Paniek! Koerden zijn het zat, gaan Syriëgangers binnenkort zelf berechten

Paniek in Nederland en paniek bij EU-landen! Koerden zullen in maart beginnen met het zélf berechten van Syriëgangers. Er zitten nog ontzettend veel jihadisten in Koerdische kampen. Terughalen gebeurt haast niet, een internationaal tribunaal komt ook maar niet van de grond. Koerden zijn het zat! Tijd voor minister Stef Blok (BuZa) om in actie te komen en te gaan praten…

Politiek Nederland wordt nu dus ‘zomaar ineens’ geconfronteerd met een clubje dat wél knopen durft door te hakken. Eigenlijk hebben we die Koerden daar gewoon zo lang mogelijk met de puinhoop laten zitten en hoopten we dat het daarbij bleef. Geen nieuws was goed nieuws en anders kon de kop gewoon nog wat dieper in het zand. Nu niet meer dus, want de Koerden nemen het recht nu in eigen hand. En ineens is het “zeer de moeite waard om in gesprek te gaan”, zei Blok.

Blok zegt dat Nederland “dan wel weer samen zal optrekken met de Europese landen die gezamenlijk zoeken naar een manier om Syriëgangers te berechten.” Wat dus eigenlijk al lang en breed had moeten gebeuren. Ik denk ook niet dat daar veel van terecht zal gaan komen en dat die Koerden hun plannen gewoon voortzetten. Die hebben helemaal geen behoefte aan dat eindeloze gepraat, zoeken naar een compromis, tijdrekken en onderzoek doen. Niet zolang zij voor de kosten opdraaien en de risico’s lopen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Vraagtekentje

  Hoezo paniek, eindelijk zou ik zeggen, van mij mogen ze humaan de strop krijgen, dat is menselijker dan wat zij gedaan hebben.

  1. Ikbenhetbeu

   Helemaal met je eens. Beste nieuws van vandaag en alles beter dan hier terug laten keren. Ze hebben daar hun misdaden gepleegd, daar hebben ze bewijzen van hun misdaden. De Koerden zijn o.a. slachtoffer van hun misselijk makende daden. Daar berechten en geen gesprekken meer S. Blok, hoezo paniek. paniek zou er moeten zijn om ze terug te halen, staan ze binnen 4 jaar weer op straat in dit verknipte land.

 2. Zweedse kok

  Zie ik Blok, moet ik altijd denken aan Burns van de Simpsons.
  OT
  De paniek heeft Wout er zelf bij verzonnen.
  Berechten in het land van overtreding met de aldaar geldende normen in een fatsoenlijk proces, dat moet toch kunnen.

 3. Duckday

  Waarom paniek.Laat die koerden gewoon hun gang gaan En laat die teroristen gewoon daar blijven die hebben geen enkel recht Maar ze hebben natuurlijk alleen in de keuken geholpen Daar maakt de politiek zich druk om het zijn zo aardige mensen hebben niks gedaan Daarna mogen ze nog even bij de NPO komen om hun verhaal te doen.Krijgen ze ook nog een zakcentje . Verder in NL een leuke uitkering huis zorgkosten en maar zielig doen.
  Stem gewoon PVV of FvD daarna NL Exit Breek het kartel

 4. RvdBe

  Neem aan dat de Koerdische rechters geen d66 stemmen, moet dus goed komen.

  1. Veteraan

   @ RvdBe
   ++

 5. Benny

  Het zou de eerlijkste en fairste oplossing zijn als de Koerden ze zelf berechten, ik zie daar geen probleem in….. Ze hebben daar huisgehouden en dan moeten ze daar berecht worden…. Zeer eenvoudig

 6. Adriaen van Bergen

  Wat mij betreft hoeven ze het niet bij knopen doorhakken alleen te blijven.

 7. Heinrich

  “Koerden gaan Syriëgangers binnenkort zelf berechten”
  Dan is alles toch opgelost, wie kan hier bezwaar tegen hebben?
  Wie met vuur speelt, kan zich verbranden!

 8. Veteraan

  Wel jammer dat de Koerden [nog niet] geen doodstraf in hun strafpakket hebben. Wel binnen een uurtje de rechtszaak, kunnen ze hier een voorbeeld aan nemen.
  En ze kunnen altijd nog op de vlucht neergeschoten worden, dat dan weer wel.
  Ik stel me beschikbaar als beul voor die moordenaars, ook voor degene die alweer terug zijn in Nederland want ze worden niet meer ‘normaal’.

 9. JFU

  Prima hoor……die drinken echt geen thee met die gasten. Die houden van grote schoonmaak.

 10. Rud56

  Prima als die Koerden schoon schip gaan maken! Want dat IS-gajes heeft geen rechten behoudens één: die van de strop of die van de kogel!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.