Gestoorde Marcia Luyten vergelijkt klimaatverandering met… DE HOLOCAUST

Eigenlijk wordt het niet triester dan dit: een voormalige top-presentatrice (wat het mediakartel betreft natuurlijk, ik heb haar altijd vreselijk gevonden) roeptoetert in één van de grootste kranten van ons land (mediakartel) dat de dreiging die uitgaat van klimaatverandering te vergelijken is met de holocaust. Mijn God. Kan iemand deze mensen interneren in een psychiatrische inrichting?

Luyten begint haar column door Mark Rutte te citeren. Die bood in naam van de staat slachtoffers van de holocaust en hun nabestaanden onlangs excuses aan in naam van de staat. “We zijn tekortgeschoten. De Staat is hoeder van de zwaardmacht en heeft de taak te voorkomen dat de overheid een zwaard wordt tegen de bevolking in plaats van een zwaard ter bescherming van de bevolking,” aldus Rutte terecht.

Mevrouw de linkse activist is het daar ook mee eens, maar scheurt vervolgens vliegend uit de bocht. “Vandaag staan we opnieuw voor de uitdaging het juiste te doen. Wat we zeker weten: onze maatregelen zijn onvoldoende om de klimaatcrisis te beheersen. Als we uitgaan van de meest optimistische scenario’s koersen we af op 3 graden opwarming in 2100, en dat is ‘rampzalig’, ” aldus mevrouw de milieurfreak.

En nee, ze was nog niet klaar met de onzalige én onzinnige vergelijking:

Over de Oorlog zei u: ‘Ik weet niet of ik het goed had gedaan. Wij worden gelukkig niet voor die situatie geplaatst.’ We bevinden ons nu in een situatie die weliswaar totaal anders is, maar waarin eveneens moeilijke, moedige keuzes moeten worden gemaakt. Sterker, we zijn opnieuw op een punt dat de overheid willens en weten nalaat in te grijpen.

We weten al langer dat Luyten een hekel heeft aan alles dat maar een beetje rechts is en dat ze zo links als de pest is, maar mevrouw is nu duidelijk helemaal doorgedraaid. Een heel pakket Prozac helpt hier niet tegen.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 102 DDS-lezers gingen u al voor!

Deze vrouw moet opgenomen worden in een inrichting. Misschien dat ze haar daar kunnen helpen met een combinatie van medicijnen, praten met een psycholoog en, natuurlijk, creatieve therapie waarbij ze mooie vlinders kan maken van allerlei verschillende kleuren papier.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Bockbeer

  Ik vergelijk mensen die geloven in opwarming van de aarde veroorzaakt door de mens, met mensen die ontoerekeningsvatbaar zijn.

  1. Watcher

   Hee Bockbeer, deze moet je dan ook kunnen waarderen.

   Ik vergelijk mensen die geloven in een opperwezen met mensen die ontoerekeningsvatbaar zijn.

   1. Ron

    Dus jij onderschrijft de theorie dan dat moslims ontoerekeningsvatbaar zijn?

    1. Watcher

     Maakt niet uit, christen, moslim enz. ze hebben allen een meer of mindere klap gehad van de molenwiek.

   2. Bockbeer

    Watcher?

  2. Fortiori

   Natuurbeheer stelde onlangs dat natuurwetenschappers een geleidelijk verdwijnen van inheemse planten constateren als gevolg van de opwarming. Hiervoor komen agressie groeiende andere soorten terug. De insectenstand en zeer belangrijk, de bijen hebben hiervan ernstig te lijden.

   1. Ron

    Dat gebeurt in Europa ook.
    Komen ook agressieve soorten voor terug.

   2. nu ik

    tja , sinds miljoenen jaren evalueert de natuur. Uiteraard schandelijk , dat moet natuurlijk gestopt worden 🙂 🙂

    1. Brenda Welsh

     U bedoelt evolueren?

 2. Mycase

  heb even gegoogled een verlopen mokkel dat weer aandacht wil meer is het niet .
  Te verwaarlozen

 3. Kretoloog

  Er lopen heel wat malloten rond op deze aardkloot. Maar om die nu allemaal aandacht te geven als ze weer eens een stompzinnige tweet versturen?

 4. Kidogo

  Gewoon weer een klimazi zonder hersens !

 5. Blitzkrieg

  Morgen vast en zeker bij Jinek, helemaal genieten voor de linkse deugmens :). Lachen man, dat volk.

 6. nu ik

  Enige raakvlakken zijn er natuurlijk wel . Klimafoben veroordelen mensen met kritiek op de energietransitie met de meest extreme gedachten. Kritiek op de idioterie van de klimaat discussie wordt geweigerd en mensen veroordeelt als gek. Klimafoben leggen de maatschappij lam met belachelijke demonstraties en worden aangemoedigd door hun volgers. Zelfs met geweld worden bedrijven en particulieren aangevallen door klimafoben.

  Er zit een groot portie fascisme bij mensen die zeggen dat zij vechten voor een beter klimaat en zij menen alle wetten te kunnen overtreden om hun puntje te maken. Zij voelen zich verheven boven de wet in hun absolute gelijk. Dat op zich is uitermate zorgelijk maar om het te vergelijken met de holocaust is een brug te ver. Hoewel , de klimafoben zijn weer gek op treinen

 7. Cycle25

  ht*ps://www.nature.com/articles/s41558-019-0677-4

  Gloeiende ! Die verdomde CO2 ook, of toch N ? O wacht…ozon krijgen we erbij, dus linkse klimaat hippies…, opnieuw een dingetje om mee te slaan.

 8. Hendrie1963

  Kan iemand vertellen wie deze ziek mens is. Ik ken haar niet. Ach laat o maar. Als je geestelijk zo ziek bent dan wil ik het ook niet weten anders krijg ik ook nog medelijden. Lijden mag ze altijd.

 9. Cesare

  Ik heb nog nooit van die griet gehoord. Gewoon laten leuteren. Zeker d666.

 10. Joost mag het weten

  Iedereen die een beetje oplet zal het opgevallen zijn dat Links opvallend vaak de link legt naar de jaren ’30, fascisme, Nazi’s, Hitler, de Holocaust, etc. Dit gebeurt heel bewust. In Europa dat nog steeds lijd onder een posttraumatische stressstoornis vanwege de Tweede Wereldoorlog is het dé manier om een discussie te “winnen” zonder argumenten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.