Extreem-links roddelblaadje NRC Handelsblad verspreidt onafzienbaar linkse bagger!

Auteur Frits Bosch is niet te spreken over het NRC Handelsblad. Of over VNO-NCW. Of zelfs maar over Ingrid Thijssen, actief lid van D66. En wat al die onderwerpen verbindt? Een ontzettende mannenhaat. Frits legt vandaag uit hoe dat zit.

Ingrid Thijssen is de nieuwe voorzitter van VNO-NCW. Hossana! Zoals de naam ‘Ingrid’ al zegt is zij van het vrouwelijk geslacht. Het moest per se een vrouwtje worden en dat heeft tien maanden geduurd totdat mevrouw Thijssen gevonden is. Haar voorganger Hans de Boer vertelde een verslaggever dat het hoe dan ook een vrouw moest worden. De verslaggever vroeg toen: “is het niet beter dat naar de beste kandidaat gezocht wordt?”, waarop De Boer antwoordde: “dan bent u seksistisch!”. Dit is een bekend recept voor de bekende omkeertruc. Als je zelf seksistisch bent, dan moet je het gewoon omkeren en beweren dat de ander seksistisch is. Werkt altijd.

Het extreem linkse roddelblaadje NRC Handelsblad komt met een paginagroot artikel over mevrouw Thijssen onder de titel “Zij kan het old boys network doorbreken”, met als subtitel “Ingrid Thijssen schrijft geschiedenis als eerste vrouwelijke voorzitter van VNO-NCW, een organisatie die diversiteit niet heeft uitgevonden” (26.2.20). Dat laatste klopt wel. Ik heb zelf ruim drie jaar bij VNO-NCW gewerkt en het zijn inderdaad bijna allemaal mannen, een hengstenbal van jewelste. Die kunnen dus hun borst nat maken met Ingrid aan het hoofd. Ga maar in dekking! Maar NRC Handelsblad kan er zelf ook wat van. Denk eens aan de onafzienbare linkse bagger die daar verspreid wordt door de heren Bas Heijne (ik meen dat voortreffelijk schrijfser Marita Mathijsen niet zo enthousiast is over hem, ik trouwens ook niet), Tom Jan Meeus (heeft veel tekst te danken aan Thierry Baudet), Tommy Wieringa (wat een malloot is dit!), Sjoerd de Jong, Folkert Jensma, Leo Lucassen (gespecialisserd in racisme en xenofobie), Lotfi el Hamidi en de fossielen Maarten Schinkel en Menno Tamminga. Dan denk je “Ingrid, ga dat old boys network doorbreken en snel een beetje!” .

Zet daar dan kloeke vrouwen neer met als hoofdredacteur de briljante Elif Isitman, met in de redactie Marita Mathijsen, Elske Doets, Lale, Katja Schuurman, Lonneke van de Weijer, Fidan Ekiz, Griet Vandermassen, Giovanca Desire Ostiana, Esther van Fenema, Armita Taheri, Suzan Steeman, Keklik Yücel, Yesim Candan, Meryem Cimen, Talitha Muusse, Rianne Letschert (gast column van deze toekomstig minister), Salima el Musalima, Angela Crott (gespecialiseerd in jongensgedrag, geweldig), Marieke Koek, Merel van Vroonhoven , Shirin Musa, Marike Stellinga (supereconoom), Marielle Tweebeeke (intelligent en innemend) en Eva Vlaardingerbroek (stevige vrouw die ik een grote toekomst voorspel). Heerlijk!

Nu even terug naar Ingrid Thijssen. Ze is actief lid van D66. What’s in a name ‘Ingrid’. Dat doet denken aan die andere Ingrid, the one and only Ingrid van Engelshoven. Wat een kanjer van een minister is dat zeg! We hebben uit haar mond mogen optekenen “Weg met die flauwe smoesjes, we gaan nu afrekenen met mannen!” Je ziet die twee Ingrids al zitten op een D66 bijeenkomst. Zegt de ene Ingrid tegen de andere Ingrid: “ga jij het old boys network afbreken, dan ga ik met die mannen afrekenen! Jottum! ” Mannenhaat is ‘all over the place’….

