Maurice de Hond: ‘Tweet van Baudet heeft nauwelijks invloed op electorale stemming’

Thierry Baudet kan opgelucht adem halen. Uit het meest recente onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat zijn ‘Marokkanen-tweet’ nauwelijks effect heeft op de stemgerechtigde kiezer. Forum voor Democratie is ‘slechts’ één zetel gezakt in de peilingen.

Bij de antwoorden op een aantal stellingen die De Hond aan zijn peilers heeft voorgelegd zijn er grote verschillen te zien tussen kiezers van FVD en PVV aan de rechterzijde en kiezers van D66 en GroenLinks op links. 29 procent van de FVD-stemmers geeft aan dat Baudet de beruchte tweet niet had moeten plaatsen, óók niet als het echt gebeurd zou zijn.

Tweet Baudet

Een riante 82 procent van de kiezers van GroenLinks en respectievelijk Partij voor de Dieren is van mening dat Baudet de tweet nooit had mogen plaatsen, ook niet als het echt ging over agressieve bontkraagjes in de trein. Meer dan de helft van de Nederlanders (58%) is het daarmee eens. Onder FVD’ers is dat 29 procent en opvallend genoeg is 31 procent van de PVV’ers van mening dat Baudet zich niet meer moet mengen in Marokkaans-mediterraanse taferelen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. Zweedse kok

  Quote : 29 procent van de FVD-stemmers geeft aan dat Baudet de beruchte tweet niet had moeten plaatsen, ook niet als het echt gebeurd zou zijn.
  .
  Duidelijk.

  1. Blitzkrieg

   Zweedse kok : De overgrote meerderheid van 71% snapt het dus goed, meer tweeten en kokjes zoals jij lekker laten pruttelen.

   1. Zweedse kok

    Herr BlitzBlokSnorKrieg
    71% van de FvD stemmers is dus kritiekloos over hun Messias, in tegenstelling tot de rest van Nederland

    1. Blitzkrieg

     Leeg zakje : Kritiekloos? Hoezo dat? Omdat we niet gelijk in de stress schieten door een tweet of een moorkop?! Het is juist dit gedrag waar Nederland helemaal klaar mee is.

 2. Willem Bever

  Het is dus een storm (gecreert door links) in een glas water

  1. Robert75

   Ze zijn nog mild voor hem hoor. Dit had Wilders moeten tweeten. Dan had je weer feestoptochten gehad naar het politiebureau

   1. Blitzkrieg

    Robert75 :
    Quote : “Ze zijn nog mild voor hem hoor. Dit had Wilders moeten tweeten. Dan had je weer feestoptochten gehad naar het politiebureau.”
    Dat geeft nu precies aan hoe corrupt Nederland is geworden, het maakt niet uit wat je zegt maar wie het zegt.

    Pvda-Kamerlid: ‘We moeten Marokkaanse jongeren vernederen’ (14 oktober 2008)
    h**ps://www.vn.nl/pvda-kamerlid-we-moeten-marokkaanse-jongeren-vernederen/

 3. Blitzkrieg

  Laat links lekker geloven in hun eigen leugen. Meer tweeten alla Trump, four more years. Annechien kan de ellende krijgen.

  1. Robert75

   Maar in dit geval was het toch ook gewoon een leugen? Hij heeft toch bewust de context verdraait waardoor er een heel ander beeld is ontstaan. Als hij nu had getweet 4 vriendinnen ernstig lastig gevallen door conducteurs dan had iedereen hem uitgelachen.

   Het probleem is dat mensen het onderscheid niet meer kunnen maken tussen bv een buschauffeur die in elkaar geramd wordt door straattuig of conducteurs die wat harder optreden omdat er reizigers zijn die weigeren mee te werken aan een kaartcontrole.

   En dat vervuild het debat net zoveel als de verontwaardigde reacties in de media.

   1. Blitzkrieg

    Robert75 : Debat?! Zero tolerance beleid! Voor het eindeloze debat gaan mensen maar naar partijen als D66, FvD en PVV zijn voor kneiterharde actie zodat er eindelijk iets verandert in dit land.

    1. Robert75

     Ben ik ook voor voor zero tolerance beleid. Maar dat geldt ook voor de aanpak van lastige treinreizigers die weigeren mee te werken aan een kaartcontrole.

     1. Blitzkrieg

      Robert75 :
      Quote : “Ben ik ook voor voor zero tolerance beleid.”
      Goedzo jongen, houd dat vast.

   2. Zweedse kok

    Quote : Maar in dit geval was het toch ook gewoon een leugen?
    .
    Bij sommigen zijn de oogkleppen gewoon ingegroeid, niet meer te verwijderen.

    1. Blitzkrieg

     Aftandse kwak : Je hebt gelijk kwakje bij sommige mensen zijn de oogkleppen compleet ingegroeid, hoelang duurt deze terreur nu al? Twee of drie decennia?!

     Aanpak criminele Marokkaanse jeugd faalt (24 april 1999)
     h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/aanpak-criminele-marokkaanse-jeugd-faalt~b8a3e6d0/

     1. Zweedse kok

      Herr BlitzBlokSnorKrieg
      .
      Blijft u vooral in de leugen van Baudet geloven en steunen.
      Maakt u een stuk geloofwaardiger.

     2. Blitzkrieg

      Zwakke neet :
      Quote : “Blijft u vooral in de leugen van Baudet geloven en steunen. Maakt u een stuk geloofwaardiger.”
      Gaan we doen, gisteren weer twee mensen lid gemaakt 🙂 , die hadden ook zo’n hekel aan die constante poppenkast.

 4. Hendrie1963

  Tweet niet had moeten plaatsen????? Nee natuurlijk niet dat doet corrupte links altijd , alles onder de mat vegen en dan wegkijken. Daarom blijft de FvD ook zo groot.

 5. Buzz68

  Ach… Gelukkig ziet menigeen dat de gecreëerde verontwaardiging van de politieke partijen een afleidingsmanoeuvre is om de besluitenloosheid van het kabinet te verbloemen. We moeten het met dit kabinet aan het roer vooral niet hebben over de voortgang van de oplossingen voor problemen die zich afspelen in de samenleving, economie e.d. Politiek moet zich richten op de visie. De tweede kamer moet politiek controleren. De mening van een stel ondermaatse politici op een tweetje van Baudet is voor mij net zo relevant als de mening hierover van mijn buurman. Het is tijd voor IETS anders; dit kabinet creëert meer problemen dan opgelost.

 6. Zweedse kok

  De rest van de cijfers :

  56% van Nederland vindt dat de tweet van Baudet een racistische ondertoon had
  39% van Nederland vindt de reacties sterk overdreven .
  53% van Nederland vindt dat Baudet beter kan onttwitteren
  85% van Nederland vindt het juist dat Baudet erkent een fout te hebben gemaakt.
  64% van Nederland vindt dat Baudet een veel duidelijker excuus had moeten maken
  61% van Nederland vindt dat Baudet niet vervolgd moet worden

  1. Kretoloog

   Ook MdH ontkomt er niet aan mee te huilen met de honden in het bos. Een onhandige tweet als aanleiding voor een heuse enquête onder de bevolking. De dingen die er werkelijk toe doen (bv. opnieuw VVD bovenaan in schendingen integriteit) blijven weer onbesproken. En zo holt iedere journalist, columnist en politiek onderzoeker achter een opgeklopt verhaal aan.

   1. Zweedse kok

    Ik snap dat uw aandachtsgebieden verschillen met die van de rest van Nederland.
    Maar MdH is geïnteresseerd in de mening van Nederland (namens zijn werkgevers)

    1. Kretoloog

     Onzin kok, de rest van Nederland is helemaal niet met de tweet van Baudet bezig. Maar de Nederlander is wel zo fatsoenlijk om een antwoord te geven op vragen van onderzoekers.

    2. Blitzkrieg

     Zweedse kok : Allemaal hetze en fake news. Meningen, peilingen, eindeloze debatten… wanneer gaan de zaken eindelijk worden aangepakt? Mensen worden zo moe van mensen als jou die constant de aandacht proberen af te leiden van de werkelijke problemen.

    3. Fuster

     Zuigkok?

