Jos Heymans: ‘Ledenaantal FVD zegt he-le-maal niets over aantal kiezers!’

Volgens politiek RTL-commentator Jos Heymans ontgaat het Thierry Baudet dat het aantal FVD-leden ‘he-le-maal niets voorstelt’. Volgens Heymans is de VVD daarvan het ultieme voorbeeld. Die partij staat met bijna 24.000 leden op de negende plaats, maar is al bijna een decennium de grootste partij van het land.

In zijn wekelijkse column haalt politiek commentator Heymans hard uit naar de euforische stemming binnen Forum voor Democratie over het behaalde ledenaantal. Het FVD mag zich sinds kort namelijk de grootste ledenpartij van Nederland noemen, maar volgens Heymans verpakt Thierry Baudet dat in ‘grote woorden die hij vaker niet dan wel kan waarmaken’.

Heymans verwijst in zijn betoog ook naar de PVV, de andere partij op rechts:

“De PVV heeft maar één lid (Geert Wilders), maar is met 20 zetels in de Tweede Kamer wél de tweede partij van Nederland. Nu kun je zeggen dat de PVV een uitzondering is omdat Wilders geen leden toelaat. Zou hij dat wel doen, dan had de PVV wellicht ook meer dan 40.000 leden; we zullen het nooit weten.”

Om zijn visie kracht bij te zetten haalt Heymans ook de andere politieke partijen erbij. Zo noemt hij de VVD “hét voorbeeld” van een partij met relatief weinig leden maar wel veel kiezers:

“De VVD is hét voorbeeld van een partij waar leden en kiezers ver uiteen liggen. In 1982, het laatste jaar van Hans Wiegel als politiek leider, ging de VVD door de historische grens van 100.000 leden. Maar toen de VVD in 2010 voor het eerst de grootste partij van het land werd, had die nog maar 36.000 leden; tienduizenden minder dan PvdA, CDA en SP. Die laatste drie hadden weer veel minder Kamerzetels.”

Heymans erkent wel dat leden belangrijk zijn voor een politieke partij, voornamelijk omdat ze contributie betalen. “Maar, de leden bepalen niet de politieke macht van een partij. Wie de meeste stemmen krijgt bepalen de kiezers”, aldus Heymans.

Thierry Baudet maakt volgens Heymans het ledenaantal politiek groter dan het in werkelijkheid is:

“De leider van Forum meent dat de ledengroei aantoont ‘dat de mensen verandering willen’, dat er een vernieuwingsbeweging op gang komt. Dat is nog maar de vraag. Er zijn 316.000 mensen lid van een politieke partij. Een getal dat verbleekt bij het aantal stemgerechtigde kiezers van bijna 13 miljoen. Die bepalen welke partij de grootste wordt en de leiding neemt bij de formatie. Niet de partijleden.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

94 reacties

 1. Hard

  Helemaal niets?

  Toch wel hoor… FVD werd de grootste partij tijdens de laatste landelijke verkiezingen. De vergelijking met PVV slaat nergens op omdat PVV geen ledenpartij is.

 2. Johnsen

  Precies groot gelijk. Het is niet eens voldoende voor 1 Zetel!

  1. Hard

   Wesley Johnsen?

 3. Jack Flash

  Wishthinking.

 4. Vit

  42.000 x 100 ( degene die geen lid willen worden maar intelligent genoeg zijn om op het FvD te stemmen), wen er maar vast aan.

  1. Hard

   @Vit: FVD werd de grootste partij tijdens de laatste landelijke verkiezingen. 🙂

  2. Vit

   Ps, De PVV is ook goed.

   1. Hard

    @Vit: Wie werd de grootste na de laatste landelijke verkiezingen? En wat is de prognose voor de volgende verkiezingen? 🙂

    O ja, Trump wordt herkozen!

    Trump2020

    1. Vit

     Links ergert zich groen, staat wel leuk dat kleurtje.

     Grinnik.

    2. Blitzkrieg

     Hard : Heymans mag zich van mijn part rijk rekenen, ondertussen gaan we gewoon door met de revolutie.

     Tijdens de verkiezingen van de staten generaal heeft het FvD een klinkende overwinning behaald. Het electoraat is alleen maar gegroeid, het gestuntel van Rutte speelt het FvD alleen maar in de kaart.

     De herverkiezing van Trump doet inderdaad ook nog een duit in het zakje, laat die verkiezingen maar komen.

