Regeren met GroenLinks en D66? NOOIT!

Dit was de dagelijkse column voor BackMe-sponsors van afgelopen vrijdag. Omdat het zo’n ontzettend belangrijk onderwerp is, helemaal in verband met de eindeloze aanvallen op FVD, wordt de column ook hier eenmalig gedeeld. Dit gebeurt op verzoek van BackMe-lezers én van de redactie zelf.

Nederland heeft een nieuw opperhoofd van de politieke correctheid. Zijn naam is Rob Jetten.

Jetten is een vreselijk mannetje. Hij denkt dat hij álles beter weet, inclusief hoe wij ons leven moet leiden. Hij is arrogant tot en met – maar niemand weet waarom. Behalve leider worden van zijn radicaal-linkse partijtje heeft deze man immers niets voor elkaar gekregen in het leven.

Nou ja, man. Ik moet er met Rob ongetwijfeld om denken dat ik niet zomaar misgender. Voor je het weet heb ik een rechtszaak aan mijn broek hangen wegens ‘discriminatie.’

Hoe dan ook, Jetten laat vandaag weten dat D66 niet wil regeren met Forum voor Democratie zolang Thierry Baudet leider is van die partij. De reden? Volgens Jetten is FVD onder Baudet “racistisch” en zet de partij “bevolkingsgroepen tegen elkaar op.”

Jawel, meneer (sorry!) haalt de oude, welbekende nep-argumenten maar weer van stal om een liberaal-conservatieve partij uit te sluiten.

Natuurlijk is Jetten niet de enige die daar zo over denkt. GroenLinks-leider Jesse Klaver is het er ongetwijfeld mee eens. Hij noemde Baudet vandaag keihard “extreem-rechts.” Met andere woorden: neo-nazi.

Knipsel

Dit is gekker dan gek. Gestoorder dan gestoord. Achterlijker dan achterlijk. Er is namelijk geen enkele FDV’er of FVD-sympathisant die ook maar bijna overweegt om in een coalitie te gaan zitten met deze twee radicaal-linkse, anti-Nederlandse fop-partijen.

D66 en GroenLinks zijn een schande voor Nederland. Als er partijen zijn die aan een verschrikkelijke vorm van oikofobie lijden dan zijn zij het. Deze twee clubs haten alles waar Nederland voor staat. Onze cultuur, onze taal, onze geschiedenis. Die zot van een Sylvana Simons had helemaal geen eigen anti-Nederlandse partij hoeven op te richten; ze had zich gewoon kunnen aansluiten bij D66 of GroenLinks. Bij beide clubs was ze prima op haar plaats geweest.

GroenLinks komt voort uit een fusie van de PPR, de PSP, de CPN en de EVP. Ja, dat leest u goed (veel Millennials weten dat niet, dus ik leg het maar even uit): GroenLinks komt voort uit de Communistische Partij van Nederland.

Klaver en co. zijn een stel communisten.

Letterlijk.

En dan niet zomaar communisten, maar marxistisch-leninisten. Oh, en tot 1956 waren ze zelfs trotse stalinisten. Daarna braken ze daar hoegenaamd mee, maar dat was puur een pr-beslissing. Toen kon niemand er immers meer omheen dat Stalin een brute moordenaar was. Tot die tijd hielden ze de schijn maar wat graag op.

Is het een wonder dat Klaver graag wil dat Baudet naar de politieke goelag gestuurd wordt? Zijn soort doet dit altijd.

“Dat is wat overdreven, Michael!” Nee, dat is het niet. Ik ben niet vergeten dat er een zelfgemaakte bom werd gevonden in het kantoor van DWARS – de jongerenbeweging van GroenLinks – toen Klaver secretaris was.

En Jetten? Die is geen haar beter. Ja, meneer (sorry!) komt uit voor een partij met een mooiere achtergond (in theorie) dan die van GroenLinks, maar dat is bepaald geen prestatie. Als we kijken waar D66 nú voor staat – politieke correctheid, onbeperkte immigratie, tegen integratie, een overheid die meer uitgeeft, pro-groene gekte, tegen landbouw – kunnen we alleen maar concluderen dat die partij net zo radicaal is als GroenLinks.

