Faal! Overheid probeert goede voorbeeld te geven, maar faalt compleet! ‘Gerecyclede koffiebekers waren te smerig voor gebruik’

Het is ongelofelijk maar de overheid wilde maar liefst 85 miljoen koffiebekers recyclen tot hygiënepapier, alleen wat bleek nou? Het recyclebedrijf vond de bekers zo enorm smerig dat ze alles maar hebben verbrand. Het was namelijk niet te herstellen, daar gaat het rijk met haar goede intenties. Leuk gedacht, maar de realiteit blijkt anders te zijn.  

Het Rijk probeert al jaren wat duurzamer om te gaan met het gebruik van plastic, bekers en andere dingen. Alleen blijkt het proces rondom recyclen iets moeilijker te zijn dan dat ze dachten bij het Rijk. Koffiebekers vol met andere troep zoals fruitresten, kauwgom, nootjes, plastic-zakjes of blikjes dat gaat natuurlijk niet werken. Dan mag je nog je afval proberen te scheiden als werkgever, maar als je werknemers er geen verstand van hebben dan werkt het dus niet.

Het meest sneue van allemaal is dat de goedmensen van de overheid geen flauw benul hadden dat er helemaal niks werd gerecycled. Ze dachten dus werkelijk al die tijd dat ze enorm goed bezig waren, maar dat was dus helemaal niet zo.

’We balen natuurlijk ontzettend,’ meldt Mathijs Tax, woordvoerder bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. „We dachten dat de koffiebekers van ministeries en andere overheidsinstanties gerecycled werden. Nu blijkt dat dat niet gebeurt.”

Nu nog maar een poging wagen jongens. Misschien dat het in het vervolg wel gaat lukken.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Peetjoh

  Ja de overheid, iedereen de maat nemen en zelf niks maar dan ook niks doen.

  1. J.Rademaker

   @Peetjoh-Uw geld uitgeven lukt de overheid uitstekend.

 2. Potsdam

  Is DDS advertentie vrij ?
  Zie geen advertenties.
  Hebben ze misschien externe geldschieters.

  1. Fuster

   Potsdam?

 3. Abigaille

  Niet de overheid, maar de burger ! De redacteur geeft de overheid nog een kans. Sportief!

 4. C.A.Barstow

  Geweldig om te lezen dat die linkse idioten in politiek Den Haag op hun bek gaan.
  Het is o zo makkelijk om allerlei achterlijke linkse klimaat wetten de mensen door de strot te duwen
  om er dan zelf een zooitje van te maken, geweldig!

  Stem FvD/PVV.

 5. Hendrie1963

  Alles wat deze sukkels in Den Haag doen is een fiasco. De zoveelste grote geldverspillende blunders. Zo zullen er nog meer volgen van deze achterlijke ambtenaren. Het enigste waar ze goed in zijn geld stelen en verzamelen op hun bankrekening. Wat een achterlijk sukkels.

 6. P. Breetveld

  Neem maar je eigen beker mee van thuis, anders geen koffie de hele dag door tussen de dutjes door. Zo willen ze dat defensie met vol elektrische voertuigen gaat rijden. NL maakt zich in oorlogs gebied druk om het klimaat! Werkt alleen op papier en in geconditioneerde testen op ideaal terrein.

 7. Filthje

  Weet je wat echt nieuws zou zijn………….
  dat deze overheid een geslaagd plan heeft om wat dan ook voor onderwerp, ik denk dat ze nog niet eens een goed plan kunnen bedenken over welke kleur het toiletpapier moet worden!!

 8. toetssteen

  Kopjes of glazen en daarna hoppa in de vaatwasser. Ik drink niet uit plastic of karton.

 9. Adriaen van Bergen

  Er zitten bij de overheid teveel saboteurs.
  Dat krijg je als je krakers voor laat bij het solliciteren.
  Met eigen ogen gezien.

 10. ReneR

  Nu vraag ik me af hoeveel stikstof en co2 er in de lucht is genomen door de verbranding van zo’n enorme berg bekertjes. Ik denk dat de overheid per direct zijn excuses aan de boeren moet gaan aanbieden en nooit meer over die onzin reppen. Wie kan berekenen wat de uitstoot was van deze berg vuil die de ambtenaren hebben veroorzaakt?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.