Chaos bij de politie! ‘Agenten moeten soms zelf 112 bellen vanwege niet werkend apparatuur’

Eerder deze week besloten enkele politiekorpsen al om agenten niet meer alleen de straat op te sturen. Dit naar aanleiding van falende hulpmiddelen. De politie kampt met achterhaalde portofoons, en andere apparatuur. Soms is het zelfs zo erg dat een agent zelf maar naar 112 moet bellen om contact te krijgen met de meldkamer! Absurd dat dit gebeurt!

Politiekorpsen zwijgen zelf over welke problemen er nu precies spelen, ze verwijzen door naar Justitie. Maar ja Justitie heeft haar eigen problemen…

Door falend apparatuur lopen agenten natuurlijk enorme risico’s, vandaar dat het volstrekt logisch is dat bepaalde korpsen agenten niet meer alleen de straat op laten gaan.

,,Stel je voor dat je agent wordt aangevallen en je roept via de portofoon om hulp en niemandd hoort je. Dat was een reëel risico.‘’

De aanschaf van nieuw apparatuur komt met problemen gepaard, zelf zeggen woordvoerders dat het nu beter gaat. Maar de vraag is of dat ook echt zo is.

,,Wel voor ongewenste situaties, maar zeker niet voor erger.‘’ Wanneer alle problemen met het nieuwe systeem verholpen zijn, durft de woordvoerster niet te zeggen. ,,Er is duidelijk sprake van een dalende tendens als je naar het aantal klachten over het nieuwe C2000 kijkt. Maar wanneer echt alles is opgelost kunnen we nog niet zeggen.‘’

Het is niet normaal dat agenten het risico lopen dat ze niemand kunnen oproepen voor extra steun, laten we hopen dat het probleem snel is opgelost.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Heinrich

  De overheid moet keuzes maken, fatsoenlijke portofoons om “ik ben bang” te roepen of toestemming geven om in min of meer precaire situaties op de criminele benen te mogen schieten!
  Persoonlijk ben ik voor keuze 2!

  1. hans-e-pans

   Welkom in het hoogontwikkelde Nederland.

   We kunnen wel aannemen dat deze degeneratie te danken is aan bijna 3 jaren kabinet Mark R.

  2. 1zeven1

   Het probleem hiermee is een beetje dat de blanke Nederlandse agent over het algemeen eerst zijn best zal doen situaties op een geweldloze manier zal proberen af te laten koelen. Zelfs als zijn tegenstander een lichtgetintieër is.
   Zodra deze agent zelf een lichtgetintieër is zal deze eerst schieten, vooral als hij de kans krijgt om zijn lood in een blanke westerling te pompen. En geen enkele linkse minister die hem of haar daarop zal aanspreken!

   1. hans-e-pans

    Persoonlijk ben ik het helemaal met je eens, maar volgens de grondwet ligt het geweldsmonopolie bij de Roverheid in Nederigland, dus oa de politie.

    Maar aangezien de politie onderbezet is, en dat alleen maar erger zal worden, zijn wij Nederlanders op dat gebied de klos.

    Het is natuurlijk ook een mentaliteits kwestie, hier in Nederland willen we problemen weglullen, het welbekende polderen.

    De toegestroomde mensen uit het midden-oosten en noord-afrika komen uit een cultuur waar iedereen moet vechten voor zijn deel van de taart of zijn plaats, het is voor hen een geval van hij of ik.

    Voordat deze mensen besluiten om naar hier te vertrekken zijn wij Nederlanders al de klos, omdat de Nederlandse Roverheid nog steeds denkt dat alle mensen kwa doen en laten hetzelfde zijn.

 2. nu ik

  Geweldig , wat een fantastisch land. Straks moet oom agent zijn eigen oproep betalen

 3. Falskorn

  In plaats van ons belasting geld te verbrassen aan extreemlinks wanbeleid als immigratie, windmolens en bizarre donaties aan “goede doelen” moet het politiekorps nu eens echt goed gefinancierd worden. Meer agenten op straat, uitgerust met zwaardere wapens en bevoegd geweld te gebruiken tegen “jongeren”.

 4. Bockbeer

  Daarom doet de politie ook geen aangifte tegen Baudet, FVD is beter voor de politie. Dat weet de politie.

  1. nu ik

   Alles is beter voor de politie dan het partijkartel

 5. Bullshit15

  Inderdaad dat wilde baudet aanklagen zielepoten terwijl hij nu Nederland weer probeert op de rails te krijgen in plaats van steun krijg i de politie ook nog op zijn nek
  Baudet benoemd in ieder geval de problemen dat doen die andere partijen niet dat durfen ze niet
  STEM FVD OF PVV uit de eu

 6. Shadow1100

  Ja, waarom zou je deze mensen, die dag en nacht hun leven in de waagschaal stellen voor de NEEderlandse burgers met goede, lees: iets duurdere, apparatuur hun werk laten doen. Alle aanschaffingen gaan via een Europese inschrijving, dus de goedkoopste aanbieder mag leveren. Maar, als er maar een hele kleine bedreigende sfeer komt richting advocatuur, OM en rechters, dan moeten ze de bescherming van de burgers en het oplossen van misdrijven onmiddellijk stoppen en deze bobo’s24/7 gaan beschermen. Ja, de “elite” is wel goed voor zichzelf……..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.