     1. Hard

      +1

 5. Pescador

  wat een verschrikkelijk dom links lulletje

  1. Hard

   Klopt, maar zo ga je wel praten als je hebt verloren.

 6. Kretoloog

  Opnieuw een artikel met een tamelijk nietszeggende inhoud. Maar hee, de naam Baudet is weer genoemd. En daar krijgt de DDS-redactie een stijfie van.

  1. Hard

   “Maar hee, de naam Baudet is weer genoemd. ”

   Het is nieuws Kreto en ook belangrijk nieuws want FVD gaat winnen en heeft al gewonnen.

 7. Hendrie1963

  Deze jaloerse heymans denkt dus als je lid gaat worden en contributie betaald aan een partij dan ga je op een andere partij stemmen. Dan spoor je blijkbaar niet. Zeker zo’n linkse van rtl. Alles recht lullen wat krom is. Is toch ook wel zielig.

 8. Dreverhaven

  KNVB en KNWB hebben meer leden

  1. Hard

   “KNVB en KNWB hebben meer leden”

   Dat klopt. Bij de volgende verkiezingen zullen ze vast gaan winnen.

   1. M. Brandenburg

    Dat is een kromme redenering, de KNVB heeft geen 40.000 Aangesloten voetbalverenigingen. De aangesloten verenigingen hebben ook niet ieder 40.000 leden. Willen voetballen is je aansluiten bij een vereniging is niet dat je je bewust aansluit bij de KNVB die hebben immers een monopoly.

 9. Beukman

  Klopt. Baudet is handig met sociale media. Die heeft hij effectief ingezet om meer leden te werven.
  Maar de leden van FvD hebben veel minder invloed dan de leden van om het even welke partij.
  De leden van FvD kunnen niet het bestuur kiezen of afzetten, ze kunnen zelfs geen kandidaten voordragen. Ze kunnen ook niet het bestuur controleren, dat doet WC-eend…. eh… het bestuur zelf.
  Ook over de interne regels hebben de leden van FvD niks te vertellen, terwijl ze zich er wél aan moeten houden.
  En de leden hebben ook geen inzage in de boekhouding, ze weten niet wat er met hun eigen ingebrachte geld gebeurt.

  Een partij hengelt wel subsidie binnen op basis van het aantal leden. Dat heeft Thierry dus slim bekeken. Kassa!

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Een partij hengelt wel subsidie binnen op basis van het aantal leden. Dat heeft Thierry dus slim bekeken. Kassa!”
   Meer geld -=> Meer propaganda
   Meer propaganda -=> Meer invloed
   Meer invloed -=> Meer stemmen
   Meer stemmen -=> Meer macht
   Meer macht -=> Meer Nederland en heel veel minder EU

   Hele prima zaak dus.

   1. Dropje

    “ Meer propaganda
    Meer propaganda“

    Zeker, voor en tijdens uw Blitzkrieg heeft propaganda goed gewerkt om vrijwel alle neuzen de zelfde kant op te krijgen
    De neuzen die niet meededen werden kaltgestelt

    1. Blitzkrieg

     Dropje : Inderdaad resoneert (gewerkt) de boodschap van het FvD prima bij mij en bij steeds meer mensen in Nederland.

     Elke partij vaart zijn eigen koers, roof je de kassa leeg of heb je moeite met woordjes als boreaal zoek je lekker een andere partij op, niet meer dan logisch toch?!

    2. Top

     Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

     “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
     And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

  2. Fonz

   beukhol en co hebben niet het beste voor met Nederland, wel vinden ze het prima dat leugenclowns dit land besturen

   1. Beukman

    God heeft de antichrist gestuurd om jou te halen, Harde Sponz. Jij vermag Hem niet meer te behagen, reden waarom hij spoedig Zijn toorn over jou zal doen neerdalen.

    Zijn toorn heb jij niet alleen opgewekt door jouw “bijdragen” hier op DDS. Het is jouw gehele levenswandel en instelling waardoor je het bij Hem hebt verbruid. Je weet zelf heel goed waarop ik doel.

    Wees voorbereid Sponz, op het moment dat de antichrist op jouw voordeur klopt. Je koffers hoef je niet te pakken, maar meer troost dan dit kan ik je niet bieden.

    1. Hard

     Kneusman?

    2. Hard

     Zeugman

    3. Fonz

     beukhol dé blasfemist

    4. Fonz

     Uiteraard bind, verbreek en ontkracht ik elke uitspraak die beukhol doet in Jezus’ naam, beukhol is van het straffen en wetticisme.