 7. Cootje

  Het proef ballonnetje van Baudet is uitstekend gelukt , proficiat de uitwerking en de reacties waren van een ongekend hoog gehalte , het onder de aandacht brengen criminelen Marokkanen is uitstekend gelukt , en net als de oude politiek bij een proefballonnetje doet is het onderwerp weer over laten waaien , terwijl het wel de aandacht heeft gekregen , die Baudet is een uitstekende strateeg en bediend zijn aanhang met weinig middelen , ander kom je niet op het publieke net

  1. Baron von Munchhausen

   Cootje
   Angst regeert in Den-Haag:
   A Angst voor Groen-Links. Heeft kabinet in de tang!
   B Angst voor FvD. Dat ze te groot worden.

 8. Robert75

  Blitzkrieg 2 minuten ago
  Robert75 :
  Quote : “Ben ik ook voor voor zero tolerance beleid.”
  Goedzo jongen, houd dat vast.

  ………………………………………………………………………………………..

  Zeker doe ik dat. Zou jij ook moeten doen. Maar helaas jij bent selectief. Beetje harde woorden roepen over zero tolerance beleid. Maar zo gauw het om conducteurs gaat neem je het op voor de lastige reiziger. Dus dat zero tolerance beleid van jouw stelt niet zo heel veel voor.

  Uiteindelijk ben je ook maar een softie.

  1. Blitzkrieg

   Robert75 :
   Quote : “Maar zo gauw het om conducteurs gaat neem je het op voor de lastige reiziger.”
   Oh, is dat zo? Dat is zuiver jouw interpretatie en een weining subtiele wijze om me zwart te maken. Ik heb helemal nooit zoiets gezegd. Waarom zou ik? Wat mij betreft moeten lastige reizigers gewoon worden aangepakt.

   1. Robert75

    Dan moet je jezelf beter verwoorden. Nu zitten we hier al een paar dagen te discussiëren over die domme tweet en alles loop je tegen te spreken. Maar eigenlijk ben je het dus al die dagen gewoon met mij eens.

    Dan begrijp ik niet waarom je zo je best doet om je gelijk te halen

    1. Blitzkrieg

     Robert75 : Het enige dat ik keer op keer herhaal is dat deze tweet me helemaal niks kan interesseren, ik lees duizenden van dit soort tweets per dag. Ik word verschrikkelijk moe van het constante beledigd zijn en racisme geschreeuw om maar te kunnen verhullen dat er constant wordt weggekeken voor de echte problemen.

     1. Robert75

      Mij interesseert die tweet ook niet hoor. Maar wat me wel stoort is dat die dat tweet bewust verdraait is waardoor er een heel verkeerd beeld ontstaat van wat er in werkelijkheid gebeurde. Hij wist dat het om een kaartcontrole ging. Maar hij heeft bewust niet voor die context gekozen. Als hij had getweet 2 vrouwen ernstig lastig gevallen door 4 conducteurs dan had iedereen hem uitgelachen. Maar hij kiest voor 4 Marokkanen en dan is het goed. Maar uiteindelijk bedoelt die nog steeds vier conducteurs.

      Conclusie die je kan trekken. Links valt over het Marokkaan maar rechts valt ook over het woordje Marokkaan.

     2. Blitzkrieg

      Robert75 :
      Quote : “Conclusie die je kan trekken. Links valt over het Marokkaan maar rechts valt ook over het woordje Marokkaan.”
      Herstel : ALLEEN links valt over een woordje, rechts wil het rigoreus aanpakken.

      Dat is ook het hele probleem met links, die doet niks anders als de hele dag over woordjes vallen om inclusie te verkopen. De nieuwste gekte is de moorkop. Als jij je nu gaat bezighouden met die veredelde slagroom soes gaan wij ondertussen de problemen aanpakken.

     3. Rammstein

      Zoals heel vaak, lul je nu ook weer uit je nek Robbie75: “Hij (Baudet) wist dat het om een kaartcontrole ging. Maar hij heeft bewust niet voor die context gekozen.”

      Uit die tweet blijkt nergens dat Baudet daar van op de hoogte was. Kon ook niet. Hij ging op het verhaal van die meiden af, waarin dat nergens naar voren kwam. Je kunt nog zo vaak onzin herhalen, daarmee wordt het nog geen waarheid.

      Opvallend is trouwens dat je je zo ontzettend vastbijt in dit onderwerp: je moet en zal je gelijk halen. Misschien een dingetje om eens te laten onderzoeken.

