Bizar! Senaat Italië maakt weg vrij voor vervolging Salvini! ‘Dit is een schande, ik heb Italië verdedigd!’

Salvini, voor velen ter rechterzijde een held. In zijn tijd als minister van Binnenlandse Zaken hield hij flink wat bootmigranten tegen. Dit maakte hem in één klap razend populair in Italië én Europa. Salvini werd toen door menig man toegezongen, nu is het echter mogelijk dat Salvini vervolgd kan worden. De Senaat is niet blij met de weigering van bootvluchtelingen. 

Politici in binnen- en buitenland zijn nu al te niet spreken over een mogelijke vervolging van de grote held van de populistische revolte in Europa.

Men vergelijkt het zelfs al met het proces van Wilders.

Het besluit van de Senaat draait om de acties van Salvini rondom het schip ‘Diciotti’, dat mocht niet aanmeren van Salvini in Italië. Hij wilde wachten tot andere lidstaten ook zouden inspringen. Alleen de zieke migranten aan boord mochten aan wal komen.

Maar volgens de Senaat was dit in strijd met de Europese regels, waarin staat dat vluchtelingen/migranten/asielzoekers niet langer dan 48 uur gevangen mogen worden gehouden. De meeste migranten zaten vijf dagen vast op het schip. De Senaat is van mening dat hier ging om het te lang gevangen houden van asielzoekers. Salvini ziet dit anders.

,,Ik heb Italië verdedigd. Ik heb alle vertrouwen in het rechtssysteem”, zei Salvini na de stemming in de Senaat tegen persbureau ANSA. Hij benadrukte trots te zijn op wat hij heeft gedaan en hetzelfde beleid te zullen voeren als hij aan de macht komt. Nadat in 2018 bekend werd dat het OM een onderzoek naar hem instelde noemde hij dat al ,,een schande’’

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Forza

  Wat niet goed is vervang je. Net als met batterijen. Je moet erop kunnen vertrouwen.

 2. FJ

  De Europese politici hebben het hoofd nog steeds in het zand en maken Salvini alleen maar groter, net als in Nederland waar Rutte en zijn knechten Wilders aangepakt hebben en nu met de billen bloot moeten.

  Rutte, de pineukio van Nederland, heeft nu al last van Alzheimer en zijn korte termijngeheugen laat hem weer eens in de steek.
  Jammer, een langetermijn geheugen heeft hij nooit gehad.

 3. Cootje

  Al de nep Democraten in Europa voelen de AfD de Salvini de le Penn vlaams belang Wilders Baudet Orban de Poolse regering als een bedreiging en zetten alle ondemocratische middelen in om ze op te bergen etnisch normen en gerechtelijke normen worden overboord gegooid , de tegenstanders worden met gelijk gezinde rechters veroordeeld

 4. Cycle25

  Brussel heeft de oorlog verklaard aan rechts, het succes van Amerika mag natuurlijk nooit overwaaien, socialisten zijn peperduur dus die willen meer.

  Wanneer gaat Brussel Amerika zélf de oorlog verklaren ? , ultra chauvinist en narcist Macron heeft het al geroepen. Als je Brussel niet dient, hoor je bij de vijand.

 5. Lambieck

  Dit maakte hem in één klap razend populair in Italië én Europa.
  Salvini werd toen door menig man toegezongen.

  Italië, Europa ?
  De hele wereld staat als een blok achter deze man.
  Trumpfff heeft echt geluk dat Salvini in Italië woont want anders…

  1. Fonz

   Gezien jouw reageer gedrag is het voor jou beter dat Trump niet in Nederland woont, jij had het niet kunnen verdragen..

   1. Fortiori

    Trump zou hier zelfs nog de weg kwijt raken, Utah, Idaho het maakt hem niets uit.

  2. Abigaille

   De verbannen Joden bezingen in het beroemde koor. Va pensiero sull’ Ali dorate. de heimwee naar hun vaderland.

   1. Fonz

    abikneel?

 6. Meriadoc Brandebok

  Als Salvini onschuldig is, heeft hij niets te vrezen.

  1. Fonz

   Hij had dat schip terug moeten sturen, de EU is een gedrocht…

   1. Fortiori

    Er is geen moeten bij. Er ligt een verplichting ten overstaan van de Unie

    1. Fonz

     Sterker nog, de EU is een dictatoriaal gedrocht

 7. fusilier

  Salvini probeert een man van het volk te zijn. Maar links vindt altijd wel een stok. De italianen hebben de zon, en Nederland heeft het geld.En daar maken zij gretig gebruik van.

 8. Beukman

  Een hele opsteker voor Salvini; hij kan nu immers ongegeneerd de martelaar gaan uithangen.