    5. Top

     Wel grappig om te lezen, dat, ondanks jij nog niet een stuiver bezit om aan je reet te krabben, je het opneemt voor je onderdrukker en oplichter van alles waar het woord fatsoen van toepassing is. Wordt ook wel (zal ik ook eens duur doen) Stockholm syndroom genoemd. Zoek hulp

    6. Fonz

     “God heeft de antichrist gestuurd”

     Nee hoor, jij liegt, dat heeft God niet, HIJ heeft JEZUS gestuurd.

     De duivel is de vader aller leugens en aanklager, jij bent die aanklager (antichrist/valse leraar) waar het woord over spreekt..
     Jezus is mijn advocaat.

     38 Want ik ben ervan overtuigd dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch krachten, noch tegenwoordige, noch toekomstige dingen,
     39 noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God in Christus Jezus, onze Heere.

  3. nu ik

   Je bent een stakker van ongekend formaat bekmannetje. Waar haal je de energie vandaan om dagelijks meermaals keiharde feiten te ontkennen ?

   We hebben inmiddels gezien hoe democratisch de partij bijeenkomsten zijn van de clubjes die jij aanhangt , doe mevrouw jongerius de groeten in brussel idioot

   1. Hard

    Zeugman?

   2. Beukman

    Ik hang geen clubjes aan, lieve stalker @nu ik. FvD moet niets hebben van democratie, dát is een feit. Mijn vriend @Krieg bevestigt dit ongewild, en jij ook.

    1. nu ik

     je bent een links adept die het partijkartel aanhangt links draaikontje. Heb je alzheimer dat je vandaag niet meer weet wat je gisteren voor onzin preekte ?

     Kennelijk heb je ook geen idee wat een stalker is en wat mensen ervaren die gestakeld worden dom klimafoob bekmannetje. Stakker

     1. Beukman

      Jawel, lieve @nu ik. Jij bent een stalker, en wel míjn stalker. Iedereen met ogen in zijn kop kan dit waarnemen.
      Helaas voor jou ben ik al bezet, maar je pogingen waardeer ik.
      Feit is en blijft dat FvD niets moet hebben van democratie. Het bestuur heeft zichzelf statuair oppermachtig gemaakt met nul invloed van de leden, en nul inzage van de leden in de boekhouding.

      Blijf vooral proberen schatje, maar dan vooral bij Harde Sponz. Die kan op het moment wel wat troost gebruiken.

     2. nu ik

      je weet dus niet eens wat een stalker is stakker.

      Weer zo een totaal krankzinnige bewering van een idioot die alles naar eigen wens verbuigt en gebruikt. Je lijkt wel een marokkaan die denkt dat als een vrouw een kort rokje draagt dat ze het bed in wil met hem.

      Als een meisje nee zegt is het nee bekmannetje dus streel je ego niet. Zeer misplaats sukkel

     3. Hard

      Zeugman?

     4. Fonz

      Ik denk dat beukhol zelf wel wat troost kan gebruiken aangezien beukhol ernstig allergisch is voor ijzersterke meningen.

     5. nu ik

      ik heb enkel medelijden met een figuur die denkt dat ie gestalked kan worden vanuit een blog over meningen over politiek.

      voer voor psychiaters die hier jaren lang een goede boterham aan kunnen verdienen

     6. Fonz

      @nu ik beukhol zegt van zichzelf dat hij dé antichrist is

     7. Hard

      Zeugman!

     8. Ron

      @ Beukman

      Ter info omwille aan jouw uitspraken richting reageerders hier..

      Laster is het moedwillig iemand beschuldigen van een onwaar feit. Op het plegen van laster is een maximale straf gesteld van twee jaren gevangenisstraf of een boete van de vierde categorie.

      Overigens is jouw uitlating grond om je te bannen van deze site als @nu ik dat aangeeft aan de redactie.

      Het begint een beetje vervelend te worden dat hier iedereen maar overal van beschuldigt wordt.

    2. Hard

     Zeugman?

  4. Ron

   Beukman waar haal jij de wijsheid vandaan dat leden niet de jaarstukken of notulen mogen inzien?

   Mag jij de complete boekhouding van de FNV inzien als voorbeeld?
   Of beter die van D66 dat zou lachen zijn.
   Je roept steeds een hoop onzin die iedereen doorziet, geef het nou maar op sinds roer je in een vlek en wordt het alleen maar erger. In dit geval is soms te vervangen door bijna altijd.

