Clusterf*ck

Toen ik vanmorgen wakker werd dacht ik dat ik mijn eerste blogpost van de dag kon schrijven over de winnaar van de voorverkiezingen in Iowa. Bernie Sanders was de grote favoriet — voor mij in ieder geval — maar ook Pete Buttigieg zou het ongetwijfeld goed doen. Vervolgens was de vraag hoe Elizabeth Warren en Joe Biden zouden presteren. Nou, slecht nieuws: Democraten zijn zo ontiegelijk incompetent dat ze niet met een eindstand kunnen komen.

Het is ongelooflijk, maar het is helemaal misgegaan in Iowa. De app die gebruikt werd om stemmen te tellen en met een eindscore te komen bleek niet goed te werken. Daarnaast werden er hoegenaamd “menselijke fouten” gemaakt. De conclusie van de lokale Democratische Partij was daarom dat het allemaal niet klopte, en dat de cijfers handmatig gecontroleerd moesten worden.

Het gevolg: er is vooralsnog geen uitslag.

Dit stuk verscheen eerder vandaag op BackMe. Als u mijn strijd tegen het mediakartel én het partijkartel steunt, sponsor me dan ook — 99 DDS-lezers gingen u al voor. Voor slechts 1 euro per maand krijgt u dagelijks al twee blogposts (één met het laatste nieuws uit Amerika en één harde rant over Nederland) én een exclusieve column in uw inbox, ‘s avonds voor het slapen gaan. Steun mij dus! Alvast bedankt!

Onder Democraten is er nu paniek. Buttigiegs campagne heeft de overwinning geclaimd, maar doet dat op basis van ‘goede gevoelens,’ niet op cijfers. De campagne van Bernie Sanders heeft wél cijfers vrijgegeven — van de campagne zelf. Uit 40% van de gestemde regio’s blijkt dat Sanders aan de leiding gaat, gevolgd door Buttigieg. De homoseksuele burgemeester (seksualiteit interesseert mij niet, maar Democraten gebruiken het te pas en te onpas) wordt op zijn beurt gevolgd door Elizabeth Warren.

Die top drie lijkt redelijk dicht bij elkaar te staan. Vervolgens volgt Joe Biden op grote, grote afstand.

Maar ja, dat zijn dus de cijfers van de campagne zelf. Het kan best zijn dat die niet helemaal kloppen. Het kan best zijn dat Bernie gewonnen heeft — of Mayor Pete — maar of dat ooit nog officieel wordt is nog maar de vraag.

Wat we wél weten is:

1. Democraten zijn de meest incompetente zielepieten in de hele wereld. Deze mensen kunnen niet eens een voorverkiezing organiseren.
2. Joe Biden is vrijwel zeker vierde geworden, wat een ongelooflijk slechte prestatie van hem is. Zijn kandidatuur kan alleen nog gered worden door enorme chaos waardoor zelfs Amerikanen uiteindelijk niet weten wie er nou eigenlijk gewonnen heeft. En goh, laat dat nou precies zijn wat er gebeurt. Apart.
3. Bernie is de sterkste kandidaat van allemaal omdat hij a) een grote fanbase heeft en b) grote naamsbekendheid heeft onder Democraten. In principe moet hij in staat zijn om te winnen in New Hampshire.

Voor zover de feiten. Nu wat ‘mening’: ik twijfel er geen moment aan dat de problemen bewust zijn veroorzaakt door de Democratic National Committee, het centrale partijbestuur. Dit politburo is al jaren doodsbang voor Bernie Sanders. Als die man de voorverkiezing in Iowa wint en daarna die van New Hampshire kan hij niet meer gestopt worden. De enige manier waarop dat ogenschijnlijk voorkomen kon worden was door de boel in Iowa te saboteren.

Nou, dat is gelukt. Het is één grote chaos en Bernie kan de overwinning niet claimen.

Precies wat de DNC graag wilde.

En nu komt het: de app is ontwikkeld door een bedrijf dat… gelieerd is aan Hillary Clinton. Hillary heeft een enorme hekel aan Bernie en ging onlangs nog publiek met haar kritiek. Ze wil er ten koste van alles voor zorgen dat Bernie niet wint.

En dan werkt de app opeens niet.

Het moge duidelijk zijn: Democraten zijn gewoon bezig om Bernie te ondermijnen. Dat is wat hier echt gebeurd is. Het politburo wil — in samenwerking met Hillary Clinton (en Joe Biden) — ervoor zorgen dat de socialist weer naast de nominatie grijpt, hoewel Democratische kiezers hem juist steunen. In 2016 werden daar illegale middelen voor gebruikt, en nu gaan ze gewoon nóg verder omdat het gevaar van een Bernie-overwinning nóg groter is.

Dit stuk verscheen eerder vandaag op BackMe. Als u mijn strijd tegen het mediakartel én het partijkartel steunt, sponsor me dan ook — 99 DDS-lezers gingen u al voor. Voor slechts 1 euro per maand krijgt u dagelijks al twee blogposts (één met het laatste nieuws uit Amerika en één harde rant over Nederland) én een exclusieve column in uw inbox, ‘s avonds voor het slapen gaan. Steun mij dus! Alvast bedankt!

