‘Een warm bad na de demonisering’ — Baudet over ENORME populariteit FVD-events

Woensdagavond maakte Forum voor Democratie bekend dat er drie (nieuwe) evenementen gehouden zullen worden: in Eindhoven, in Leeuwarden en een speciale ledendag in de Tweede Kamer. In slechts een half uur tijd kreeg de partij maar liefst 500 reserveringen. Intussen staat de teller op zo’n 1.000 aanmeldingen van geïnteresseerden. Het zijn cijfers waar de andere partijen alleen maar van kunnen dromen. En ja, dat komt ongetwijfeld deels door de demonisering van Baudet door de linkse pers. FVD-leden en -kiezers hebben de buik vol van alle verdachtmakingen en stemmen met de voeten. Verdachtmakingen, overigens, waarvan Baudet DDS vertelt dat ze hem “in alle facetten” van zijn bestaan raken.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 143 DDS-lezers gingen u al voor!

“De kaarten voor de ledendag van Forum voor Democratie in de Tweede Kamer zijn NU verkrijgbaar!” aldus FVD op Twitter woensdagavond. “Wij nodigen u van harte uit om op zaterdag 28 maart een kijkje in de keuken te nemen. Het aantal kaarten is beperkt, dus wees er snel bij en kom ook langs.” Ook zijn er, aldus FVD, binnenkort nieuwe events in Eindhoven (9 maart) en Leeuwarden (6 april). Tijdens die events gaan zowel Thierry Baudet als Theo Hiddema in gesprek met leden over de toekomstplannen van FVD (voor de partij én het land).

Kort na de aankondiging vlogen de aanmeldingen binnen. De Dagelijkse Standaard kreeg door dat er een half uur na de aankondiging al 500 reserveringen gedaan waren door FVD-leden. Vanochtend stond de teller al op “een kleine duizend.”

Dat zijn voor Nederlandse begrippen enorme cijfers. Iedere andere partij kan daar alleen maar van dromen. Je ziet zoiets wel bij pop-culturele evenementen, maar niet in de politiek. Dat is te saai voor mensen… Behalve dus als het om Baudet en Hiddema gaat.

Het moge duidelijk zijn dat dit reden was voor ondergetekende om Baudet enkele vragen te stellen over deze events. Want hoe kan het dat ze alleen maar toenemen in populariteit?

DDS: Welke rol spelen deze evenementen in de grotere strategie van FVD?

Baudet: “Op onze events, die steeds meer mensen trekken en steeds groter worden, worden de banden tussen de partij, onze politici en de leden aangehaald. Iedereen vindt het geweldig om onder gelijkgestemden te zijn. Onze events voelen als een warm bad. Mensen zien zichzelf als onderdeel van onze groeiende beweging en de beste manier om dat te ervaren is op een van onze vele live-events.”

DDS: Hoe ervaren jullie deze evenementen zelf?

Baudet: “Events zijn de momenten waarop wij als partij weer opladen. We krijgen echt energie van onze events. Als we dat niet zouden voelen, elke keer weer, zouden we nooit de inspanningen kunnen volhouden die nodig zijn om politiek een rol van betekenis te spelen. Ons Hoofd Events, Wim de Groot, en alle vrijwilligers die hem vaak van ‘s ochtends vroeg tot diep in de nacht helpen, verdienen een grote pluim.”

DDS: Wat is het effect van de vele aanvallen op jou persoonlijk op de populariteit van deze evenementen?

Baudet: “Het is voor mij persoonlijk heel erg vervelend. Al deze aanvallen, verdachtmakingen en demonisering raken mij in alle facetten van mijn bestaan. Dit heeft grote invloed op mijn gewone leven als mens. Onze leden laten door de enorme opkomst op de events zien dat ze achter FVD staan en zich niet laten bedriegen en manipuleren door alle aantijgingen. Hun steun is heel belangrijk om dagelijks door te gaan.”

DDS: Hoe gaat het er eigenlijk aan toe bij zo’n evenement?

