Column Kenneth Steffers – ´Linksdragend inclusief Nederland´ probeert Thierry Baudet een roze poot uit te draaien

´Of Thierry Baudet een homohater is´. Die vraag werd mij vanmiddag toegeworpen middels een opiniestukje van Martijn Tonies (SP) voor BNNVARA-blog Joop.nl. Mijn intuïtie zei direct: ´Nah, denk zelf eigenlijk niet…´ Maar toen zelfs ´s lands ´roze media´ met het stuk aan de haal ging moest ik het zeker weten: ´Hoe denkt Baudet over seksuele diversiteit?´

Wat Tonies eigenlijk in zijn stukje doet is een soort van ´thierry picking´, een gevaarlijk fenomeen waar ik het in mijn laatste column nog over had. Heel selectief somt Tonies een zuurvat aan Thierry-feitjes op waaruit zou blijken dat Baudet – na vrouwenhater en Marokkanenhater – een homohater zou zijn.

Zelf ga ik liever persoonlijk met mensen in gesprek dan dat ik óver ze schrijf. Ik besloot Thierry Baudet een app-berichtje te sturen met de vraag of hij nu een homohater is of niet. Het duurde nog geen drie minuten voordat ik een reactie terug had van Baudet. In een korte, enigszins ontheven reactie schreef hij: ¨Ik ben ABSOLUUT geen homohater! Ik ben alleen tegen ´identity politics´. Gelijke rechten voor iedereen in dit land!¨

Duidelijk antwoord van Thierry. Gezien die woorden ook worden ondersteund door zijn acties, zou je daarmee ´basta!´ denken. Maar nee, het JOOP-opiniestukje van Tonies had alweer doorgang gevonden onder alles en iedereen die het FVD haat en zwart wil maken. Uiteraard zonder tussenkomst van een goed gesprek of een open debat. Een likje vrolijke regenboogverf is aan de links-georiënteerde doemdenkers niet besteed.

Niet lang na het statement van Thierry ontving ik een telefoontje van Hendrikus Velzing, ex-Tweede Kamer kandidaat en fractievoorzitter namens het FVD in Drenthe en blijkbaar heel bijzonder: Hendrikus is homoseksueel. Hoewel, dat laatste feit willen vooral sommige deugmensen belangrijker maken dan dat het is. Want ja, ook het Forum voor Democratie heeft een grote en diverse LHBT-achterban, homoseksuele kiezers en roze politiek talenten.

Velzing vertelde mij aan de telefoon dat hij zich bij geen enkele partij zo thuis voelt als bij het FVD. Vooral de ´gezelligheid´ en de ´vrijheid´ binnen de partij stelt hij op prijs. Iets waar het bij een homobelangenorganisatie zoals het COC juist aan ontbreekt, aldus Velzing. Tien jaar lang heeft Velzing zich belangeloos ingezet voor het COC, totdat hij letterlijk en figuurlijk door de organisatie aan de kant werd gezet na zijn kandidaatschap voor het FVD in zijn provincie Drenthe. Daar hoort u niemand over: JOOP niet en het COC niet.

Kortom, het haatstukje van Tonies laat niets anders zien dan een poging om Thierry Baudet en zijn partij een roze poot uit te draaien. Ze zullen wel gedacht hebben bij BNNVARA: ´Na de vrouwen en de Marokkanen moeten we een nieuwe negatieve hype rondom Baudet verzinnen.´ Dat is ze bij deze gelukt. In het voordeel van Baudet. Want, in steviger bewoordingen als vandaag heeft Baudet zich in het recente verleden nauwelijks uitgesproken over een topic waarbij men probeert om hem van het zadel te hijsen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Als men een ander een poot placht uit te draaien laat men een ander te veel betalen.

  h**ps://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_uitdrukkingen_en_gezegden_P-U#poot

  Ik begrijp niet wat de heer Steffers bedoelt met de aanduiding dat de auteurs van het stukje Thierry een “roze” poot uitdraaien.

 2. Heinrich

  Kenneth Steffers is een échte linkse slinkse linkerd!
  Voor hem betekent bijvoorbeeld genderneutrale diversiteit: de Tweede Kamer vol met `poten’.
  Een enkel op zijn eigen groepje gefixeerde minkukel!

  1. Politiek Profeet

   genderneutrale samenleving is als een grasveld ondergespoten met megatonnen gier…..

 3. ikweetwatikwil

  Want ja, ook het Forum voor Democratie heeft een grote en diverse LHBT-achterban, homoseksuele kiezers en roze politiek talenten.

  Nou da’s mooi . Zo lang ze maar geen veranderingen willen in hun voordeel want dan krijg je een gespleten wereld.

 4. Racerfirst

  Ik snap wel dat groenig en links naarstig zoekt om Fvd zetels te ontnemen en de partij EN DE KIEZERS in een hoek te zetten waar we niet willen zijn!
  Maar wat een hoop shit! Lekker L B !!!
  1st. Achterlijke klimaat bullshit stoppenPUNT

 5. Vit

  Natuurlijk is Thierry geen homohater want als intelligent persoon weet hij dat het geen eigen keus is om anders te zijn, dat is wetenschappelijk al een tijdje bekend want het heeft met mannelijke/vrouwelijke hormonen te maken die in embryofase de hersenen vormen.

  1. Vit

   Lees artikelen van Dick Swaab (neurobioloog).

  2. Fuster

   “Natuurlijk is Thierry geen homohater…”

   Uiteraard niet, maar je kunt altijd een rijtje beschuldigingen loslaten, een bekende linksfascistische tactiek:

   – homofoob
   – homohater
   – racist
   – fascist
   – nazi
   – extreemrechts

   1. Vit

    Yep, maar gelukkig laat iemand met gezond verstand zich daar niet door beïnvloeden.

  3. Rosasolis

   @Vit. Natuurlijk is Thierry geen homohater, want hij is duidelijk homofiel…(Voor mij geen probleem hoor, ik heb niets tegen gewone homo’s).
   Maar Thierry heeft zowel homo als hetero mannen nodig om te proberen vrouwen uit hoge functies te banen. Omdat hij, zonder enige reden, een aantal keer had verklaard dat “vrouwen geen hoge functie zouden moeten krijgen”. Terwijl wij dagelijks lezen dat Nederlandse vrouwen nu de allerhoogste posities krijgen, en bovendien door hun mannelijke collega’s zeer gewaardeerd zijn, omdat zij houden van samenwerken in het bedrijfsleven of in het politiek. Een groot verschil van Thierry die alleen voor eigen belang opkomt. Hij moet van die zielig uitziende valse wenkbrauwen afkomen en ook de rest van de schmink…Zoveel pijn heeft deze Dandy helemaal niet!

 6. Bullshit16

  Daar moet je weer bij npo of radio 1 zijn om tegen baudet of Wilders aan te trappen trouwens die andere zenders zijn ook niet beter zo als bij eng nek
  Maar geeft niet die linkse ratten ze weten dat ze aan het verliezen zijn ze gaan steeds meer schreeuwen
  Mensen mét gezond verstand gaan nu is een keer goed stemmen in luisteren niet meer naar die leugenaars zo als VVD d66 gl CDA dus
  Stem fvd of PVV uit de eu

 7. Rosasolis

  Door een roze bril kijkend, of pimpel paars, weet iedereen dat Dandy
  Baudet houd niet van vrouwen in hoge functie, daarom wil hij met twee andere partijen samenwerken om vrouwen discriminatie in het hoge onderwijs, directie functies en politiek tegen te gaan: societiet PVV (die geen leden heeft), en de GPV die geen vrouwen in hun oude mannetjes kliek willen hebben. Terwijl steeds meer vrouwen hoge cijfers blijven krijgen op scholen en universiteiten. Hopelijk wordt onze huidige man-vrouw maatschappij met gelijk rechten, plichten, en kansen niet in gevaar gebracht door de denkwijze van drie extreem-rechts mannen-partijen die helaas in onze democratisch Nederland bestaan.
  Nederland bestaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.