   1. Bolkestein

    Beuk heeft zure druiven geslikt. Dan krijg je dat soort zure reacties.

   2. Beukman

    @Ron
    Doorzichtig staaltje thierrypicking, mijn beste. De ernstigste beschuldiging is het feit dat de leden buitenspel staan bij de samenstelling van het bestuur.
    Forum voor Democratie: de naam is als een vlag op een modderschuit.

    Dan heb ik het nog niet eens over de andere trucjes die het bestuur heeft toegepast om zichzelf onaantastbaar te maken, zoals door zelf te gaan over de benoeming van de Integriteitscommissie.

    1. Ron

     Waarom is dit Thierry picking?
     Omdat het jou niet bevalt wat ik zeg en je weet dat ik gelijk heb.

     Wettelijk is gewoon inzage mogelijk hoor.

     Typisch Thierry bashen wat je doet.

    2. Hard

     Zeugman?

    3. nu ik

     bij de pvda staat iedereen al jaren buiten spel op partijcongressen zoals we inmiddels weten.

     En nee ik ga je niet van linken voorzien die zoek jezelf maar op , onlangs hebben we kennis gemaakt met hoge hypocriete gehalte van de regenten cultuur bij pvdd , d66 , gl en cda tijdens de partijcongressen.

     Je selectieve gejank en je framing is te kinderachtig voor woorden maar past naadloos bij je narcistische karakter

  5. Bolkestein

   Hoe groter een ledenpartij, hoe kleiner de invloed per afzonderlijk lid. Moet ik nu de leden van de PvdA, van het CDA en van de VVD feliciteren met hun grotere invloed doordat de ledenaantallen van deze partijtjes verschrompelen? 🙂

   1. Beukman

    Hoe groter een ledenpartij, hoe kleiner de invloed per afzonderlijk lid.

    Dus? Jij vindt het normaal voor een partij met de D van Democratie in de naam dat het bestuur zichzelf onaantastbaar heeft gemaakt, door te statuair te zorgen dat de leden buitenspel staan bij de samenstelling van het bestuur?
    De blinde kritiekloosheid van de aanhangers van FvD verbaast zelfs mij.

    1. Blitzkrieg

     Beukman :
     Je staat op repeat wat betreft het forum bestuur, waarschijnlijk maak je van een mug een olifant en kan het inderdaad maar weinig iets schelen. Je maakt een hoop lawaai, verder niks.

     Iedereen verbaast zich over verschillende dingen! Ik heb me bijvoorbeeld kunnen verbazen over de schaamteloosheid waarmee je het volgende zegt. Malloten als jij alleen al zorgen voor vele nieuwe aanmelding bij het FvD.

     Quote : “Beukman 20 uur ago Beantwoorden
     De ouderenzorg zal de komende jaren nog veel verder achteruitgaan door de demografische verschuivingen die ons te wachten staan. Ouderenzorg wordt onbetaalbaar en er zal relatief nóg minder personeel zijn.
     Het wordt tijd voor een goed euthanasiebeleid inclusief de mogelijkheid voor ouderen om de regie over hun leven in eigen hand te krijgen middels een zgn “laatste wil middel”. Niet iedereen heeft zin om 93 te worden. Alleen al van de 55 plussers lopen er meer dan 10.000 rond die een wens hebben tot levensbeëindiging.

     Overigens plegen dagelijks zo’n vijf Nederlanders zelfmoord. Helaas zijn de meesten veel jonger dan 93.”

     1. Beukman

      @Krieg
      Kennelijk maakt mijn kritiek op de belabberde staat van de democratie binnen Forum wel degelijk indruk. Anders deed je niet zulke krampachtige pogingen om de aandacht van het onderwerp af te leiden.

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Ik leid nergens van af, mij interesseert het niet. De lijntjes binnen forum zijn kort, als leden goede ideeën hebben wordt daar wat mee gedaan, dat is invloed genoeg voor mij, kunnen we het nu weer hebben over je schandalige uitspraak of verzin je weer een andere paardensprong?

     3. Beukman

      @Krieg
      Goed, ik kom later nog wel terug op de organisatiestructuur van Forum.
      Welk deel van mijn uitspraak vind je schandalig, dat de ouderenzorg onbetaalbaar dreigt te worden door de sterk toenemende vergrijzing óf dat mensen de regie over hun eigen leven moeten krijgen?