Baudet: “Onze events worden minutieus voorbereid. Van inschrijving, sprekers, locatie, maar ook de beveiliging die steeds strenger moet worden door alle aanvallen op FVD en mij, alles moet geregeld. Daar hebben we draaiboeken en inmiddels ook een uitgebreid netwerk van vrijwilligers, locatiemanagers en cateraars voor. Onze leden ontbreekt het aan niets, die hoeven alleen maar te genieten van de show!”

Ook een van de events van Forum voor Democratie bezoeken? Kaarten zijn hier verkrijgbaar. (https://forumvoordemocratie.nl/events)

9 maart – Forum voor Democratie in Eindhoven
13 & 20 maart – Events in alle provincies wegens 1 jaar FVD in de Provinciale Staten
20 maart – Debat- en discussiemiddag over vereenvoudigd belastingstelsel in Leiden
6 april – Forum voor Democratie in Leeuwarden
17 april – F1 en FVD in Zandvoort
18 mei – Forum voor Democratie in Venlo
5 juni – Hoe veilig is Noord-Holland?
7 september – Forum voor Democratie in Arnhem

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Hendrie1963

  Dat is alleen maar een goed teken dat er zo

  1. Hendrie1963

   zoveel belangstelling is. Dankzij het geschreeuw van die linkse idioten. Links bedankt alvast voor de grote overwinning.

 2. Mees

  Een gemiste kans Mike.

  Je had ff moeten vragen wat hij vindt van de onvrede onder de FvD leden betreffende zijn functioneren als partijleider.

  Wanneer krijgen de leden inspraak bij benoeming bestuursleden, partijprogramma enz.

  Waarom al die contacten met extreemrechtse figuren.

  1. Bullshit16

   Mees lul
   Jaloerse klootzak

   1. Blitzkrieg

    Bullshit16 :
    Quote : “Jaloerse klootzak”
    Nee hoor… gewoon een principeloze trol.

   2. Dr. Knowswhy

    Mees heeft wel een punt heh.

    Op Baudet na zijn alle leden van de oprichting forum al verdwenen.

    In de richtlijnen van FvD, toen gemaakt, staan vrijheid van meningsuiting, en vrijheid van pers, zeer hoog in het vaandel.
    Gezien meneer Baudets reacties geldt die vrijheid voor hem, niet voor anderen,
    Verder opvallend dat de meeste prominenten van FvD de boel verlaten.

    Als ik naar Amsterdam kijk, zie ik nog wel het FvD, zoals het FvD ooit bedoeld was.Op inhoud, en scherp, hulde!
    Landelijk zie ik Baudet, weinig FvD inhoud, vooral ageren, en te laat reageren

    1. ZiggyStardust

     Ga toch weg joh, p*dootje met je zoveelste nick. Ik kan mezelf echt geen triester leven voorstellen dan het jouwe, 24/7 trollen op diverse sites met 30+ nicks.

     1. Luu Gar

      ZiggyStardust    7 dagen ago    Beantwoorden

      Tim, verwijder gelijk even mijn account, want ik kom er net achter dat dds daar niet eens een mogelijkheid voor heeft in de instellingen, stelletje amateurs.

   3. Blitzkrieg

    Dr. Knowswhy :
    -=> TROLTECHNIEK <=-
    Gebruik de hit and run taktiek. Voer een snelle aanval uit op je tegenstander of de oppositie en zorg dat je daarna weg bent.

    1. Piet51

     @Blitzkrieg
     Ik zou ook een andere artikelen gebruiken dan alleen Artikel 13 uit de Handleiding Overheidstrollen. Dit wordt gauw saai en verveelt dan de lezers.

     1. Blitzkrieg

      Piet51 : Jullie zij zo stom dat ik vele andere niet nodig heb, niet eens een lullig stromannetje ofzo.

     2. Piet51

      @Blitzkrieg
      “Jullie zij zo stom dat ik vele andere niet nodig heb”
      Maar ik heb dat boek niet voor niets helemaal uit m’n hoofd geleerd. Die regels moet je wel in een bepaalde mix toepassen, anders werken ze niet. En als iets niet werkt, wordt het niet betaald ook en dat is voor betaalde overheidstrollen heel vervelend. Want die trolvergoedingen zijn niet te versmaden als aanvullende belastingvrije inkomsten. Bovendien ben je zo voortdurend onder de mensen, zowel in binnen- als in buitenland. Ik begrijp dan ook niet, dat veel ouderen zich niet aanmelden voor zo’n luizenbaantje. Lekker op je gemak op je kamer zitten te internetten, terwijl je vrouw tegen gasten zegt: “Zachtjes graag, want hij is aan het werk!” Vrij naar Simon Carmiggelt: Ik wou, dat ik de Vesuvius was. Lekker op m’n rug liggen roken, terwijl de mensen zeggen: “Kijk, hij werkt”.

  2. ZiggyStardust

   Welke onvrede? Ben jij lid Mees?

  3. evil knievel

   Bla,bla,blabladieblabla!
   M(afk)ees!

  4. Racerfirst

   Mees: Waar is het kwartje van Kok? Geld van Wouter Bos?………….etc?

 3. ikweetwatikwil

  Fijn voor de FVD. Dat hebben ze verdiend.

 4. Bijenzwerm

  Heel goed dat het fvd gewoon lekker doorgaat met al deze events.
  Het is duidelijk een democratische partij waar leden serieus genomen worden.
  Tijdens de events word er op ALLE vragen antwoord gegeven ook al zouden de vragen kritisch kunnen zijn.
  Het fvd loopt voor niks weg en sluit niemand uit, iets wat bijna alle andere partijen al jaren doen.
  GA zo door fvd.

 5. Jack Flash

  Geweldig voor FVD, Thierry doet het goed ondanks de smerige demoniserende slappe laffe tegenwerking van links.
  Mij bekruipt alleen een naar gevoel dat ik ook had bij Pim Fortuyn wat betreft de veiligheid van Baudet.
  Links wordt vals als ze verliezen.

  1. Bullshit16

   Jack
   Links word vals
   Links is al vals

 6. Bullshit16

  In zo ist laat die linkse ratten maar lekker door schreeuwen mensen mét gezond verstand weten wel beter
  Kijk vooral OOK even op FVD journaal
  Succes verder
  STEM FVD OF PVV uit de eu

  1. Brenda Welsh

   Loopt de PVV mee met Baudet? Logischer zou zijn stem FvD!

 7. Cootje

  Wat 4 Marokkanen in een trein teweeg kan brengen , Wilders gebruikte een zaaltje en een microfoon , baudet deed het via Twitter wel de zelfde doelgroep en de oude elite plus de oude politiek plus de geitenwollen sokken familie was weer verontwaardigt de hele linkse media viel er over zelfs links lu.llen en rechts vullen Jinek doet daar aan mee, maar het al 60 jaar wegkijken thee kransjes en demoniseren moet je dadelijk wel misschien eenderde van het electoraat weg zetten. Terwijl zijn zalen vollopen , lopen ze bij de oude politiek en bij de kerken weg , die paar geiten wollen sokken met hun bakfietsen van het ra ra clubje van weiland duyvendak . Kan je aardig isoleren en anders kan je mevr Halsema nog in de schijnwerpers zetten . Dus daar hebben Baudet en Wilders ook geen last meer van . Of als taakstraf de tuin bij de bekende Utrechtse moskee schoonvegen wegens illegaal wapen bezit

  1. Hendrie1963

   En met jinek is het ook zo gebeurd. Vallen steeds meer kijkers af nu er reclame is. Krijgt jensbaba weer gelijk.

 8. Mikael Blomkvist

  Ik begrijp de behoefte van Baudet en zijn aanhangers aan troost na een reeks van missers en uitglijders.
  Ik betwijfel echter of het FvD hierna nog kan opkrabbelen. De politieke zwakte van de leider lijkt structureel en lijkt zich ook te verdiepen in een boodschap en stijl van optreden die steeds radicaler en wereldvreemder lijkt.