  2. Blitzkrieg

   helemal = helemaal

 9. Rammstein

  Het blijkt dus dat zowel FvD als PVV en buitengewoon standvastig electoraat heeft. Dat is nodig voor wezenlijke verandering en daarmee een zeer verheugend feit. De ondergrens van 35 zetels voor beide partijen samen staat vast. En het zal alleen maar meer worden.

  1. Blitzkrieg

   Rammstein : 35 zetels is inderdaad een zeer realistische ondergrens. De mensen die op de PVV of het FvD stemmen geven helemaal niks om zo’n tweet. Uiteindelijk willen de meeste mensen dat er echt iets gaat veranderen. Ook zal een #NEXIT bij de volgende verkiezingen een grote rol gaan spelen. Dit kan wel eens een verkiezing worden met een zeer… zeer rechtse uitslag.

 10. Bullshit16

  Ten eerste die peilingen van de hond vertrouw ik niet wand de hond is zo links als weet niet wat
  Ten tweede als er mensen zijn die om deze tweet afgehakt zijn dan zijn dat net zulke wegkijkers als de rest van de partijen wand op zich was er niks geen bijzondere aan maar in ieder geval heeft die linkse ratten deze slag verloren
  Waar zullen ze nu weer mee komen om fvd of PVV weer de grond in trappen. Ik ben benieuwd
  Stem fvd of PVV uit de eu

 11. Beukman

  Vandaag in het nieuws: twee agenten gewond geraakt door toedoen van agressieve blanken in het uitgaangsleven van Rotterdam.
  Ook in Amsterdam is het iedere vrijdag- en zaterdagavond raak: dronken blanken vallen passanten lastig, slaan kroeg- en straatmeubilair kort en klein, pissen en kotsen op straat, produceren voor geluidsoverlast en maken er een bende van. Het centrum verandert in een no go-area.

  Het is toch bezopen dat het nodig is dat er her en der overvalwagens en arrestatiebusjes van de ME klaarstaan en moeten uitrukken om erger te voorkomen. In andere steden zal het niet anders zijn.

  Nu Baudet zoveel succes had met het aandacht vestigen op het Marokkanenprobleem, zou hij misschien ook eens het blankenprobleem kunnen adresseren? Want dit kost de gemeenschap klauwen vol met geld, vrouwen en anderen durven zich niet meer in het gebied te wagen op dergelijke avonden, en in het algemeen gaat het om onacceptabel gedrag van blanken die zich niet weten aan te passen.

  1. Rammstein

   Leuk geprobeerd, Beuk. Je hebt zeker gelijk wat betreft de harde aanpak van blank gespuis en geteisem.

   Toch blijven de misdaadstatistieken onomwonden aanwijzen dat verhoudingsgewijs de lichtgetintiers ver bovenaan staan.

   Los daarvan: van eigen gespuis kun het toch beter hebben dan van import-gespuis dat ons land haat, slecht integreert en onevenredig gebruik maakt van sociale uitkeringen.

   1. Beukman

    Het gaat helemaal niet om statistieken, @Rammstein, die zijn onbetrouwbaar. Het gaat erom dat blanken twee keer per week en soms nog vaker zorgen dat hele gebieden veranderen in no go-areas gemeenschapsbezit de vernieling in wordt gehensd, mensen worden gemolesteerd en er een onvoorstelbare ravage wordt aangericht – moet je op zondagochtend heel vroeg eens over het Rembrandtplein lopen. Van dergelijk crimineel gedrag worden geen statisitieken bijgehouden, omdat dit zinloos en uitzichtloos is.

    Inmiddels wordt het doodnormaal gevonden dat hele gebieden tweewekelijks veranderen in een slagveld, maar dat is het natuurlijk niet.

    Op dit moment wordt er niets gedaan met het blankenprobleem, er heerst al decennialang een oorverdovende stilte. Deze keer ook weer alleen maar een korte melding in het nieuws over de twee agenten die vannacht gewond zijn geraakt door toedoen van het blanke gespuis.

    Wat zou het fijn zetten als Baudet en Wilders het eens benoemden. Ik heb ze er nog nooit over gehoord. Zou het hun eigen blinde vlek zijn?

    1. Beukman

     Voormalige abortusarts @Tman ontkent dat er een blankenprobleem is.
     Trek die kop van je uit het zand @Tman, doe op zaterdagavond eens een rondje in het centrum van Amster- of Rotterdam – als je durft – en kom daarna nog eens terug.

    2. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Van dergelijk crimineel gedrag worden geen statisitieken bijgehouden, omdat dit zinloos en uitzichtloos is.”

     Zoek in google eens op “rembrandtplein amsterdam criminaliteit”

     ZAKKENROLLERS & CRIMINELEN OP HET REMBRANDTPLEIN .
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=bYJEEuTyIrE

     ROEMEENSE ZAKKENROLLERS & CRIMINELEN OP HET REMBRANDTPLEIN
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=nscU0fokl4I

     Beide links gaan over plunderende Roemenen, Roemenen zijn inderdaad blank. Je insinuaties zijn vuil en goor door te beweren dat het hier over autochtone Nederlanders gaat.

     Goede demonstratie van FAKE en GEMANIPULEERD nieuws, ga je schamen vent. Volgende keer doe je er verstandig aan wel statistieken mee te nemen, je wordt er namelijk niet geloofwaardiger op. Oh ja, en ook liefst geen “gekleurde” overheids bronnen zoals het CBS, die hebben nogal eens de neiging de zaken te manipuleren.

     1. Beukman

      Kennelijk snap jij niet hoe google werkt, @Krieg. Míjn eerste treffer gaat over een blanke dr*gscrimineel die op het Rembrandtplein werd gearresteerd.

      Bovendien gaat het ook om andere soorten criminaliteit en overlast: openbare drinkenschap, het vernielen van straatmeubilair, het molesteren van voorbijgangers, het vernielen van glazen, vechtpartijen, kotsen, pissen, lallen, schreeuwen. Veel daarvan wordt sowieso niet officieel geregistreerd: er is geen beginnen aan.
      Enfin, met de juiste zoekopdracht is google ook hier your friend.

      Waarom is het blankenprobleem nog niet door Thierry geadresseerd? Wellicht omdat ie toevallig net buiten het gebied woont waar de blankenproblematiek het heftigst speelt?

     2. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Kennelijk snap jij niet hoe google werkt, @Krieg. Míjn eerste treffer gaat over een blanke dr*gscrimineel die op het Rembrandtplein werd gearresteerd.”
      Moet je beter kijken, kopje videos. Ik snap dat EERSTE een moeilijk concept is maar ze echt HELEMAAL bovenaan.

    3. Blitzkrieg

     Beukman : Even voor de duidelijkheid, dit zijn de EERSTE zoekresultaten in google.

    4. Rammstein

     Nogmaals Deugmans: aardig geprobeerd en ik moet zeggen, je hebt de toon goed te pakken – je probeert de scheldende en schuimbekkende tokkies op deze site na te doen en dat lukt je behoorlijk. Alleen slaat het nergens op.

     1. Beukman

      Je zal mij zelden op schelden betrappen, @Rammstein. En dat het volgens jou “nergens op slaat” toont alleen maar aan dat ik een gevoelige snaar heb geraakt.

      Jouw Meester Geert zwijgt al meer dan tien jaar als het graf over het geschetste Blankenprobleem. Van Baudet kan men zoiets wel verwachten, die man is nu eenmaal een politieke glibberaar van een niveau waar een gemiddelde CDAap alleen maar van kan dromen.
      Maar Wilders? Eens temeer blijkt de man een opportunist te zijn achter zijn geveinsde standvastigheid.

  2. Blitzkrieg

   Beukman : Een item in het nieuws doet helemaal niks af aan de statistieken, het is zelfs zo erg dat de etniciteit tegenwoordig vaak al niet meer geregistreerd mag worden. Met het Marokkanenprobleem is helemaal niks gedaan, er is overloos gelult over een tweet maar over de rest oorverdovende stilte.

   Mooi begin! Drie verdachten aangehouden wegens smerig kopschoppen buschauffeur
   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/02/mooi-begin-drie-verdachten-aangehouden-wegens-smerig-kopschoppen-buschauffeur/

   In het NOS journaal is dit niet eens genoemd, zelfs niet eens een korte melding. Ook op de site kon ik het niet terug vinden. Uiteindelijk heb ik het alleen terug kunnen vinden doordat ik het nieuws het gelezen op DDS en deze in google heb ingevoerd met NOS erachter. Dit nieuws was goed verborgen op de site van de NOS.

