Nederlandse Aziaten zijn petitie gestart! Willen dat mensen stoppen met discrimineren vanwege coronavirus! ‘Wij zijn geen virus!’

Zaterdag lanceerde een nieuwe petitie ‘Wij zijn geen virus‘, de actiegroep zet zich in tegen de discriminatie van Aziaten in Nederland. Discriminatie – en voornamelijk flauwe grappen – nemen flink toe sinds de uitbraak van het coronavirus in China. Van flauwe memes tot hysterische pesterijen in bussen of scholen, de grens moet ergens worden getrokken! 

Inmiddels is de petitie al meer dan 20.000 keer ondertekend, de aanleiding voor de petitie was een nummer op Radio10. Omdat radio sowieso al een dood medium is probeerde ze daar grappig te zijn en dachten ze dat het wel leuk was om een satirisch liedje te maken over Chinezen en coronavirus. Nou dit schoot dus compleet in het verkeerde keelgat.

“Genoeg is genoeg”, schrijven initiatiefnemers Vincent Yeers en Hui-Hui Pan. “Dagelijks worden wij geconfronteerd met zogenaamde ‘grapjes’ en uitlatingen die niet kunnen. Ook wij zijn gewoon mensen. Het is tijd dat wij de discussie aangaan. Dit treft niet alleen iedereen die Chinees is, maar ook alle Nederlanders met een Aziatische achtergrond. Een ziekte, een virus, daar maak je geen grapjes over. Zouden we ook lachen als het lied over kanker zou gaan?”

Het is inderdaad te sneu voor woorden dat direct alle Aziaten over één kam worden geschoren, het zou fijn zijn als mensen zich druk maken om het virus zelf en niet direct de Nederlands-Aziatische gemeenschap tot zondebok verklaart.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Heb het liedje niet gehoord. Ook geen behoefte aan. Wat kunnen de Aziatische mensen er nu aan doen . Dan kun je de toeristen er ook wel de schuld van geven.

  1. Limburgse Separatist

   Misschien eens wat minder van die vliegende ratten eten zou al een goed begin zijn.

   1. Joshuak

    Hahahaha, bijzondere smaak hebben ze daar wel ja

 2. Heras

  Dat eeuwige gezeik over discriminatie. Houdt op met die slachtofferrol . Maatregelen nemen is een recht van iedereen.

 3. Rosasolis

  Het is niet te geloven hoe snel Nederland steeds meer racistisch wordt. Nu kan niemand met een oosterse voorkomen, eens op het openbare vervoer komen, zonder dat er overal sjaals of zakdoeken op de monden van de “gewone” passagieren komen. Hoewel dat ik helemaal geen interesse in voetbal heb, vind ik het heel triest dat er veel discriminatie tegen getalenteerde spelers met kleur bestaat. Wat een onzin! Wat willen de FvD, PVV, en de GPV: een puur zuiver Nederland creeeren? En wat is “puur zuiver Nederlands”?
  Moet er verplicht DNA testen komen voor ieder Nederlandse burger om te beslissen: wie heeft De echte oer-oude Bataven, Friezen, Tubanters genen? Hadden de prehistorisch Hunebedden begraaf plaatsen in Drenthe alleen blonde mensen in al die graven? Waren zij toen al echte Nederlanders, of misschien Neanderthalers?
  Hopelijk gaat het wereld bekend bijzonder oude, trouwe, gewaardeerde eigenschap van Nederland nooit verloren: tolerantie. Problemen zijn om op te lossen, maar dat kan niet gebeuren, als er discriminatie in de weg ligt.

  1. Ron

   Inderdaad verschrikkelijk altijd die Nederlanders.
   Gelukkig hebben moslims dat niet en geven onze vrouwen gewoon een hand en praten tegen hun.
   Gelukkig zetten ze ook niet hele scholen op hun kop omdat er met kerstdiners varkensgerechten tussenzitten.
   Humor en zwarte humor (oeps mag dat nog zo heten?) is er altijd geweest ook om te relativeren ipv steeds het ergste te denken.
   Het is maar hoe zwaar je gekwetst wil zijn, gelukkig zijn wij Nederlanders wat nuchterder daarin anders regende het aangiften en petities voor de discriminatie richting de Nederlander.

