Betrapt! VVD wil dat bedrijven werknemers gaan testen op drank en drugs

Als het aan de VVD ligt gaan bedrijven hun werknemers testen op het gebruik van drank en drugs. Tweede Kamerlid Bart Smals hoopt dat alle werkgevers binnenkort de mogelijkheid krijgen om hun personeel een verplichte drank- en drugstest af te laten leggen.

Kamerlid Smals ontvouwt zijn verregaande plannen naar aanleiding van het voorstel van staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken). Van Ark kwam eerder met het idee om bedrijven in de chemische sector de mogelijkheid te bieden om hun personeel te onderwerpen aan een drank- en drugstest. Tegenover De Telegraaf laat Smals weten dat hij die plannen nog niet ver genoeg vindt gaan.

Ondanks de strakke plannen van Smals, laat hij ‘de Krant van Wakker Nederland’ optekenen dat hij zelf een goedgevulde drankenkast heeft staan. “Dan drink ik maar niks. Daar baal ik wel van, want het koelkastje zit vol met bier”, aldus Smals.

De blaastest mag van Smals ook best bij de VVD worden ingevoerd, maar het Kamerlid houdt tegenover De Telegraaf-verslaggevers wél graag een slag om de arm:

“Maar ook hier geldt proportionaliteit. Want eerlijk gezegd: als hier om 12 uur ’s nachts nog gestemd moet worden en je moet drie keer je hand omhoogsteken, wat niet eens relevant is omdat er niet hoofdelijk gestemd wordt: hoe proportioneel is het als je dan moet blazen? Dat moet je niet willen. En we zitten hier misschien deze donderdag tot 12 uur ’s avonds nog om te stemmen. Nu gaan jullie natuurlijk checken of ik niet gedronken heb dan. Dan drink ik niks, of één.”

Wellicht dat het een goed idee is om de plannen van Smals eerst te testen binnen het Europees Parlement. Naar verluid zitten daar heel wat parlementariërs die zich graag tegoed doen aan al het gerstenat dat Brussel rijk is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Pinokkio

  Zijn de 1e en 2e kamer ook bedrijven ?

  1. Ron

   Zijn ze aan het werk of niet?
   Althans correctie, doen ze alsof ze aan het werk zijn of niet?

   1. hans-e-pans

    Zijn kamerleden werknemenrs dan?

    Soms heb ik meer het idee dat ze proefpersonen zijn die telefoons of tablets zitten uit te proberen op functioneren en wifibereikbaarheid in o.a. de plenaire zaal.

 2. Gewoon werken

  Stop anders gelijk een chip in je reet
  man man man moet niet gekker worden.

  1. Pijnstiller

   Beste Gewoon werken….. totdat uw dochter die vrachtwagenchauffeur treft die niet door zijn werkgever gecontroleerd was.
   Alvast gecondoleerd en stetkte met de verwerking van uw schuldgevoel

   1. Gewoon werken

    Man man man dommer kan je ze niet vinden zie ik wel weer.
    Verder denken dan je neus lang is.

    1. Fonz

     gewoon werken is natuurlijk achterlijk als het gaat om gebruik van druks, als we dan spreken van dom dan spant gewoon werken de kroon…

 3. RvdBe

  Volgens mij teste Shell 10 tallen jaren geleden personeel al op alcohol.
  Ben zelf werkzaam bij een groot chemisch bedrijf met veel Oost Europese inhuur krachten…….
  Blijft een zaak van het bedrijf zelf om te controleren vind ik.

  1. Joshuak

   Waar ik werk moet het ook chemische industrie gebeurd het al veel.. Alleen moet er wel vermoeden zijn dat je onder invloed bent..

   Met blowen kan dat best kut zijn want dat blijft ongelofelijk lang in je bloed en speeksel

 4. Adriaen van Bergen

  Als er een coketest wordt ingevoerd in Brussel en de 1e en 2e kamer, dan gaan er heel wat nat.
  Dan zal ze zien dat men “in goed overleg” afscheid van elkaar heeft genomen.

 5. Kretoloog

  Daar gaan we weer: “De VVD wil dit, de VVD wil dat”.

  Feit is dat de VVD al 10 jaar aan 1 stuk aan de macht is, met hun partijleider Rutte als premier. En het is na 10 jaar een grotere puinhoop dan ooit in de Nederlandse samenleving.

  Het wordt tijd dat de VVD eens een poosje haar grote bek houdt. Want zowat iedereen in ons land, die zijn verstand nog een beetje op orde heeft, is helemaal klaar met de VVD en met de leugenaars Rutte, Wiebes en Dijkhoff en de rest van het onbetrouwbare stelletje bewindspersonen en Kamerleden.

  O ja, 1 van die leugenaars is Barbara Visser, staatssecretaris van Defensie. Zal zij vandaag weggestuurd worden door de Kamer? Zou mooi zijn, dan is er vast een begin gemaakt met het opruimen van de puinzooi.

 6. Benny

  De oude DDR hat een puntje kunnen zuigen aan het so called vrije westen van vandaag…. Alles en iedereen moet gecontroleerd worden…..totale controle is waar men naar toe wil en niemand die het ziet…… Slaap zacht lieve schaapjes….zandmannetje rutte strooit nog wat zand in uw oogjes

  1. Blitzkrieg

   Benny : In Noord Korea zijn ze vrijer dan in Nederland.

 7. Rompui

  22 graden hier en nergens last van lol

  1. Pinokkio

   Lekker daar blijven, hebben wij ook geen last van u.

 8. Bullshit16

  Inderdaad ja nog even in we krijgen allemaal een chip in ons kop gedouwd laat die hele overheid inclusief Brussel zichzelf eerst maar controleren wedden dat de helft naar huis kan worden gestuurd wand komt toch alleen maar bullshit uit man man wat een overheid hebben we toch om te janken
  Stem fvd of PVV uit de eu

 9. Fonz

  Zeker doen, oh ja en harddruks verbieden natuurlijk net zo lobbyen als tegen roken…

 10. harte385

  Ze doen er a;;es aan om het leven van de burgers zoveel mogelijk te belemmeren zodat dat zij kunnen blijven graaien. Hersenloos tuig en Landverraders.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.