   Alleen de welgevallige items aandacht geven is een vorm van FAKE-NEWS

  3. leukeditter

   wat ben jij ongelooflijk lomp

   1. Beukman

    Als de waarheid benoemen lomp is, dan moet dat maar, @editter.

  4. Blitzkrieg

   Beukman :
   Bij discriminatie en racisme loopt de Nederlandse televisie voorop – Arnold Op Zondag #3
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=A6ouD01MisM

  5. Fuster

   Zuigman?

   1. Beukman

    Nee, de antichrist, vampier.

 12. Heinrich

  “Marokkanen-tweet nauwelijks effect heeft op de stemgerechtigde kiezer”
  Allicht niet, FvD aanhangers zijn géén labiele neuroten!
  Het gaat om de kern, de visie van het FvD!

 13. Johnsen

  Mooi de afdaling is ingezet bij de EZEL!

  1. Tman

   johnsen:
   Je specialiteit, strooien met ad hominems?
   Bravo?

 14. C.A.Barstow

  Baudet is eigenlijk nog te slap.
  Stel dat misdadige buitenlandse tuig op alle mogelijke manieren ten toon zoals zij zijn,
  Misdadig.

  Stem FvD/PVV.

 15. Robert75

  Robert75 :
  Quote : “Conclusie die je kan trekken. Links valt over het Marokkaan maar rechts valt ook over het woordje Marokkaan.”
  Herstel : ALLEEN links valt over een woordje, rechts wil het rigoreus aanpakken.

  Dat is ook het hele probleem met links, die doet niks anders als de hele dag over woordjes vallen om inclusie te verkopen. De nieuwste gekte is de moorkop. Als jij je nu gaat bezighouden met die veredelde slagroom soes gaan wij ondertussen de problemen aanpakken.

  —————————————————————————————

  Ik eet geen moorkoppen, die zijn niet te vreten die dingen. Blijkbaar heb jij weinig problemen met een politicus die bewust feiten verdraaid. Wat nogal raar is aangezien linkse politici niets anders doen dan feiten verdraaien. Maar Baudet heeft ook bewust gekozen om feiten te verdraaien. En als je bewust feiten verdraaid dan noem ik dat nog steeds liegen. wel frappant dan Baudet die zo goed is andere partijen de maat te nemen over hun leugens, zelf ook niet vies is van een leugen. Het is net kartelpolitiek

  En dan komt meneertje weer aan met problemen oplossen. Maar problemen los je niet op door te liegen daar creëer je ze allleen maar mee. En al zeker als je dus incidenten daarvoor gebruikt die niets met die problemen te maken hebben.

  1. Beukman

   En dan komt meneertje weer aan met problemen oplossen. Maar problemen los je niet op door te liegen daar creëer je ze allleen maar mee. En al zeker als je dus incidenten daarvoor gebruikt die niets met die problemen te maken hebben.

   Inderdaad, dat is de kern waar Baudet en zijn discipelen zich uit alle macht onderuit proberen te wurmen. Pijnlijk om te zien.

  2. Rammstein

   Robbie gaat dwangmatig door met het herhalen van zijn onzin over Baudet en Deugmans springt daar op in en maakt er dankbaar gebruik van.

  3. Blitzkrieg

   Robert75 en Beukman : Nogmaals, ik vind twitter berichten niet zo nieuwswaardig. Ik vind er eigenlijk niks van en vind het eigenlijk ook belachelijk dat andere hier veel waarde aan hechten. Ik vind dat het zo moeten gaan over de inhoud en die wordt verzwegen op een manier van “la la la, ik hoor je lekker toch niet”.

   Herinner je nog die tweet van de SP man Maarten Kuit? Ik heb de artikelen nog even teruggezocht, namelijk :

   Niks sorry! Ophitsende SP-politicus die Baudet ‘nazi’ noemde zegt sorry, maar heeft geen spijt: “Ik zie gelijkenissen”
   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/01/niks-sorry-ophitsende-sp-politicus-die-baudet-nazi-noemde-zegt-sorry-maar-heeft-geen-spijt-ik-zie-gelijkenissen/

   Groningse SP-Commandant noemt Thierry Baudet een nazi, partijtop neemt afstand van ‘domme uitspraak’
   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/01/groningse-sp-commandant-noemt-thierry-baudet-een-nazi-partijtop-neemt-afstand-van-uitspraak/

   Mijn voornaamste reactie op Maarten Kluit was deze
   Quote : “Als ik Baudet was zou ik er niet eens op reageren.”

