KNETTERGEK! Dictator Von der Leyen wil Albanië en ‘Noord-Macedonië’ lid van EU maken

De Europese Unie heeft weliswaar afscheid moeten nemen van het Verenigd Koninkrijk, maar wacht, Brussel heeft een plan B klaarliggen. Het VK wordt namelijk gewoon eventjes vervangen door twee Balkanlanden — landen met grote corruptie én misdaadproblemen, natuurlijk. Maar hé, who cares? Meer, meer, meer EU! En snel een beetje!

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 102 DDS-lezers gingen u al voor!

De nieuwe dictator van de Europese Unie — ik noem haar dictator omdat ze a) ongelooflijk veel macht heeft en b) niet gekozen is door het volk — van de Europese Unie heeft ge-wel-dig nieuws voor alle Eurofielen onder ons: de EU wordt binnenkort uitgebreid met twee nieuwe lidstaten. Jawel, er wordt hard gewerkt om Albanië en ‘Noord-Macedonië’ zo snel mogelijk lid te maken.

Screen Shot 2020-02-06 at 15.28.32

Dit is werkelijk doodeng. Albanië en Noord-Macedonië (zo moeten we dat land tegenwoordig noemen omdat de Grieken heel boos waren toen het nog gewoon Macedonië was) zijn twee relatief arme landen. Als zij lid worden van de EU mogen wij, belastingbetalers in Nederland, meteen kromliggen om hun rekeningen te betalen. Het corruptiecijfer in Albanië is, bijvoorbeeld, 79%. Dat is ontstellend hoog.

Maar ja, voor de megalomanen die het voor het zeggen hebben in de Europese Unie is dat natuurlijk geen enkel probleem. Ze zijn zélf immers zo corrupt als de neten. Ze zullen wel denken: als we er nou een paar door-en-door corrupte staten bijhalen valt ónze corruptie kiezers misschien minder op.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 102 DDS-lezers gingen u al voor!

Het is om kotsmisselijk van te worden, maar zo rolt de EU nou eenmaal. Hoe harder wij roepen dat het afgelopen moet zijn met de eeuwige uitbreiding van de EU, des te harder Von der Leyen en haar mede autocraten juist zoveel mogelijk nieuwe landen uitnodigen om zo snel mogelijk lid te worden. Nog even en ze vragen Marokko er ook bij onder het motto “er wonen al zoveel Marokkanen in Europa, waarom niet?”

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Adriaanv

  Hadden wij maar Trump.. zucht.

  1. Hendrie1963

   Wij hebben jankende homo’s en schreeuwende potten die nergens maar dan ook nergens verstand van hebben. Hoe kan het dat we een corrupte boekhouder van shell als minister president hebben. Hoe kan het dat zo’n linkse RosenMoller in de eerste kamer zit terwijl hij de moord op Pim Fortuin op zijn geweten heeft en dat volkert van de Graaf alweer vrij is.

   1. DidiMadloba

    Nergens verstand van?
    Wie is die Shell boekhouder? Ik weet wel van een personeelschef van Unilever.
    En wie heeft die moord op zijn geweten, Rosenmöller en Van de Graaf?
    Als het inderdaad Rosenmöller is had Van de Graaf nooit veroordeeld mogen worden.

   2. musicmaniac

    Het was niet Rosenmöller, maar nog erger, het was de op dezelfde dag gevluchte Ab Melkert, die plots een baan in een niet bestaande Amerikaanse denktank kreeg aangeboden. En die voor de moordpartij op Pim contact had met Volkert, en nu weer doodleuk in ons landje rond huppelt.

 2. JochemX

  Von der Leyen heeft een andere droom dan wij hebben. Een Groot Verenigd Europa en wel unter Deutsche Leitung. Met een leger lukte dat 80 jaar geleden niet, maar via een salamitactiek is de droom vrijwel verwezenlijkt.

  1. hans-e-pans

   Volgens mij is de droom die Von der Leyen heeft, een natte droom.

   Misschien niet voor haar, maar dan wel in de nabije toekomst voor ons.

 3. Kretoloog

  Nou nou Michael, deze 2 landen Albanië en Noord-Macedonië zitten al jaren in de wachtkamer om EU-lid te worden. Eigenlijk had dat vorig jaar al moeten gebeuren, maar een aantal landen waaronder Nederland ligt nog steeds dwars. Inderdaad, vanwege de corruptie die daar nog steeds welig tiert.

  Overigens, het meest corrupte land ter wereld is Oekraïne. En daar sluit Nederland wel weer een handelsverdrag mee af. Ondanks de overduidelijke nee-stem in het referendum. Dus die corrupte politici zitten ook in Den Haag.