Annemarie Jorritsma (bekend van het ‘interview’ met Rutger) meldt in het NRC artikel “Thijssen is hartstikke goed. Zeer intelligent, scherp en verbindend”. Mooi! Legt dit dan naast de uitspraak van Thijssen naar aanleiding van de slimme NRC verslaggever Mark Duursma “wat is nou het verschil tussen mannen en vrouwen” (hoe kom je op zo’n snuggere vraag, Mark? FB): “mannen verkondigen meningen, vrouwen stellen vragen. Met vragen stellen breng je een discussie verder”. Interessant en tevens correct. Wat een bullshit antwoord is dit van de bestuursvoorzitter van de Nederlandse werkgeversvereniging! Als we dan ook vernemen dat ze het old boys network komt opruimen, dan komt “Thijssen is hartstikke goed. Zeer intelligent, scherp en verbindend” in een wel heel bijzonder licht te staan, vooral ‘verbindend’!

Waar is ze eigenlijk voor ingehuurd: om het vermeend Old Boys Netwerk te slechten of om de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven zo goed mogelijk te vertegenwoordigen? We willen graag weten hoe ze het bedrijfsleven vooruit gaat helpen, maar daar zegt ze niets over. Dat weet ze wellicht (nog?) niet, want ze heeft nog nooit in het bedrijfsleven gewerkt, enkel gewerkt bij bedrijven met een publieke taak. Ze heeft nog nooit de ‘killing competition’ aan den lijve ondervonden, de tucht van de markt aan de kaken gevoeld.

Als ik verlaggever Mark Duuursma mag parafraseren dan meldt ze in eerdere interviews het afbreken van mannenbolwerken als een mooie doelstelling te zien. ‘Mannenbolwerk’, met ‘Glazen Plafond’ en zijn geliefde metaforen bij radicale feministen. Tijdens de studie voor mijn boek ‘Feminisme op de werkvloer’ heb ik mogen constateren dat dit voor mannen buitengewoon denigrerende gemeenplaatsen zijn, terwijl vrouwen werkelijk alles aan mannen te danken hebben dat ze zo’n enorme opgang maken in een veelheid maatschappelijke sectoren. Er zijn nu zoveel branches waar vrouwen sterk in overtal zijn. Ook internationaal zijn het steeds meer vrouwen die aan de top staan van instellingen. En dit alles zonder vrouwenquotum. Geen wonder dat vrouwen in derde wereldlanden die door macho’s heftig onderdrukt worden radicaal feministen als verwende en ondankbare krengen beschouwen. Vele van die onderdrukte vrouwen dromen slechts van één ding: “mag ik alsjeblieft naar dat sublieme westen emigreren!”

Als ik zwaar getafeld heb moet ik soms denken aan bijvoorbeeld Ursula von der Leyen. Ze is de eerste vrouwelijke voorzitter van de Europese Commissie. Ze is lid van de Europese Volkspartij, EVP. Ze start haar aantreden met het voornemen het vrouwenquotum sterk op te hogen. Zij is geen marxiste, zoals Jean-Claude Juncker, maar ze zei niet “ik ga de personele kwaliteit van de Europese Commissie verbeteren”. Het gaat Von der Leyen ook niet om meer diversiteit met allochtonen. Het gaat haar om meer macht voor vrouwen. Aannemelijk is dat ze meent dat de huidige maatschappij uitwijst dat het voor mannen makkelijker is om hoge posities in te nemen, zonder daarvoor beter gekwalificeerd te zijn. Het is onzin als we de historie in ogenschouw nemen, maar daarover een andere keer.

Mannen zijn niet ‘gepredestineerd’ tot het baren van kinderen zoals vrouwen. Dit is relevant voor de positie van de vrouw, los van haar kwaliteiten. Moet er een inhaalslag door vrouwen gepleegd worden? Nee. Sinds de tweede feministische golf is een aanzienlijke verbetering opgetreden en is het crescendo gegaan. De opmars is mogelijk gemaakt door technologische ontwikkelingen en vooral de anticonceptiepil, ontworpen en gedistribueerd door mannen. De uitvinding van de pil wordt toegeschreven aan de Amerikaanse man Gregory Pincus, die zijn ontdekking in 1960 deed. De Nederlandse mannelijke chemicus Max de Winter (1920-2012) wordt gezien als de belangrijkste man achter één van de eerste wereldwijd succesvolle anticonceptiepillen. De Belgische mannelijke gynaecoloog Ferdinand Peeters wordt beschouwd als de toepasser van de eerste, veilige, wereldwijd gebruikte anticonceptiepil vanaf 1964. Hulde aan deze mannen, die daarmee vrouwen een enorme dienst bewezen hebben.

