shutterstock 1408531103

Europarlementariër Esther de Lange: 'De EU moet stoppen met tegengestelde adviezen over het coronavirus!'

Geen categoriefeb 25 2020, 11:05
Binnen de Europese Unie is er geen eensgezindheid over de communicatiestrategie rondom het coronavirus. Tot die conclusie komt Europarlementariër Esther de Lange (CDA). De Lange roept het Europarlement op om een duidelijke lijn te trekken in de communicatie richting de inwoners en lidstaten van de Europese Unie.
Volgens de NOS sluit EU-parlementariër Mohammed Chahim (PvdA) zich aan bij de oproep van De Lange. VVD'er Jan Huitema is het met De Lange en Chahim eens dat er een betere coördinatie tussen de Europese lidstaten moet komen, maar wijst wel op de vrije keuzes die landen zelf mogen maken. Hij roept dan ook op om vooral de berichtgeving van het ministerie van Buitenlandse Zaken nauwlettend in de gaten te houden.
De Lange is van mening dat er in Europa steeds beter wordt samengewerkt in de strijdt tegen het coronavirus, behalve als het aankomt op de communicatie. Als voorbeeld haalt De Lange de Mexicaanse griep van een aantal jaar geleden aan: "In het ene land kregen zwangere vrouwen het advies om zich te laten vaccineren, terwijl het andere land dat streng verbood."
Het Nederlandse staatsjournaal NOS refereert tot slot aan Manfred Weber, de Duitse fractievoorzitter van de christendemocraten. Weber zei in Straatsburg dat hij niets wil weten van nationale verantwoordelijkheid. "Met onze open grenzen past hier maar één antwoord en dat is een Europees antwoord", aldus Weber.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten