Oeps! Lelystad Airport openen ‘wordt moeilijk’ volgens minister

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) komt met ‘slecht’ nieuws: Lelystad Airport dit jaar openen ‘wordt moeilijk‘. Het kabinet was voornemens om de luchthaven al veel eerder te openen, maar stikstofbeleid gooide roet in het eten.

Het kabinet wilde Schiphol laten groeien met 40.000 vliegbewegingen per jaar en Lelystad Airport zou ook geopend worden, om de druk bij Schiphol en de Nederlandse infrastructuur te verlichten. Maar de commissie-Remkes steekt natuurlijk weer een stok tussen de spaken van dat wiel, want stikstof. Minister Van Nieuwenhuizen had eerder nog goeie hoop dat Lelystad Airport in ieder geval nog dit jaar open kon. Daar gelooft ze nu dus ook niet meer in.

En daarmee heeft het kabinet het zichzelf behoorlijk moeilijk gemaakt. Want net zoals de boeren, bouwers en woningzoekenden last hebben van dit beleid, treft het kabinet hiermee dus ook zichzelf. Hartstikke dom natuurlijk, al leeft daardoor wel meer een urgentiebesef en kan men zich niet opsluiten in een ivoren toren.

Dat zal nog wel met een hele hoop gestuntel, gesjoemel met cijfers en andere onzinmaatregelen gaan, tot de verkiezingen echt dichtbij komen en er ineens knopen doorgehakt kunnen worden. De druk en het ongenoegen neemt bij het kabinet in ieder geval toe. De vraag is alleen of bij het knopen doorhakken straks ook andere partijen profiteren, en niet alleen de stokpaardjes van de politieke partijen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Hendrie1963

  Hahahahahahaha. Wat een sukkels.

 2. Willem Bever

  Maximumsnelheid op snelwegen naar 60; opgelost

 3. AadM

  Laat dan die 100 km/u ook maar zitten, zonde van al het geld voor die borden. Niets kan en mag meer, wat een land.

  1. hans-e-pans

   Dat valt wel meer hoor er kan hier nog heel veel en genoeg, alleen niet voor de Nederlanders.

   Het jammere is alleen dat smijten met andermans geld.

 4. Piet Klein

  Oeps wat wij eigenlijk helemaal niet begrijpen is dat wij mega kosten mogen maken om van het gas af te komen en daarmee de CO2 te beperken en dat tegelijkertijd door diezelfde regering hard gewerkt wordt om mega veel CO2 via vliegtuigen de lucht in te krijgen. Je vraagt je soms af of ze nog wel in zich zelf geloven deze coalitie.

 5. goedisfout

  Domme Carola heeft zoveel boeren en vissers naar buitenland gejaagd zodat het stikstof “probleem” vanzelf is opgelost. Misschien mag ze het lintje doorknippen bij de opening van Lelystad als dank voor het verraad van haar achterban.

 6. Buzz68

  Wat een visieloze onsamenhangende bende is dat toch dat kabinet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.