Jetten en Klaver kunnen wel heel hard Baudet veroordelen en roepen dat ze nooit met FVD zullen samenwerken, maar wij van rechts kunnen de heren (sorry!) vertellen: we denken er niet over om met jullie in een coalitie te gaan zitten. Jullie zijn anti-Nederland, anti-cultuur, anti-vrijheid. Jullie willen alles waar Nederland voor staat vernietigen. Jullie willen onze cultuur afbreken, onze geschiedenis herschrijven.

Cordon sanitaire? Ja, om D66 en GroenLinks heen, ja. En nee, het maakt niet eens uit welke stalinist aan het roer staat van die clubs. De rot zit veel te diep van binnen. Daar verandert een nieuwe leider niets aan.

Dit stuk was de exlusieve column van vrijdag voor BackMe-sponsoren. Als u mijn strijd tegen het mediakartel én het partijkartel steunt, sponsor me dan ook — 124 DDS-lezers gingen u al voor. Voor slechts 1 euro per maand krijgt u dagelijks al twee blogposts (één met het laatste nieuws uit Amerika en één harde rant over Nederland) én een exclusieve column in uw inbox, ‘s avonds voor het slapen gaan. Steun mij dus! Alvast bedankt!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

147 reacties

 1. Zweedse kok

  Zijn er echt mensen die betalen voor zo een vooringenomen lap tekst.
  Nou, mij niet gezien, maar dat is waarschijnlijk geheel wederzijds.
  Buiten het mensen bedanken voor 1 euro ondersteuning per week.
  Dat zou ik niet kunnen.

  1. Seneca

   @zweedse cock
   je hebt gelijk. als ik in jouw schoenen stond zou ik idem dito reageren. tenslotte iets leren dat net even buiten je bereik ligt, is niet aan jou besteed. door jouw reactie heb je jezelf uitstekend beschreven. zielige en arme man…

 2. Bullshit16

  Zweedse lul dit is de waarheid ik heb er niks aan toe te voegen maar ik weet de waarheid is voor jíj niet weggelegd
  Stem fvd of PVV uit de eu

 3. s.a.r.k.o

  Zijn liefde voor Jean-Marie Le Pen en andere extreemrechtse figuren, daarbij zijn voorkeur voor het blanke ras, hij is een neonazi.
  De lokken zit hem nu al dwars, die plakt hij binnenkort vast.
  Een snorretje is zo gekweekt

  Baudet is gevaarlijk, extreem rechts, komt uit de elite, minacht de ”gewone” man, maar presenteert zich als een man van het volk.

  1. Seneca

   @sarko
   je maakt dezelfde fout als MvdG. fascisme en nationaalsocialisme zijn niet rechts of extreemrechts. beiden zijn linkse tot extreemlinkse politieke stromingen. de vervloekte socialisten hadden na WOII snel in de smiezen dat als zij geen afstand zouden nemen van dit verderfelijk gedachtengoed, zij nooit meer aan de bak zouden komen. dus bedachten zij de smoes, dat fascisme en nationaalsocialisme ‘rechts’ zouden zijn. het idiote klootjesvolk – waartoe jij en cock en noem maar op ook behoren – slikten dat als zoete koek. dit sprookje zal nog wel een jaar of tien standhouden, maar ooit komt de dag dat men het licht ziet en dat zal betekenen, een eind aan de politieke stroming, dat onvoorstelbaar leed, lijden en dood heeft veroorzaakt: het socialisme. overigens islam en socialisme hebben elkaar gevonden. deze twee ideeën hebben dezelfde hobby: bloedvergieten en dood met lijden verspreiden.

