ruttus

Jos Heymans: ‘Pijnlijke nederlaag voor Rutte dreigt omdat hij zich verzet tegen verhoging EU-begroting'

Geen categoriefeb 08 2020, 20:00
Volgens RTL-analist Jos Heymans speelt Mark Rutte momenteel 'hoog spel'. Rutte is namelijk niet van plan om nog eens extra centen aan Brussel te schenken. Volgens Heymans wordt het een moeilijk 'gevecht' voor Rutte, die ook het Europees Parlement en de Europese Commissie tegenover zich ziet.
Na uitspraken als 'geen cent meer naar de Grieken' en 'iedere Nederlander duizend euro erbij', past Rutte tegenwoordig iets beter op zijn vocabulaire. Toch zegt onze minister-president er zeker van te zijn dat we niet nog meer geld gaan afdragen aan Brussel.
Jos Heymans:

De begroting voor de komende zeven jaar mag van de minister-president stijgen met één procent vanwege inflatie en economische groei. Maar dat is het dan ook, geen tiende of honderdste meer. Het voorstel van de Europese Commissie om het budget te verhogen met 1,11 procent weigert Rutte te accepteren.

Volgens Heymans is het een slecht teken dat Rutte zich verzet tegen de EU-begroting:

In 2012 beloofde Rutte dat er geen cent meer naar Griekenland zou gaan, maar uiteindelijk moest hij buigen; om Griekenland binnenboord te houden, gingen de lidstaten voor de derde keer akkoord met een extra lening onder voor de Grieken zeer gunstige voorwaarden. In eigen land werd de premier vanwege zijn zwakke knieën weggehoond.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten