Het coronavirus EXPLODEERT: 14.800 besmettingen erbij in 24 uur

Waar iedereen bang voor was is echt aan het gebeuren: het coronavirus is geëxplodeerd. Waar ons eerst dapper verteld werd dat het niet veel erger zou worden dan SARS weten we nu dat dit de grootst mogelijke onzin is. Dit is een ware epidemie die in China zelf enorm veel schade aanricht… en die ook enorm veel slachtoffers kan maken in de rest van de wereld als daar niet keihard en razendsnel wordt ingegrepen.

Cindy Huijgen zit voor De Telegraaf in China. Toen het virus uitbrak ging ze naar Wuhan om de zaken daar in de gaten te houden. Binnen een dag of twee ging ze alweer terug naar Beijing omdat de stad totaal in quarantaine gezet werd. Eenmaal thuis mocht ze twee weken haar huis niet uit. Dat was natuurlijk niet gemakkelijk, maar in de tussentijd bleef ze haar lezers in de krant én op Twitter buitengewoon goed informeren over de stand van zaken.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 135 DDS-lezers gingen u al voor!

Hoewel het er even de schijn van had dat het virus onder controle was — het aantal nieuwe besmettingen nam af — moeten ook de Chinese autoriteiten nu toegeven dat dit alles behalve juist is. Het nieuwe coronavirus loopt zelfs totaal uit de hand. In de laatste 24 uur alleen al zijn er maar liefst 14.800 ziektegevallen bijgekomen. De teller staat nu totaal op 52.586 besmettingen. 1.367 mensen zijn overleden, 5.910 mensen zijn genezen.

Er wordt steeds geroepen dat het sterftecijfer wel meevalt — iets van 2% a 3% — maar dat is natuurlijk je reinste flauwekul. Je moet niet kijken naar het aantal besmettingen (we weten nog helemaal niet hoe het afloopt met die mensen), maar naar de relatie tussen het aantal overleden patiënten aan de ene kant en het aantal genezingen aan de anderen kant. Als die cijfers een indicatie zijn zou het sterftecijfer uiteindelijk veel, veel hoger liggen dan 2%. Je hebt het dan mogelijk eerder over het tienvoudige

Nou zal het wellicht niet zo hoog zijn, het uiteindelijke sterftecijfer, maar als het beperkt blijft tot 2% zou mij dat enigszins verrassen.

In de tussentijd is er ook het één en ander aan de hand in de Communistische Partij zelf. Partijvoorzitters worden vervangen,” mensen die een petitie “voor meer openheid tekenen n.a.v. overlijden arts Li Wenliang worden opgepakt.” Oh, en dan is er ook nog een voormalige topman van de Communistische partij en de China Development Bank die opgepakt is.”

En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle video’s en foto’s die we uit China zien komen van hele appartementencomplexen die in quarantaine gezet worden, individuen die uit huis getrokken worden door de autoriteiten om, wat, in ziekenhuizen te verdwijnen? Oh ja, en over enorme trucks die, al rondrijdend, één of ander ontsmettingsmiddel de lucht in spuwen.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 135 DDS-lezers gingen u al voor!

Nee, vooralsnog gaat het alles behalve de goede kant op met de bestrijding van het coronavirus. We moeten ons niet minder, maar méér zorgen maken… en we moeten erop aandringen bij de overheid dat er razendsnel wordt ingegrepen bij verdachte gevallen in óns land.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. JochemX

  Alle cijfers uit China blijken volstrekt onbetrouwbaar. Het meest aannemelijk is dat een dergelijk virus in een (militair?) laboratorium gekweekt is. Dat is wellicht een verklaring voor het spastische reactie van de Chinese overheid op geruchten.

 2. Piet51

  Je kunt ook iets anders naar die cijfers kijken, als je tenminste het volledige nieuwsbericht daarbij betrekt. Het aantal ziektegevallen steeg in 1 dag met ongeveer 30%, het aantal sterfgevallen met 20%. Maar de vraag hoe dat komt is veel interessanter. Er wordt namelijk een andere methode van diagnosestelling toegepast in de provincie van de uitbraak. Daardoor worden meer ziektegevallen aangewezen als Corona-besmetting en de sterfte als gevolg daarvan ook.
  Hetis dus nog even de vraag of de ziekte opgelaaid is, of dat met de nieuwe cijfers een andere trend zichtbaar wordt.
  Dit DDS-artikel is paniekzaaierij en voorlopig gebaseerd op niets.

  1. JochemX

   Piet, je kunt pas conclusies trekken als echt betrouwbare cijfers voorhanden zijn. Als in China veel arrestaties plaats vinden kun je je afvragen wie nu eigenlijk paniek zaait, voor mij in ieder geval niet DDS.

   1. Piet51

    @JochemX
    Met je eerste zin ben ik het helemaal eens. Daarom past zorgvuldigheid en volledigheid in de berichtgeving. Dit artikel voldeed in ieder geval niet aan die volledigheid v.w.b. die andere meetmethode.
    De Chinese berichtgeving vertrouw ik ook niet, net als jij, maar ook DDS wordt regelmatig betrapt op, laten we het vriendelijk zeggen, “creatieve” berichtgeving.