 4. Kim de Roder

  De hysterische toonzetting van dit artikel maakt duidelijk dat Rob Jetten inmiddels gehaat en gevreesd wordt in extreem-rechtse kringen. Dat is electoraal een riante positie en daar zal hij ook veel politiek garen bij kunnen spinnen.

  Speculeren over regeringsdeelname van het FvD heeft overigens weinig met de realiteit te maken. Die kans is nagenoeg nihil.

  1. Ron

   Hij wordt vooral gehaat in islamitische kringen.

  2. Fuster

   Kim de Roder Johnsen?

  3. Original NL

   Gevreesd, wie…jetten??
   Hahaha…horen we straks nooit meer wat van…gestikt in zijn eigen CO2.
   Wat ben je toch een stupide lulhannes wîmpy!

 5. Michael van der Galien

  Beste Zweedse loser,

  Het is 1 euro per maand. Niet per week. Anders dan jij ben ik dankbaar voor elke euro die mijn kant opkomt, ja. Ik heb het er bijna dagelijks met mijn vrouw over, omdat er maar mensen bij blijven komen: het is echt heel bijzonder dat mensen ervoor kiezen om mij persóónlijk te sponsoren omdat ze mijn werk waarderen. Via advertenties inkomsten genereren geeft je een heel ander gevoel. Dit — de band tussen mij en mijn sponsoren — is veel persoonlijker, wat de reden is dat ik er steeds dingen bij doe als nieuwe doelen gehaald worden. Doordat we de 100 gepasseerd zijn een maandelijkse Vraag & Antwoord-sessie, en bij 200 een tweede nieuwsbrief met links naar en samenvattingen/analyses van het top-Amerika nieuws van die dag.

  Jou zou die ene euro blijkbaar koud laten, mij geeft het een enorme boost en motivatie.

  Overigens heb ik wel genoeg van je gezeur. Je bent geband. Dahaag.

  1. s.a.r.k.o

   Mike, zwak, ontzettend zwak.

   1. Michael van der Galien

    Nee hoor. Jullie linkse trollen schijnen te denken dat jullie een soort van betalende abonnees zijn met bijbehorende rechten. Dat zijn jullie niet. Jullie betalen niks. Jullie komen hier alleen maar om alles en iedereen op de kast te jagen en te beledigen — zelfs mensen die keihard werken om deze site in de lucht te houden.

    Jullie linkse zeurpieten hebben de vrijheid om hier te reageren omdat wij dat toelaten, niet omdat jullie dat verdienen. Die vrijheid kunnen we op ieder moment intrekken. Wen er maar aan. Doei!

    1. Seneca

     @MvdG
     +++++++++++++++++

    2. Blitzkrieg

     Micheal van der Galien : Heel goed gesproken, niks aan toe te voegen.

    3. Potsdam

     Als u die mensen een ban geeft komen ze dan niet terug ?

     1. Michael van der Galien

      Dat is de bedoeling inderdaad.

     2. Fuster

      @Michael van der Galien: Goed om ook eens aan te geven wat links hier volgens jou komt doen.

      Rest mij maar één vraag: Je weet al sinds 2015 (en daarvoor?) dat de alom bekende, degene van wie de naam niet gepubliceerd mag worden, hier rondhangt. Hij wordt geband, weer terugkomt, weer wordt geband, etc…

      De niet genoemde zorgt hier m.i. voor de meeste ergernis, hoe hij dat doet is jou ook al jaren bekend. Doorgaans is na enkele reacties duidelijk dat het de niet genoemde is.

      Wat is het beleid van DDS omtrent deze specifieke niet genoemde?

    4. Bullshit16

     Michael van galen
     Goed gezegt niks meer aan toe té voegen dat linkse volk ze zijn levensgevaarlijk bravo
     Stem fvd of PVV uit de eu

    5. DidiMadloba

     Je zou mij – en nog veel meer mensen vermoed ik – een plezier doen door op te treden tegen reacties de mensen veroordelen die reageren, in plaats van hun opvattingen.

