Griekse inwoners Lesbos zijn migranten spuugzat: raken slaags met politie

De Griekse regering kondigde aan dat er nieuwe detentiecentra voor migranten op de eilanden Lesbos en Chios zullen worden gebouwd. De inwoners zijn de migranten echter meer dan zat en vrezen dat hun eilandjes permanente migrantengevangenissen zullen worden!

De huidige kampen op de Griekse eilanden puilen uit. Officieel is er plek voor 6.200 migranten maar momenteel zitten er zo’n 38.000 in! Dat geeft binnen de kortste keren flinke overlast natuurlijk. Maar voor de Griekse overheid en de EU is een eiland als detentiecentrum wel heel gunstig, want dat houdt de boel mooi overzichtelijk.

Het is echter wel schrijnend voor de lokale bevolking. Die hebben het gevoel dat de EU ze keihard naait. Hun hele leefgebied ligt overhoop door stinkende kampen zonder degelijke voorzieningen. Migranten die daadwerkelijk bezig zijn met overleven, hebben eeuwenoude olijfbomen moeten kappen voor een vuurtje. Niet zo leuk voor de oude man die de boomgaard van z’n vader heeft overgenomen en die al meer dan een eeuw in het bezit van die familie is. En dan krijgt hij ook nog eens te horen dat er versneld detentiecentra op dat eiland zullen worden gebouwd! Logisch dat men daar een keer breekt…

En wat minstens net zo erg is, is dat die demonstranten niet met de aanwezige media willen praten, tenzij ze beloven hen niet af te schilderen als racisten. Dat zegt ook iets over hun ervaringen met berichtgevingen over de situatie daar.

De EU en de Griekse overheid lijkt het echter allemaal geen bal te interesseren. Die gaan gewoon door met wanbeleid en schijnoplossingen. ‘Solidariteit’ noemen ze dat…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Jack Flash

  “De EU en de Griekse overheid lijkt het geen bal te interesseren”.
  De ellende zit in heel Europa.

 2. Ron

  Het succesverhaal van de multiculturele samenleving en EU.

  1. hans-e-pans

   We zullen maar moeten inschikken, of aanpassen of een ander moeilijk woord.

   Als het ons niet bevalt zullen we misschien naar ons eigen land moeten gaan, verrek daar zijn we al.

 3. Baron von Munchhausen

  Enfin,….. de facistische linkse Moslim knuffelaars maken zich op om “ons” kabinet, onder curatele van Groen-Links, te dwingen om ze naar Nederland te halen!
  Tevens onder druk van de EU! Kan de omvolking Nederland nog sneller gaan!

 4. Bullshit16

  Ja inderdaad is het hier anders wij zijn het ook meer dan zat
  Hier moet ook eerst de bom barsten voor dat er wat veranderd STEM FVD OF PVV dan verandert Nederland weer in Nederland
  Stem fvd of PVV uit de eu

 5. RvdBe

  Ik hoor de eu en links eigenlijk nooit meer iets over de muur van Trump zanikken, zal toch niets te maken hebben met het hek aan de Hongaarse eu grens, het drijvende hek van de Grieken, het verhogen van het hek van die Spaanse enclave in N Afrika, het opstapelen van migranten op Lesbos, of het verkopen en op laten sluiten van migranten aan de Turkse sultan?

 6. Paardenmiddel

  Stoppen met uitkeringen verstrekken en 70% ben je kwijt. Zo simpel kan het zijn.

  1. Bullshit16

   Paardenmiddel
   Je hebt Helemaal gelijk
   Stem fvd of PVV uit de eu

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.