  Een puntje in zijn voordeel: voor zover ik weet is de man nog niet betrapt op corruptie, zelfverrijking en nepotisme. Daarin onderscheidt hij zich positief tov een hele trits andere Italiaanse politici, Berlusconi voorop.

  1. Piet51

   @Beukman
   “voor zover ik weet is de man (Salvini) nog niet betrapt op corruptie, zelfverrijking en nepotisme.”

   Je hebt een beetje gelijk. Maar Salvini ligt meer onder vuur, dan alleen deze ene kwestie. Er speelt “alleen” de affaire rond 49 miljoen euro fraude tegen de Staat. Het gaat om 49 miljoen subsidie voor verkiezingen, die zijn weggesluisd. Waarheen??? Dat is de grote vraag. Men fluistert, ik ben veel in Italië, dat het in het buitenland is weggezet. Maar dit kleeft al heel lang aan Lega en haar leiders, eerder aan Bossi en nu dus aan Salvini. De rechter heeft inmiddels beslist dat het geld in 80 jaar moet worden terugbetaald, maar dat is Salvini natuurlijk niet van plan.

   Lega heeft nu een slimme truc bedacht zodat deze kwestie bij het niet meer actieve Lega Nord blijft en Salvini’s Lega, de opvolger van Lega Nord, zonder smet verder kan. Men sluit niet uit, dat deze kwestie toch ook een rol heeft gespeeld bij het verlies van Emilia Romagna.

   Op notizie.tiscali.it/politica/articoli/49-milioni-Lega-Associazione-Maroni-presidente/ vind je het hele verhaal. Helaas voor jou in het Italiaans. Deze tekst wordt te lang voor sommige deelnemers hier, anders zou ik het voor je vertalen. Maar met Google Translate kom je een eind. Het geeft een fraai beeld van de Italiaanse politiek met populistische Salvini in de hoofdrol.

   1. Beukman

    @Piet
    Hmmm… interessant.
    M’n Italiaans is dusdanig, dat het voor mijn begrip niet zoveel uitmaakt of ik het door Google (wat krukkig) laat vertalen, of dat ik het in de originele taal lees.

    Ik begrijp dat er nog geen geheime bankrekeningen zijn gevonden die rechtstreeks tot Salvini te herleiden zijn. Het lijkt me dat hij tot die tijd “veilig” is.
    Sowieso heeft ie niet de patser-uitstraling van “Cavalier Pompetta” en een paar anderen. Ik vermoed dat hij nog veel krediet heeft bij heel veel Italianen.

    Een slachtofferschap zou hem net het tikje kunnen geven om hem weer helemaal in de race te krijgen. Ik zou daarom zeggen: geen proces om die bootvluchtelingen tegen hem beginnen, dit is niet het goede moment.

 9. Bullshit16

  Het is overal het zelfde die linkse landverraders ze weten dat ze aan het verliezen zijn .maar goed ze moeten doorgaan zo er komt straks overall een volksopstand kijk maar in Frankrijk behalve in Nederland daar kijk men naar in ziet er naar wij zijn veel te nuchter in doen geen flikker behalve de extreem linkse ratten die hoor je overal
  Stem fvd of PVV uit de eu

 10. Henk Albarda

  Naar alle waarschijnlijkheid maakt dit Salvini nog aanzienlijk populairder dan hij al is. De angst van links Italie neemt astronomische vormen aan.
  Op een eerlijk proces hoeft Salvini niet te rekenen, ook in Italie bestaat de rechterlijke macht deels uit links activisten en links Italie zal een zeer partijdige rechter uitzoeken.
  En meriadoc, ga rustig door met het spuien van uw onzinnige reacties, u ziet het verschil tussen eerlijk en oneerlijk pas als u van uw huis ontdaan wordt zonder compensatie.

 11. claus

  De Italianen (Mussolini) collaboreerden in WO2 ook al, het is een slap, lui kortzichtig volk!
  De geschiedenis herhaalt zich, het Italiaans kiesvee kijkt niet verder dan hun neus lang is, kiezen voor welvaart op de korte termijn, overigens op kosten van landen met een gezonde arbeidsethos en vette afdrachten aan de EU!
  Men denkt daar, dat de EU hun financiële redder is, dat duurt echter maar net zolang als de Duitse, Nederlandse, Zweedse dik netto betalende landen, de afgeroomde economie draaiende kunnen houden.

 12. evil knievel

  Deze heksenj8 van dat ver8elijk,links gepeupel helpt Salvini n rechts alleen maar sterker in t zadel!
  Hartelijk Dank,….Stelletje pannenkoeken!:)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.