   Ik heb het jullie gemakkelijk gemaakt, bekijk vooral mijn andere reacties. Maarten Kluit heeft nooit afstand gedaan van zijn woorden, daar heb ik jullie nooit over gehoord of heb ik het mis en heeft hij toch zijn verontschuldigingen aangeboden aan Thierry Baudet?

   Graag wel een beetje consequent blijven! Vriendelijk bedankt.

   1. Beukman

    Ik herinner me vooral enorm veel verontwaardiging bij Baudettisten om die tweet. Terecht, naar mijn mening: met Godwins los je niets op.
    Maar het gaat hier even niet om Kluit. Het gaat hier om Baudet, die twee in Nederland geboren en getogen treinconducteurs in één tweet criminaliseerde. In die ene tweet zaten al gauw vier leugens of onwaarheden. Zelfs Trump kan daar nog een puntje aan zuigen.

    Dit draait ook niet louter om de vraag of Baudet zijn excuses zou moeten aanbieden aan de betreffende conducteurs en/of aan de Marokkaanse Nederlanders. Baudet is aantoonbaar een stemmingmaker én een slapjanus gebleken. Zijn aanhang bedekt het met de mantel der liefde. Het is moeilijk om dit niet te relateren aan het lage democratische gehalte van de partij met het woordje Democratie in de naam.

    1. Blitzkrieg

     Beukman : Luister, uiteindelijk is het heel simpel. Ik vind twitter berichten maar pietlutig en de moeite niet waart, jij daarentegen vindt dat een enorm groot probleem. Wij verschillen duidelijk van mening, maar blijkbaar mag dat niet.

     1. Beukman

      Jij snapt het niet, @Krieg, of je wil het niet snappen. Het gaat niet in de eerste plaats om die tweet op zich; het gaat om wat die tweet ons leert over jouw leider.

      Stel dat Baudet had getwitterd dat hij enorm opgewonden raakt van meisjes van een jaar of negen. Stel, schrijf ik met nadruk. Dan hadden we dit toch ook niet kunnen of willen vergoelijken met: “Ach, het was maar een tweet”?

     2. Ron

      Nee maar nu tweet hij wat dagelijks wel gebeurt.
      Zij het op andere vlakken maar het gebeurt.

     3. Blitzkrieg

      Beukman :
      Stel je eens voor… Er is een extremistische demonstratie waar wordt opgeroepen om een politicus te vermoorden!
      Stel je eens voor… Dat hierin niet alleen kamerleden meeliepen maar ook een ped*fielen vereniging!
      Stel je eens voor… Dat die zelfde kamerleden hem constant demoniseren door hem een als racist en nazi te bestempelen!
      Stel je eens voor… Dat iemand dit constant goedpraat em verdedigd!
      Stel je eens voor… Dat je deze persoon een antwoord zou moeten geven!
      Dan zou ik tegen die persoon zeggen… Je bent een gore hypocriete klootzak!

      PS:
      De politicus was Thierry Baudet
      De kamerleden waren van : SP, GroenLinks en PvdA
      De hypocriete klootzak was jij Beukman

      Walgelijk! Ped*fielenvereniging demonstreerde samen met SP, PvdA en GroenLinks tegen Thierry Baudet
      h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/04/walgelijk-ped*fielenvereniging-demonstreerde-samen-met-sp-pvda-en-groenlinks-tegen-thierry-baudet/

      De *’s vervangen door een e

     4. Beukman

      @Krieg
      Tijdens een demo tegen Trump een tijdje terug liepen er een nogal wat fascisten mee.
      Trump is kennelijk een fascist.

      Anyway. Je draait er weer met een grote boog omheen. Als jouw Leider had getwitterd over zijn liefde voor zeer jonge meisjes, had je dit dan ook afgedaan als “het was maar een tweet”?

     5. Fuster

      “De hypocriete klootzak was jij Beukman”

      Dat klopt, maar Zuigman doet het wel expres, hij vindt het lekker en fijn. Net als Johnsen Brenda van der Noordaa!

     6. Ron

      Beukman als tijdens een demo TEGEN Trump fascisten meelopen dan is Trump volgens jou facist???

