Bijna een kwart van de Nederlanders is fan van Donald Trump, 72 procent denkt dat hij wordt herkozen

Donald Trump
Foto: Christopher Halloran / Shutterstock

Donald Trump scoort goed, ook onder de Nederlandse bevolking. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat bijna een kwart van de Nederlanders op Trump zouden stemmen, als dat mogelijk was geweest. Meer dan 70 procent gaat er vanuit dat Trump ook een tweede termijn als president zal vervullen.

Ondanks dat Trump geliefd blijkt onder 23 procent van de Nederlanders, doet zijn concurrent Pete Buttigieg het iets beter in de peilingen. 26 procent hoopt namelijk dat de Democratische opponent de taken van Trump zal overnemen. ‘Slechts’ 17% van de Nederlanders ziet iets in Bernie Sanders.

Amerikaanse Presidentsverkiezingen 2020

De ‘democratische rebel’ Buttigieg scoort het best onder kiezers van D66 en VVD. Sanders scoort daarentegen weer beter onder kiezers van GroenLinks en SP. Onder alle partijen haalt Biden het hoogste percentage bij de kiezers van 50PLUS, maar dat is dan ook de enige Nederlandse partij waar Biden nog enigszins weet te scoren…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

46 reacties

 1.   

  Ik denk niet dat Trump wordt herkozen, ik weet het zeker!

  1.   

   Fuster : En wel met een hele ruime meerderheid.

  2.   

   U weet zeker dat hij niet wordt herkozen?

   1.   

    “U weet zeker dat hij niet wordt herkozen?”

    brenda is iig te dom om te begrijpen

 2.   

  Bijna een kwart van de nederlanders zou Trump stemmen….de rest weet niet eens waar Amerika ligt.

 3.   

  Hij wordt nog groter dan hij al was. Dankzij de democraten. Democraten zijn hetzelfde als de gestoorde links in dit land. Zitten allemaal in dezelfde bubbel en begrijpen niet dat je steeds als je tegen gezond verstand aantrapt dat het tegen je werkt. Maar straks met de verkiezingen staan ze in de rij janken dat links zo dik hebben verloren. Ik verheug me er al op.

  1.   

   Dat is fysiek onmogelijk. Een dwerg blijft een dwerg al gaat hij op de Mount Everest staan!

   1.   

    Dat zeg ik te dom

 4.   

  Het is wel een vreemde president, wat hij in zijn verkiezingscampagne zegt maakt hij ook waar, dat zijn we niet gewend.
  Gelukkig hebben wij Rutte, die liegt tenminste gewoon, daar voelen wij ons daar lekker bij.

 5.   

  HELEMAAL. Mee eens trump doet wat i zegt
  Hij zegt Amerika eerst
  Hier zegt Rutte in cozotten buitenlanders eerst
  Trump word gewoon herkozen al wil die linkse ratten ons graag anders doen geloven ik zeg kijk naar jensen.nl daar hoor je de ware nieuws in plaats van die leugenaars van npo
  Stem fvd of PVV uit de eu

 6.   

  Ik denk niet dat Trump bij Putin in de zak zit, ik weet het zeker.

  1.   

   Ja Wesley, jij had een boek daarover gelezen. En hebt daar eindeloos hier op DDS over lopen zeiken. Inmiddels is alles door de realiteit ingehaald en ontkracht, maar jij zit nog steeds vast in je overtuiging.

   Beetje zielig is het wel.

   1.   

    Afgelopen week heb ik ook een boek gelezen met mijn zoontje. Is dat allemaal waar wat in boeken staat? Wist ik niet, dan maar hopen dat de boze wolf snel de houthakker tegenkomt.

    Overigens Wesley en dat is wel serieus was afgelopen week op TV een uitzending dat er een gigantisch oog de wereldmacht wil grijpen, waarschijnlijk is dat gebouwd door Trump en Poetin.

    1.   

     Het is altijd goed om samen met je zoontje een boek te lezen. Goed voor de taalontwikkeling en spelling. Moeten meer verantwoordelijke ouders doen.

