shutterstock 660338941

Faal! Overheid probeert goede voorbeeld te geven, maar faalt compleet! 'Gerecyclede koffiebekers waren te smerig voor gebruik'

Geen categoriefeb 10 2020, 10:00
Het is ongelofelijk maar de overheid wilde maar liefst 85 miljoen koffiebekers recyclen tot hygiënepapier, alleen wat bleek nou? Het recyclebedrijf vond de bekers zo enorm smerig dat ze alles maar hebben verbrand. Het was namelijk niet te herstellen, daar gaat het rijk met haar goede intenties. Leuk gedacht, maar de realiteit blijkt anders te zijn.
Het Rijk probeert al jaren wat duurzamer om te gaan met het gebruik van plastic, bekers en andere dingen. Alleen blijkt het proces rondom recyclen iets moeilijker te zijn dan dat ze dachten bij het Rijk. Koffiebekers vol met andere troep zoals fruitresten, kauwgom, nootjes, plastic-zakjes of blikjes dat gaat natuurlijk niet werken. Dan mag je nog je afval proberen te scheiden als werkgever, maar als je werknemers er geen verstand van hebben dan werkt het dus niet.
Het meest sneue van allemaal is dat de goedmensen van de overheid geen flauw benul hadden dat er helemaal niks werd gerecycled. Ze dachten dus werkelijk al die tijd dat ze enorm goed bezig waren, maar dat was dus helemaal niet zo.

’We balen natuurlijk ontzettend,’ meldt Mathijs Tax, woordvoerder bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. „We dachten dat de koffiebekers van ministeries en andere overheidsinstanties gerecycled werden. Nu blijkt dat dat niet gebeurt.”

Nu nog maar een poging wagen jongens. Misschien dat het in het vervolg wel gaat lukken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten