Column Ozair Hamid: Reactie op Joost Niemöller (Ongehoord Nederland). ‘Stop met die complot-nonsens’

Enigszins verbaasd klikte ik, op mijn telefoon, het volgende artikel aan: ‘EERSTE CORONA-BESMETTING IN NEDERLAND: AAN DE EU HEBBEN WE DUS NIKS’, geschreven door de ultrarechtse Joost Niemöller. Wat bleek? De inhoud is nog ludieker dan de titel!

Het door Niemöller geschreven artikel bestaat uit één enorm lange, niet samenhangende rant tegen de Europese Unie, het ‘opengrenzen beleid’ en globalisering. Verder is het ook leuk om te vermelden dat zinnen nauwelijks meer dan 5 woorden bedragen, opdat het de mentale, intellectuele belasting beperkt voor de lezer van ON!

De van racisme betichte ‘journalist’ schrijft in zijn stuk: “De EU heeft verder dan ook helemaal geen EU beleid ontwikkeld.” Tegelijkertijd pleit de complottheorist voor een uittreding uit de EU. Een euroscepticus die verlangt naar meer Brusselse dictatuur, ironisch.

Niemöller betoogt ondertussen vrolijk door. Zo komt hij tot een opmerkelijke conclusie: “Globalisering en mobilisering zijn de grote veroorzakers van de snelle verspreiding van het virus. Die worden aangezwengeld door de open grenzen politiek van de EU.”

Niemöller suggereert hiermee dat de verspreiding van het SARS-CoV-2 virus beperkt kon worden, wanneer Nederland haar eigen grenzen zou bewaken. Volgens dit destructieve plan zou iedereen die Nederlands grondgebied zou willen betreden minimaal 14 dagen in quarantaine moeten verblijven, gezien de lange incubatietijd van het coronavirus. Dat zou leiden tot chaos aan de grens(gebieden), een economische recessie in Nederland en anarchie.

Evenzeer zijn het geen Afrikanen of Polen die het virus Nederland hebben ingebracht, maar doodgewone Nederlanders die op vakantie waren in Noord-Italië. De link tussen globalisering en mobilering (binnen de Europese Unie) en de verspreiding van het virus in Nederland, zou Niemöller wel mogen uitleggen, want een rationele verklaring ontbreekt.

Alsof de desbetreffende patiënten niet waren afgereisd naar Noord-Italië, wanneer er grenscontroles plaatsvonden binnen de EU. Het getuigt van een naïef en beperkt wereldbeeld.

Het zou de journalist voor Ongehoord Nederland sieren om vertrouwen te hebben in onze nationale gezondheidsdiensten, die tot nu toe fantastisch werk hebben geleverd, opdat zij zonder druk van foute types hun werk kunnen verrichten.

Volg mij op Twitter

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Lugor

  Het door Niemöller geschreven artikel bestaat uit één enorm lange, niet samenhangende rant tegen de Europese Unie, het ‘opengrenzen beleid’ en globalisering.

  Is die rant gratis of moet er ook voor betaald worden?

  1. CLoVis

   @lieger

   Het oorspronkelijke artikel is hier te lezen:
   h**ps://www.ongehoordnederland.nl/aan-de-eu-hebben-we-niks-bij-het-coronavirus/

   En weet je wat? Voor jou is het gratis omdat anderen al voor je betaald hebben.

  2. Stiek

   Logor Vanduinen?

 2. Kretoloog

  Joost Niemoller, ooit links (PvdA) nu behoorlijk rechts. Hij is niet de enige linkse journalist die met het klimmen der jaren wijs is geworden (vaak door schade en schande): Martin Bosma, Arthur van Amerongen, Peter Siebel, Carel Brendel, Martin Sommer, om maar een paar bekende namen te noemen.

 3. Bullshit16

  Die hele corona virus zal mij niks verbazen dat het een politieke spel is om die andere problemen weg te stoppen let maar op in april is die virus er niet meer
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Dropje

   “april is die virus”

   Je lult als een fucking Mocro
   Die hebben het ook altijd over “die mes” en “die meisje”

   1. evil knievel

    Toch is Bullshit meer Nederlandsch dan u ooit in uw miserabel linkse,landverradende leventje zult worden,waarvan akte!

    Graag gedaan Bull!;)

   2. Bullshit16

    Drop lul
    Ja waarom zeg ik dat in april is die aoto race er toch van die prins klo jo denk er om dat dat wel door gaat maar ja dat begrijp jij niet met je linkse rate kop

  2. Marija

   Precies een groot aandacht vragend rookgordijn, waardoor de massale komst van vreemdelingen wordt verdoezeld.

 4. Meriadoc Brandebok

  Ik ben dit eens met de heer Hamid. Het ON!-artikel slaat nergens op. Ook zonder de open grenzen kan men het virus gewoon oplopen door, bijvoorbeeld, een vakantie. Een virus laat zich niet door grenzen tegenhouden.

  Niemoller was altijd al een onfrisse complottheoriticus. Terecht heeft DDS knippen en plakken van diens broddelwerk verboden. Maar mede dankzij Karskens heeft hij de mogelijkheid zijn theorietjes in de bekendheid te gieten.

  Als dat maar goed gaat.

  1. Rammstein

   DDS heeft ook het linken naar TP*O verboden, een geheel onverdachte site. Dus dat zegt niks. Meriadoc lult gewoon weer de vele demoniserings- en stemmingsmakertjes na die Nederland telt.

   1. Meriadoc Brandebok


    Joost Niemöller vindt David Irving ‘een van de beste naoorlogse historici’. Irving, Irving? Waar kennen we die naam toch van? O ja, die verloor zijn smaadproces tegen de Amerikaanse historica Deborah Lipstadt, nadat zij hem precies dat – Holocaustontkenner – had genoemd. Hij werd tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld in Oostenrijk wegens… precies, het ontkennen van de Shoa.

    h**ps://niw.nl/wat-doe-je-nu-arnold/

    1. Rammstein

     Ja….en?

     1. Meriadoc Brandebok


      Terecht heeft DDS knippen en plakken van diens broddelwerk verboden. 

     2. Rammstein

      Meria: zoals ik al eerder zei: DDS heeft ook het linken naar TP*O verboden, een GEHEEL ONVERDACHTE site. Dus dat verbieden gebeurt nogal vooringenomen en selectief.

     3. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      Dat zal best, maar het is dus wel terecht.

   2. DidiMadloba

    Dit zijn allemaal commerciële sites. Geld verdienen staat voorop. En niet het bestrijden van Rutte de EU of de islam.
    Dus is de deur dicht naar de concurrentie.
    Open debat kost geld.

 5. Vee

  Nou ben ik het er mee eens dat de grenzen sluiten voor corona een absurd idee is maarrrrr…..
  quote: ” Verder is het ook leuk om te vermelden dat zinnen nauwelijks meer dan 5 woorden bedragen, opdat het de mentale, intellectuele belasting beperkt voor de lezer van ON!”
  Hiermee ben je dus gewoon af.

  1. Kretoloog

   Klopt. Eind vorig jaar schreef Hamid ook al op DDS een heel negatieve column over Ongehoord Nederland! Deze schrijver is gewoon bezig met een persoonlijke vendetta tegen Karskens en Niemoller.

   1. Mar

    Bart Schut heeft ook al van zich laten horen op NIW.

   2. Gebande Kok

    Quote : Deze schrijver is gewoon bezig met een persoonlijke vendetta tegen Karskens en Niemoller.
    .
    Nee Kreet, dat heet voortschrijdend inzicht.

 6. Dropje

  Ja mensen, Ongehoord Nederland gaat 1 groot succes worden met die halve zool aan het roer
  Dat kan gewoon niet mislukken

 7. Original NL

  Q…Stop met die complot-nonsens…..
  Dat heeft Baudet ook al gezegd..het is geen geheim complot maar openlijk eu beleid.

 8. Beukman

  Je kon er op wachten dat de EU de schuld zou krijgen van het virus. Dat de afgegleden Niemoller er mee aan zou komen kakken zat er ook dik in. Goed dat Ozair dit aan de kaak stelt.

  1. DidiMadloba

   Er is wel een verband, maar indirect.

   Onder leiding van Trump voert de VS een agressieve handelspolitiek die gericht is op het op korte termijn uitschakelen van de gevaarlijkste concurrenten, omdat dat de kortste weg is naar “America first”. Trump begon met invoerrechten, maar toen de Chinezen zich hardleers betoonden zette hij een zwaarder middel in: virussen.

   En of de Eurohaters dan nu beseffen of niet, ook de EU is een zo groot succes dat Trump die als vijand ziet. Dus stuurt hij nu ook daar van die virussen heen.

   Trump is een karikatuur van de ultieme zakenman, die letterlijk dwars door muren gaat om zijn doel te bereiken.

   Dat is die veelgeprezen “superieure” westerse cultuur: alles moet wijken voor geld.

   Als hij daar geld voor zou krijgen zou Trump zijn schoonmoeder nog verkopen. Alleen is de markt niet bijster gunstig voor zo’n oud Sloveens vrouwtje, dat vast niet eens kan lezen en schrijven.

   1. Beukman

    Kijk, dat klinkt al een stuk geloofwaardiger dan dat verhaaltje van Joost.

    1. Rammstein

     DidiMad heeft een groot talent om in complotten te geloven: hij denkt dat Trump het Clovid-19 virus naar China heeft gestuurd om deze handelsconcurrent uit te schakelen. Het staat er echt!!

     En malle Deugman die zich altijd faliekant tegen complotten keert noemt dit ‘een geloofwaardig verhaal’. Hilarisch!!

     Is iedereen gek geworden, of zo?

     1. Blitzkrieg

      Rammstein : Beukman is in gesprek met zijn alter-ego, laat hem nou maar heeft hij ook eens een pleziertje.

     2. Gebande Kok

      Ik kan u geruststellen Rammstein.
      U bent de enige normale hier.
      Verder alleen maar lunatics.

     3. Beukman

      @Ramm
      Is het dan toch waar dat satire tegenwoordig niet meer wordt herkend zonder een infantiele smiley?

     4. Blitzkrieg

      Beukman : Je hebt de satire van Peter R. de Vries, doe maar een 🙂 .

     5. Rammstein

      Beukman, Didi heeft nog nooit een grammetje gevoel voor humor getoond. In alles is hij -behalve volstrekt idioot- altijd bloedserieus. Typisch dat jij denkt dat het in dit geval om satire gaat. Het zegt veel over je manier van denken en beoordelen.

     6. Beukman

      @Ramm steint:
      Beukman, Didi heeft nog nooit een grammetje gevoel voor humor getoond. In alles is hij -behalve volstrekt idioot- altijd bloedserieus.

      Was het al bij je opgekomen dat Didi over een zeer droge humor beschikt, maar dat hij het verdomt om bij iedere overduidelijke grap die hij maakt een smiley te zetten?

     7. Rammstein

      Godskristus, wat ben jij een strontvervelende lul geworden Beukman. Weet je wat: ik ga je negeren, je bent de moeite niet meer waard.

      Om lekker te flamen, framen, zuigen en sarren moet je bij een ander zijn, niet bij mij.

     8. Blitzkrieg

      Rammstein : Groot gelijk. Kijken hoe enerverend Beukman zijn gesprekken vindt Mikael Blomkvist, Didimadloba en ja ja natuurlijk Rosasolis.

      Nigel Farage on why the EU are terrified of upcoming Brexit talks
      https://www.youtube.com/watch?v=Nem8PbkwcXA

      #NEXIT

     9. Blitzkrieg

      Rammstein : Groot gelijk. Kan Beukman in gesprek met Mikael Blomkvist, Didmadloba en ja ja Rosasolis, kijken hoe enerverend hij dat vind.

      Nigel Farage on why the EU are terrified of upcoming Brexit talks
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=Nem8PbkwcXA

      #NEXIT

     10. Beukman

      @Krieg
      Je beseft hopelijk dat Rammsteins berichtje ironisch was bedoeld.
      Ook hij weigert er echter een infantiele smiley bij te zetten. Daarvoor heeft hij mijn volle begrip.

     11. Blitzkrieg

      Beukman : Je zal je moeten gaan gedragen, anders lul je zometeen alleen nog tegen jezelf en je duizend nick names. Je leeft door de gratie van anderen, wees je bewust dat het collectief zo geprogrammeerd kan worden je te negeren. Je bent en blijft een trol, zo simpel is dat.

     12. Gebande Kok

      Obersturmfuhrer Blitzkrieg waarschuwt:
      wees je bewust dat het collectief zo geprogrammeerd kan worden je te negeren.
      .
      Zouden de smileys ook al in quarantaine liggen?

     13. Beukman

      Je bent en blijft een trol, zo simpel is dat.

      Het is goed met je, @Blitzmans de FvD-trol. Waar ging dit over? Over een ironische pots van Didi. Wat nemen jij en je vriend Rammstein hem kwalijk? Dat hij er geen smiley bij heeft gezet.

      Je bent een niet een gewone trol @Blitzmans, je bent een humorloze trol, zoals gelovigen er wel vaker een handje van hebben totale gevriesdroogde azijnpissers te zijn.

     14. Beukman

      @Gebande Kok merkt op:
      Obersturmfuhrer Blitzkrieg waarschuwt:
      wees je bewust dat het collectief zo geprogrammeerd kan worden je te negeren.

      Blitsmans doet mij in zijn taalgebruik vaak denken aan de stijl van De Waarheid. Die was ook vaak onbedoeld grappig.

     15. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Het is goed met je”
      Wat zou jij staan te kijken als je opeens massaal geboycot zou worden!

     16. Stiek

      @Rammstein: “Om lekker te flamen, framen, zuigen en sarren…”

      Goed gezien, beter laat dan nooit, waarom zou je zuigers laten zuigen?

     17. Blitzkrieg

      Stiek : Vanavond geen zin meer, morgen wellicht een aardige verrassing voor Beukman. Een forum dat hem dood zwijgt.

     18. Rammstein

      Blitzkrieg, ik heb al besloten om Beukman verder te negeren: hij is afgedaald tot het niveau van een onredelijke trol. Jammer, want een tijd geleden kon je nog goed met hem debatteren over tal van onderwerpen.

      Nu trapt hij in dezelfde val als Blomkvist (what’s in a nick) altijd deed: geen debat meer om de geest te slijpen, maar proberen te rulen door de topaap op de rots uit te hangen. Winnen door middel van aftroeven en vilein acteren is zijn doel geworden.

      Daar pas ik voor. Jij ook zie ik. Het lijkt met goed als er meer volgen van het DDS-legioen. Redelijk debat? Altijd! Zuigen, sarren, afleiden en wegduiken? Boycot de trol!

     19. Stiek

      Beukman, negeerman!

     20. Blitzkrieg

      Rammstein en Stiek : Beukman snapt niet hoe gemakkelijk het is om een trol te boycotten. De vlag gaat uit op DDS als iedereen ziet hoe Beukman zitten te sarren en te stieren voor aandacht… en hij krijgt het niet. Wat zullen we een lol hebben met z’n allen om hem te zien friemelen. Vanavond ga ik eens wat goede podcasts bekijken, morgen ga ik me erop concentreren dat die gast hier geen lucht meer krijgt. Zie het maar als een soort #NEXIT.

      Voor nu alsvast het subtiele advies om Beukman te boycotten. Let op mijn woorden, DDS is zo om 🙂 🙂 🙂 .

     21. Blitzkrieg

      Rammstein en Stiek : Niet noemen, niet aan refereren, niks… totale stilte.

     22. Beukman

      Rammstein spreekt van een “debat om de geest te slijpen”.
      Rammstein denkt dat ik dat niet meer wil.
      Rammstein denkt dat ik veranderd ben. Hij heeft niet door dat hij zelf de laatste tijd aan het radicaliseren is geslagen.
      In de praktijk betekent dit dat tegenspraak wordt bestraft met ridiculisering.
      Rammstein geeft alleen nog maar om de vrijheid van meningsuiting als het gaat om zijn eigen mening. Andere meningen moeten worden geweerd. Want daar komt het in de praktijk op neer. Wie met een andere mening heeft hij inmiddels nog niet uitgekafferd en gekleineerd?

      Ik vrees dat jij als oude Hollandse banneling hard op weg bent te verzuren, Rammknakker. Doe eens aan introspectie. Probeer jezelf eens van een afstandje te bekijken, want zo langzamerhand verander je in een karikatuur van jezelf.

     23. Gebande Kok

      Laat gaan Beuk.
      De emotionele flexibiliteit van Rammpy is bekend.
      Vandaag is Lugar zijn vriendje, morgen een forumvervuiler.
      Vandaag heb je scherpe postings, morgen ben je een trol.
      Vandaag is hij FvDer, morgen PVVer.
      Vandaag is Bliz zijn vriendje, morgen een FvD-drammer.
      Enz, enz.

    2. Beukman

     Je hebt waarschijnlijk gelijk, @Kok. Mijn oude vriend @Rammstein lijkt ernstig onderhevig te zijn aan stemmingswisselingen. Wat hij voelt is wat hij voelt, ook al verschilt dat van dag tot dag. Ik zal niet te hard voor hem zijn.

     Wel ben ik bezorgd. De periodes dat hij zijn tegenstanders uitkaffert worden steeds heftiger en duren langer. Als de ruimtes ertussen gaan dichtslibben, is het gedaan met hem.

   2. Mikael Blomkvist

    Trump begon met invoerrechten, maar toen de Chinezen zich hardleers betoonden zette hij een zwaarder middel in: virussen.
    —————————————————-

    Dit soort krankzinnige complottheorieën zijn gevaarlijker dan het Corona-virus zelf.

    1. Stiek

     Mikael Quispel Blomkvist?

 9. Ex-CDAer

  Sorry, maar dit is een erg slecht geschreven artikel. Ik zal hieronder een paar voorbeelden noemen waarom die zo slecht geschreven is.

  ten eerste,
  “ultrarechtse”
  “De van racisme betichte ‘journalist’”
  “opdat het de mentale, intellectuele belasting beperkt voor de lezer van ON!”
  “complottheorist”
  “foute types”

  deze uitingen zijn onprofessioneel en zitten vol met aannames die een columnist niet hoort te doen.

  ten tweede,
  “Het door Niemöller geschreven artikel bestaat uit één enorm lange, niet samenhangende rant tegen de Europese Unie, het ‘opengrenzen beleid’ en globalisering. Verder is het ook leuk om te vermelden dat zinnen nauwelijks meer dan 5 woorden bedragen,”

  De tekst is niet lang, de zinnen bestaan uit veel meer dan 5 woorden en heeft een duidelijke structuur.

  Belangrijke info vooraf – > Reden voor artikel (oproep tot cordinatie) -> eigen mening tegen die uitspraak in – > eigen oplossing. (Het eigen stuk had een beetje meer structuur kunnen hebben maar bevat meer dan genoeg voor een column.) -> conclusie

  ten derde,
  “tegelijkertijd pleit de complottheorist voor een uittreding uit de EU. Een euroscepticus die verlangt naar meer Brusselse dictatuur, ironisch.”
  Dit doet hij niet, hij zegt in zijn column “het is elk land voor zich.”
  waarna hij pleit voor een eigen Nederlandse oplossing.

  ten vierde,
  “Volgens dit destructieve plan zou iedereen die Nederlands grondgebied zou willen betreden minimaal 14 dagen in quarantaine moeten verblijven, gezien de lange incubatietijd van het coronavirus. Dat zou leiden tot chaos aan de grens(gebieden), een economische recessie in Nederland en anarchie.”
  nee deze uitspraak is nergens op gebaseerd, en als iemand die zelf in een grens gebied woont zal het echt niet zorgen voor een recessie en anarchie. Zelf vind ik het ook te voorbarig om hiermee aan te nemen dat de handel helemaal stop zal gaan aangezien landen als Israël ook de grenzen hebben dicht gegooid voor bepaalde landen maar nog steeds met ze handelen.

