Hongarije neemt geen enkel risico: ‘Hongarije voert bewaking op bij de grenzen’

Met het nieuwe gewapende conflict – of mini-oorlog, het is maar hoe je het wilt noemen – tussen Turkije en Syrië ziet Hongarije de bui weer hangen. Ze nemen geen risico en besluiten om direct de grenzen te versterken en beter te controleren. In het verleden kreeg Hongarije al veel kritiek om het geplaatste hekwerk, zullen ze nu weer allerlei bagger over zich heen krijgen? 

Na een goed telefoongesprek tussen Viktor Orbán en Recep Erdogan heeft de Hongaarse premier besloten om de zuidgrenzen extra te gaan bewaken. Hongarije vreest namelijk voor een herleving van de zogeheten Balkan-route, die mede mogelijk werd gemaakt door de Wir-schaffen-das-vrijbrief van Merkel.

 “Hongarije moet de bescherming van zijn grenzen versterken en speciale aandacht besteden aan ontwikkelingen op de Balkan-migratieroute”

Ondertussen hebben Bulgarije en Griekenland al de grensbewaking opgeschroefd, waardoor er een nu een soort van niemandsland/tussenland is ontstaan. Wat dit voor toekomstige gevolgen met zich zal meebrengen weten we nog niet.

Erdogan wil de Europese deal uit 2016 niet meer nakomen mocht er een verslechtering ontstaan in het conflict met Syrië. De NAVO-landen zijn solidair met Turkije, maar wellicht is het handiger om naast solidariteit de Turken ook echt te steunen. Dit zal ook krachtig signaal afgeven aan Rusland, namelijk dat er niet te spotten valt met EU/NAVO.

Ondertussen neemt Hongarije alvast voorzorgsmaatregelen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Ritter

  Landen als Hongarije, Polen, Australië, enzovoorts tonen iedere keer weer aan dat als men de illegale migratie ( onder het mom van “vluchteling”) wil inperken dat het kan.

  Waar een wil is , is een weg.

  Maar veel regeringen in de Europa willen niet echt de massa immigratie inperken en komen steeds met smoezen waarom dat niet kan.

  Daarbij noemen de media deze illegale migranten “vluchtelingen” terwijl deze migranten uit veilige landen komen zoals Turkije.

  Als een persoon vanuit een veilig land ( zoals b.v in dit geval Turkije) naar Europa reist is deze persoon geen “vluchteling” meer maar een illegale migrant die om economisch/financiële redenen naar Europa reist.

  Het “gratis geld” (lees uitkeringen, enzovoorts) dat hier is te halen heeft een grote aanzuigende werking op de illegale migrant. En zolang dat blijft zullen ze blijven komen.

 2. Ego-non-solus

  “De NAVO-landen zijn solidair met Turkije”

  Waar haalt de auteur deze wijsheid vandaan? De EU wordt gechanteerd door Turkije maar als NAVO-lid zou de NAVO daarmee toch solidair (moeten) zijn? Verdedigt Turkije zijn eigen territorium of bevindt zij zich op buitenlands terrein? Ik dacht toch ernstig het laatste. Maar als de auteur zich als vrijwilliger voor het Turkse leger wil melden staat hem dat mij betreft vrij. Dat is pas écht solidariteit.

 3. Buzz68

  Toonde Nederland maar dergelijke daadkracht…

 4. evil knievel

  Dit wordt t land waarheen wij emigreren wanneer t klootjesvolk de huidige regering in t zadel laat zitten!

 5. Original NL

  Honderdduizenden jonge moslim mannen bij.
  De meisjes van groenlinks en d66 hebben al vochtige slipjes.

  1. Original NL

   Erbij

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Bij de bombardementen van Londen werd het Buckingham Palace ook gespaard. Daar zaten de vrienden van Hitler… De Zio Nazi Khazaren van het fake Engels Koningshuis …

 6. Vee

  De turken steunen??? Zij zijn de agressor, zowel in Syrië als aan de Europese grens. We zouden Ankara en dat megalomane paleis met 1100 kamers plat moeten bombarderen.

