Duitse politici -behalve AfD- eensgezind: ‘Opmars rechts-populisme moet halt worden toegeroepen!’

Na de bloederige aanslag door een (vermoedelijk) rechts-extremist in het Duitse Hanau, zijn de politici in Duitsland eensgezind: ‘Rechtse taal moet stoppen en de opmars van het rechts-populisme moet worden beteugeld!’

Terwijl we in principe nog niet eens weten of de aanslag in Duitsland daadwerkelijk is gepleegd door een rechts-extremist of een psychotische gek, pleiten bijna alle Duitse politici er nu voor om harde maatregelen te nemen tegen de groeiende rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD).

Volgens de gevestigde politieke orde in Duitsland is de AfD de bron van het kwaad. De partij zou zich volgens hen legitimeren met dezelfde denkbeelden als de schutter Tobias R. in Hanau.

Volgens Horst Seehofer de Duitse bondsminister voor Binnenlandse Zaken, is het knip en klaar dat het om een racistisch gemotiveerde terreuraanslag ging. “Het rechts-extremisme trekt als een bloedspoor door ons land”, aldus Seehofer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. CLoVis

  Ze zijn allemaal -net zo als hier in Nederland- van angst aan de dunne geraakt.

  1. Original NL

   Idd rechts als nazi’s wegzetten…werkt ook in nl perfect.
   De duitse arbeider, verkocht door de spd, heeft in de AFD de enigste bondgenoot.
   Maar ja of ze verder kunnen kijken als hun WDR lang is?

   1. Stiek

    Fascisme is altijd links.

  2. hans-e-pans

   Het Duitse volk is een volgzaam volk, maar de heersende elite is nu toch wel heel erg de weg kwijt.

  3. JochemX

   Ze worden klaargestoomd voor de zoveelste gedachtenpolitie. Ze hebben die eigenlijk, met een korte onderbreking, altijd al gehad. In wezen hebben ze weinig op met democratie.

 2. Falskorn

  Moge Björn Höcke en zijn AFD-kornuiten het Duitse volk redden uit deze verschrikkelijke situatie waarin ons buurland zich begeeft. Frei, sozial und national!

 3. Cootje

  Als je de aanrandingen toen met oud en nieuw door allochtonen en migranten klein maakt toen in Duitsland .wat er met de criminaliteit ook gebeurd in Duitsland en Nederland . En wij een halve garen in Utrecht in een tram een ravage aanricht , doet een halve garen dat in Duitsland ook , in Amerika is dat schering en inslag , maar om daar bijvoorbeeld AFD of Wilders Baudet Vlaams belang Salvini de schuld van te geven , is een schandalige vertoning van een democratie . Die alleen geloofd in haar heilige huisjes , in heel Europa ga je de sporen krijgen van 75 jaar wegkijken en mensen die op een democratische wijzen tegen een beleid zijn van kom maar binnen met je knecht , of wir schaffen das, en idioten lopen er in alle soorten en maten rond . Maar het wegzetten en demoniseren van rechts omdat het je niet goed uit komt is schandalig ,

 4. Stiek

  AfD politici -behalve de rest- eensgezind: ‘Opmars islam moet halt worden toegeroepen!’

 5. fusilier

  Wat willen ze dan in DUITSLAND rechts verbieden, de A.F.D groeit alleen maar . En dat heeft dat deugmens merkel aan zich zelf te danken met wir schaffen das. Rechts is het zat,dat zij niet serieus genomen worden.

 6. Mikael Blomkvist

  Ik zie dat Steffers zorgvuldig in het midden laat of de opstelling van de Duitse politieke partijen jegens de AfD terecht is.
  Dat is niet zo moedig: alleen een heldere afwijzing van rechts-extremisme en rassenhaat is thans geboden.

  1. Blitzkrieg

   Mikael Blomkvist :
   -=> TROLTECHNIEK <=-
   Gebruik de hit and run taktiek. Voer een snelle aanval uit op je tegenstander of de oppositie en zorg dat je daarna weg bent.

  2. Fonz

   mickael bedoeld natuurlijk dat er een heldere afwijzing voor de islam moet zijn..

 7. fusilier

  Iedere moslim is geen terrorist, maar iedere bomgordel of vrachtwagen terrorist wel een moslim, in Nice,Parijs, Madrid, Berlijn etc.

  1. Stiek

   @Fusilier: Misschien wil jij een paar voordelen noemen van islam?

   1. Fonz

    Die zijn er niet…!

    1. Stiek

     Het is ook angstvallig stil, of het moet komen van zuigtrollen, die kan ik niet zien want ik heb een filtertje aan staan. 🙂

  2. Marija

   @fusilier.
   Zo is dat, altijd hetzelfde, dat deze bomgordelfanaten eens iemand tegen komen die hun hetzelfde aandoet, kan je toch verwachten. Tot op heden blijft het nog redelijk rustig met represailles van rechtse zijde.