  2.   

   Haha, natuurlijk, en daarom is Amerika het enige land waar de economie booming is.

   Allemaal te danken aan Poetin…framer.

  3.   

   Ik denk dat Vladje hem een lekkere lollie heeft gegeven.

  4.   

   Dus als 2 leiders met elkaar kunnen opschieten maar jij bent het daar niet mee eens, zitten ze in elkaars zak?. Heet je oma Pelosi?. Wees gewoon maar blij, dit zorgt ervoor dat er geen oorlog komt. Wat met Clinton dus even heel anders gegaan was. Democraten willen 2 deling democraten willen anders denkenden uitroeien. Democraten zijn de ziekte van de wereld.

 7.   

  Links is verblind door Trumphaat. 24/7 bashing en framing. Ondertussen doet Trump gewoon wat hij heeft beloofd. En wordt hij in november met gemak herkozen. Als die oliedomme democraten hun energie de afgelopen drie jaar nu eens in het klaarstomen van een eigen topkandidaat hadden gestoken in plaats van de op voorhand kansloze impeachmentprocedure, dan hadden ze nog enige kans gehad. Maar het is daar nu al een zooitje. En dan moet het echte werk nog beginnen. Kansloze missie!

  1.   

   Klopt, heel links heeft last van TDS.

  2.   

   Kijk wat “onze” onafhankelijke(!) NPO en RTL4 uitzenden. Mevrouw Evil Engnek moet in haar programma minimaal 1 x Twamp bashen en hard lachen om de lugubere grapjes over meneer Baudet of Wilders. Nog een paar jaar dan is de NPO ter ziele. Dat scheelt weer bijna €. 1.000.000.000,00 aan belasting geld. Hopelijk geven ze Ongehoord Nederland een kans. Maar die kon niet eens ruimte huren in het Mediapark.

 8.   

  Trump heeft geleverd wat hij heeft beloofd tijdens de verkiezingen in 2016. Dat is zijn sterkste punt en dat word gewaardeerd door de kiezers in de VS.

  Daarbij hebben de Democraten geen echt programma waarmee ze Trump kunnen bevechten. De extreem linkse vleugel heeft de Democratische partij overgenomen en die vleugel is veel te radicaal voor de meeste Amerikanen.

  De Democraten en hun vriendjes in de media zijn nog steeds niet over hun verlies heen van 2016 en hebben alleen zwartmakerij van Trump als “programma” via z.g onderzoeken en misbruik van de impeachment procedure.

  Helaas krijgen veel mensen eenzijdige informatie over Trump; roddels en z.g “schandalen” die door de media worden gepromoot.

  Wat Trump echt heeft bereikt word zelden in de media besproken. De meeste media zijn nu eenmaal propagandisten voor de Democraten in de VS.

 9.   

  Obama ik was tevreden met deze man. Ik vond het een geweldige president. Maar ook Trump vind ik zeer goed doen. Over het algemeen gaat het goed!

 10.   

  Roughwood het is inderdaad zo. Links heeft een heel erg kort lontje.

 11.   

  Hey duurt even naar dan wordt Nederland ook wakker. Eindelijk ziet minstens een kwart al hoe het ook kan

 12.   

  Hadden wij maar zo’n onderhandelaar Rutte heeft zijn positie al weer verloren die heeft in Brussel nu al gezegt zijn veto niet uit te spreken hoe dom moet je zijn
  Stem fvd of PVV uit de eu

 13.   

  De meerderheid van de deelnemers – van alle serieuze partijen – wijst een voor machtsmisbruik verantwoordelijke president af.

  Een goede zaak. Hem herkiezen zou evident immoreel zijn.

  1.   

   Waar is hij dan voor verantwoordelijk?

  2.   

   Immoreel? En waarom dan. Volgens mij hebben ze de laaste jaren nog niet zo’n integere president gehad. Of denk je dat die moslim Obama het goed voor had met Amerika.

   1.   

