‘Inclusieve’ Amsterdamse klimaathippies willen openbare parken festivalvrij verklaren!

In festivalhoofdstad Amsterdam -althans dat was het ooit- is een petitie gestart om het aantal festiviteiten te beperken. De actiegroep ‘Mokum Reclaimed’ is een petitie gestart om de binnenstad van Amsterdam feestvrij te maken.

In 2018 werd er in de hoofdstad een festivalbeleid opgesteld. Daarbij moesten festivals het gemeentebestuur overtuigen dat ze zo min mogelijk overlast zouden veroorzaken. Volgens de activistische actiegroep Mokum Reclaimed is dit echter nog niet genoeg. De activisten zien liever dat Amsterdam helemaal festivalvrij word.

Via een volksinitiatief heeft Mokum Reclaimed inmiddels genoeg handtekeningen verzameld om hun dringende onderwerp op de gemeentelijke raadsagenda te krijgen.

Volgens AT5 wil Mokum Reclaimed dat de grote festivals ergens anders hun heil zoeken dan in de binnenstad: “Dan heb ik het over Mystic Garden, Milkshake en Digital, dat soort evenementen. Ik zeg niet dat ze er niet mogen zijn, maar wel dat ze hun eigen terrein ervoor moeten creeëren”, aldus Denise Eikelboom van Mokum Reclaimed.

Het is een feit dat het gehypte centrum van Amsterdam (ten onrechte) helemaal overloopt van de toeristen en dagjesmensen. Echter staat onze hoofdstad ook steeds meer bekend als het kapitaal van de betutteling en bureaucratie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. claus

  “openbare parken festivalvrij verklaren”
  En het Malieveld dan?
  Ik mag toch aannemen dat die rotzooi achterlatende jeugd demonstraties óók in dat soort parken verboden worden!
  Maar waar willen Klaver en Jetten dan met hun geïndoctrineerde pubers, al die gezellige klimaat/immigratie demonstratie feestjes houden?
  Misschien (hopelijk) op Terschelling,of zo!

 2. Kretoloog

  Helemaal mee eens. Het is te gek dat muziekfestivals zo maar een aantal dagen beslag kan leggen op een openbaar park. Ze gaan maar op een bedrijventerrein of zo zitten met die klereherrie.

 3. Fonz

  Yep elke vorm van plezier dient de kop in te worden gedrukt

 4. Tman

  Prima idee om de festivals, maar hopelijk alsook demonstraties van het linkse kartel, te willen verbieden op die openbare plekken!
  Beide partijen maken veel herrie en laten een enorme puin achter, overigens op die (muziek?) festivals is geen muziek te horen, enkel kolossale baswoofers met een vreselijk monotone dreun!

 5. Bullshit16

  Ik zeg groot gelijk de festivals in de toeristen moeten Amsterdam voor de volle 100 procent mijden dan wil ik wel zien hoe lang ze het volhouden die beroeps werklozen weten niet waar het geld vandaan komt
  Het zal dan ook niet lang duren dan gaan ze weer schreeuwen in janken ooooo we moeten weer meer festivals in toeristen
  Ik hoop dat Amsterdam binnenkort failliet gaat dat willen ze toch graag die stelletje jankers
  Stem fvd of PVV uit de eu

 6. Vrijedenkert

  Bepaalde festiviteiten behoren op een manifestatieterrein en niet in openbare parken maar om nu alles te vebieden slaat ook negens op! Van geval tot geval goed beoordelen waar deze georganiseerd dient te worden…

 7. Racerfirst

  Ik had er al niks te zoeken, maar sinds Halsema probeer ik communisten bolwerk zoveel mogelijk te mijden!
  Van mij mag het vandaag van de kaart stormen!
  (Sorry voor anti groen en links mensen)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.