     Anders gezegd het is zo verschrikkelijk saai om reacties te lezen van lieden die de man spelen in plaats van de bal.

    6. Ron

     Michael top van je.
     Ik hoop dat je doorzet nu en steeds nieuwe inlogs die hoe jij zegt hier alleen maar stoken e. ’n mensen op de kast jagen meteen te bannen.

    7. Ralnov

     Mikey , my main mannn. Lig plat hoe je die linkse kliek de grond in boort , prachtig.

     1. Michael van der Galien

      🙂

    8. Bijenzwerm

     @michael eindelijks weg die tr@l maar verwijder je hem als hij weer terugkomt onder Veelen van zijn nicks?
     Het kost in het begin misschien een beetje moeite, maar ik denk dat het zijn vruchten dan wel gaat afwerpen.
     Veel potentiële nieuwe lezers en eventueel betalende abbonees blijven door die tr@llenkliek gewoon weg, en bovendien als je die tr@llen niet weghaalt wie neemt jou en dds dan nog serieus?
     Ik hoop oprecht dat je dit blijft volhouden, het is niet moeilijk denk ik, je vist de tr@llenkliek er zo uit als onder een andere nick.
     Als je hier weer normaal kan discussiëren zonder aanval van tr@llen, ga ik ook doneren.
     Succes Michael.

     1. Michael van der Galien

      We gaan onze best doen

    9. Trots Boreaal

     Geweldig Michael!

     Als je deze lijn volhoudt en linkse trollen consequent bant dan kan DDS weer een fier boegbeeld van rechts op het internet worden.

     1. Fuster

      Trots Boreaal?

    10. Yoyo

     +++++×++++

    11. observer

     Ik heb het niet hoog met abonnementen, een eenmalige bijdrage past me beter, maar die optie zie ik er niet bij staan.

    12. Ikbenhetbeu

     Heel fijn MvdG:) weg met die trollen. Vaak las ik geen reacties meer omdat de trollen hier mij te veel ergerden.

  2. Lambieck

   De ervaring leert mij dat bij een reactie van een redacteur er iets, positief of negatief, getriggerd is.
   Een ban is natuurlijk niets anders dan het verkr*chten van de vrijheid van meningsuiting, terwijl door diversen hier zonder enig gevolg doodsbedreigingen/verwensingen en ziektes mogen worden neergeplempt.
   De meest racistische teksten worden gedoogd maar kritiek, terecht of niet, op redacteuren hun werk is hier levensgevaarlijk.
   .
   Betreffende die prachtige sponsoring kunt u zich ook afvragen of zij u aardig vinden of dat zij persoonlijke bevestiging van hun denkbeelden kopen.
   .
   Tijd voor een vino blanco.
   Gegroet Michael.

   1. Ron

    Dan is het zoals jij zegt pesten dus vrijheid van meningsuiting en dan vervolgens is racisme dat ook.
    Dan moet je een vent zijn en accepteren dat als iemand zegt geen islamieten in Nederland te willen dat dat vrijheid van meningsuiting is ipv racisme.

   2. Rammstein

    “Een ban is natuurlijk niets anders dan het verkr*chten van de vrijheid van meningsuiting”.

    Onzin, Lambieck. DDS geeft ook linkse reaguurders alle ruimte. Een linkse mening hebben is iets anders dan trollen: daar treedt Michael terecht tegen op.

    Linkse reaguurders als Beukman, Piet51 en ook MadDidi kunnen en mogen hier ongehinderd hun linkse meningen spuien. Zij trollen dan ook niet, maar hebben alleen een andere politieke kleur en zienswijze. En dat is hier -gelukkig- toegestaan.

    1. Piet51

     @Rammstein
     Dank voor je, misschien niet zo expliciet uitgesproken en vast ook niet inhoudelijk bedoeld, waardering voor onze bijdragen. Ik voeg nog wat toe. Zou het kunnen zin, dat zonder onze deelname DDS een soort site voor politieke zelfbevrediging of navelstaarderij zou worden, waar langzaam maar heel zeker de overtuigd en serieuze rechtse deelnemers van zouden verdwijnen. Er moet toch iets zijn waar je je actief tegenover kunt verzetten. Dat is één van de redenen, dat ik hier met veel plezier meedoe. Dank voor de geboden gelegenheid.

