Gewoon Almere volbouwen! CDA en D66 komen met plan voor woningnood

Coalitiepartijen CDA en D66 komen met een lumineus idee om de woningnood in Nederland aan te pakken: 25.000 woningen bijbouwen in Almere. Een bruggetje en een tunneltje erbij voor verbinding met Amsterdam en klaar is Kees!

Het hele plan valt hier te lezen. Almere Pampus moet maar worden volgebouwd om de druk op Amsterdam te verlichten. Wat vrijwel direct opvalt is het feit dat Almere Pampus, dat in handen van het Rijk is, een ‘natuurnetwerkgebied’ is dat voornamelijk bestaat uit ‘water, landbouwgronden en bos’. D66 en het CDA willen een aanzienlijk deel van de huidige landbouwgrond gebruiken voor die 25.000 woningen. Die agrarische gronden zijn volgens hun namelijk al voor woningbouw bestemd.

Er wordt echter met geen woord gesproken over stikstof! Schijnbaar ligt zo’n beetje het hele land plat door PFAS-regels en het stikstofbeleid, maar nergens in dat plan staat ook maar iets over hoe dat relevant is. Almere Pampus ligt namelijk in/tegen een Natura2000-gebied (aan). Maar waarom zou je het daar over hebben als je ook gewoon lekker kunt blijven dromen over het huisvesten van 60.000 mensen in flats naast een natuurgebied? En dan gaan ze nog uit van 2,1 persoon per huishouden…

Voor wie snel in een zielloze, uit de grond gestampte, klote wijk wil wonen: hou het CDA en D66 in de gaten! Ze spuiten je er zo een paar eilandjes bij om de biodiversiteit in het ‘natuur’-gebied te vergroten. Gewoon, als extraatje, omdat je zo van natuur houdt.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Hendrie1963

  Wat moet je nu nog zeggen van deze partijen. En dan denken ze ook nog dat ze straks weer mogen regeren.

 2. Bullshit16

  Al bouw je er 100000 huizen bij zal het nog lang niet genoeg zijn zo lang die gelukszoekers Maar blijven komen zal die huizen tekort nooit oplossen in worden eigen volk op straat gezet
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Dropje

   “Maar blijven komen zal die huizen tekort nooit oplossen in worden eigen volk op straat gezet”

   Je blijft maar bullshit Nederlands tikken
   Nep Nederlander die je bent

   1. Bullshit16

    Drop lul
    Heb je bij de vorige bericht al uitgenodigd ik daag je weer uit Lam zak kom een keer met wat inhoudelijks in andere Donderstraal zelf op linkse rat
    Stem fvd of PVV uit de eu

 3. Rompui

  Dat gaat niet, stikstof en pfas he geld ook voor Almere.

  1. Blitzkrieg

   Rompui : Natuurlijk niet, stikstof is alleen om de boeren kapot te maken. Net is in de 2e kamer het CETA verdrag aangenomen, het zijn een stelletje hypocriete EU lamzakken.

   #NEXIT

   1. CLoVis

    CETA is door de Tweede Kamer -met een minieme meerderheid- aangenomen;
    een zeer grote kans dat het niet door de Eerste Kamer komt.

    1. Blitzkrieg

     CloVis : Dat hoop ik van harte, als de PVDA in de 1e kamer ook tegenstemt komt het er inderdaad niet doorheen. Ik denk wel dat de partijen die nu voor CETA stemmen hier bij de volgende verkiezingen keihard voor afgestraft zullen worden ongeacht het feit of CETA nu wel of niet door de 1e kamer komt.

 4. Jack Flash

  Ze willen de stikstofregels wel overtreden als het om “vluchtelingen” gaat.

 5. Mikael Blomkvist

  “Er wordt echter met geen woord gesproken over stikstof!”

  Door een verdere terugdringing van de stikstofuitstoot door het autoverkeer en sanering van de landbouw ontstaat er ruimte voor de Overheid om te bouwen. Daar was het in het Stikstofbesluit ook om te doen.

  Het artikel getuigt van grote onnozelheid op dit dossier.

  1. DidiMadloba

   80% van de lucht bestaat uit stikstof.
   Zonder stikstof wordt het dus een benauwde boel.

   1. Ron

    Ik denk eerder zonder zuurstof dat het benauwd wordt.

 6. DidiMadloba

  In Zoetermeer leerde ik de term inbreiden, het omgekeerde van uitbreiden: in de ruimte van flats die toch al te dicht op elkaar staan nóg meer flats bouwen.