    Ik denk dat onze vriend de hobbit niet verder komt dan wat nietszeggende oneliners.

    Meriadoc ik wil nog snappen dat je Trump niet mag, maar om dan zoveel onterechte onzin uit te kramen schiet je niets mee op. Sterker nog denk ik dat jouw reageersels net als die van Rosa het tegenovergestelde bereiken daar het steeds duidelijk onzin is een mensen dus steeds vaker twijfelen als er inderdaad wat is.
    Hoe vaak heeft Trump al bewezen onschuldig te zijn terwijl de democraten er toch alles aan doen om hem af te vallen?
    De volgende aantijging wordt op voorhand al niet geloofd.
    Daarom gaat rechts de overhand krijgen die komen met feiten geen hersenspinsel.

    1.   

     Ron schreef: “Sterker nog denk ik dat jouw reageersels net als die van Rosa het tegenovergestelde bereiken daar het steeds duidelijk onzin is een mensen dus steeds vaker twijfelen als er inderdaad wat is.”

     Ik heb niet de illusie dat onze reacties wat zullen bereiken, aangezien we maar het klootjesvolk zijn van dat kleine handelslandje aan de Noordzee. Maar ik wil het toch even hebben gezegd, dat ik het een goede zaak vindt dat deze steekproef uitwijst dat men in Nederland Trump niet zou herkiezen, en een van de redenen is – vermoedelijk – diens misbruik van de positie om Biden in diskrediet te brengen.

     En nee, ik ben niet voor de Bidens, of voor de Clintons, of voor de Democraten: en ja, zij hebben het op Trump gehad vanaf dag 1. Maar dat neemt het concrete feit niet weg dat het immoreel zou zijn de president te herkiezen.

     1.   

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “En nee, ik ben niet voor de Bidens, of voor de Clintons, of voor de Democraten: en ja, zij hebben het op Trump gehad vanaf dag 1. Maar dat neemt het concrete feit niet weg dat het immoreel zou zijn de president te herkiezen.”
      Ja je bent voor de Bidens, voor de Clintons en voor de Democraten en een hardcore Trump basher. Het is dan ook volstrekt logisch dat je hier zit te bazelen over immoraliteit en serieuze partijen (wat dat ook mogen zijn).

      Trump zou zeggen Meriadoc Brandeboc is FAKE NEWS

      Trump 2020

     2.   

      Joh dat zou ons toch onze reet roesten wat Trump met biden doet. Trump gaat niet als een malloot oorlog voeren int midden oosten. Dat is iets waar wij in Europa wat aan hebben. Drm is Trump beter dan Obama die alleen loze beloftes deed terwijl de zwarte bevolking steeds slechter af was.

     3.   

      @Blitzkrieg

      Je kunt schieten op de boodschapper. Maar dat maakt de boodschap niet minder urgent. Niemand kan de VS op deze manier serieus nemen: rechts VS schiet zichzelf in de voet. Hoe serieus moet men een law & order-pleidooi nemen als de wet niet geldt voor hoge overheidsfunctionarissen, terwijl deze wél geldt voor de Amerikaanse burger?

      Kon Nederlad afgetreden bewindslieden laten zitten toen zij liegend hun ministerschap doorwandelden?

      Het is eigenlijk een in- en intrieste zaak.

     4.   

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “Hoe serieus moet men een law & order-pleidooi nemen als de wet niet geldt voor hoge overheidsfunctionarissen, terwijl deze wél geldt voor de Amerikaanse burger?”
      Laten we niet hypocriet gaan worden hé, wat dacht je van de trias politica in het Wilders proces. Hoe goor zo ook liegen, konkelen en draaien… iedereen weet precies hoe het zit. Nee, hypocrisie kunnen we aan jou wel toevertrouwen!

     5.   

      Een kwart van Nederland dus dat is 4 miljoen mensen waarvan laten we zeggen 1.5 miljoen stemgerechtigd is. Dikke kans dat hij hier zou regeren.

     6.   

