Jos Heymans: ‘Pijnlijke nederlaag voor Rutte dreigt omdat hij zich verzet tegen verhoging EU-begroting’

Volgens RTL-analist Jos Heymans speelt Mark Rutte momenteel ‘hoog spel’. Rutte is namelijk niet van plan om nog eens extra centen aan Brussel te schenken. Volgens Heymans wordt het een moeilijk ‘gevecht’ voor Rutte, die ook het Europees Parlement en de Europese Commissie tegenover zich ziet.

Na uitspraken als ‘geen cent meer naar de Grieken’ en ‘iedere Nederlander duizend euro erbij’, past Rutte tegenwoordig iets beter op zijn vocabulaire. Toch zegt onze minister-president er zeker van te zijn dat we niet nog meer geld gaan afdragen aan Brussel.

Jos Heymans:

De begroting voor de komende zeven jaar mag van de minister-president stijgen met één procent vanwege inflatie en economische groei. Maar dat is het dan ook, geen tiende of honderdste meer. Het voorstel van de Europese Commissie om het budget te verhogen met 1,11 procent weigert Rutte te accepteren.

Volgens Heymans is het een slecht teken dat Rutte zich verzet tegen de EU-begroting:

In 2012 beloofde Rutte dat er geen cent meer naar Griekenland zou gaan, maar uiteindelijk moest hij buigen; om Griekenland binnenboord te houden, gingen de lidstaten voor de derde keer akkoord met een extra lening onder voor de Grieken zeer gunstige voorwaarden. In eigen land werd de premier vanwege zijn zwakke knieën weggehoond.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Baron von Munchhausen

  Alles voor de Buhne!
  Rutte betaalt! Dus…….de Nederlander!

  1. Fonz

   Leugenclown Rutte is een meester in het praten over en uitgeven van andermans geld

   1. Fuster

    Belastingheffer én verhoger!

    Ik wordt verblijt van de dag dat hij verdweind.

    1. hans-e-pans

     Vroeger in de indianenboeken spraken deze altijd over de blanken die spraken met gespleten tong. Dat gebeurd nu dus nog steeds door Mark R.

     1. Fuster

      @Hans: Zodra Rutte wakker wordt begint hij de boel te besodemieteren. Tien jaar Rutte zijn tien jaar leugen!

 2. Cootje

  Strafrechtelijk vervolgen als hij de Nederlander verder uitkleed

  1. Cootje

   Maar dan moeten we geen D66 rechters hebben

 3. Adriaen van Bergen

  Eerst het geld van de Grieken terug én die 1000 euro, voordat ik hem geloof.
  Dit is gewoon verkiezingsrethoriek.

  1. s.a.r.k.o

   Nederland ontvangt vanaf 2020 de 3,2 miljard euro terug die het dan tien jaar eerder aan Griekenland heeft geleend. Athene heeft tot 2041 de tijd om het bedrag terug te betalen.

   1. Baron von Munchhausen

    S.A.R.K.O.
    “……………..Nederland ontvangt vanaf 2020 de 3,2 miljard euro terug die het dan tien jaar eerder aan Griekenland heeft geleend. Athene heeft tot 2041 de tijd om het bedrag terug te betalen………”
    En daarna extra betalingen aan de waanzinnige plannen van het volgevreten varken Timmermans!
    En om je uit de droom te helpen Griekenland betaalt NIETS!!! Hoe je aan die wijsheid komt?

   2. Fonz

    Nee seiko, dat krijgt Nederland niet, Nederland is netto een grootbetaler aan de EU…

   3. CLoVis

    EU sarko

    Jij kent het smoesje “ik kom morgen betalen” niet?
    Lijkt me sterk voor een linkse steuntrekker.

 4. Blitzkrieg

  Voorlopig wordt de afdracht aan Brussel alleen maar meer, of hij zich nu verzet of niet (ook 1% extra is meer dan nu). Uiteraard hebben we het hier alleen maar over de directe afdracht, andere afdrachten zoals een vlees tax, een eco tax, co2 tax, nox, vliegtax en vele andere heb ik dan nog niet eens meegerekent.

 5. Kretoloog

  Jos Heijmans, nooit van gehoord. En ik heb niet het idee dat ik ook maar iets heb gemist.

  Rutte gaat sowieso verliezen, simpel omdat de kiezers op hem uitgekeken zijn. Zijn praatjes (zeg maar: leugens) worden niet meer geslikt. Dat geeft niks met de Europese begrotingen te maken.