     7. Blitzkrieg

      Beukman : Vind je het heel erg als ik geen ellelange discussie’s begin over allerlei hypothetische als-dan situaties?

      Jij vind een tweet een enorm probleem en ik niet, get over it!

     8. Beukman

      Ik heb jouw stelling “het was maar een tweet” doorgeprikt als vals argument, @Blitzman. Waarom geef je dat niet gewoon toe?

     9. Ron

      Ah Beukje is zo iemand.
      Jij denkt dus echt dat wat je uitkraamt ook maar iets van impact heeft?
      Je hebt niets door geprikt behalve je eigen geloofwaardigheid

     10. Beukman

      Nee @Ron, ik heb Thierry’s/Kriegs geloofwaardigheid doorgeprikt. Je schouders ophalen omdat het “maar een tweet ” was, daarachter kan hij zich niet verschuilen.

     11. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Nee @Ron, ik heb Thierry’s/Kriegs geloofwaardigheid doorgeprikt. Je schouders ophalen omdat het “maar een tweet ” was, daarachter kan hij zich niet verschuilen.”
      Ik hoef me niet te verschuilen, vind een tweet niet bijster interessant. Ook al ben je zo vervelend als een strontvlieg, nog laat ik me niet door jouw dicteren wat ik moet vinden. Gelukkig hebben we nog geen gedachten politie in Nederland, we moeten wel snel uit de EU.

      Gratis trollen, wie maakt me los!

      #NEXIT

     12. Beukman

      Zeker hoef je me door mij niet te laten dicteren, @Krieg, er is niemand die dit vraagt of zelfs maar wenst.
      Maar jouw argument dat het “maar een tweet” was is door mij vrij simpel aan stukken geschoten. Dat is waar het om gaat en waarop jij geen weerwoord hebt.

     13. Blitzkrieg

      Beukman : Dat is natuurlijk helemaal niks van waar, bij die gast van de SP heb je me ook niet gehoord. Mensen maken zich veel te druk om een twitter berichtje.

      Terusten Beuk.

  4. Blitzkrieg

   Kuit = Kluit

 16. Heras

  De tweet van Baudet heeft goed uitgepakt. Eindelijk erkenning van het marokkanenprobleem. Veel marokkanen werken en zijn goed geintegreerd. Maar er is een grote groep die de democratie niet erkent, en rottigheid uithaalt.
  Het zou hen sieren als ze eigen bevolkingsgroep aanspreken.

  1. Beukman

   Waarom zou de ene Marokkaanse Nederlander de andere Marokkaanse Nederlander moeten aanspreken? Je verwacht toch ook niet van een blanke dat hij andere blanken aanspreekt op hun wangedrag tijdens uitgaansuren in de stad, in de hoop dat daarmee het blankenprobleem wordt bestreden? Ik dacht dat we juist afmoeten van dat identiteitsdenken.

   1. Fuster

    Zuigman probeert het wel maar de gemiddelde Marokkaan is niet te verdedigen.

 17. Madpo

  Klaver indoctrineerd zijn overwegend jeugdige kiezers. Groen-links is een gevaar voor Nederland. Deze club samen met D66 chanteren de zwakke huidige coalitie. Je vraagt je af wanneer de ogen van onze jeugd eens open gaan, dit land wordt kapot getreiterd met allerlei onzinnige uiterst kostbare zogenaamde “groene” onzinnigheden. Wat straks overblijft is een verarmd vernielde samenleving waarbij de autochtone bevolking kan dansen naar de pijpen van enkelen op links. Wat hier gebeurd is een “staatsgreep” door links. Mensen wordt wakker, dit moet je toch niet willen??

 18. ReneR

  Als deze tweet echt invloed had gehad op het aantal stemmen, was het volk een leider als Baudet niet waard geweest. Zo zie je maar dat hij gewoon gelijk heeft, met het punt dat hij wil aansnijden. Ook al willen de linkse gekkies hun ogen dicht houden. De overlast van Nederlands-Marokkaanse jeugd is reeel. En moet worden aangepakt. Hard. Nexit. Nu.

 19. Wim Vreeswijk

  Baudet profileert zich hiermee in ieder geval consequent rechts en alert en dat is heel wat waard in ons land van politieke zwabberaars.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.