   En ja het is erg je zal het maar hebben, maar vanuit die gedachte kan ik wel indenken dat mensen sjaals voor hun mond slaan.
   Verder is de overheid ook nalatig want wat geven die nu aan informatie?

  2. rujoleki

   Wat een dom kind ben jij. Kruip terug stuk serpent!

  3. Politiek Profeet

   DD alarm…busje komt zo busje komt eventjes geduld want het busje komt zo……tegen gratieszz tarief omdat haatbaardje melkmuiltje en macronbeftekkeltje trudeau je gratieszzzz komt ophalen….

  4. Cycle25

   O ja,nog zo eentje…niet eens met links zijn is anno 2020 racisme. Typerend geframe om rechts een halt te roepen, en ik ga gewoon nog naar de chinees voordat je gaat toeteren.

 4. Jack Flash

  Alweer discriminatie? Het gaat gewoon om angst voor een ziekte.
  Man man wanneer komt er een keer een einde aan dit oeverloos gezeik.

 5. rujoleki

  Kloepoek?

 6. Filthje

  Werk momenteel op de RUG en stikt het van de aziatische mensen maar heb nog geen enkele vorm van discriminatie gezien of gehoord en als ik iemand de schuld zou geven zou het degene zijn die patent op dit virus en medicijn heeft want het laatste wat ik gelezen heb is dat dit een door de mens gemaakt virus is waar al jaren patent op staat alleen hebben we nu met een gemuteerde variant te maken

 7. Politiek Profeet

  HUIL HUIL pan werkt hier bij de chinees, gewone toffe gast, geen mondkap, geen gezever, gewoon chinees vreten op de plank, zoals al decennialang.
  Denk dat vooral deugkneusjes hier aandacht van willen genereren en niet de normale man/vrouw.
  Maar ja, tegenwoordig is die randstad gewoon een openbare geestelijk onstabiele open inrichting van zwaar gestoorden….

  1. Ron

   Als we nu eens een petitie houden over de discriminatie van de Nederlander.

 8. Jack Flash

  Puur aansluitend op oikofobiepolitiek.
  Wij Nederlanders deugen niet,verboden grappen te maken,en Thierry en Geert deugen niet.DWDD gooit vanavond weer olie op het vuur.
  Erg doorzichtig allemaal

  1. Politiek Profeet

   Boven staan, eerste reactie, links is altijd op zoek naar sensatie en polarisatie,liefst tegen nationalisten, m.a.w., mensen die van hun eigen land,streek,traditie,cultuur,normen,waarden en gebruiken houden.
   En omdat wij afstammen van keltische,germaanse,teutonische,bataafse,saksische stammen….zijn wij nogal blank te noemen met een gezonde kleur uiteraard.
   De rest van de wereld kan een enorme zuil zuigen aan onze afstammelingen…oepssss, vergeten….ook amerika en engeland zijn bevrucht door ONZE voorvaderen…das waar ook par bleu…

 9. Vit

  Vanavond was de Daging Rendang en Babi Pangang spek weer voortreffelijk en ik had niet echt de indruk dat het bij mijn chinees om de hoek stiller dan anders was, want er zaten wel 8 mensen te wachten en te vingeren op hun lul-ijzer maar dit terzijde.

 10. Drollevanger

  Ik geloof niet dat racisme richting Chinezen een probleem wordt, omdat enkele idioten wat op internet hebben geschreven.
  Een ander geval is het als angstige geesten liever niet in de trein gaan zitten, naast een Chinees die verklaart net uit Peking te komen.
  Maar gaat een andere Aziaat wel graag naast voornoemde Chinees zitten, of is dit alleen voor blanken?

 11. Drollevanger

  Dit is weer een typisch verhaaltje uit de Links-activistische hoek. “Harten van goud, en hersens van havermout”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.