      @Blitzkrieg

      Er is nul bewijs dat Opstelten zich met het proces heeft bemoeid. Maar denk je nu heus, dat, als wordt bewezen dat Opstelten zich daarmee heeft bemoeid, dst hij dan nog als minister-president aan de bak komt?

     7.   

      Brandebok liegt er weer lustig op los. Er zijn interne memo’s van Justitie opgedoken waarin Opstelten geïnformeerd worden over het strafproces tegen Wilders. In de kantlijn schrijft Opstelten: Bespreken!

      Hoeveel bewijs wil je nog meer hebben voor de politieke bemoeienis van O.?

      Gisteren was het bijltjesdag op DDS. Zeker 5 trollen en fakenews-verspreiders zijn door de redactie geband. Brandebok heeft het geluk dat hij nooit op zondag post. Anders was hem ongetwijfeld ook dat lot beschoren.

     8.   

      @Ron

      Geen kans op.

     9.   

      Peetjoh schreef: “Trump gaat niet als een malloot oorlog voeren int midden oosten.”

      Integendeel, hij beweerde dat het in Noord-Korea vuur zou regenen. Zijn teksten geven geen aanleiding om te stellen dat hij niet bereid is als een gek oorlog te voeren.

  3.   

   Brandebok toont opnieuw dat hij niets op heeft met democratie.

  4.   

   “De meerderheid van de deelnemers – van alle serieuze partijen – wijst een voor machtsmisbruik verantwoordelijke president af.”

   Dit is natuurlijk retorisch en tevens werelds politiek correct…

 14.   

  Heerlijk zo’n man als president. Sinds dat Trump aan de macht is geniet ik met volle teugen. En het gaat steeds beter met Amerika.
  Wat Europa en laf NL niet durven voert hij gewoon uit.
  Ik hoop dat hij in zijn 2e termijn nog meer door pakt als de tegenwerking door de laffe Democraten ophoudt.
  Weg met al die profiteurs en elementen in de samenleving die alleen maar crimineel kunnen zijn en niets toevoegen aan de samenleving. Dit zijn meer dan de helft van de moslims en negers daar dus aanpakken die handel.
  Meer samenwerking met Israël, Rusland, GB en andere landen die ook hun natie gezond willen houden.
  En zoals nu al gebeurd de Islamistische landen onder druk zetten om eens humaan te gaan leven en mee te werken.
  De rest mag van mij plat gebombardeerd worden.

  1.   

   LS…
   Hoe dom kan iemand zijn ?!

 15.   

  Trump doet wat Baudet zou moeten doen. Hij slaagde er in in de V.S. een totale ‘paradigm shift’ te realiseren door eenvoudig ‘America first’ als mantra van zijn beleid te nemen. Met die inzet zette hij zijn politieke tegenstanders schaakmat en dat zal hem ongetwijfeld een tweede termijn in het Witte Huis opleveren. Geweldig om te zien en bijzonder inspirerend!

  Baudet zou ‘Holland first’ eenvoudig als inzet voor zijn politiek moeten nemen. Die inzet leidt automatisch tot afwijzing van de EU, afwijzing van de klimaatgekte, het indammen van de immigratie en het verbieden van de Islam als volksvreemde religie. Gewoon opkomen voor eigen volk en land.
  Baudet toont nog onvoldoende de zelfverzekerdheid en trots die Trump wel heeft als het gaat om het verdedigen van die heldere rechtse nationalistische lijn. Hij laat zich door de linkse cultuurmarxisten die hem met hun verstikkende moralistische deugpolitiek nog te vaak in het defensief weten te duwen.

  Rechts probeert de wedstrijd te winnen door mee te gaan in cultuurmarxistische spelregels. Dat kan niet lukken: de eigen spelregels volgen en links dwingen die te volgen, dat moet het devies zijn.

 16.   

  LS…

  Bedenk dat veel achterlijke Amerikanen achterlijke Nederlandse voorouders hebben…

  1.   

   “Bedenk”

   Ik denk het niet.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!