Ophef over oude foto van ‘walgelijke’ en ‘racistische’ carnavalswagen in de vorm van vluchtelingenboot

Op social media is flinke ophef ontstaan over een foto van een carnavalswagen die volgens velen gebruik maakt van racistische karikaturen. Een Brabantse carnavalsvereniging plaatst de foto om hun optocht te promoten. Dat is gelukt, alleen viel het kiekje niet bij iedereen in goede aarde.

Volgens pretparkwebsite Looopings plaatste een carnavalsvereniging uit het Brabantse dorpje Erp een foto van een van hun praalwagens van vorig jaar. Op de foto zien we een vluchtelingenboot met daarop allerlei verwijzingen naar het eveneens Brabantse themapark De Efteling.

Op de praalwagen prijkt in grote letters de term ‘Droomvluchtelingen’, een verwijzing naar bootvluchtelingen en ‘Droomvlucht’, de favoriete Efteling-attractie van PVV-leider Geert Wilders. Op de wagen zelf staan dansende bosjesmannen. Deze karikaturen waren eerder te vinden in de darkride ‘Carnaval Festival’ in het pretpark in Kaatsheuvel. Vanwege kritiek op de, volgens sommigen, racistische karikaturen is de attractie vorig jaar aangepast en zijn de bosjesmannen verwijderd.

Efteling
De bewuste ‘racistische praalwagen’ / Bron: CV De Uilen van Empeldonk / Facebook

Ondanks dat de bewuste foto van de carnavalsvereniging al een jaar oud is, zijn de boze reacties op het plaatje er niet minder mals om. Via social media delen honderden mensen hun ongenoegen over de foto en noemen het een walgelijke, smakeloze en racistische actie.

Vanwege alle onrust heeft de bewuste vereniging de foto weer verwijderd van het internet, in de hoop dat de rust in het Brabantse Erp weer zal terugkeren…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Hendrie1963

  Linkse idioten maken het rascistisch. De waarheid is altijd hard voor deze linksen. Alles is tegenwoordig rascistisch omdat ze niet normaal zijn. Ze zijn heel erg ziek maar hebben het niet door.

 2. Jack Flash

  Hoe meer gezeik over racisme hoe meer schijt ik en vele anderen eraan krijgen.
  Het heeft geen effect meer.

  1. Mees

   Over linkse idioten gesproken..

   De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken roept de Belgische overheid op om de carnavalsoptocht in Aalst te veroordelen en te verbieden. Dat heeft Israël Katz gezegd op Twitter.

   1. Robert75

    Ja maar antisemitisme is net zo’n containerbegrip geworden als discriminatie en racisme. De ophef die daar over is ontstaan is net zo onzinnig als deze ophef. Daar is carnaval gewoon voor bedoelt. Om even lekker politiek incorrect te zijn en alles op de hak te nemen.

    Ik kan me ook niet voorstellen dat iemand ineens een Jodenhater wordt omdat die een stel carnavalvierders ziet die verkleed gaan als Jood. Net zomin als dat mensen ineens racistisch zouden worden bij het zien van een vluchtelingenboot tijdens een optocht.

   2. Joshuak

    Joden roepen vaak anti Semitisme over alles net zo snel als moslims islamofobie roepen..

    Vaak andere manier, maar ze slaan kritiek op Israel vaak op zelfde manier neer als je moslims ziet doen bij Iran of Saudi Arabie

 3. Bullshit16

  Waar is de homor gebleven in dit land
  Man man ik vind het wel homor
  Stem fvd of PVV uit de eu

 4. Kretoloog

  “De bosjesmannen zijn verwijderd”

  De bosjesvrouwen (= takkenwijven) mogen nog wel?

 5. Cootje

  Het debat weer demoniseren , wegkijken en niet beseffen dat het leeft onder een deel van de bevolking . Net zolang dat het schip zinkt en men ontgoocheld is , het bespreekbaar maken van wat er gelukkig nog bij een minderheid leeft . Maar Vlaams belang haalt nu al 25% van het electoraat in België en ze houden het cordon sanitair in stand . Maar ze kunnen niet meer regeren in België door links rechts en dat zit er bij ons ook aan te komen

 6. Peetjoh

  Ohoh de linkse gekleurdetransgenderneutralegehandixapteinclusiefelingendiversiteiten hebben weer wat.

 7. JFU

  Wilt een ieder die vrijwillig in ons land is gekomen, en weigert onze geschiedenis, onze gewoonten en cultuur te accepteren binnen 24 uur het land verlaten? Dank U.

 8. Sabreur

  Carnaval is satire. Satire is een manier om een probleem in het voetlicht te zetten, zodat er over gepraat en gediscussieerd kan worden.
  Wegkijken, doodzwijgen en negeren leidt alleen maar tot apathie en ontneemt ons de waakfunctie voor een groeiend probleem.

  Kan iemand mij uitleggen wie hier nu fout is en waarom?

 9. Mart

  Woon al weer 48 jr buiten Nederlandje,,maar om te grijnzen en me te verwonderen kijk ik soms op sites als deze……het blijft een bekrompen en bemoeizuchtig volkje…..Wel gaarne verder van mijn pensioentjes afblijven…..heb daar toenderteid aan afgedragen.Mart Brasil.

  1. Joshuak

   Je woont 48 jaar al buiten Nederland met een pensioen?

   Mijn god, dat betekend dan dat jij ook al rap richting de 100 jaar gaat of niet? Misschien ben je al wel 110

 10. Stiek

  Het wordt met de dag gekker. Hahahahaha 🙂

 11. Lefty

  Je moet overal een grap/satire over kunnen maken. Religie, politiek, noem maar op. Mensen zonder zelfspot, die moet je in de gaten houden.

  1. Robert75

   Nou dat komt omdat mensen niet meer begrijpen waar het carnaval voor staat. Carnaval is namelijk het feest bij uitstek om alles te bespotten daar was het voor bedoelt. Zoals het vroegere narrenfeest. Maar tegenwoordig moeten we politiek correct zijn. Dan kan je het feest net zo goed afschaffen want dan heeft het geen zin meer.

   Tegenwoordig ga je verkleed als indiaan dan heb je natuurlijk een hekel aan indianen
   Ga je verkleed als moslim dan heb je een hekel aan moslims.
   Ga je verkleed als Jood dan heb je een hekel aan Joden.
   Nou als je dan verkleed gaat als priester dan zal je vast een hekel hebben aan katholieken. En ga je verkleed als clown dan heb je natuurlijk een hekel aan clowns.
   En als je verkleed gaat kip dan zal je vast een hekel hebben aan kippen.

 12. Cycle25

  Lol, carnaval = racisme

  Volgende zet van “weg met ons”, cultuur = racisme

 13. evil knievel

  Janken n drammen….boehoe…wat n racisten in dit land!
  Wat moet dat links toch n medelijden met zichzelf hebben!
  Zielige sujetten!

 14. evil knievel

  Ook weer n manier om n Nederlandsche traditie om zeep te helpen ntlk!

 15. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Veel mensen die in der tijd met veel fanfare naar het buitenland gingen zijn verworden tot trailer trash… Je ziet ze vaak zitten aan de een of andere Costa met hun oude rimpelige uitgezakte lijven in verbleekt badgoed en versleten strandstoelen lurkend aan een of ander B merk biertje of nep Sherry om dat het betere spul ook daar niet te betalen is…

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.