 6. Lefty

  Zelfs al schoppen we alle ongewenste buitenlanders eruit en stappen we uit de Euro, dan nog worden we geen cent rijker. Het geld gaat nooit naar de burger. Misschien meer banen, maar dan ook veel meer belasting. De uitkeringen blijven laag. Vroeger was er een partij : PLN, Partij liquidatie Nederland.
  Alle Nederlandse bezittingen ed verkopen en verdelen onder Nederlanders. Geen gezeik, iedereen rijk.

 7. Timber

  Jullie allemaal begrijpen Rutte niet. Wat hij bedoeld is. Er gaat 25-35% meer naar Brussel, maar er komt ook 25-35% meer terug naar Nederland om die klimaat gekte te financieren.

  1. Fonz

   Klimaat is inderdaad een verdienmodel!? domoor, dat is een sigaar uit eigen doos, opgebracht door de burger door die nog zwaarder te belasten middels belasting/btw verhogingen, accijns/premie verhogingen, belasting op belasting op belasting…

  2. DidiMadloba

   Jammer dat u het afgelopen weekend niet bent weggewaaid.
   Dat we steeds extremer klimaat krijgen blijkt maar al te duidelijk. Hier en nu.

 8. JFU

  Even voor de bühne nee zeggen….en dan tekenen voor akkoord. Zo gaat dat nu al bijna 10 jaar.

 9. NoWoriesMate

  Hij zou een held kunnen zijn als hij dit hard zou maken, helaas is Rutte geen man van zn woord.

 10. Broodnuchter

  Wie gelooft dit? Fake news

 11. RvdBe

  Het is allemaal allang beklonken, zowel Rutte als de eu hebben baat bij een “overeenkomst” die de anti eu gevoelens in NL de kop in drukt.
  De eu heeft bv 8 miljard van NL nodig, dus eisen ze 12 miljard, Rutte gaat er dan zogenaamd hard in en wil niet meer dan 8 miljard geven, de eu gaat akkoord en heeft dus haar zin en Rutte kan zijn gepeupel met trots vertellen dat na keiharde onderhandelingen hij er 4 miljard af heeft gekregen: gepeupel is tevreden over zo,n mp die ons toch mooi 4 miljard heeft bespaard.

  1. Fuster

   Scherp RvdBe!

   Maar natuurlijk moeten we zo snel mogelijk uit de EU, nu het nog kan.

 12. Hendrie1963

  Deze lafaard gaat dus gewoon betalen.

  1. Hendrie1963

   Dit is proberen zieltje te winnen maar daar trappen we allang niet meer in. Ze schijten ze zich in de broek dat we uit de EU gaan. De pinautomaat gaat volgend jaar op slot.

 13. plakband

  Rutte wil geen verhoging van de EU-begroting. Haha.
  Dat is natuurlijk niet waar.
  Hij zoekt alleen naar de mogelijkheid van een inlegvelletje.
  Wellicht wordt er ook inkt gebruikt die pas na 2 jaar zichtbaar wordt.
  Rutte op de barricade voor Nederlanders, onbestaanbaar.
  Stemzeweg hem weg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit.

 14. Ralnov

  En straks staat meneer weer met zijn broek op de enkels voorover gebogen om alles te nemen wat Brussel hem opdraagt….want andersssss.

 15. Henk Albarda

  Jos Heymans is……. NOS….
  4 landen zijn het oneens met de begrotings voorstellen van de idioten in Brussel. Oostenrijk overweegt een veto. En dan moet NOS Heymans zonodig kraaien dat rutte een probleem gaat krijgen? Josje weethetniet’?
  De kans dat Rutte inbindt en braaf alsnog akkoord gaat is natuurlijk groot, maar josje als bron gebruiken os erg kortzichtig van DDS.