     4. Blitzkrieg

      Beukman : Ik vind e koppeling die je maakt schandalig.

      Probleem : “De ouderenzorg zal de komende jaren nog veel verder achteruitgaan door de demografische verschuivingen die ons te wachten staan. Ouderenzorg wordt onbetaalbaar en er zal relatief nóg minder personeel zijn.”

      Oplossing : “Het wordt tijd voor een goed euthanasiebeleid inclusief de mogelijkheid voor ouderen om de regie over hun leven in eigen hand te krijgen middels een zgn “laatste wil middel”.”

     5. Beukman

      Jij vindt die koppeling nu nog schandalig @Krieg, maar je bent het kennelijk wel eens met beide beweringen. Verder maak jij ervan dat ik beweer dat ouderen de regie over hun eigen leven en dood geven de oplossing is, maar dat heb ik helemaal niet beweerd.

      Er zijn twee ontwikkelingen gaande:
      1. We beginnen zwaar in de problemen te geraken met de huidige ouderenzorg in combinatie met de vergrijzing; deskundigen waarschuwen daarvoor.
      2. Ouderen worden mondiger, organiseren zich, verschaffen zich toegang tot al dan niet legale middelen om de controle terug te pakken over hun eigen moment van sterven, en zetten hiermee de huidige wetgeving onder druk.

      Weigeren om verband te zien tussen beide ontwikkelingen is je kop in het zand steken.
      Maar de wal zal het schip keren. Ik voorspel twee dingen voor de komende 10 à 15 jaar:
      a. Er ontstaat een verandering in de mening dat ouderen koste wat kost zolang mogelijk moeten worden opgelapt en in leven gehouden door de medische wetenschap: het wordt gewoon te duur en er is te weinig capaciteit.
      b. Ouderen krijgen onder voorwaarden de mogelijkheid om ook zonder een stervensbegeleider en zonder dat een psychiater heeft geconstateerd dat er sprake is van “langdurig en uitzichtloos lijden” de mogelijkheid om een eind aan hun leven te maken.

      Wat ik hierboven schrijf, wordt het nieuwe normaal. Ook jij zal overstag gaan zonder dat je er erg in hebt.

     6. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Jij vindt die koppeling nu nog schandalig @Krieg, maar je bent het kennelijk wel eens met beide beweringen.”
      Deels, de zorg in het algemeen raakt inderdaad in problemen. Dit komt doordat er teveel mensen in dit land zijn en de bevolking te hard groeit. Dit heeft alles te maken met de massa-immigratie, niet alleen komen met vele duizende tegelijk binnen maar ook fokken ze nog harder dan konijnen. Ook heeft het te maken en een te weinig aan persooneel wat weer alles te maken heeft met geld, en tijd om de scheefgroei in het persooneelsbestand te laten herstellen. Uiteindelijk heeft onze regering (of beter, Brussel) drie grote projecten, namelijk : EU, massa-immigratie en klimaat. Hierdoor wordt heel onze welvaart opgeslokt en zet zoals je terecht opmerkt onze hele maatschappij onder druk. De oplossing voor verreweg de meeste van onze problemen is het opgeven van deze drie projecten, het levert niet alleen vele duizenden miljarden euro’s op maar verlost ons tegelijkertijd ook nog van een dictator, win-win dus.

      Ik ben niet principieel tegen euthanasie, anders als Fonz heb ik mensen zien lijden en dus ook weet wat dat betekent. Anderzijds weet ik ook dat een groot gedeelte van het “lijden” kan weggenomen worden, zingeving kan ook gemaakt worden. Euthanasie blijft een moeilijk onderwerp en zonder begelijding van een arts ben ik hier fel op tegen.

      De koppeling van zorg en euthanasie vind ik zo schokkend dat ik er werkelijk geen woorden voor heb.

      Wat mij betreft eerst nexit, einde klimaat beleid en stoppen met massa immigratie. Daarna heeft het weer zin om verder te praten.

     7. Beukman

      @Krieg
      de zorg in het algemeen raakt inderdaad in problemen. Dit komt doordat er teveel mensen in dit land zijn en de bevolking te hard groeit. Dit heeft alles te maken met de massa-immigratie, niet alleen komen met vele duizende tegelijk binnen maar ook fokken ze nog harder dan konijnen.