  1. DidiMadloba

   Bij Oekraïne gaat het om een associatieverdrag. Om handel dus. Die voordien ook al plaats vond, maar onder minder gunstige voorwaarden. Of het land corrupt is zoeken ze zelf maar uit. Als wij de mond vol hebben van “soevereiniteit” moeten we ons ook niet met de binnenlandse aangelegenheden van Oekraïne bemoeien.
   Het lijkt me trouwens duidelijk dat dat het hele Oekraïne referendum een stunt was van Thierry Baudet en Jan Roos ter wille van hun carrière. Maar Baudet heeft Roos nu niet meer nodig, dus gedumpt.

   Het meest corrupte land ter wereld is trouwens Cambodja. Ik kom er net vandaan. Premier Hun Sen is daar al sinds 1985 aan de macht en wint alle verkiezingen met “Statlinistische” meerderheden. Hij heeft zichzelf eigenaar gemaakt van ’s lands grootste toeristenattractie, die Angkor Wat tempels in Siep Reap, en wordt daar letterlijk slapend rijk van. De straatarme boeren worden vaak gedwongen hun dochters af te staan, zo niet voor de seksindustrie dan toch voor de textielindustrie, onder het motto van: een béétje slavernij is toch niet erg?
   Voor de duidelijkheid: Cambodja grenst niet aan de EU, dus vrees niet voor een associatieverdrag.

   Laten we trouwens Limburg heel snel uit Nederland trappen. Niet alleen zijn ze daar ook akelig corrupt (denk aan Jos van Rey) maar het geld dat eerlijk in de Randstad wordt verdiend gaat met scheppen tegelijk naar de noodlijdend provincie die Limbabwe, nee Limburg heet.

 4. Watcher

  Extra info

  Albanië is sinds juni 2014 kandidaat-lidstaat van de EU. De Europese Commissie heeft verschillende keren duidelijk gemaakt te willen beginnen met de toetredingsonderhandelingen, maar er zijn nog enkele struikelblokken.

  Om toe te mogen treden tot de Europese Unie moet Albanië voldoen aan de Criteria van Kopenhagen en de voorwaarden in de Stabilisatie- en Associatie-overeenkomst. Ieder jaar rapporteert de Europese Commissie daarom over de vorderingen en aandachtspunten van Albanië.

  Het voortgangsrapport van 2019 stelt dat Albanië vorderingen heeft gemaakt op het gebied van corruptie- en misdaadbestrijding en verbetering van het openbaar bestuur. Verdere economische en bestuurlijke hervormingen zijn nodig. Ook heeft het land nog steeds weinig grip op de uitstroom van Albanese migranten naar andere Europese landen. In mei 2019 adviseerde de Europese Commissie om toetredingsgesprekken met Albanië te beginnen. In oktober 2019 besloten de verantwoordelijke EU-ministers de gesprekken verder uit te stellen. Dit werd bekrachtigd door de Europese Raad.

 5. Watcher

  DDS heeft meer dan 2 mln unieke bezoekers per maand en dan verkoop je maar honderd abonnementen?

  1. Mycase

   hAHAHAAHAHAAHAHAHAHAHA dombo

  2. Hard

   Lugor Watcher?

  3. Michael van der Galien

   Ik ben dankbaar voor ELKE EURO die mijn kant uit komt. Dat jij dat blijkbaar minderwaardig vindt, vind ik prima. IK ben DANKBAAR.

   Dahaag.

   1. Vit

    Wat vind je van meedoen aan een discussie?

 6. Cootje

  We gaan voor EEN Europa , met de corrupte bende uit Roemenië Bulgarije Oekraïne aangevuld met het Balkan zooitje die gaan een aanslag plegen op de sociale voorzieningen , en onze bank garanties die we hebben afgeven voor het behoud van de ondemocratische club met hun geldverslindende hoofdkantoor in Brussel ,We gaan voor EEN Europa wel Een ARM Europa / die Engelse lachen zich binnen 5 jaar te pletter /

  1. DidiMadloba

   Op deze site is ook regelmatig te lezen dat Nederland onder Rutte volkomen corrupt is.
   Straks is het nog nodig met de Albanezen en de Macedoniërs af te spreken dat ze dat corrupte landje aan de Noordzee gedogen.

   En ik heb veel leedvermaak met al die schijterds die in hun broek doen voor de vele moslims in die landen. Al wil ik er wel aan toevoegen dat dit Europese moslims zijn, dus geen Arabieren. Hoewel de Albanese bevolking in meerderheid moslim is zie je daar niet één hoofddoekje op straat. En bier en wijn is daar ook ruim voorhanden.

   1. Rosasolis

    @ Ik zie geen reden waarom Noord-Macedonie niet naar de EU zou moeten toegelaten worden. Het is een vreedzame land, die twee jaar geleden vrede met Griekenland sloot over hun nieuwe officiele naam: Noord-Macedonie. Niet te verwarren met de Griekse provincie, Macedonie. Albanie is geen officiele moslim land. Er zijn veel christenen in deze land, en ook veel kerken. Maar is er wel een criminaliteit probleem, vooral met mensenhandel.