Ursula von der Leyen is zonder quotum gekozen. Daar is niets mis mee. Maar we leven niet langer in een situatie van evidente ongelijkheid waaruit die voortrekkerij van mannen zou billijken. We hopen dat ze haar focus nu legt op zaken, niet op ideologie. En dat hopen we voor Ingrid Thijssen ook. Ze gaat het Old Boys network afbreken. “Mannen, zandzakken voor de deur!!!!”

Frits Bosch, auteur van ‘Feminisme op de werkvloer’ en “Schaft ook Nederland zich af?”. U treft op Bol.com een Inhoudsopgave en Proloog aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Mikael Blomkvist

  Frits Bosch toont zich hier als een boos en kleingeestig kereltje.
  Ronduit pijnlijk om te lezen.

  1. Blitzkrieg

   Trol (internet)
   h**ps://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_(internet)

  2. perry

   MB-
   Omdat inplaats van de beste kandidaat, gezocht wordt naar een vrouw, enkel om te voldoen aan het vrouwenquotum, is pas écht zielig!
   Frits Bosch is zeer zeker niet kleingeestig, maar uiterst realistisch!

   1. perry

    perry
    Indien een vrouw de beste keuze zou zijn, is dat prima!
    Maar dat is in de meeste gevallen simpelweg niet het geval!

    1. Mikael Blomkvist

     Deze misogyne tekst maakt duidelijk waarom een vrouwenquotum een verstandig beleid betreft. Er zijn nog steeds veel mannen die neerkijken op vrouwen en hen niet als gelijkwaardig zien.

     1. perry

      MB-
      Misandrie is de ultieme reden, om het vrouwen quotum te minachten.
      Het omgekeerde is dus het geval, je hebt last van selectieve waarneming!

    2. claus

     Dat gezeik over vrouwen tegenwoordig, ik stel niet veel eisen aan een vrouw!
     Ik laat ze met rust.
     Als ze maar goed koken en neuken, is alles oke!

     1. Heinrich

      claus/
      Dat zijn inderdaad belangrijke punten die je aanroert, mijn ervaring is hoe hoger geschoold de dames, hoe minder op die punten hoog gescoord wordt.
      Migraine, stress, hoofdpijn, slecht humeur etc!

     2. claus

      hein,
      Domme vrouwen lusten er meer pap van, is gewoon een feit, hebben minder sores aan het hoofd!
      Je hoeft er dan ook niet mee getrouwd te te zijn, nietwaar?

 2. kees cup

  Na deze mijlpaal de volgende stappen.
  een quotum voor
  zwart … moslim … heaumeau … tr-gender …
  socialist … tbs-ers en ga zo maar door.
  Want anders discriminatie.

  1. Joshuak

   Vrouwen hebben al 1 overwinning binnen..

   Ik geloof als je bij de grootste wapenleverancier in de wereld kijkt worden die bedrijven bijna allemaal exclusief geleid door vrouwen..

   Wel grappig dat je ze daar nooit over hoort hebben.. Terwijl je zal denken dat hun ideologie eist dat die bedrijven de hemel in worden geprezen..

   En misschien heb je daar de reden wel waarom het bijna exclusief vrouwen zijn, het haalt de blik van extreem links wel van je af..

 3. Bes Tolen

  VNO NCW. Ach ja, wat moet je ook als werkgeversorganisatie in Nederland? Als je niet weet wat je moet bijdragen aan Nederland dan is er altijd een politiek correcte uitvlucht. Gemiste kans dus op beter.

 4. loodklopper

  MGTOW.
  Wat hebben vrouwen eigenlijk uitgevonden en gemaakt de laatste duizend jaar? Maar blaf en blér maar. Met 98% van de moderne vrouw wil je als echte man( geen mangina, soyboy, of cuck)niets mee te maken hebben. Niet mee samenwonen niet mee trouwen en geen kinderen nemen. Geen drankje betalen, niet daten, geen intree betalen en niet naar een restaurant, geen juwelen kopen en of op vakantie. Kortom zoek het maar uit. Kan je zo feministische zijn als je wil. Ook geen man bellen als je auto kapot is of je cv ketel enz. En nadat je als vrouw geen kinderen meer kan krijgen lekker alleen in je appartement gaan zitten met je kat. MGTOW. Als man win je altijd op de lange termijn.

  1. Meriadoc Brandebok

   “Als man win je altijd op lange termijn.”

   Of het feit dat men als heteroseksuele man geen relatie is aangegaan met een vrouw als overwinning kan worden beschouwd, is te betwijfelen. Soms is het onvermijdelijk – soms gaat het gewoon zo.