      Nee, de ouderenzorg komt in de problemen omdat de mensen die zijn geboren tijdens de geboorteexplosie van 1946 tot 1960 nu bejaard worden.
      Wat dat fokken als konijnen betreft: Turken en Marokkanen hebben ongeveer dezelfde geboortecijfers als geboren Nederlanders. Ik weet dus niet op wie je doelt. De grootste fokkers vind je in de bible belt, maar dat zijn gewone kaaskoppen.

      Wat euthanasie betreft: steeds meer mensen verenigen zich in organisaties als Coöperatie Laatste Wil, De Einder, en nog een paar. Al die mensen vinden het bevoogdend dat er een arts of zelfs een psychiater aan te pas moet komen om voor hen uit te maken of zij wel of niet het recht hebben om te sterven. Het is hún leven. Als de overheid faciliteert om ten koste van veel geld en personeel stokoude mensen op te lappen tot ze er bij neervallen, dan moet de overheid ook faciliteren dat sommige mensen daar geen zin in hebben en hun leven willen afsluiten, is hun standpunt. Binnen deze verenigingen delen de leden technieken als de heliummethode en methodes om middelen te verschaffen uit landen als China en Peru.

      De politiek hobbelt achter de feiten aan, gegijzeld door de christelijke partijen. Heeft FvD hier eigenlijk een standpunt over? Ik ben het nog niet tegengekomen maar heb er ook nog niet naar gezocht.

     8. Blitzkrieg

      Beukman : Ik weet niet wat het standpunt is van het FvD ten opzichtte van euthanasie. Uiteindelijk maakt dat ook niet zoveel uit, ik heb mijn eigen standpunt.

    2. Fonz

     “Wat ik hierboven schrijf, wordt het nieuwe normaal”

     Dat is dus abnormaal, buiten het feit dat mensen ook gewoon doodgaan is het te schandalig voor dat beukhol hier de dood een warm hart toedraagt..

     1. Beukman

      Nee @harde sponz, ik draag de dood niet een warm hart toe, ik draag zelfbeschikking een warm hart toe. Maar dat zal jij als Newborn christen niet snappen.

  6. Rosasolis

   Beukman, Met de FvD is het alleen leden lokken via dezelfde herhaalde onzin van Thierry, met Theo aan de kassa bij de uitgang van ieder gehuurde zaal. Om in ieder plaats leden te lokken met een goedkope abonnement…voor wat? Je wordt lid en daarna…helemaal niets. Ik weet het niet waarom, maar ik denkt steeds meer destijds aan onze ECHTE Nederlandse samenleving. Enkele jaren geleden, reden we in de ijskoude natte-winter weer naar Den Helder voor belangen en ook voor de zaterdag markt. Terwijl het Helderse weer zo vreselijk nat- koud was, was er een bescheiden markt vrouwtje met haar eenvoudige soep-pakketten. Daar stond zij in haar kleine
   eenzame tentje met een bescheiden aanbod van winters groente gedurende deze vreselijk armoedige tijd, van de ALTIJD vergeten bevolking van Den Helder.

   1. Rammstein

    Wat wil je nu in godsnaam zeggen, Rosa? Heb je een zondagmiddagneutje teveel op?

    1. Rosasolis

     @Rammstein. Ben je bang voor mij? Jij en je trol vriendjes gaan mij niet weg pesten. En ook niet anderen die niet achter jullie extreem-rechts ordinaire beledigingen moeten meemaken. Ik heb mijn meningen geschreven. En ik zal door gaan om te proberen om deze bijzonder Nederlandse nieuws site VRIJ te houden, zodat IEDEREEN recht heeft op eigen mening. Jullie extreem-rechtse
     mannetjes gaan niet onze DDS overnemen! Jullie trollen met ongelofelijke domme opmerkingen, zal niet zorgen dat anders-denkers worden weg gepest.

     1. Rammstein

      Ik garandeer je -voor zover binnen mijn vermogen ligt- dat je altijd mag zeggen wat je wilt en volledige vrijheid van meningsuiting hebt. Daar ben ik zelf ook een groot voorstander van.

      De vraag was echter wat je met dat stuk onsamenhangende Libelle-tekst nu wilde zeggen. Is het de pointe of de kern dat zielige groentenvrouwtje op de koude Helderse markt?

      Met alle respect Rosa, het was overloos gezwam in de ruimte. Maar ook daar heb je alle recht op natuurlijk.

     2. Ron

      Maakt niet uit wat je bent links rechts of wat dan ook, jouw wartaal begrijpen lukt niemand.
      En dan begin jij over domme opmerkingen, tja realiteitszin is ver te zoeken.