 7. Original NL

  Quote…..EU enlargement is a WIN-WIN situation. …..
  En daar gaan onze miljarden aan belastinggeld…een win win situatie….maar niet voor de eu burger!
  Het gaat zo slecht met de europese economie dat albanië de boel moet vlot trekken..zo diep zijn we al gezonken.

 8. Anti Idioten

  De Brexit was het begin van het einde van de EU. 1 netto betaler weg, 2 corrupte landen die niks te bieden hebben erbij. Ik denk dat Farage gelijk heeft wanneer hij zei dat de EU binnen 10 jaar niet meer bestaat.

  Ze willen meer geld om de buitengrenzen te bewaken, nou die grenzen zullen veel makkelijker te beveiligen zijn wanneer al die criminele landen binnen de grenzen zijn. Let maar op de volgende stap van Brussel zal Turkije of Marokko zijn.

 9. Filthje

  Wat maakt ’t nog uit volgend jaar zijn we er toch uit de EU

 10. claus

  Laat Putin of Trump, maakt niet uit wie van de twee,aub Europa inlijven!
  Ik heb geen voorkeur, alles is beter dan de EU!

 11. crimson1960

  Waar is het mis gegaan.

 12. DidiMadloba

  Von der Leyen is geen “dictator”. Haar voorstellen behoeven instemming van de Raad van Regeringsleiders én het Europees Parlement.

  En het is een bekend feit dat landen niet toetreden omdat ze aan alle EU eisen voldoen, maar opdat ze dat op termijn zullen doen.

  Linkse lieden menen dat de EU alleen maar bedacht is om het “grootkapitaal” te dienen. Gek genoeg voegt DDS zich nu bij dat linkse koor. Nationaal-socialisten?

  1. Shadow1100

   De wet van de communicerende vaten/€uro’s is een regel uit de natuurkunde die aangeeft dat in open systeem, die voor de pecunia onderling onder het financieelniveau zijn verbonden, het geldpeil in alle landen even hoog staat. Dus, zeg maar dag met je handjes……..

 13. Smek

  Het word nu echt tijd dat ook Nederland uit de EU stapt. NEXIT NEXIT

 14. Bullshit15

  Nog meer reden om uit de eu te gaan liever vandaag dan morgen stelletje ongeleerde projectielen
  Maar Rutte zegt dat het goed is waar moet ik tekenen
  Stem fvd of PVV uit de eu

 15. Waanzin

  Ik doe zaken over heel de wereld en ben recent enkele keren in Albanië geweest. Heel dat land zit vol met criminelen (vooral mensenhandelaren) die hun eigen zus nog verkopen voor een zak aardappelen.

  Wanneer deze toetreding plaats vind, verspreid dit randdebielen volk zich direct over de vermogende EU landen wat de huidige onderwereld ook op zijn grondvesten zal doen laten trillen. Ze kunnen/kennen namelijk niet anders.

  Ik stel voor dat al die eurofielen eens zonder bewaking van het noorden naar het zuiden reizen zonder bewaking, voordat deze stemming plaats vind. De Europese Unie begint aardig op de film Idiocrazy te lijken

  1. Waanzin

   Juist ja, zonder bewaking…

 16. Michael M

  Als men alleen maar denkt aan uitbreiding EU met de gedachte dat het allemaal wel op rolletjes loopt zien zij door alle hebzucht en machtsgeil niet meer de werkelijkheid en de keerzijde van die uitbreiding. Het omvallen als een kaartenhuis. Het is nu alleen nog maar afwachten.

 17. cuoretx

  Dit is annexatie via veel euro’s beloven om vervolgens je autonomie en nationaliteit kwijt te raken aan de EU.

 18. Baron von Munchhausen

  Na de verkiezingen wordt het uitstappen van EU bewerkstelligd!
  Maar,……………..AUB, FvD, 50+ en PVV oppassen! De Linkse moordenaars Pim Fortuyn zijn nog steeds onder ons!

 19. ReneR

  Nexit zsm

 20. Rud56

  Nexit, nexit, nexit! Dat dient te gebeuren, opzouten met die EU en zijn verdragen en dictorale politiek! Volledige souvereiniteit, dat moet geschieden.

  Ach, de werkelijkheid is totaal anders, we zijn nu in een strikt keurslijf gevat, vooral door toedoen van partijen zoals het CDA, D66, PvdA, VVD. Partijen die ons decennia regeerden en regeren.
  Partijen die ons willens en wetens hebben overgeleverd aan een totalitair systeem, waarin het volk geen inspraak meer heeft maar wél hun (financiele) bijdragen moeten leveren aan de uitvoering van het opgelegde denken.

  Met andere woorden: het volk dient willoos te worden. En ja, het vele domme stemvee, wat dat volk is, gaat tijdens verkiezingen daar heel hard in mee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.