  Zijn aanhang is waarschijnlijk evenzeer vervreemd en geradicaliseerd en daarin trouw aan deze politieke leider. Het is dus niet ondenkbaar dat het FvD rond 10 zetels in het Parlement kan halen en een tijdje behouden. Politiek, in de zin van bestuursinvloed, lijkt dat echter van weinig betekenis.

  1. Blitzkrieg

   Mikael Blomkvist :
   -=> TROLTECHNIEK <=-
   Gebruik de hit and run taktiek. Voer een snelle aanval uit op je tegenstander of de oppositie en zorg dat je daarna weg bent.

   1. Piet51

    @Blitzkrieg
    Inderdaad Artikel 13 uit de Handleiding Overheidstrollen. Ik lees er elke dag een stukje in.

  2. CLoVis

   Allemaal wensdenken van een linkse trol.

  3. Rompui

   Als de dokter tegen jouw zegt dat je dood gaat .Zul jij dat ten alle tijden blijven ontkennen. hahahahaahahaha.
   Ga zo door vent je komt er toch niet .hahahahahahahah

  4. Bullshit16

   Mikael
   Wacht maar af Julie linkse ratten krijgen de deksel finaal op je neus
   Daarom moet deze nep parlement er alles nog doordrukken

  5. Cootje

   Je moet even kijken wat er in België gebeurd , waar die waardeloze stad staat Brussel alleen in het Vlaamse gedeelte stemmen ze daar 22% op Vlaams belang en wegens succes zijn ze als de dood voor nieuwe verkiezingen want Vlaams belang peilen ze al maanden op 35% , en ja het zijn daar gelijk sprekende taalgenoten , dus de toekomst voor Baudet en Wilders ziet er goed uit . Net als dat ze populair zijn bij de schooljeugd en die heeft de toekomst

  6. Original NL

   Q….en wereldvreemder lijkt……
   Sta je weer tegen je spiegelbeeld te lullen, idd naïef en wereldvreemd.

 9. Jack Flash

  Het succes van FVD is The inconvinient truth voor Blomkwist.

  Ga lekker door met jouw wensdenken.

  1. Blitzkrieg

   Jack Flash : The convenient truth voor Blomkwist is dat er nog steeds mensen zijn die erop reageren.

 10. Mees

  Het officiële FVD-standpunt over vrijheid van meningsuiting: behalve oproepen tot geweld „hoort alles toegestaan te zijn”, aldus de partij. Baudet verkondigde dit eind 2016 ook in een NRC-column.

  Proest…
  We zullen het vrijdag horen……

  1. Cootje

   Vrije meningsuiting ? Is een verhaal vertellen dat je het gehoord hebt in de achterkamer van het Kremlin , vrije meningsuiting is het WODC / wetenschappelijk bureau / wetenschappers zo instrueren dat ze opschrijven wat een minister of premier wil horen of lezen , zo schrijft het CPB elk jaar wetenschappelijk onderbouwd wat de ministeries willen zien en horen dat elke burger er in koopkracht op vooruit gaat , vrije meningsuiting kan je elke dag in de krant lezen dat top instellingen als het UWV , Het CBR en de belastingdienst het uitstekend doen , maar het zijn wel linkse kranten , vrije meningsuiting is zeggen door top politici dat erop een paar na de immigranten het fantastisch doen in NEDERLAND ze beweren zelfs met droge ogen dat sommige rassen niet oververtegenwoordigt zijn in de criminaliteit en misdaad , als je je ogen oren en je hersens gebruikt kom je van zelf bij Wilders en Baudet terecht . Al heb je zeldzamen enkelingen

   1. Blitzkrieg

    Cootje : Waarom reageer je op de trol met duizend nicknames?

 11. DidiMadloba

  FvD is een sekte, dat is nu wel duidelijk.

  Demoniseren? Ja, Baudet demoniseerde Buitenhof. En is hij nu blij dat hij daarvan mag uitrusten? Hij moet trouwens voortmaken met dat Kort Geding anders gaat dat niet door want zulke gedingen zijn er alleen voor spoedeisende aangelegenheden.

  1. CLoVis

   Onzin van een dementerende bejaarde.

 12. Meriadoc Brandebok

  Na de Marokkanenleugen heeft Baudet zich natuurlijk gediskwalificeerd als serieus politicus. Hij kan nu wel jammeren over demonisering. Maar dan weet hij hoe de treincontroleurs zich wellicht voelden toen deze werden weggezet als bontkraagjes.

  Ook een rectificatie van zijn jongste complottheorie – over de EU die migranten zou overzetten – volledig onderschreven door diens achterban, is vooralsnog uitgebleven. Over demonisering gesproken.

  Iedere partij houdt verder bijeenkomsten.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “Maar dan weet hij hoe de treincontroleurs zich wellicht voelden toen deze werden weggezet als bontkraagjes.”
   Stigmatiseren? Je durft wel zeg! Voortaan even nadenken voordat je je moraliserende deugvingertje gebruikt.

   1. Meriadoc Brandebok

    ????
    ????
    ????

  2. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Orban wil korte metten maken met Europese subsidies voor vluchtelingen-ngo’s
   h**ps://www.hln.be/nieuws/buitenland/orban-wil-korte-metten-maken-met-europese-subsidies-voor-vluchtelingen-ngo-s~aa7aae51/

   De Hongaarse premier Viktor Orban pleit ervoor om Europese subsidies voor vluchtelingen-ngo’s af te schaffen. Dat zegt hij vandaag in de Hongaarse media. Vooral de organisaties die vluchtelingen op de Middellandse Zee helpen moeten het ontgelden.
   “Organisaties in het maatschappelijk middenveld of organisaties die zich als dusdanig voordoen, worden op een niet-transparante manier gefinancierd en georganiseerd. Ze zijn de steunpilaar van politici die pro-migratie zijn”, klinkt het.

   Volgens de rechts-populistische Orban houden de ngo’s op de Middellandse Zee zich bezig met activiteiten die “tegen de wil van een meerderheid van de kiezers” zijn. “Ze zijn agressief, zwemmen in het geld en hebben een internationaal netwerk achter zich. Europees geld hebben ze dan ook niet nodig”, meent hij.

   Het standpunt van de Hongaarse premier is weinig verrassend. In eigen land legde hij ngo’s in het vluchtelingenwerk een taks van 25 procent op en kunnen burgers die vluchtelingen helpen vervolgd worden.

  3. Kretoloog

   Een topic op DDS over Baudet? Dan is Brandebok er direct bij. Guus is als een strontvlieg op een koeienvlaai: onsmakelijk en niet weg te slaan.

   1. Meriadoc Brandebok

    Kretoloog eerder:
    “Dokter (…) jullie zijn beiden geen knip voor je neus waard.”
    Kretoloog vandaag:
    “Kok kan het niet laten: sneren uitdelen naar de redacteur van dienst.”

 13. Beukman

  Heel mooi hoe de partij leden aan zich weet te binden, en hoe deze enthousiast zijn voor hun leider. Om een puntje aan te zuigen door welke andere partij dan ook.

  Met politiek heeft het echter weinig te maken. De leden hebben nul invloed op wie er in het bestuur zitten, want het bestuur kiest zichzelf. Anders dan bij om het even welke andere ledenpartij.

  De leden staan ook buitenspel bij het opstellen of wijzigen van de interne regels. Ook dit gaat geheel via het bestuur. Uiteraard dienen de leden zich wél aan die regels te houden.

  Maar wie controleert dan het bestuur? Geloof het of niet: dat doet het bestuur zelf.
  Het bestuur draait ondertussen zichzelf tureluurs in de interne baantjescarrousel, door de ene lucratieve Haagse baan én salaris op de andere te stapelen.
  En dit ondanks dat in de Integriteitscode van Forum staat dat dubbelfuncties ongewenst zijn.

  En de leden? Die pikken het in hun kritiekloze adoratie. Maar misschien kunnen ze zich beter eens achter hun oren krabben waar de D in FvD eigenlijk voor staat, en conclusies gaan trekken.

  Dan heeft Geert het beter bekeken. Die doet het allemaal zonder deze poppenkast. Geert is enig lid van zijn partij, er kunnen dis geen leden worden belazer.