   2. Beukman

    Mooi beeld, @Rosasolis. Het zijn zulke dingen die je bijblijven.
    Jammer dat Rammstein het niet begrijpt. Die denkt bij alles meteen aan sterke drank.

    1. Rammstein

     Deugvrouw springt meteen in de bres voor haar zuster. Zo te zien heeft zij de lulkoek van Rosa in het geheel niet gelezen.

     1. Beukman

      Volgende keer spring ik wel weer een keer voor jou in de bres, Goedmens @Rammelaar. Zo goed?

     2. Rammstein

      Dat hoeft niet, ik red het alleen wel, Deugmans. Dat is me altijd gelukt. Maar toch aardige geste.

     3. Rosasolis

      @Rammstein…Waarom nu mijn zuster?! Wat bent u een ordinaire
      zombie! Mijn Canadese zuster is enkele maanden geleden overleden.
      Dronkaards zoals u, moeten geen pesterijen op wie dan ook geven.
      Neem contact op met de Alcoholics Anonymous voordat het veel erger met u wordt!

    2. Hard

     Zeugman?

     1. Beukman

      Nee, de antichrist, harde @Sponz. Jij hebt Jezus en Zijn boodschap voor eigen gewin misbruikt, zodanig dat Zijn Vader, de Here God, ernstig vertoornd is. Dit opgeteld bij het andere dat jij hebt misdaan en wat ik hier niet zal noemen.

      De antichrist zal op een dag in jouw dromen verschijnen. In jouw dromen zal je als abortusarts vele foetussen afdrijven. Rillend word je wakker.
      Op dat moment weet je dat hij jou spoedig zal komen halen.

     2. Hard

      Zeugman?

    3. Rosasolis

     @Beukman. Dank je wel, vriend. Ik heb duidelijk geschreven dat ik denk steeds meer deze tijd aan onze samenleving. Maar de trol zombies denken aan alleen aan hun eind-doel: alles moet Extreem-Rechts worden. Stap-voor-stap
     proberen de trollen deze site te gaan beheersen! Door andersdenkenden
     grof te beledigen. In plaats van op de DDS nieuws berichten te richten, is hun primaire doel: vele DDS abonnees weg te werken…met ieder denkbare vorm van pesterijen!

     1. Kretoloog

      “@Beukman. Dank je wel, vriend”.

      Beukman heeft sjans! Eindelijk is het de ouwe Boris dan toch gelukt. Met mevr. Rosa nog wel. Wat een tortelduifjes 🙂

 10. Vliegenvanger

  Hieruit blijkt dat ook RTL zich onder de linkse kliek beweegt. De media wil er allemaal bij horen ,daarom gaan ze net als NPO klets verhalen rond strooien.
  Sinds Peter v.d. Vorst daar programma directeur is is RTL zo links als die Peter zelf.
  Waar men mee omgaat wordt men mee besmet. Bedankt Peter van de linkse Vorst.

 11. Heras

  Je gaat toch niet betalen voor iets waar je niet achter staat?
  Het kan zelfs zo ver komen, dat er meer mensen op de FVD gaan stemmen dan dat er lid zijn.

 12. nu ik

  klopt , echter als je ziet dat clubjes uit het partijkartel met de helft aan leden dubbele cijfers binnen slepen aan zetels kunnen we zeker nog wat verwachten 🙂 🙂

  nog geen 40.000 zieltjes zijn lid van de partij van de ambtenarren

 13. Vraagtekentje

  Nee gelukkig niet, anders hadden ze maar 43.000 stemmen.

 14. HansRO

  Deze -ongetwijfeld linkse- praatjesmaker heeft een wat selectief geheugen (een kwaal die we wel veel vaker bij aanhangers bij het Linkse Kerk Evangelie tegenkomen) en vergeet wel effe te noemen dat FvD verleden jaar rond de Provinciale Staten verkiezingen vanuit het NIETS maandenlang de GROOTSTE partij van het land was.

  En wat hij ook…eh…uh..spontaan vergeet in zijn oh zo intelligente en analytische commentaardrift is om een conclusie te verbinden aan het feit dat de VVD met zo weinig leden toch voor lange tijd de grootste partij van Nederland is. Die conclusie is dat het de gemiddelde VVD kiezer zonder enige politieke visie of idealisme kennelijk het allemaal de reet ken roesten zolang er maar poen verdiend wordt. De “mentaliteitskwestie” wordt dat ook wel genoemd, een vies woord bij links Nederland dat in hun slachtofferdenken en ziekelijke gelijkheidswaanzin ontkent dat dit zou bestaan omdat we immers allemaal zo’n beetje hetzelfde zijn en slechts externe factoren mensen verschillend van elkaar maken.