   Maar een echte overwinning op de vrouw kan ik het niet noemen. Ik denk dat het resultaat is dat een man en vrouw beiden iets kostbaars naar de vuilnisbelt verwijzen.

   En heus niet elke vrouw op de wereld is een extreemlinkse mannenhaatster. Tenminste: niet zoals ik dat beleef.

 5. Mikael Blomkvist

  Overigens ben ik van mening dat iemand die de kwaliteitskrant NRC een ‘extreem-links roddelblaadje’ noemt zichzelf buiten elke redelijke discussie plaatst.

  1. Gebande Kok

   Na het lezen van de eerste twee artikelen van deze auteur is elke poging deze man serieus te nemen totaal mislukt.
   Maar het ronde archief wordt zeer vrolijk van deze mman.

  2. Stiek

   Mikael Wesley Blomkvist?

 6. loodklopper

  @brandebok. Als man win je altijd op de lange termijn want je hou meer tijd en geld over. En nog een voordeel geen zuur zeikend wijf thuis op de bank. Just pump en dump. Je kan niet worden uitgekleed door je ex vrouw bij de rechtbank geen gezeik over de kinderen of alimentatie. If it fly fu*ks or floats rent it.

  1. Meriadoc Brandebok

   @loodklopper

   Je gaat ervan uit dat elk huwelijk uitmondt in een scheiding. In mijn optiek is een huwelijk iets waar zowel de man en vrouw aan moeten bouwen. En dat gebeurt ook wel, aangezien niet elk huwelijk eindigt in een echtscheiding.

   Twee: is het mogelijk het eventuele gemis van een significante ander te compenseren met extra tijd en geld? Ik betwijfel het. De mens is van oudsher toch altijd gericht op samen-zijn.

 7. Ikweethetbeter

  Niet te geloven dat DDS deze misogyne tekst plaatst. Erg knullig geschreven ook. Bah! Ik dacht eindelijk eens een fatsoenlijke krantje gevonden te hebben maar dit is gewoon een bange man die bang is voor “vrouwen aan de macht” ofzo. Dat dit geplaatst wordt is echt beneden peil.

  Weten jullie wel dat vrouwen nog maar 100 jaar überhaupt stemrecht hebben? Over achterstelling gesproken…

  En voor de reageerder die iets zei over die vrouwen die geen significante dingen hebben uitgevonden. Doe je frecking research. Het was trouwens ook een vrouw die atoomsplitsing heeft uitgevonden maar haar mannelijke collega ging er met de eer vandoor. Makkelijk want zij moest vluchten ivm WOII en de mannen cultuur deed niks. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

  Nog meer info
  https://eandt.theiet.org/content/articles/2018/06/nobel-prize-women-the-female-scientists-who-should-have-been-winners/

  https://marieclaire.nl/artikel/31004/10-uitvinden-van-vrouwen-waarvoor-mannen-alle-lof-kregen

  Stelselmatige achterstelling en onderdrukking. Meer is het niet! (Nobelprijs commissie is trouwens ook seksistisch, maar dat is een ander topic.) Overal is bewijs voor!!! Dat jij het niet leest betekent niet dat het er niet is.

  1. Meriadoc Brandebok

   Mee eens, Bosch klinkt tamelijk hysterisch, hij schrijft: “Zegt de ene Ingrid tegen de andere Ingrid: “ga jij het old boys network afbreken, dan ga ik met die mannen afrekenen! Jottum! ” Mannenhaat is ‘all over the place’….” Dat is niet de tekst van iemand die er nuchter tegenaan kijkt.

   1. Mikael Blomkvist

    Die indruk kreeg ik ook. Bosch schiet door naar een hysterisch rechts-extreme demagogie.
    Pijnlijk om te zien. Dit soort radicalisering zie je veel rechtse kringen. Kennelijk is het wereldbeeld te instabiel om dat evenwichtig en genuanceerd te kunnen verwoorden.

    1. Meriadoc Brandebok

     Mee eens

 8. C.A.Barstow

  Het linkse gif heeft zich in alle geledingen van onze samenleving genesteld.
  Er is maar één tegengif!

  Stem dat linkse tuig in politiek Den Haag weg,
  Stem FvD/PVV.

 9. -Bo-Realist

  Quota leiden tot polarisatie en kunnen afbreuk doen aan kwaliteit. Kennis en vaardigheden horen toonaangevend te zijn.
  Quota zijn een schending van artikel 1 van de grondwet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.