 16. Piet Klein

  Bijzondere journalistiek van Heymans en de vraag is waarop hij zich baseert. Heeft hij voorwerk gedaan bij diverse spelers. Of papegaait hij een bericht vanuit Brussel. Volgens andere berichten trekt NL samen op met Oostenrijk en de Scandinavische landen. Er zijn nog geen berichten dat hier verandering in is opgetreden. Wel zien we de EU stevig de pijlen op NL richten. Het lijkt wel alsof als eerste NL willen om krijgen. Misschien taxeren ze Rutte als een zwakke speler die is om te krijgen. De uitspraken van Timmermans hierover lijken onderdeel uit te maken van een ‘campagne’ vanuit de EU om NL om te krijgen. Het is vreemd dat de zittende partijen in de Tweede Kamer daar niet op Timmermans commentariëren. Zij zouden Timmermans om twee redenen hierop kunnen aanspreken. 1) Zij delen bijna allemaal het NL standpunt en kunnen Timmermans tot de orde roepen. 2) Timmermans creëerde in de verkiezingen in NL een gunstige uitslag voor de PvdA. Kennelijk zijn er veel Nederlanders die van toeten nog blazen weten en die door hebben hoe slecht Timmermans voor de EU opereerde en hoe slecht hij voor NL presteerde. Deze kiezers zien alleen de PvdA bobo en stemmen op de PvdA. De andere partijen kunnen in dit onderwerp heel duidelijk maken hoe slecht Timmermans opereert voor Nederland en tegelijkertijd het belang van NL om de EU uitgaven te beperken steunen. Ze kunnen het Timmermans effect op de NL verkiezingen daarmee reduceren. Dat de EU begroting drastisch gereduceerd kan worden en moet worden is meer dan evident. Met die 1% zit de EU al in de winners positie. De EU uitgaven moeten niet omhoog maar omlaag en ook na het vertrek van de Britten zijn er al redenen om nog meer te bezuinigen op de EU. De EU heeft geen goedgekeurde jaarrekening, er zijn veel projecten waarbij volslagen onduidelijk is waar het geld gebleven is, de administratiekosten van de EU zijn te hoog en er kan knap bezuinigd worden. NL partijen kunnen duidelijk maken dat het anders moet en kunnen zich gesteund voelen door de Brexit. De EU kan zich niet elke dictatoriele opstelling permitteren. Teveel druk en als de Scandinavische landen, Oostenrijk en NL dat willen kunnen ze veel tegendruk geven. Dreigingen die de EU heeft voorspeld in het kader van de Brexit zijn niet uitgekomen, niet de Britten maar wij kampen met medicijn tekorten bijvoorbeeld. De opstelling naar de EU is geen Rutte feestje maar een NL feestje. NL partijen zullen Rutte vooraf een boodschap mee moeten geven en achteraf een besluit wel of niet goedkeuren in de Tweede Kamer. Partijen moeten veel duidelijker standpunt kiezen en een kritische houding en niet bij het kruisje tekenen is niet alleen goed voor NL maar de EU als geheel. Grote vraag blijft waar haalt Heymans zijn informatie vandaan of is hij slechts een Brussel papegaai.

  1. Fonz

   Nexit en wel asap

 17. Bullshit16

  Hij zegt dit puur om zieltjes te winnen maar als het zover is gaat i gewoon betalen aan Brussel geloof die Rutte toch niet 10 jaar lang liegt i ons voor in 10 jaar lang is i ons land aan het slopen weg met de VVD die doet niks voor de gewone man vrouw volg jensen.nl die gaat er meer aandacht aan besteden om uit de eu te moeten
  Wij in Nederland betalen al genoeg belasting in nu komt Brussel ook nog met allerlei belasting verhogingen
  Dus we worden dubbel genaaid
  Nu komt Brussel weer met een vlees Tax ze willen ons straks verplichten in wat voor auto we mogen rijden zo willen ze de SUV straks verbieden het gaat maar door met die gasten in het zal pas ophouden als de gewone man vrouw volledig zijn uitgekleed
  Trap er niet meer in vuile leugenaars zijn het
  STEM FVD OF PVV uit de eu

 18. Heras

  Ja maar…ja maar, er komen verkiezingen aan..

 19. Joost mag het weten

  Rutte is dus akkoord met een stijging van het EU budget met 1%, maar doet moeilijk over de voorgestelde 1,11%. Voor Nederland wordt het zelfs zonder stijging van het Budget. Met GB is immers een voorname netto betaler uit de EU gestapt.

 20. Heinrich

  “Mark Rutte speelt momenteel ‘hoog spel’ ”
  Nee hoor, het is “toneelspel”,dat is even wat anders!

  1. Peetjoh

   Ik denk ook dat hij tijdens zijn studie geschiedenis, hoofdzakelijk gelet heeft op de geschiedenis van het toneel.

 21. ReneR

  Rutte weg asap. Nexit, weg uit het EU gedrocht.

 22. harte385

  Als hij hersens heeft zet hij in op een NEXIT

 23. goedisfout

  Als Rutte de windvaan een hogere afdracht aan EU accepteert is het helemaal gedaan met draagvlak voor de VVD en dat weet hij.

 24. Wim Vreeswijk

  In zijn verzet staat hij alleen tegenover het EU-parlement dus dat gaat zich tegen hem keren waardoor hij voor de zoveelste maal allerlei rotsmoezen moet gaan bedenken waardoor hij nòg ongeloofwaardiger wordt in Nederland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.