ama’s vallen de conducteurs lastig en lopen te knokken met de buschaffeurs. Je hoog opgeleide gelukszoekers zorgen voor wat overlast , hup , hup aan het werk in plaats van hier trollen in de bas zijn tijd

   2. Ben Venuti

    Waarom deug Josti51, je kunt in dit artikel toch ook je bezwaren tegen een niet politiek correct politicus kwijt?

    1. Piet51

     @Beukman, nu ik, Ben Venuti
     Ik heb het artikel teruggevonden. En tot mijn verbazing was de titel aangevuld met de term UPDATE: FAKE NEWS? Maar nog meer verbaasd was ik toen ik zag dat het was opgenomen in een categorie “Immigratie” die niet is te vinden op de hoofdpagina. Waarom is dit? Berichten over immigratie zijn op deze manier niet zo gemakkelijk terug te vinden. Er is overigens ook nog een categorie “geen-categorie” waarin alle artikelen met alle reacties van alle afgelopen jaren zijn terug te vinden. Boeiend om eens terug te lezen.

 22. Kretoloog

  Door anderen ook al opgemerkt: kaartjescontroleurs in burgers is wel een opvallende verklaring. Ik reis al tientallen jaren met de trein. En heb nog nooit een controleur in burger gezien. En helemaal nooit met 4 man/vrouw tegelijk. Soms zijn de (geüniformeerde) controleurs met z’n 2en. Een enkele keer controleerde de spoorwegpolitie de reizigers. En ook zijn er af en toe kaartenonderzoekers, altijd herkenbaar aan rode jasjes. Kortom, een apart verhaal van de NS.

 23. Meriadoc Brandebok

  “Kinderlijk naïeve Nederlanders” komt wel in een ander licht te staan na deze tweet overigens. Wie zijn hier nou naïef?

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Het Ministerie van Justitie en Veiligheid, of heet dat gewoon corruptie?

   1. Brenda Welsh

    Het is voor Baudet een aanzet voor de verkiezingsst(r)ijd. Knives open. Kijken wie er inloopt. Een showman!

 24. Drees

  Als deze eikel daar maar iets over zegt in zijn ‘FVD boreaal journaal’ ! De malloot!

  Waar is hij nu? Als een rat in zijn hol gekropen? Waar is hij nu met zijn grote bek?

  Moge deze boudett de lafaard nog laaaaang herinnerd worden aan zijn valse beschuldigingen en politiek willen bedrijven over de rug van onschuldigen. Gestruikeld en op zijn bakkes is die al gegaan.

  1. nu ik

   De echte Drees was gelukkig ietsje slimmer

 25. Drollevanger

  Als ik wordt aangehouden door enkele N-Afrikaans uitziende mannen in hun burgerkleding, geloof ik ook niet dat het controleurs zijn voor het 1 of ander.
  Dit komt omdat deze zichtbare uitheemse bevolkingsgroep wel erg vaak fungeert als speler bij opsporing verzocht.
  Is hier iemand die wel gelooft dat deze uitheemse bevolkingsgroep zijn kost verdiend in een controlerende functie.

  1. Op Koers

   Raar betoog, er staan wel een paar taalfouten in. Daarom neem ik aan dat dit niet serieus is bedoeld.

   1. Hard

    Op Koers etc…?

    1. Piet51

     @Hard
     Ik zie, dat je al langer en heel vaak de naam van verschillende bijdrageschrijvers herhaalt. Wat is hiervan het doel? Moet iets nuttigs zijn, anders zou je er geen tijd en energie aan besteden, lijkt me. Inhoudelijk kan ik, en alle anderen vermoed ik, er niets mee.

     1. Hard

      Jij ziet helemaal niets, jij denkt dat je iets ziet maar dat kan niet want er zit linksstront in je ogen. Maar euh… mocht je het nog niet doorhebben; Wesley Benbow etc, etc, etc, opereert momenteel met tien tot twintig verschillende nicks zodat hij de boel hier kan vergiftigen.

      Robert van der Noordaa Op Koers Grote Trek Kim de Roder Brenda Welsh Johnsen, etc…

     2. Piet51

      @Hard
      Dat weet ik natuurlijk ook wel. Maar dan snap ik nog niet al die moeite die je doet om steeds die naam te herhalen.

     3. nu ik

      ga is aan het werk malle pietje , de gelukszoekers staan te trappelen om de weg te krijgen naar het arbeidsbureau 🙂 🙂 🙂

     4. Piet51

      @nu ik
      Maar ik ben aan het werk. Alleen mijn werk is zo relaxed, dat ik tussendoor voldoende tijd heb voor allerlei andere activiteiten, zoals op jou reageren, altijd een belevenis. Bij wijze van spreken slapende je geld verdienen, dat wil toch iedereen?

      Met “gelukszoekers” heb ik inderdaad veel te maken, goed gezien. Ik ben zelf trouwens ook een gelukzoeker en jij ook, neem ik aan. Geluk zoeken is namelijk iets heel menselijks. Ik ken eigenlijk niemand die dat niet doet.

      Maar ik werk niet met arbeidsbureaus, want die bestaan al heel lang niet meer.

     5. nu ik

      je werkt niet meer met arbeidsbureaus ? je werkt helemaal niet bedoel je. Hoog tijd om het COA en hele aanhangende horde leegvreters op te doeken.

      minder , minder , minder
      stem sociaal , stem PVV
      Malle pietje wacht op zijn vertrekpremie

  2. Drees

   @Drol,
   “Als ik wordt aangehouden door enkele N-Afrikaans uitziende mannen in hun burgerkleding, geloof ik ook niet dat het controleurs zijn voor het 1 of ander”
   ——

   Je doet je nickname eer aan! Zo praten tokkies ook!

   Als ik wordt aangehouden door mannen/vrouwen in hun burgerkleding, geldt dus ook voor ‘enkele N-Afrikaans uitziende mannen’, zullen deze zich moeten legitimeren. Doen ze dat niet uit zichzelf, verzoek ik ze vriendelijk doch dringend om zich wel te legitimeren.

   Het is dus niet een kwestie van wel of niet ‘geloven dat het ambtenaren in functie zijn’!

   Nogmaals: Je doet je nickname eer aan! Zo praten tokkies ook!

 26. Drollevanger

  Een lafbek is iemand die uit angst voor fysiek geweld, zich terugtrekt tijdens een lichamelijk gevecht.
  Een mens dat zich tijdens een schriftelijke onenigheid, niet schriftelijk wenst te verdedigen, heeft niks met lafheid te maken.

 27. Dias

  Als Baudet zulke dierbare vriendinnen heeft
  Dan heeft hij geen vijanden nodig
  2 vertel mij wie jouw vrienden zijn dan zeg ik u wie gij zijt

 28. Pinokkio

  Beetje uitgemolken onderwerp.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.