  ten vijfde
  “Evenzeer zijn het geen Afrikanen of Polen die het virus Nederland hebben ingebracht, maar doodgewone Nederlanders die op vakantie waren in Noord-Italië. De link tussen globalisering en mobilering (binnen de Europese Unie) en de verspreiding van het virus in Nederland, zou Niemöller wel mogen uitleggen, want een rationele verklaring ontbreekt.”

  Toerisme is ook deel van globalisme, maar to the point. Hij pleit hier voor een strenge controle over wie er naar binnen komt en wie er naar buiten gaat, ook in binnen de EU, wat nu niet gebeurt doordat er geen grenscontroles zijn. De maatregelen die Niemöller wil treffen zijn waarschijnlijk controles waar de geïnfecteerde Nederlanders ook doorheen zouden moeten zijn gegaan.

  ten zesde,
  “Alsof de desbetreffende patiënten niet waren afgereisd naar Noord-Italië, wanneer er grenscontroles plaatsvonden binnen de EU. Het getuigt van een naïef en beperkt wereldbeeld.”

  dit heeft die niet gezegd.

  als laatst,
  “Het zou de journalist voor Ongehoord Nederland sieren om vertrouwen te hebben in onze nationale gezondheidsdiensten, die tot nu toe fantastisch werk hebben geleverd, opdat zij zonder druk van foute types hun werk kunnen verrichten.”

  dit stuk is ten eerste kritisch op de overheid en niet op de gezondheidsdiensten, die inderdaad dit verkeerd aangepakt hebben.

  Veel te laat de vluchten naar China stopzetten.
  Lang verzwijgen dat er corona in Nederland is, terwijl die al lang bekend was.
  https://www.geenstijl.nl/5152140/corona-is-biologische-bom-onder-coalitie/
  Ze weigeren verdere acties te nemen i.v.m. grenscontroles en controles op Schiphol.
  Stemmen tegen de verzoeken voor debatten over dit onderwerp.

  kortom een erg matig artikel.

 10. Vrijedenkert

  Gesloten grenzen of strenge grenscontroles houden geen ziekte of virus tegen, als je weet waar je specifiek naar moet zoeken zou je het mischien iets kunnen vertragen maar tegenhouden niet…
  Ondanks dat ben ik een voorstander van grenscontroles middels camara’s, kenteken en gezichtsherkenning en ook gerichte fysieke controles van personen en voertuigen zonder dat gelijk alles aan de kant moet en ook visumplicht voor bepaalde landen en gebieden.

  1. DidiMadloba

   Zware straffen voor virussen? Ach, een doodvonnis hebben ze al te pakken.
   Wat de grenzen betreft: Nederland heeft nogal grillig verlopende, en daardoor relatief lange grenzen: met België 478 km, met Duitsland 575 km. Verder heeft Nederland een kustlijn van 451 km.
   Strenge grenscontroles zullen – zoals je dat van ambtenaren verwacht – maximale hinder met minimaal effect opleveren. Tenzij we een kostbare muur bouwen van tenminste 1053 km langs de landsgrenzen.
   Bestrijd je daarmee islamisering or “zelfs maar” terrorisme? Nee, want er zijn ook binnenlandse moslims en zelfs terroristen. “Eigen kweek” zogezegd.
   En als die grens dan toch op een of andere manier waterdicht is gemaakt, dreigt het gevaar dat Nederland de voormalige DDR achterna gaat. Die was zogenaamd ommuurd om westerse fascisten tegen te houden (“antifaschistische Schutzwall”) maar in werkelijkheid maakte die van de DDR een gevangenis om te voorkomen dat de bevolking zou emigreren voor de veel hogere salarissen in West-Duitsland.

