Democraten vechten elkaar de tent uit: Biden kleineert rivaal Buttigieg in commercial

Het loopt niet helemaal lekker bij de Amerikaanse democraten. Het campagneteam van de voormalige Amerikaanse vicepresident Joe Biden maakt in een nieuwe commercial gehakt van presidentskandidaat Pete Buttigieg. In de bewuste spot wordt Biden opgehemeld als wereldverbeteraar en wordt Buttigieg weggezet als een provinciaal.

De Amerikaanse president Donald Trump zal er waarschijnlijk niet wakker van liggen, maar binnen de democratische partij is de strijdt om het Witte Huis nu echt begonnen. Pete Buttigieg, de verrassende winnaar van de voorverkiezingen in Ohio, moet het daarbij ontgelden. De uitgesproken christelijke homoseksuele politicus is volgens het campagneteam van Biden nog niet klaar voor het Amerikaanse presidentschap.

In de bewuste campagnevideo laten de democraten zien wat Biden allemaal wel niet heeft betekend voor ObamaCare. Buttigieg daarentegen zou tot nu toe nog niet verder zijn gekomen dan het aanbrengen van decoratieve verlichting onder de bruggen van zijn ‘stadje’ South Bend in de Amerikaanse staat Indiana.

Terwijl Joe Biden zich internationaal inzette voor de nucleaire deal met Iran, was Buttigieg volgens Biden slechts bezig met een versoepelingsbeleid van regels voor scanners van gechipte huisdieren. Ook wordt Biden in de video geprezen om zijn inzet voor de Amerikaanse auto-industrie.

Ondertussen lacht president Donald Trump zich kapot. Hij hoeft nauwelijks campagne te voeren om zijn tweede termijn als president veilig te stellen. Zelfs Photoshop kan niks inbrengen tegenover de machtige status van de huidige president.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. fusilier

  Biden is een eng ventje,die heb ik liever niet bij mijn kleinkinderen in de buurt.

  1. Kretoloog

   Precies, Biden speelt hele smerige spelletjes. Zo ook in Oekraïne, waar Trump zeer terecht actie op heeft ondernomen.

   1. Rosasolis

    kretoloog. Joe Biden heeft geen “smerige spelletjes” gedaan. Maar dat heeft Trump altijd gedaan, om altijd ZIJN zin te krijgen, met chantage.

 2. Heras

  Goh, dat hebben wij in de hele tweede kamer ook.
  G-links en consorten noemt Baudet en Wilders een fascist.
  Hoewel het verschillend partijen zijn, is het vocabulaire gelijk.
  De partijen moeten voor ons het beste kiezen en niet voor zichzelf…o wacht.

 3. Brenda Welsh

  Kenneth Scheffers doet verslag: ” De uitgesproken christelijke homoseksuele politicus”
  Een zéér belangrijke aanvulling in het verhaal!

  1. Brenda Welsh

   Scheffers moet Steffers zijn. Sorry voor wie zich aangesproken mocht voelen. Mijn excuses!

   1. CLoVis

    @EU brenda

    “Had ik gedacht…”

    Zie je eigen opmerking van gisteren.

 4. DidiMadloba

  Dit zou zich wel eens tegen Biden kunnen keren. Oude man, bekend om zijn arrogantie.

  Buttigieg moet wel zijn naam veranderen.

  1. CLoVis

   @eu didi

   Waarom moet Buttigieg zijn naam veranderen?
   Omdat jij er homo-erotische fantasieën van krijgt, namaakneger?

 5. Piet51

  Dit is niets om je over te verbazen of druk te maken. Dit is wat in elke campagne gebeurde, namelijk duidelijk maken waarom jijzelf een meer geschikte presidentskandidaat bent dan je opponent. Trump doet hetzelfde, tegenstanders binnen de partij zwart maken of de laan uit sturen. Ook niets bijzonders, alleen zijn het wel veel interne tegenstanders.
  Biden uit heel duidelijke kritiek op Buttigieg, geeft feiten (neem ik aan) en interpreteert die. En het is nu aan Buttigieg om die te weerleggen. Zo krijg je een boeiend politiek debat.

 6. Rosasolis

  De doorsnee Amerikaan is nu een voorbeeld van een zeer vermoeide oude land. Moe van het onstabiel nationale en internationale beleid van de bejaarde Trump. Maar hun tegen partij de Democraten hebben ook een aantal bejaarden. Inderdaad zijn er vele hoogbejaarden die prima kunnen functioneeren in alle vakken. En voor hun politieke meningen opkomen. Maar zowel de Republicanen als de Democraten stagneren. Met de bejaarde miljardair Trump hebben ze een onervaren, onstabiele politiek dictator leider, die behalve de wereld van business corruptie, helemaal niets weet. Maar aan de andere kant, van de democraten zijn er weinig die talent tonen..
  behalve Elizabeth Warren.
  Ik durf te stellen dat ik veel hoop zie in onze nieuwe EU beleid. Laten wij opkomen voor een nieuwe Europa, die de oude zieke Amerika kan laten zien dat een sterke EUROPA nog steeds bestaat!

  1. Ron

   Jij beticht Trump geen kennis te hebben van de wereld, maar jij slaat de plank helemaal mis want Trump lukt het als eerste president in zo’n korte periode de economie te laten opleven.

   1. Rosasolis

    @Ron. De Amerikanen zijn nooit ooit gestorven van een armoedige economie!
    De economie van dit land heeft al van het begin voor hun bevolking verzorgd.
    Sorry Ron: Amerika is niet Shangri-La of Utopia, zoals u denkt. Deze land wordt steeds meer geisoleerd. Ik zou ik Amerika niet willen wonen. Als je een veel minder
    corrupte land in Noord-Amerika wil bezoeken, ga een trein reis bestellen, dwars door Canada, met de mogelijkheden voor uitstappingen. Op deze manier leer je meer over Noord-Amerika, en over een van de minst corrupte, fijne landen van onze wereld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.