Gewoon alle tijd voor! OM start onderzoek naar discriminerend coronalied

shutterstock_573642037
Foto: Stock photo van Nederlandse politieagent. Via Shutterstock.com, hans.slegers

‘Voorkomen is beter dan Chinezen, klonk het op Radio 10. Direct daarna regende het klachten bij Meldpunt Discriminatie en werd ook de politie aan het werk gezet om tientallen aangiftes te verwerken. Het Openbaar Ministerie laat alle met messen zwaaiende tieners, drugslabs en ‘verwarde mannen’ even voor wat het is, en gaat nu achter de échte criminaliteit aan: een paar gekwetste burgers.

Dj Lex Gaarhuis maakte excuses om het feit dat mensen zich gekwetst voelen door het lied. Mensen kwetsen en discrimineren was natuurlijk ‘nooit de bedoeling’ en ze vragen zich bij Radio 10 waarschijnlijk nog steeds af hoe ze dit nou toch niet hadden kunnen zien aankomen. Menen ze natuurlijk niks van, want ze wisten heel goed dat niet iedereen dit zou gaan waarderen, maar ophef scoort!

Nu gaat het OM echter de tekst van het lied ‘op strafbaarheid beoordelen’, puur omdat mensen zich gekwetst voelen! Want laten we nou niet doen alsof wokrestaurants en afhaal-Chinezen door dit lied binnenkort de deuren kunnen gaan sluiten. En Aziaten zullen door dit lied ook echt niet met meer geweld op straat worden geconfronteerd. En gekwetst zijn omdat men de spot drijft met de slachtoffers van het coronavirus is ook geen argument als je in Nederland woont.

Mijn god zeg, het is een carnavalsnummer. Dan luister je er toch niet naar? Ik weet niet wat triester is: de lange tenen van Nederland, of het feit dat er serieus aandacht aan wordt besteed door de politie en het OM?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

13 reacties

 1.   

  Ze moeten niet zoveel Coronabier zuipen daar in China!
  ff Serieus, hebben ze niks beters te doen dan azijnzeiken?! Grappen en grollen aka satire daar moeten ze maar tegen kunnen met hun lange tenen. En anders minder sambal vreten, raak je minder verhit van.

  1.   

   LS…

   Gelukkig hebben wij hier heldere types als Sjors van hierboven !

 2.   

  Wat leven we in een zielig land het word met de dag gekker als dat tuig nu eens gingen werken dan hadden ze minder tijd voor dit onzin politie in om schaam jullie hebben Julie niks beters te doen met ons belasting geld blijf dan maar thuis zou ik zeggen stelletje lossers
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1.   

   Bullshit16 : Ja zielig hè, laatst heb ik zelf deze grap bedacht… ik vond hem zelf wel aardig.
   Goede morgen dames en heren welkom bij corona airlines… uh, ik bedoel corendon airlines.

   1.   

    Blitzkrieg
    Ja dat is homer dat is bij die linkse ratten ver te zoeken die idioten weten niet wat homor is alleen die kwal Freek de jonge dat vinden die linkse ratten mooi na daar vind ik nu weer niks aan
    Stem fvd of PVV uit de eu

 3.   

  Ik weet er nog eentje:

  Nassi goreng bami saté,
  Neem maar ook een loempiaatje mee,
  Het is zo gezond,
  Je eet je buikje rond,
  Ja de Chinees doet veel meer met vlees.

  Eind 60er jaren.
  Toen kon het nog.

  1.   

   Blank en niet Wit : Ook nu kan het nog… het volk is niet echt verandert. Alles is een grote opgeklopte media-hype met linkse politiek. Doordat ALLE media in handen van Brussel zijn lijkt het een heel circus. Laat je vooral niks wijsmaken… het leven is oneindig veel mooier met een goede dosis humor en een glimlach.

 4.   

  Ik denk dat de meeste Chinezen in Nederland zich totaal niet bezighouden met deze door links bedachte onzin.
  Die laten zich niet gekmaken.
  Gelijk hebben ze.

  1.   

   Morgenavond weer gewoon naar de wok wok ,zonder mondkapjes….gewoon weer lekker VRETEN…..

 5.   

  Het mooiste vermaak is leedvermaak ,en als dat nu al niet meer mag , het liedje gaat toch niet over de mensen rechten in China of de dieren rechten , het zijn aardige mensen en je heb er heel veel van , gelukkig wonen de meeste ver weg k

 6.   

  The reason They are considering prosecution is because many people filed police complaints so they are legally obliged to investigate the matter. I am from UK and found the song disgusting, OK have a little joke about Corona Virus but saying stinking Chinese and avoid eating chinese food is outright racism. In the UK the DJ would have been fired immediately, cannot understand how he is still broadcasting

 7.   

  Het OM is totaal verrot, bewoond door doorgeslagen en geestelijke deuggestoorden die er de scepter voeren!

  Maar laten we het niet vergeten, die Asscher met zijn PvdA heeft de basis voor de nu heersende deuggekte gelegd. Want het begon met zijn beleidsaanval op Zwarte Piet.

 8.   

  LS…

  Dat Coronavirus Koosjer is, daar heeft nog niemand bij stil gestaan !

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!