De ‘inclusieve safe space’ van Sylvana Simons: raadslid Sonny Spek geweigerd op aftrap landelijke campagne van BIJ1

Ex-FvD’er en raadslid namens de lokale Katwijkse partij DURF Sonny Spek twitterde dat hij werd geweigerd bij de ingang van het evenement van BIJ1. De partij van Sylvana Simons trapt namelijk vandaag de landelijke campagne af met dit evenement, onder de hashtag #kombij1, maar het is wel een ‘safe space’, dus andersdenkenden komen er niet in!

BIJ1 lanceerde vandaag de landelijke campagne om de Tweede Kamer in te komen bij de volgende verkiezingen. Op een platform van ‘radicale gelijkwaardigheid’, diversiteit, tolerantie en inclusiviteit, zullen ze een poging gaan wagen om die waarden landelijk uit te kunnen dragen. Maar tot het zover is…

Sonny Spek trok vandaag zijn stoute schoenen aan en nam de proef op de som. Even kijken hoe inclusief en tolerant de partij van Sylvana Simons écht is. Nou, dat viel tegen. Als we Spek mogen geloven werd hij aan de deur geweigerd, puur ‘vanwege zijn eerdere tweets over #kombij1’. En waren die dan beledigend, grof, extreem, eng of iets anders wat onwenselijk is? Nee.

 

3

Spek zegt in tweets zich netjes vooraf te hebben aangemeld. Zijn aanmelding zou zijn goedgekeurd middels een mailtje, waar ook de locatie voor het evenement in zou staan vermeld. Maar eenmaal aangekomen zag hij bij de ingang dat er een lijst met namen was. Bij zijn naam stond een uitroepteken en toen het moment daar was, werd hij geweigerd. Waarom? Omdat hij de dag ervoor over zijn aanmelding had getweet en afsloot met ‘Zie er nu al tegen op.’ En verder? Niks. Dat was al beledigend genoeg!

Zo laten ze bij die partij maar weer eens zien wat ze bedoelen met inclusiviteit, tolerantie en ‘gelijkwaardigheid’. En het domme is dat ze dit makkelijk hadden kunnen voorkomen, door Spek toe te laten. Als hij vervelend ging doen, zou die daar alleen maar zichzelf mee hebben. Maar nee, lekker ‘inclusief’ doen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Michael

  Leuk, Sylvana, was nog niet langs geweest vandaag. Quotum gehaald, gefeliciteerd.

  Gaan jullie ook nog wat doen aan het rechtzetten van die rare tweet van Baudet gisteren? Het was dus blijkbaar niet alleen maar een nare tweet, maar ook nog eens compleet incorrect, kortom, fake news. Je zou bijna kunnen zeggen, “Oh naïeve, kinderlijk naïeve FvD stemmers. Wordt toch eindelijk eens wakker.”

  1. Top

   Gelukkig smelten ‘sneeuwvlokjes’! En AUB, neem nooit kinderen, want dat zou met jouw als vader, bijzonder traumatisch zijn. (voor de kinderen)

   1. Michael

    Uhm. Ok Top. Thanks. Jij van hetzelfde hè.

  2. Kretoloog

   Zeg Michael, wanneer gaat de PvdA de rare woorden van hun wethouder Rob Oudkerk over de Marokkanen (“kut-Marokkanen”) rechtzetten? Daar wachten we nu al jaren op. Of de woorden van PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom (“ Marokkanen hebben een monopolie op geweld”), ook al zo raar.

   1. Michael

    Geen idee. Zou mooi zijn als ze dat zouden doen idd. Ik weet niet zo goed wat dat hiermee te maken heeft, maar goed. Vergelijking is een beetje zwak. Het “incident” van Baudet was simpelweg niet gebeurd, althans niet zoals Baudet voordoet. Het waren NS conducteurs in burger, die aan de dames vervoersbewijs vroegen. Ze waren dus een goede bijdrage aan het leveren aan de maatschappij.

    1. nu ik

     jaja 4 marokkaanse controleurs in burger ? whahhhaaaahahaha

     sommige mensen geloven echt in sprookjes

     1. 1zeven1

      Die zich tegenover vrouwen ook echt niet als super ego’s hebben opgesteld natuurlijk.
      “Wat!?! Wat?!? Wat!?! Wat?!? Wat!?! Wat?!?

    2. Cesare

     Als ik door vier marokkanen al of niet in burger zou worden aangesproken zou ik ook in de stress schieten. Legitimaties kun je met ieder kopieerapparaat in elkaar flansen. Veel leuks hoor je niet over die rovers uit het rifgebergte.

  3. nu ik

   inhoudelijk ook wat te melden over die racistische club pleeborstel aanhangers ?

 2. Hendrie1963

  Ik vraag me af wie wakker moet worden. We luisteren al 8 jaar naar leugens. Kom eens uit die linkse bubbel en denk eens normaal. Dan kom je er ook achter hoe het echte leven is.

  1. Hendrie1963

   Antwoord op Michael.

  2. Michael

   Ach, is gewoon een knipoog naar Baudets bericht, waarin hij hele grote woorden gebruikt naar aanleiding van een incident wat helemaal niet heeft plaatsgevonden zoals hij beweert. De dames zijn niet lastig gevallen, ze werden gecontroleerd door conducteurs in burger. Mensen met een baan dus, die ook nog eens een goede bijdrage levert aan de maatschappij. En ohja, ze waren dus van Marokaanse afkomst.

   1. Rammstein

    “…conducteurs in burger….?” Michael is een debieltje dat alles slikt. Smerissen in burger ken ik, maar conducteurs??

    Het woord is bovendien ‘Marokkanen’ met dubbel k, domme analfabeet.

    1. Michael

     Uh. Bevestigd door mensen die in dezelfde trein zaten. En inderdaad, conducteurs in burger. Zwartrijders zijn alert op conducteursuniform, vandaar dat conducteurs in burger worden ingezet op bepaalde trajecten. Heb ze zelf ook wel eens gezien.

     1. nu ik

      jaja 4 marokkaanse controleurs/conducteurs / kaartjesknippers – of hoe jij ze ook noemen wilt – in burger op 1 en dezelfde controle ? whahhhaaaahahaha

      sommige mensen geloven echt in sprookjes

    2. Michael

     Ook niet gelijk zo schelden als je eens iets hoort wat nieuw is voor je. Misschien eens naar jezelf kijken? Het bestaat gewoon. Al best lang.

     nieuws.ns.nl/is-de-conducteur-zijn-uniform-vergeten/

 3. Hard

  Sylvia wie?

 4. ReneR

  Bij1 is alleen inclusief voor mensen die letterlijk het zinloze racistische gezwets van SS herkauwen. Als je vragen hebt, het er niet mee eens bent of in discussie wil, ben je NIET welkom bij Bij1. Je kunt dus eigenlijk zeggen dat Bij1 een Wespen nest is. Dus Bij1 is best wel Wespelturig……

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.