  Moet deze tegendraadse rechtse site er niet eens voor gaan pleiten de Markerwaard toch maar in te polderen?

  Bij voorbeeld om er een halal reservaat van te maken.

 7. fusilier

  Bouwen in de polder is een stuk duurder, alles moet op heipalen staan ,en je bent overal drainage nodig.

 8. Bullshit16

  Ach onze overheid wil toch van de boeren in kleine bedrijven af wat is nu makkelijker dan die ceta verdrag door te drukken gaan de boeren van zelf failliet kleine bedrijven gaan weg
  Simpel toch hoefen ze de boeren ook niet meer uit kopen die vieze smerige landverraders ze denken dat we gek zijn maar moet wel zeggen de overheid is wel slim
  Stem fvd of PVV uit de eu

 9. Dropje

  Ik snap dat zo’n inburgering niet mee valt en dat geeft niets hoor
  Gewoon een paar schepjes erbovenop en dan gaat het je zeker lukken

 10. Rosasolis

  Er moeten meer huur woningen komen. Koop-woningen worden steeds duurder, en vele zo-geheten “starters” kunnen de enorme hypotheek kosten niet voor jarenlang blijven betalen. Ook daarom komt er steeds meer aanvraag voor huurwoningen. Hoewel je nooit eigenaar van een huurwoning zal worden, behalve als een oude woning te koop door een woningstichting wordt aangeboden, heb je als huurder veel voordeel in een
  huur woning. Alle reparaties en vernieuwingen zijn in je huur begrijpen. Mocht er iets plotseling kapot zijn, bijv. met de verwarmingsketel. Dan wordt het gemaakt, of krijg je een nieuwe. Wij wonen nu voor meer dan 20 jaar in een grote oude huur woning, gebouwd rond 1975. Gedurende al de jaren die wij in deze woning leven, zijn er vele
  verbeteringen en vernieuwingen uitgevoerd…Voor ons helemaal kosteloos. Met de totale isolatie betalen wij veel minder kosten voor energie. Gisteren een brief ontvangen dat in mei, onze hele woning buiten opnieuw wordt geschilderd.
  Als jarenlange huurder juich ik al de nieuwe huurwoningen projecten toe! Onze Noord-Hollandse Wooncompagnie heeft nu vele nieuwe huurwoningen beschikbaar in een heel mooie omgeving van Winkel. Allerlei woning typen, en ook senior woningen.
  Prachtige moderne, milieu bewust woningen. Een tip van mij, voor huurwoning zoekenden, die werken of studeren in Noord-Holland.
  Als Almere zo’n een nieuwe woonwijk voor huurders willen bouwen zou dit voor velen een oplossing kunnen zijn, in plaats van 10 jaar of langer wachten op de huurders woning lijst van Amsterdam. Fijn is het dat er steeds meer aandacht komt voor
  huurders in onze samenleving.

 11. Bes Tolen

  Rosasolis begrijpt niet, dat een groot deel van de bevolking niet in eigen levensonderhoud kan voorzien dankzij de slechte economische en financiële politiek van de afgelopen veertig jaar. Dus wordt dat deel van de bevolking overeind gehouden met subsidies en toeslagen, die anderen weer moeten opbrengen. Doordat er immigratie is, die er alleen maar is omdat de grootmacht (de godsdiensten en grootbanken en de leugenfabrieken waar journalisten massaal werken) van de westerse wereld die immigratie wil om de bevolking onder de duim te krijgen en te houden. Immers grof verdeel en heers. De nul procent rente geeft alleen maar aan wie er de baas is in de westerse wereld. Daarmee wordt alles gemanipuleerd. Prijzen liggen voor een groot deel volledig uit het lood! Dat interesseert de grootmacht niet. Nu na ruim tweeduizend jaar Romeins Rijk is het eindelijk zo ver. De Nieuwe Wereld Orde, de is opgerukt vanuit het meest achterlijke deel van Europa in die tijdspanne. Volken, stammen, ontelbare mensenlevens zijn er door teloor gegaan. En de dommen onder ons blijven maar geloven in het meest onzinnige! De dommen steunen het ergste wat de mensheid kan overkomen. En eens gaat het helemaal fout. Nu is dat al te kwantificeren. Dertig miljard mensen minimaal op de aardbol binnen tachtig jaar zo voortgaand? Wie heeft het daar over? Niemand! Omdat de grootmacht dat niet wil!
  De immigratie schakelt een groot deel van de oorspronkelijke bevolking uit. Steeds meer voorkeursregelingen. Dat lot verdienen deze mensen uit de oorspronkelijke bevolking iet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.