Europarlementariër Esther de Lange: ‘De EU moet stoppen met tegengestelde adviezen over het coronavirus!’

Binnen de Europese Unie is er geen eensgezindheid over de communicatiestrategie rondom het coronavirus. Tot die conclusie komt Europarlementariër Esther de Lange (CDA). De Lange roept het Europarlement op om een duidelijke lijn te trekken in de communicatie richting de inwoners en lidstaten van de Europese Unie.

Volgens de NOS sluit EU-parlementariër Mohammed Chahim (PvdA) zich aan bij de oproep van De Lange. VVD’er Jan Huitema is het met De Lange en Chahim eens dat er een betere coördinatie tussen de Europese lidstaten moet komen, maar wijst wel op de vrije keuzes die landen zelf mogen maken. Hij roept dan ook op om vooral de berichtgeving van het ministerie van Buitenlandse Zaken nauwlettend in de gaten te houden.

De Lange is van mening dat er in Europa steeds beter wordt samengewerkt in de strijdt tegen het coronavirus, behalve als het aankomt op de communicatie. Als voorbeeld haalt De Lange de Mexicaanse griep van een aantal jaar geleden aan: “In het ene land kregen zwangere vrouwen het advies om zich te laten vaccineren, terwijl het andere land dat streng verbood.”

Het Nederlandse staatsjournaal NOS refereert tot slot aan Manfred Weber, de Duitse fractievoorzitter van de christendemocraten. Weber zei in Straatsburg dat hij niets wil weten van nationale verantwoordelijkheid. “Met onze open grenzen past hier maar één antwoord en dat is een Europees antwoord”, aldus Weber.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Bullshit16

  Stop de eu het was nooit wat het is niks in het zal ook nooit wat worden
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Mees

   @Bull
   ”Stem fvd of PVV uit de eu”

   Zal mijn best doen..

   1. Ron

    Ga eerst eens je best doen om intelligent over te komen

   2. Original NL

    Daar heb je wel heel lang over gedaan mees.

  2. JochemX

   Bully, helemaal met je eens. Er is echter een groot probleem, we weten gewoon niet zo veel over dit virus, alleen dat hij extreem besmettelijk is. Dus adviezen geven is wel erg lastig. In China weten ze veel meer, maar daar houden ze stijf de kaken op elkaar.

 2. Ron

  Als je over de aanpak van een epidemie (als je het zo noemen mag) het al niet eens wordt als organisatie die pretendeert zoveel landen te verenigen om er sterker uit te komen, dan laat je nu wel zien wat de toekomst in petto heeft.

  EU heeft niets op orde, nu wordt Rutte kinderachtig gedrag verweten omdat hij zogenaamd voor de verkiezingen zijn poot stijf houd, maar intussen spelen ze de kinderachtige kaart er is nog genoeg om Nederland om andere vlakken terug te pakken.
  Dus kortom als je nu niet betaald gaan we lekker pesten en mag je meer betalen straks.

  Die EU uit een Nexit is het enige wat nog een beetje hoop zal geven.

  1. Bullshit16

   Ron
   Vroeger was de overheid voor de burger ze zorgden voor veiligheid maar nu zitten die landverraders voor hun eigen gewin diep triest

 3. JFU

  De berichtgeving van de overheden en instanties moet je niet vertrouwen. Het virus is ook al hier, kan toch niet anders? Open grenzen, geen controles en er wordt niets gedaan. Ze zijn doodsbang voor paniek , zodat er zolang mogelijk gezwegen hoe het nu echt is. Op je eigen gevoel afgaan en zorgen dat er voldoende voedsel e.d. aanwezig is.

 4. fusilier

  De laatste tijd komt ook steeds vaker schurft voor in Nederland.

 5. Kretoloog

  CDA-kakelkip Esther de Lange wil ook weer eens aandacht. Ze is nog te dom om te poepen, met haar “wij in Europa moeten met 1 mond spreken”. Had ze dat maar tegen Angela Merkel gezegd toen 5 jaar de vluchteningencrisis uitbrak. Maar toen hier Esthertje zich muisstil.

  1. CLoVis

   “wij in Europa moeten met 1 mond spreken”

   Dat proberen ze te bereiken door ieder met een andere mening de mond te snoeren.

   1. Ron

    Beter kan je het niet verwoorden.

 6. Peetjoh

  Het zoveelste bewijs van de onkunde. Alle landen hebben de mislukte politici daarheen gestuurt in de hoop er vanaf te zijn. Wij die leugenachtige timmerfrans. Nou motten al die iq,s van 35 of lager dingen gaan bedenken. Loopt gigantisch in het 100.maar beter zo des te eerder valt dat pipokabinet daar.

 7. Sabreur

  “Met onze open grenzen past hier maar één antwoord en dat is een Europees antwoord”, aldus Weber…

  En aangeziend at er nooit komt, wordt het tijd dat wij uit de EU stappen, zodat we de grenzen kunnen sluiten voor besmette landen en onze eigen wetenschappelijk onderbouwde koers kunnen varen ipv een nietszeggend en doelmissend compromis uit Brussel.

 8. AS210854

  HAHAHAHAHA zelfs DAT krijgen ze in Brussel niet klaar. Duidelijk voorbeeld van weggegooid geld.

 9. JFU

  Die commissie moet per direct alle grenzen sluiten….grensbewaking…zonder gelduige papieren geen toegang..
  Degeen die er wel in mogen medische controle.
  Dit voor 1 jaar volhouden. Liefst permanent. Gelijk verlost van die gelukzoekers.
  Maar daar heb je moed voor nodig. En die watjes hebben dat niet.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.