  1. mr.dr.M.J.Burdorf@protonmail.com

   Helemaal oke deze opmerking… Misschien kan Rusland .. nog even verder gaan…

 7. Rosasolis

  De eerste berichten over hevig grenscontrole komen uit Griekenland. Nadat premier
  Mitsorakis gisteren verklaarde dat “illegaal Griekenland binnenkomen zal niet worden getolereerd”, en “we voeren de grenscontrole op”, is het vandaag zo ver. Grensbewakers gooien traangas op de grenzen. Maar helaas bevinden duizenden Syrische vluchtelingen in een niemandsland zone. Ze mogen niet naar Turkije en ook niet naar Griekenland, of
  Bulgarije. En omdat er oorlog in eigen land is, kunnen zij ook niet terug. Zolang dat Erdogan niet aan zijn beloftes met de EU houdt, worden de levens van duizenden gewone Syrische burgers bedreigd. Hopelijk wordt er binnenkort wat hulp aangeboden. Gaat de Rode kruis “voorlopige” kampen in de niemandsland gebieden opbouwen?
  Hongarije’s Orban is geen held. De echte helden zijn de regeringen van Griekenland en Bulgarije die nu direct met het enorme probleem geconfronteerd zijn; met 15,000 – 18,000 vluchtelingen vlak voor hun grenzen..

  1. Kretoloog

   Miss Piggy heeft krantje Trouw weer gelezen en citeert daar uit. De strekking van het krantenbericht ontgaat haar volledig: alle migranten worden tegengehouden door de ‘heldenregeringen’ in Bulgarije en Griekenland. Zodat Hongarije voorlopig rustig achterover kan leunen.

   1. Vanduinen

    Hongarije kan achterover leunen dankzij de EU subsidie. Als dat opdroogt heeft het land een probleem en kan bij Rusland aankloppen. Met dat idee is het land zich veiliggesteld bij de EU. Maar kost uiteindelijk geld.

   2. Rosasolis

    @Kretoloog. Hoe veel namen heeft u voor mij?! Ik heb mijn eigen meningen geschreven. Merkwaardig is het dat u nog steeds abonnee ben van Trouw!!! Deze Krekel trol is een ziekelijke wezen die probeert commentaren van abonnees van DDS te VERDRAAIEN!…Ik heb geschreven dan Orban geen held is.
    Maar ik heb nooit geschreven over “‘heldenregeringen” in Bulgarije en Griekenland!!!
    Beste vrienden, pas op voor de domme trollen kliek, die IEDEREEN wil proberen weg te werken met hun domme pesterijen. Waarvan een van de domste is:
    proberen te verdraaien van wat je heb eerder geschreven!…Hoe zielig kan
    het worden met deze domme trollen?!

  2. mr.dr.M.J.Burdorf@protonmail.com

   Echte helden… waarom zoveel Syrische ” mannen” richting … EU

  3. RvdBe

   Hongarije houd zijn grenzen dicht en zijn daarom geen held, de echte helden zijn de Grieken want die houden hun grenzen dicht…

  4. Politiek Profeet

   knettergek die verwarde importtutjes.
   Dement en geestelijk labiel hier komen trollen ….gelukkig voor zo,n overbodig tutje komt het busje eraan….even wachten want het busje komt zo….busje komt zo busje komt zo busje komt zo….

 8. mr.dr.M.J.Burdorf@protonmail.com

  Tijd om te verhuizen naar Hongarije… en verplaats Sylvana Bij1 naar een Moslim … land kan zij echte ervaren wat, waarom en hoe e.d.