 8. fusilier

  Stiek. Ik doe mijn best?

 9. Bullshit16

  Ach het is tocheenvoudig om aan rechts te trappen ánders kunnen die linkse ratten niet een hoop schreeuwen daar zijn ze goed in kijk nog maar even naar on kun je zien hoe het nos journaal het weer brengt die linkse ratten weg met npo
  Stem fvd of PVV uit de eu

 10. Kidogo

  Er is maar 1 oplossing stem in maart op FVD !!

 11. RvdBe

  De Duitsers zijn compleet van het pad af, ze lopen over van schuldgevoelens over 40 45, zijn niet meer in staat rationeel te denken in hun tragische pogingen om ubercorrect over te komen.
  De oorzaak van de opkomst van extreem rechts kijken ze het liefst van weg, wetende dat het falen van hun eigen knuffel en wegkijk beleid hieraan debet is.

 12. Vrijedenkert

  En zoals ik al voorspelde zal de mainstream media en en de regerende politieke kliek het AfD tot zondebok maken…

 13. Willem Bever

  Ik ben niet rechts ik word rechts gemaakt

 14. Fonz

  Nee de islam moet een halt worden toegeroepen…

  1. Freewheeler

   Ze kunnen beter aantal bladzijden uit de Koran schuren overigs ook uit de Bijbel.

 15. Kleurloze Politiek

  Tjonge jonge wat een schandalige vertoning hier op DDS .. Alsof Allochtonen niets waard zijn..
  Toen die Turkse randdebiel in de tram in de rond schoot was dit land te klein voor extreem-rechts..
  Maar nu het allochtonen betreft wordt het hier goedgepraat..

  Ik zou zeggen jullie zijn echt levenloos..

  1. RvdBe

   Kleurloze politiek je begrijpt het niet, het wordt niet goed gepraat, er wordt aangegeven wat de oorzaak is van opkomend rechts, dat wordt dan weer door links gezien als facisme oid, nogmaals: rechts is niet te bestrijden door het trachtten te verbieden, rechts is te bestrijden door de voedingsbodem weg te halen, dat legt het falen van links bloot dus gebeurt dat niet en blijven we eindeloos doormodderen.

 16. Racerfirst

  Hebben we hier ook al!
  Fvd bestond een dag en er werd al beweerd of uitgelokt met vragen dat Baudet extremist zou zijn!
  Links is bang! Ze kregen het langzaam voor t zeggen en wie niet voor is MOET tegen zijn!?

  1. Stiek

   Vergeet niet dat satan Rosenmöller nog rondloopt, hij wenste dat Fortuyn zou doodbloeden.

 17. garfield

  Al is de linkse leugen o zo snel.
  Maar de waarheid is al weer aan het daglicht.
  Was gewoon een criminele afrekening daar in hanau niks extreem rechts, gewoon Russen die in oorlog zijn daar met die Koerden.

 18. claus

  Zou het Duitse kiesvee,deze mening delen?
  Dat is nog afwachten, het mofrikaanse kartel is nog steeds afhankelijk van de kiezers, alhoewel het stemrecht in de EU, in de toekomst géén vast gegeven meer zal blijken te zijn!
  Het electoraat in de EU lidstaten, moeten snel ontwaken uit de linkse massahypnose/psychose!

 19. inert

  Linkse politici over de hele wereld, moeten evenals de besmetten met het Coronavirus in quarantaine!
  Het móet wel een virus zijn, het is toch verbijsterend hoe de “linksen” globaal, de economiën willen vernietigen.
  In de VS gaat marxist Bernie Sanders proberen dit virus te verspreiden over het electoraat aldaar, gelukkig heeft tot dusver Trump de troeven in handen!

 20. lumberjack

  Ik woon in Duitsland en inderdaad kranten en nieuws alles schuld van de AFD. Ik veroordeel elke vorm van terrorisme maar als de antifa weer eens aanslagen pleegt op huizen auto’s en mensen van AFD hoor je de linkse ratten in Berlijn niet.

 21. Duckday

  Angst om macht te verliezen zonden een onder zoek geeft men zonder meer recht weer de schuld van dit vreselijke drame.Nee de troep heeft het zelf allemaal veroorzaak want de ELITE voelt dat ze het gaan verliezen De media stookt het nog wat op Stop de hele EU en zorg dat je er zo snel mogenlijk uit gaat Sinds het bestaan van de EU en EURO het kom maar binnen beleid de elite voelt het niet maar de gewonen man maakt men kapot

 22. Drollevanger

  De moordenaar Tobias Rathjen kwam in ieder geval uit een links nest.
  Zijn vader is Hans-Gerd Ratjen, kandidaat voor de Groenen.
  Wie heeft eigenlijk bedacht dat Tobias Rechts was? De linkse Media misschien?

