Fleur Agema boos over schrappen zorgdebat, waarschuwt voor ‘zorginfarct van hier tot Tokyo!’

PVV-kamerlid Fleur Agema is niet blij met het CDA en minister Hugo de Jonge. Een debat over een dreigend zorginfarct is plotseling door het CDA van de plenaire agenda geschrapt. Liever spreekt de Tweede Kamer later vandaag over andere onderwerpen, zoals het verder uitbreiden van het rookverbod.

Fleur Agema reageert verontwaardigd op het besluit van het CDA om een debat over de zorgwekkende situatie over ouderenhuisvesting en ziekenhuiszorg te schrappen. Volgens de PVV’er ontstaat er op alle terreinen van de ouderenhuisvesting een ‘zorginfarct van hier tot Tokyo’.

Agema wijst op een artikel in dagblad Tubantia waarin bestuursvoorzitter Sophia de Rooij van het Medisch Spectrum Twente de noodklok luidt dat de medische zorg in Twente ernstig in gevaar is. Meer dan dertig ziekenhuisbedden in het Medisch Spectrum Twente worden dagelijks bezet gehouden door patiënten die eigenlijk allang ontslagen hadden moeten worden. Volgens het ziekenhuis dreigt er daardoor een zorginfarct in Twente.

Agema was graag met minister Hugo de Jonge van volksgezondheid in debat gegaan over de alarmerende toestanden in de ouderen- en ziekenhuiszorg. Er zal nu een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden om het debat op een andere datum alsnog doorgang te laten vinden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Rompui

  Het gaat niet over Adam he dan weet je het wel.

 2. Kretoloog

  Er komen nog veel meer vergaderdagen. Als je je al boos gaat maken om het uitstel van een debat, pffff.

  1. Hendrie1963

   Dat heeft met het uitstel te maken. Iedere keer als er een debat is dan wordt de PVV en FvD genegeerd. En schreeuwen die linkse malloten dat ze een racist en fascist zijn en gaat het niet meer over het onderwerp. Ze zijn in paniek. Als de PVV en FvD voor de microfoon staan dan zet die linkse voorzitters ( die heks uit Iran) de microfoon uit omdat ze de waarheid niet kunnen verdragen in de 2e kamer.

   1. Julian

    Wanneer stop je eens met liegen? Je noemt Rutte een leugenaar maar begin eerst met je zelf zou ik zeggen.
    Lees de handelingen van de tweede kamer maar door en dan kun je zien dat wat je zegt onzin is.

 3. ikweetwatikwil

  Fleur je hebt alweer gelijk. Wat doen ouderen en zieken er toe bij deze regering.

 4. spartaantje

  Misschien is de Jonge ook wel bang om met z’n billen bloot te moeten ivm enorme zorgfraude van enkele honderden miljoenen, waarvan een flink gedeelte terecht is gekomen bij terroristische clubjes, zoals afgelopen maandag op tv wel duidelijk werd.
  Moeilijk te verantwoorden natuurlijk , geen geld voor fatsoenlijke ouderenzorg, terwijl je aan de andere kant de deur wagenwijd openzet zodat er op kinderlijk eenvoudige manier met honderden miljoenen per jaar met zorggeld gefraudeerd kan worden.

  1. DidiMadloba

   Het verschrikkelijke zorgstelsel moet inderdaad op de schop.
   Het vráágt om misbruik, dus is een uiterst kostbaar controle-apparaat opgetuigd – om geld te besparen! Waar de artsen uiteraard toch om heen kunnen.
   Zo hebben alle behandelingen officieel een prijskaartje gekregen. Soms is die prijs te hoog, en dan vindt overbehandeling plaats, want noodlijdende ziekenhuizen hebben het geld nodig. Voor andere behandelingen is de prijs te laag, en dan zulken dokters je uitleggen dat je die niet nodig hebt.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    De Jonge met zijn billen bloot in een darkroom… En dan maar hopen dat wat hij naar binnen voelt glijden besneden is ! zie je het voor je !?

 5. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Mensen laat je niet foppen: De Zio Nazi willen helemaal geen ouderen zorg want mondige oude knarren weten maar al te vaak hoe de vork in de steel zit en dat is lastig. Die lezen nog wel eens een boek en weten wie verantwoordelijk is voor zowel de holocaust als het monsterachtige bombardement van Dresden…

  1. Seneca

   @ceasar l c
   ik begrijp niets van uw reactie. wat heeft de falende Nederlandse gezondheidszorg te maken met de holocaust en het Dresden bombardement?
   als u uw oneindige wijsheid, met deze simpele sterveling, zou willen delen, dan wordt dat bijzonder gewaardeerd. tenzij u van mening bent dat het falende beleid inzake en de door u genoemde recente gebeurtenissen, de identieke politieke oorsprong hebben, ja dan ik u geen ongelijk geven. socialisme, met welke verwijzing dan ook, is een vloek voor de wereld.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Ik begrijp niets van uw gebrabbel ?!