 9. C.A.Barstow

  Heel goed!
  Trek je eigen plan en laat de bevelen uit dat verachtelijke machtswellustige linkse ratten nest Brussel voor wat ze zijn.
  Ga voor je eigen veiligheid en soevereiniteit, beter nog laat de EU voor wat het is en trek je er volledig uit terug, dat zal pijn doen maar op de lange duur zal het alleen maar voordelen opleveren en je houd een hoop euro’s binnen je eigen grenzen, baas over je eigen land en volk daar gaat het om!

  Stem tegen de EU, stem tegen links,
  Stem FvD/PVV.

 10. Baron von Munchhausen

  Jetje,Klavertje, Segertje en Asschertje komen vanavond bijeen om “welkom” organisatie op te zetten!
  Adviesleden zijn Nederlandse loterijen zoals, Postcode-Vrienden-loterij en facistische linkse Milieupartijen.
  Agenda punten:
  1 Op welke wijze zetten we Nederlanders het huis uit t.b.v. “vluchtelingen (?)”
  2 Mogelijk maken om 10-tallen Miljarden uit de pensioenpot te halen.
  3 Versneld invoeren ademhalingbelasting t.b.v gratis inrichting woningen.
  4 Verwanten tot in 5e graads naar Nederland halen voor de gratis gezondheidszorg.
  5 Extra uitkeringen voor het verwerken van trauma’s.
  6 Wat verder ter tafel komt.
  Voorzitter van deze bijeenkomst is Moslima Minister Kaag!

 11. Cycle25

  Wir schaffen das…
  Wir schaffen das…ein bisschen
  Wir schaffen das…nicht

  1. Blank en niet Wit

   Wir schaffen uns ab.

 12. lIN-T

  Kijk zo doe je dat eurofiele flapdrollen.

 13. Lex

  Tja Wilders heeft hier jaren geleden nog dringend voor gewaarschuwd. Toen werd hij weg gezet als gekkie.

  Want die deal was toch zo goed.

  Turkije is veranderd in een vreselijke dictatoriale regime en dat wilde jaren tot de EU treden?

 14. Duckday

  En RUTTE met Jetten en Klaver staat weer aan de grens kom maar binnen.

 15. JFU

  Heel verstandig van Hongarije. Dicht de grenzen..en het helpt. Geen ‘vluchteling’ die daar naar toe wil, valt niets te halen. Hopelijk volgen meer landen hun voorbeeld op den duur, en is dat het begin van de ontmanteling van het dictatoriale fascistische regiem dat in Brussel zit.

 16. Peetjoh

  Dit zijn geen vluchtelingen maar migranten. Er is niks om voor te vluchten. Ze woonden al jaren in Turkije of in veilig gebied in Syrië. Dus gewoon afschieten bij de grenzen. Deze 5e colonne kunnen we missen als kiespijn. Dit zijn gewoon mensen zoals de bataclan terroristen, de Utrechtse schutter. En die gasten die vrouwen stenigen. Doodschieten is gewoon het humaanste wat we kunnen doen. Ook voor de toekomst van onze kinderen. Bescherm je toekomst verjaag de moslims.

  1. Politiek Profeet

   Niks veilig gebied, het zijn de restanten van de jihadisten en terreurorganisaties die in Idlib een veile haven konden krijgen als ze rest van syrie ontvluchten
   Het grootste en goorste gajus van de moslims die je kunt voorstellen.
   Griekenland moet al dat gajus met de punt 50 doormidden knallen want het is het minste van het minste wat daar uit Idlib vandaan komt.
   Vunzige ratte,klaver,asbak en kontenbonkerjetje zullen wel met vlaggetjes staan te zwaaien als de deugkneuzenbrigade ze met bussen gaat ophalen……de gekte en de waanzin regeert in deugkneuzenland….

 17. Ralnov

  Is het nou zo moeilijk om een bom op Assad te gooien , van zodra hij van het toneel is verdwenen kunnen de Syriërs ook terug of ze het nou leuk vinden of niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.