   Dus pas op! Een strenge grensbewaking zou wel eens gebruikt kunnen worden om te voorkomen dat Nederland leeg loopt doordat de bevolking massaal op de vlucht slaat voor de dictatoriale regering Baudet/Wilders, die Nederland aan de bedelstaf heeft gebracht door een Nexit. En dan laat ik nog buiten beschouwing dat het westen van Nederland door het klimaatbeleid van deze regering weldra zal onderlopen, afgezien van een rijtje duinen, zodat er een schrijnende woningnood ontstaat.
   Politiek maakt meer kapot dan je lief is!

 11. Rud56

  Ik dacht even dat ik de NRC, Volkskrant of het AD zat te lezen, maar dit is toch écht DDS!
  Wat een wanvertoning dit artikel, wordt die Ozair soms door de PvdA gesponsoord?

  1. shidaian

   Vind ik ook. Bagger van een onnozele hals

 12. DidiMadloba

  De jeugdige Ozair Hamid begrijpt niet dat de 63 jarige Joost Niemöller alle zeilen bij moet zetten om niet te verhongeren vóór zijn AOW, en daarin zet hij als niet onbekwaam journalist alle zeilen bij door extreem te radicaliseren.

  Misschien kunnen we een collecte houden voor Niemöller, onder de voorwaarde dat hij verder zijn bek houdt. Want zijn woorden zijn zo giftig dat het papier waarop ze gedrukt zijn niet eens gerecycled kan worden, en beeldschermen acuut inbranden.

  1. Beukman

   Denk ook aan zijn pensioenopbouw. Die stelt waarschijnlijk geen reet voor.

 13. J.C.

  Voor een globalist is iemand anders, met een afwijkende mening, al heel snel een complottheorist. Etiketten plakken en framen lijkt effectief, maar komt terug als een boemerang….

  Gelukkig neemt het aantal realisten snel toe, zij hebben inmiddels meer dan genoeg van het geneuzel over de nieuwe wereldorde, het klimaat, de diversiteit, het racisme, het etnisch profileren, het fascisme, het zwarte Piet verbod, de witte blanken, en nog meer van die spookverhalen.

  Het zal in maart 2021 blijken………….

 14. Mikael Blomkvist

  Prettig dat DDS helder afstand neemt van de verwarde racist Niemöller.

  1. Stiek

   Mikael Quispel Blomkvist?

 15. Piet Klein

  Als Niemöller een artikel schrijft met nog nogal onzin over de EU dan is kritiek daarop zeker gerechtvaardigd. Maar een aandachtspunt is wel dat dat de EU niet samenhangend is op onderwerpen. Dat geldt misschien ook wel voor het corona virus, echter omdat de landen zelf behoorlijk georganiseerd zijn op dit onderwerp is dat misschien ook niet erg. Dat de EU daarin geen samenhangend beleid heeft is niet ernstig omdat landen het zelf goed oplossen. Maar een punt dat wel gemaakt kan worden is dat wanneer het er toe doet de EU in ruime mate afwezig is. We zien dat vooral op het buitenland beleid. De EU is een factor die niet van belang is. Soms zien Merkel of Macron even het stokje pakken ook vaak met weinig effect. In het migratiebeleid is het een drama. Erdogan kan de sluizen openzetten en nul reactie van de EU. De Turken, de Syriërs, de Russen, de Libiërs maken er een puinhoop van. Sinds Trump zitten de Amerikanen ook niet op de voorste stoel. De EU is al tientallen jaren een factor van weinig betekenis. De Turken donderen in het midden oosten. Er komt een vluchtelingenstroom opgang. Erdogan zet de sluizen open naar de EU. En de EU is nergens. Een complot theorie, ik weet het niet maar het lijkt me te veel eer voor deze falende EU.

 16. inert

  “intellectuele belasting beperkt voor de lezer van ON”
  Begrijpen dat links beleid pure waanzin is, behoeft geen hoog IQ!
  Analfabeten snappen het zelfs, via NPO beelden!

 17. shidaian

  Hoe goedgelovig, onnozel en niet verder dan je neus lang is kijken, kan je zijn

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.