    1. Seneca

     @ceasar
     indien u niets van mijn ‘gebrabbel’ begrijpt, ben ik toch bevreesd dat het geld, besteed aan uw opleving, weggegooid geld is geweest…

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…

      Het geld besteed aan mijn opleving !?
      Wederom gebrabbel waar ik geen chocola van kan maken…
      Steekje los misschien ?

 6. DidiMadloba

  Wat DDS er niet bij zet is dat Agema mikt op onmiddellijke verlichting van de nood door Minder Marokkanen in bejaardenhuizen te houden.

  Want Wilders had Minder Marokkanen beloofd.

  1. ikweetwatikwil

   In de bejaardentehuizen waar ik wel eens kom , zie ik geen Marokkanen. Die hebben hun eigen (te)huizen in Marokko betaald van Nederlands (ons) geld.

  2. Seneca

   @didi
   u beschuldigt DDS van onvolledige berichtgeving. waar staat dat mevrouw Agema minder Marokkanen in de zorg wenste? u refereertaan een uitspraak, inmiddels 5 jaar gelden, van de heer Wilders en in uw, niet vrij van linkse hersen besmetting, koppelt u de meest waanzinnige complottheorie aan elkaar. overigens hoop ik van harte dat u, via uzelf dan wel via naaste familie (ouders) direct kennis kunt maken van het falende zorgbeleid!

   1. Julian

    Wat een zieke geest. Het is een beetje dat je hoopt dat mijn dochter door een asielzoeker verkracht wordt… verhaal. Waar SLAAT dat op? Hoop ik van harte…Zo te lezen bent u ontzettend toe om toegevoegd te worden aan de GGZ wachtlijst…

    1. Bullshit16

     Jul
     Zo lang als het maar bij jij uit de buurt is ver van mijn bed he dan heb je er geen last van maar als het je zelf betreft of een bekende van jij dan wil ik je nog wel eens weer horen of je er dan nog zo over denkt
     Stem fvd of PVV uit de eu

 7. Rud56

  Nederland balanceert boven de afgrond! Door decennia falend regeringsbeleid van CDA, D66, PvdA en VVD!

  Alleen al ten aanzien van de zorg bestaat er bijvoorbeeld ongebreidelde fraude door en van buitenlanders die vollop hierin hun gang kunnen gaan omdat toezichthoudende instanties wegens privacy en andere belemmerende wet- en regelgeving niks daaraan kunnen doen.

  Ja Fleur, jij bent een politica om zeer trots op te zijn!

  1. Marija

   @Rud56.
   Daar ben ik het volledig mee eens. Complimenten aan Fleur Agema.

 8. Bullshit16

  Je herkent die vieze smerige linkse ratten er zo uit hier niks anders dan wegkijken in kop in zand steken in PVV in fvd negeren
  In ONZE landverraders praten liever over stikstof probleem die er niet is ik hoop dat ze bij de volgende verkiezingen de deksel op hun neus krijgen in compleet weggevaagd worden
  Stem fvd of PVV uit de eu

 9. C.A.Barstow

  Als het Nederlandse volk over niet al te lange tijd tegen een ernstig tekort aan zorg aanloopt dan weten die land en volksverraders in politiek Den Haag ineens van niets,
  het interesseert hen geen draad dat u een jaar op een wachtlijst staat, of uw medicijnen die u niet kunt missen niet meer kunt betalen.

  Zij gooien liever al die miljarden van het Nederlandse volk over de schutting naar die fascistoïde moloch in Brussel, weggegooid geld dus.

  Stem weg die land en volksverraders,
  Stem FvD/PVV.

  1. Duckday

   Breek het KARTEL en stem PVV of FvD gewoon doen
   Slechter dan nu kan niet dus laat U niet bang maken.
   In UK gaat het SUPER nu men uit de EU is

 10. Duckday

  Nee wij sluiten liever ziekenhuizen zoals in DEN HAAG je moet nu al maanden wachten dat je een afspraak kan maken of geholpen kan worden .
  Weg met de VVD marktwerking dat bijna alles al kapot heeft gemaakt.

 11. AS210854

  Een beter voorbeeld van farizeeërs krijg je niet als dit stelletje hypocrieten farizeeërs als bij het cda .

 12. harte385

  De oudere burgers zijn alleen maar lastig en houden veel geld vast in de pensioenpot die deze hufters graag voor ons willen legen

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.