    1. Blitzkrieg

     Piet51 :
     Quote : ““creatieve” berichtgeving.”
     Toch even aanhaken!

     NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

     1. Piet51

      @Blitzkrieg
      Ja, en??? Wat heeft dit met de creativiteit in de berichtgeving van DDS te maken? Want daar ging het volgens mij over. Ik ga niet de NOS verdedigen.

     2. Blitzkrieg

      Piet51 :
      Quote : “Ja, en???”
      Het ging over creatieve berichtgeving, de NOS is nummer één in het verspreiden van #FAKENEWS.

     3. Piet51

      @Blitzkrieg
      Het ging niet over de NOS. Het ging over paniekzaaierij van Van der Galien over het Corona-virus en de gevolgen ervan, door niet volledig nieuws te melden. Als de NOS dat ook zou doen, is dat heel erg fout, maar een heel andere kwestie.

 3. Zwetsnek

  Michael van der Galien:

  ““Ik leef om het linkse mediakartel te slopen””

  Als dat je drijfveer is om te blijven leven….

  1. Mycase

   W i m STOP MET ADEMHALENHALEN DOE ONS EEN PLEZIER

  2. Fuster

   Zwetsnek?

 4. Mrs. Robinson

  Tweemaal een verzoek tot donatie springt wel in het oog.
  BRUSSEL – Een vleesetende landplatworm uit Zuid-Amerika is opgedoken in België en dat heeft volgens experts grote gevolgen voor het ecosysteem.

  1. Abigaille

   Ik heb dit artikel in de Telegraaf gelezen, zeer alarmerend inderdaad!

 5. Cootje

  Als het in dat gebied blijft , met rondom een kleine 4 miljard mensen , en de sprinkhanen in Afrika zijn ook bezig , gaat de natuur gewoon de aarde redden en is het klimaat en stikstof probleem opgelost , in 100 jaar van ruim 2 miljard mensen naar 8 miljard gaat niet ongestraft

 6. Mar

  Verder lezend op twitter Cindy Huijgen

  8 u
  Als antwoord op
  @czhuijgen
  De explosieve cijfers van vanochtend zijn vooral in Hubei, de provincie waar virusstad Wuhan de hoofdstad van is. Gisteren zijn in Hubei maar liefst 14.840 gemeldde ziektegevallen bijgekomen en is het sterftegetal met 242 overleden mensen gestegen

  Uitstekend draadje waarin collega @suilee
  van de @nytimes
  uitlegt waarom de cijfers gisteren zo enorm zijn gegroeid, nadat juist een paar dagen de trend leek te dalen

 7. Kretoloog

  Laat je niet zo opfokken. Die 14.800 erbij is een correctie van eerdere cijfers. En ook al stijgt het aantal doden door Corona, de aantallen blijven peanuts in vergelijking met het aantal doden door ‘gewone’ griep: Gemiddeld en afgerond 2000 per dag ! Ofwel 600.000 – 900.000 per jaar.

  1. Piet51

   @Kretoloog
   Een verstandige opmerking, al is het wel eng, dat het Corona-virus nog onvoldoende bekend is om het helemaal weg te relativeren.
   Maar positief lijkt me ook, dat het aantal gecorrigeerde besmettingen 30% hoger is, maar het aantal sterfgevallen “slechts” 20%. Ik heb de voorzichtige indruk, dat dat een positief signaal is, maar omdat ik niet meer cijfers ken, ben ik er niet 100% zeker van. Het klinkt mij in ieder geval positiever in de oren dan het paniekverhaal van Van der Galien.

 8. Cycle25

  ht*ps://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/china/reizen/reisadvies

  Ja joh Nederland, alleen bij noodzaak..

  Het land zou HERMETISCH afgesloten moeten worden, maar als je dat roept ben je volgens linkse drammers een racist.

 9. Caesar Lion Cachet

  LS…

  We leven in een wereld en uithoek van het universum van oorzaak en gevolg waar maar weer wordt bewezen dat vooral de uitverkoren mens een mislukt experiment is van wat wij de goden noemen. Wij als mens gedragen ons nu als die valse goden (buitenaardsen) die processen in gang zetten waarvan de gevolgen niet te overzien zijn… Etc. etc. etc. …

  1. Caesar Lion Cachet

   PS…

   Het Coronavirus is trouwens maar slappe hap als je weet wat er werkelijk aan de hand is !

 10. RobinFransen4

  Corona is angstzaaien.. het lukt aardig, we gaan allemaal braaf thuis zitten.. in 2018 stierven bijna 10.000 mensen aan de griep alleen al in Nederland.. Nu zitten we net over de 10.000 wereldwijd.. Waarom zaten we toen niet in quarantaine? Omdat de griep zich “niet zo snel” verspreidde?

 11. Jimmy

  Wat is uw bron? Het is overigens niet ” het spastische reactie” maar “de spastische reactie” tenzij u Turk of Berber bent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.