Hoe democratisch zijn de Democraten?

Helemaal niet.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. claus

  Hoogstwaarschijnlijk krijgt Trump een tweede termijn, dan kan hij in alle rust, het hek om de VS voltooien!
  Boris Johnson is ook bezig de islamitische en negroïde invasie aan banden te leggen om de souvereiniteit volledig te herstellen!
  Het is opvallend en uitzonderlijk dat enkel de engelstalige naties zo’n uiterst efficiënt en gelijksoortig immigratiebeleid voorstaan, Australië, Canada, VS, UK!
  Dit is toch een waterdicht bewijs, dat Nederland politieke idioten aan het roer heeft staan!

  1. Politiek Profeet

   Het risico bestaat dat Boris al dat gajus good old england uitflikkert en wij die zooi binnenkrijgen….

  2. Hard

   “Hoogstwaarschijnlijk krijgt Trump een tweede termijn, dan kan hij in alle rust, het hek om de VS voltooien! Boris Johnson is ook bezig de islamitische en negroïde invasie aan banden te leggen om de soevereiniteit volledig te herstellen!”

   Kan helemaal niets op tegen zijn!

 2. J.Rademaker

  Gisteren zag ik op RTL 4 dat deze een app heeft gemaakt om te zien welke democratische kandidaat het beste bij mij past.
  Het is wonderbaarlijk dat men en ook dit artikel veronderstelt dat ik Amerikaans stemrecht heb. Vermoedelijk krijg ik nu een jaar Mouthaannen , fijn dat het in Nederland allemaal zo goed gaat en dat wij zo bekwaam bestuurd worden dat we dit soort rookgordijnen nodig hebben.

 3. Hard

  Trump gaat 2020 opnieuw president zijn, en waarom niet?

 4. George Knight

  Dat de Democraten in Iowa er een vreselijke puinhoop van gemaakt hebben is duidelijk. Ze hadden zich hier ruim een jaar op kunnen voorbereiden. Ze wisten dat de ogen van de natie op hun staat gericht waren.

  Voor de suggestie dat de Democraten in paniek zijn of dat de puinhoop bewust is gecreëerd om Joe Biden in New Hampshire te dienen zijn geen aanwijzingen. Het is ook niet logisch omdat de uitslag vandaag 4 februari verwacht wordt. Dat is ruim op tijd voor de volgende voorverkiezing in New Hampshire op dinsdag 11 februari.

  Ter verdediging kan aangevoerd worden dat geen uitslag beter is dan een verkeerde uitslag. Het caucus-syteem in Iowa is kleinschalig, complex en onoverzichtelijk. De marges zijn heel klein. In afgelopen jaren hebben zowel Democraten als Republikeinen fouten gemaakt in Iowa door de verkeerde winnaar aan te wijzen of te vroeg verkeerde cijfers naar buiten te brengen. Zo werd Mitt Romney in 2012 door de Republikeinse partij tot winnaar uitgeroepen terwijl achteraf bleek dat Rick Santorum met een kleine marge van 34 stemmen had gewonnen.

 5. Lex

  Ze doen hun best maar Trump is de lachende derde.

  Hij weet dat hij toch weer word herkozen.

  Dat valse impeachment dat de democraten op touw hebben gezet is een volledige mislukking geworden, het heeft hem alleen maar populairder gemaakt.

  Trump word gewoon weer herkozen als de beste president die Amerika ooit heeft gehad.

 6. Hard

  Sanders is een van die overtuigde marxisten die een ’mars door de instituties’ succesvol hebben afgelegd. Hij is populair bij Amerikaanse jongeren, wat veel zegt over de treurige staat van Amerikaanse scholen en universiteiten, waar de lessen zijn verziekt door nadruk op diversiteit, etniciteit, seksuele identificatie. Ik ben ervan overtuigd dat De Goelag Archipel en de grote schrijver Solzjenitsyn geen Sanders-jongere iets zegt.

  Ondertussen pretenderen westerse media dat Sanders een redelijke sociaaldemocraat is. Dat is niet waar. Hij is een marxist. Dus iemand voor wie het doel altijd de middelen heiligt.

  Bron: Leon de Winter – Telegraaf 4-2-2020

 7. C.A.Barstow

  President Donald Trump gaat deze verkiezingen natuurlijk op zijn sloffen winnen,
  denkend aan dat achterlijke linkse wijf die de toespraak van Trump verscheurde
  en het amateuristisch gestuntel met de verkiezingsuitslag in Iowa.
  Verachtelijk links is overal hetzelfde, kinderlijk, hersenloos en haatdragend.
  De idioten in ons land vormen daarop geen uitzondering,
  die wilt u natuurlijk niet bij de eerst volgende verkiezingen in het kabinet hebben,
  daarom stemt u

  FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.