  1. Isengrijn

   Ja, Drollevanger, die Tobias was een echte linkse rakker!

   🙂

   “…De dader roept in de geschreven tekst op tot het uitroeien van de bevolking van allerlei landen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Centraal-Azië. Dit deel van de wereld is in meerderheid islamitisch. De verantwoording die Tobias Rathjen voor deze genocide opvoert, is er eentje die driekwarteeuw geleden ook al opgeld deed in Duitsland: sommige rassen zijn volgens de schutter superieur aan anderen…”

   1. Stanly2000

    Isengrijn, citaat uit ….?

    1. Isengrijn

     Telegraaf.

     1. Stanly2000

      “Die Ermittler gehen davon aus, dass der mutmaßliche Todesschütze von Hanau psychisch krank war. Der Präsident des Bundeskriminalamts, Holger Münch, sprach am Freitag in Berlin auf Grundlage erster Einschätzungen von einer offensichtlich „schweren psychotischen Krankheit“.”

     2. Stanly2000

      Isengrijn,
      Uit Elsevier:
      “Pikant is zijn celibataire leven. Hij schrijft dat hij geen vrouw kon vinden. Overigens wordt hij ervan verdacht zijn eigen moeder te hebben vermoord. Hieraan kunnen we geen touw vastknopen: in een video waarschuwt hij Amerikanen voor ‘ondergrondse militaire installaties waar kinderen zouden worden misbruikt en vermoord, en waar de duivel zou worden aanbeden’. Daarom roept hij Amerikanen op om te vechten en wel nu!
      Is dit een prototype van een extreem-rechtse neonazi? We weten niet alles, maar voorlopig duidt het vooral op iemand met ernstige geestelijke stoornis.”

  2. Stiek

   Links doet niets anders dan omdraaien. Ze zijn zelf fascistisch en noemen de ander fascistisch. De moffen deden het ook, V-tekens op huizen en gebouwen schilderen terwijl de Geallieerden het V-teken als overwinning gebruikte.

 23. dannyvermeulen69

  De linkse droeftoeters..het woordje Alha akhbaard is niet geschreeuwd deze keer weer een uitzondering tegen de vele alha ahkbaard aanslagen die vele malen per jaar gebeuren
  de teller staat nihil europa tegen vele islam aanslagen maak het optel sommetje … sinds vele aanslagen waar de linkse brusselse kliek inclusief rutte merkel macron en zijn vervloekte oplichters bende vereniging van diefen leugenaars opdringerige dwarsliggende drammende schijter van de islam maar wel durfen tegen hun eigen burgers !! die niet naar hun salaris betaalde volk luistert .en nu gelijk whaaa het is rechts dit rechts we zijn geschokt shake shake .wat een comedianten eerst de grenzen open! zoveel mogelijk van dat islam parasitaire geteisem importeren wat van alles en nog wat aan ellende in europa uitspookt overal aanspraak kan maken! steeds meer de dienst gaan uitmakem en veel te veel ellende UITLOKT EN OP VOORHAND START vervolgens zijn vele autochtone bewoners die generatie op generatie hun landen hebben opgebouwd en nog wat van het leven maakt op dat ze constant door de regeringen gekleineerd en gekneveld worden met duizende wetten en regels hun geld afhandig word gemaakt waarvan 70 % naar de eu verdwijnt met alle schimmige doelen waarvan de diefen het zelf niet eens meer weten!? deze mensen worden en zijn het zo langzaamerhand zat! een klein groepje gaat rebeleren de tijd van dat eeuwige praten is dus voorbij de leiders die alle ellende verooorzaken deze! moeten jullie linkse zeikerds eens gaan lastigvallen merkel macron rutte de hoofd veroorzakers van de ellende en nog een tip als het je ergens niet bevalt ga er niet heen mensen met een ietwat hoger IQ die weten wel beter all dat moslim geteisem komen naar europa want het bevalt hun klaarblijkelijk niet wat de fuck moet je hier blijf in je eigen land vele autochtone mensen vragen niet om hun komst dit word ons opgedrongen zijn wij europa een groot opvang tehuis of WAT????en nog wat voor de zielige taalnazi’s fuck you all.,

  1. Politiek Profeet

   Rustig Danny, rustig…..links gajus is nu eenmaal horende doof en ziende blind….voor de rest is je inbreng toppie
   +++++++++++

 24. DidiMadloba

  Duitsers hebben nog steeds een collectief trauma van de nazi-tijd. Daarom haten ze de AfD. Ook zo’n stelletje demagogen. Ik hoorde van een meisje met donkerblond haar (type-Française) dat ze al racistisch bejegend wordt in Oost-Duitsland.
  Nog een geluk dat de AfD geen aansprekende Führer heeft!

 25. Hendrie1963

  Volgens mij is dit een drukfout en moet links een halt worden toegeroepen. Zij zijn de oorzaak dat er overal een grote rotzooi is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.