Het gaat helemaal mis! Italië op ‘lockdown’! ‘Vanaf nu heb je speciale toestemming nodig om je te verplaatsen!’

Waar vrijdag de teller nog op 16 besmettingen stond, zijn er inmiddels 130 mensen besmet met het coronavirus in Italië. De autoriteiten maken zich terecht zorgen en hebben daarom besloten om grote delen van Italië hermetisch af te sluiten. Voor inwoners en toeristen brengt dit natuurlijk veel onzekerheid met zich mee. Maar belangrijker: hoe zit het met de veiligheid van Europa? 

De stress is toegeslagen bij de Italiaanse overheid, want het aantal besmettingen is explosief gestegen. Vandaar dat ze besluiten om voornamelijk de provincie Lombardije op een complete lockdown te zetten. Zonder toestemming en strikte controle kom je er niet meer in, en zeker niet meer uit!

“In zones die als hotspots worden gezien, moet speciale toestemming worden verleend voordat mensen mogen komen of gaan”,

Half Italië ligt op dit moment plat vanwege de massale uitbraak van het virus. Italiaanse voetbalwedstrijden zijn opgeschort, en het enorm imposante carnavalsfeest in Venetië is ook opgeschort.

De politie en het leger in Italië zijn nu bezig met de voorbereidingen om controleposten op te zetten. Dit is waarschijnlijk de enige manier om goed zicht te krijgen op het aantal besmettingen en dus het controleren van het coronavirus. Een verdere uitbraak naar Europa zal alleen maar massahysterie opleveren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. JochemX

  Die overheden weten dingen die wij niet weten. Angstwekkend.

  1. Politiek Profeet

   Sectie stiekum is al geactiveerd…

 2. Kretoloog

  Paniek, heel Italië in paniek, want er zijn al 2 doden.

  (Bejaarden, met een onderliggende ernstige ziekte, dus verzwakt en met weinig weerstand).

  1. Politiek Profeet

   Op het binnenhof is corono al uit de schappen gehaald in de kantine van de tweede kamer….je weet maar nooit aldus sectie stiekum….

  2. JochemX

   Kretoloog, ik hoop echt dat je gelijk hebt, maar ik vrees het ergste. Kijk naar de draconische maatregelen in Zuid Korea, daar zijn ze echt niet gek. Officieuze Chinese bronnen spreken van meer dan een half miljoen doden, dat is andere koek. De tijd zal het leren.

  3. Kretoloog

   Positief is dan weer wel dat Italië het Verdrag van Schengen wil opschorten. Ofwel: de buitengrenzen worden weer bewaakt. Dat is slecht nieuws voor migranten en bootvluchtelingen, maar goed voor de Italianen en wellicht ook de rest van West-Europa.

   En voer voor de complotliefhebbers: Door het Coronavirus te framen als supergevaarlijk, worden de migranten mooi buiten de deur houden!

   1. Politiek Profeet

    Migranten en corona zijn beiden supergevaarlijk

 3. JFU

  Komt ook hier, wordt zoals altijd verzwegen door onze fascistische regering.
  Ga alvast maar hamsteren…!

 4. Shadow1100

  En dan komt straks Bill Gates, de patenthouder van het virus, met een antiserum en zal er weer miljarden verdiend gaan worden aan de vaccinaties die iedereen wil. En daar gaat het om en de uitroeiing van de mensheid tot 500.000.000.
  Google op Georgia guide stones.

  1. kees cup

   Uuuh, iets teveel aluhoedje naar mijn mening.

 5. Falskorn

  Bijzonder dat Italië met een virus waarvan direct de gevolgen te ondervinden zijn opeens wel bovenop de grensbewaking zit…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.