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   -=> TROLTECHNIEK <=-
   Gebruik de hit and run taktiek. Voer een snelle aanval uit op je tegenstander of de oppositie en zorg dat je daarna weg bent.

   1. Beukman

    De trol werpt zich voor zijn Meester om Hem met zijn eigen lichaam te beschermen.
    En weg is ie weer, klaar voor de volgende opdracht!

    1. Blitzkrieg

     #FvD #PVV #NEXIT #StemZeWeg #OokHierom

 14. Brenda Welsh

  De teller stond al op een “kleine duizend” Hoeveel heb je er meer nodig om één zetel te bemachtigen? Dat wordt duwen en trekken. De z.g. stemmentrekkers hier op DDS zullen de gang door de regen wel niet wagen.

 15. Baron von Munchhausen

  Beukman is ook alweer gesignaleerd.
  Heeft schone incontinentie luier om, zijn papje op, gebit er in, pilletje genomen, alle trollen/nick namen gecheckt en …….waanzin verkondigen!

 16. Michael M

  Het mooie van mensen is dat links en rechts over elkaar heen schijten. Het allerergste is dat links nooit door zijn zelf heersing en zelf hebzucht en ego een ander nooit de kans wil geven om überhaupt iets te mogen presteren. Laat nu eens de FVD regeren en aanschouw. Wellicht doen zij hetgeen wel uitvoeren daar waar de VVD alleen roept maar nooit uitvoert. Als we naar jaren niet tevreden zijn met de nieuwe partij, dan stemmen we toch weer op een andere partij?

 17. Drollevanger

  Dan hoop ik dat straks bij een kabinet-Baudet hij vrede sluit met Poetin en we hun gas de volgende 100 jaar gaan importeren. Zijn we van die warmte koulijerspompen af.
  Met het Rusland van Poetin gaat het ook prima. Zie het volgende bericht.

  Beteugelde Hyperinflatie in het Rusland van Poetin. Hadden wij maar zo,n president.
  —Tegelijkertijd bracht Poetin de inflatie terug, die in de jaren 90 buiten alle perken ging – van 2000% in het begin van de jaren 90 tot 120% in 1998 tot 2,4% in 2018.
  —Russia inflation rate Verminderde de Schuldenlast
  Terwijl de Amerikaanse overheidsschuld in verhouding tot BBP groeide van 56% tot 105% tussen 1999 en 2017 deed Poetin het tegenovergestelde: hij verminderde Ruslands schuldenlast van 100% tot 18% van het BBP. Er zijn nu meer dan 160 landen in de wereld die een hogere schuldenlast-BBP ratio hebben dan Rusland! Dat is een fenomenale prestatie.
  —Russia debt to GDP Gigantische Toename van Buitenlandse en Goudreserves
  Rusland had bijna geen deviezenreserves en heel weinig goudreserves toen Poetin president werd. Hij vulde de geldkoffers aan en zorgde ervoor dat de Russische economie vrij immuun werd voor neergangen en aanvallen van Wall Street-oplichters. Rusland heeft nu de 5 na grootste deviezenreserves, naast de 4 na grootste goudreserves in de wereld.

 18. Drollevanger

  Nog maar eens voor het meer kortzichtere deel der medelanders
  We stemmen op de standpunten van een partij. En die standpunten horen vast te staan, niet om de haverklap inwisselbaar.
  Deze standpunten behoren op 1 A4rtje te passen. Daar is geen boekwerk voor nodig.
  Partijen die wel een boekwerk nodig hebben om hun meningen uit de doeken te doen, zijn vaak onbetrouwbaar.
  Ik ben bijvoorbeeld tegen open grenzen, minder instroom van islamieten(die maken wereldwijd onveranderlijk trammelant) en inperking van graaiende clubgebonden baantjes. Ook ben ik tegen Klimaat hysterie of het omdraaien van de enige tak van sport waar we nu nog goed in zijn. De landbouw.
  Een partij die ook deze waarden onderstreept, is de mijne. Kleur maakt me dan niet uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.