  1. Blitzkrieg

   Goedemorgen HansRO. We zijn allemaal anders en dat is een goede zaak, het geeft kleur aan het leven. Wat dat betreft is nexit precies hetzelfde, we willen onze identiteit terug en weer verschillend zijn.

 15. Bolkestein

  ‪Is Jos Hermans de PS-verkiezingen van 2019 vergeten? Toen werd FvD de grootste partij. Maar het stemt mij vreugdevol dat er paniek is bij Jos Heymans. En met dit paniekvoetbal gaat het tij van de vrije val bij de VVD niet gekeerd worden. ‬

 16. Bolkestein

  Dit is toch ook wel een leuk berichtje. En bedenk dat als dit bericht al jaren oud is de geldnood bij de PvdA, het CDA en de VVD alleen maar groter is geworden met nog minder kiezers en leden. 🙂

  h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/pvda-cda-en-vvd-in-geldnood-door-ledenverlies~bce4d15a/

 17. Henk Albarda

  Josje heymans is lid geworden van de VVD toen rutte zich aansloot bij groen links. Logisch dus dat Josje van zich moest laten horen.

 18. shidaian

  Het schijnt dat je niet enthousiast mag zijn over behaalde resultaten volgens die Heymans. Men is echt niet achterlijk om te denken dat het niet aan de kiezer ligt. Wat een azijn slikker en p…..

 19. Wim Vreeswijk

  Uiteraard bestaat FVD voornamelijk uit dissidente VVD-ers doch als Baudet deze kudde bij elkaar houdt en weet te enthousiasmeren voor veel lucratieve kandidaatstellingen dan komt hij een heel eind met zijn partijorganisatie en lokale zetels. Je moet dan wel de tijd krijgen om deze ex-vvd-ers uitgebreid te screenen via psychologen en mogelijk zelfs psychiaters want je kijkt ze wel tegen de kop maar niet in de kop. De crash met Henk de Tank was daar een overduidelijk bewijs van.

 20. cuoretx

  Heymans RTL linkse slemiel die downplayed de FvD slat nergens op

 21. Rosasolis

  J. Heymans heeft helemaal gelijk. Honderd-duizenden zijn geen lid van welke partij dan ook. Wie zegt dat je ooit lid van een partij MOET zijn? Je kan je interesse in een partij geven door veel over hun werkwijze en doelen te lezen. En daarna beslissen als je met hen eens zijn. Je kunt ook
  een bekende lid van een partij in je gemeente bellen, of een mailtje steuren, met al je
  vragen. Vele niet-leden doen dit vlak voor een verkiezing. Maar schrijf geen brief aan
  de PVV; je krijgt geen antwoord. Want de 16 jaar oude PVV heeft geen leden.
  Zij beantwoorden nooit brieven.
  Vele duizenden kiezers wachten tot de verkiezingsdag om dan eindelijk te beslissen wat voor hun de allerbelangrijkst punten zijn, en naar aanleiding van wat hun eerste belangen zijn, zullen zij stemmen op de partij die het meeste hiervoor zal opkomen.
  De twijfelaars zijn er ook. Totdat zij in het stemlokaal staan, te wachten totdat zij eindelijk aan de buurt zijn…Mijn advies: zoek voldoende informatie enkele weken voor een verkiezing. Laat je niet wijs maken over hoe anderen in je familie of vriendenkring gaan stemmen. Het is JOUW eigen stem. Jij heb betaald voor je identiteit’s bewijs of
  paspoort. Dat heeft met jouw eigen identiteit te maken, en niet die van anderen, die vaak alleen maar arme schappen zijn, die niet kunnen of willen denken.

  1. Ron

   Quote Mijn advies: zoek voldoende informatie enkele weken voor een verkiezing

   Hoeft niet Rosa enkele weken voor de verkiezingen, we hebben al ervaring van jarenlang wanbeleid, dus we weten vooral hoe NIET te stemmen.

   En vooral laten wij hier ons niets wijs maken, nu zelf nog je eigen advies opvolgen.

 22. Duckday

  Stem PVV of FvD dan zijn we die hielen likkers kwijt

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.