     1. Rammstein

      “Er moet toch iets zijn waar je je actief tegenover kunt verzetten.”

      Krek, correct, juist en eens.

     2. Fuster

      “Er moet toch iets zijn waar je je actief tegenover kunt verzetten.”

      Dat is iets anders dan zuigen, klieren, trollen en stoken!

     3. Beukman

      @Piet
      DDS is als een voorportaal van de Rechtse Kerk waar het al maandenlang niet gelucht is.
      Wat is het eerste dat jij en ik en een paar anderen doen als we binnenkomen? Een paar ramen tegen elkaar openzetten en de boel flink laten doorwaaien. Zonder ons was de DDS-gemeente allang gestikt in de eigen viezesokkenlucht.

      Overigens ben ik niet links maar verstandig.

     4. Rammstein

      Deugmans: “Overigens ben ik niet links maar verstandig.”

      Kom nou Beuk, je bent in alles hartstikke links en dat weet je zelf maar al te goed. Maakt niet uit, je bent hier voor het debat en als katalysator dus nodig. Want inderdaad: aan een volledig rechts blog valt geen enkel genoegen te beleven.

     5. toetssteen

      @Beukmans
      Aub doe eens wat intellectueler dan deze afgekloven Breedveld dommigheden. Het past echt niet bij je.
      Kom met een onderbouwd comment inzake wat er mis is. En als je dat niet kunt, laat je dan niet verleiden tot dit soort laagstaande commentaren.

     6. Trots Boreaal

      –DDS is als een voorportaal van de Rechtse Kerk waar het al maandenlang niet gelucht is.
      Wat is het eerste dat jij en ik en een paar anderen doen als we binnenkomen? Een paar ramen tegen elkaar openzetten en de boel flink laten doorwaaien.–

      DDS is inderdaad muffig geworden maar dat komt door betaalde linkse trollen zoals jij die hier elke zinnige discussie smoren in politiek correct gezwam. De stank wordt door linkse trollen veroorzaakt en misschien is het je opgevallen dat Michael van der Galien bezig is een paar raampjes open te zetten en een paar stankverspreiders eruit te smijten.

      Laten we hopen dat hij jou er ook uitflikkert.

  3. Ikbenhetbeu

   +++++++++++++++++++++

 6. Scheve Tinus

  Goed om te horen dat we van Zweetse cock verlost zijn!

  Nu Beukman en EU kak nog opruimen.

  1. Scheve Tinus

   Oh ja, en Watcher. Ook zo’n linkse klootviool.

 7. Winfrida

  Deze linkse partijen meteen uitsluiten. Ook de publieke omroepen mogen wel eens worden aangepakt.

 8. DidiMadloba

  “radicaal-linkse, anti-Nederlandse fop-partijen”
  Toe maar. Ik neem die verwijten even met u door.

  “Radicaal links”:
  Groen Links heeft inderdaad wortels in de CPN. Maar Groen Links erelid Femke Halsema kreeg ooit de prijs voor meest liberale Kamerlid. Groen Links boeit intelligente mensen, en daar heeft DDS een hekel aan.
  D66 is een partij van echte liberalen (de VVD is dat niet). Ook al te elitair voor de DDS schat ik.

  “Anti-Nederlands”: dat is een flauwe omdraaiing van de feiten. Die partijen beseffen dat de wereld groter is dan Nederland alleen. Geen spuitjeslucht maar internationaal denken. Geen oogkleppen maar realiteitszin, zelfs wanneer dat even minder prettig is. Het rare is dat Baudet beweert Nederlandse waarden te koesteren, maar juist zo’n Nederlandse waarde is het relativeren van de eigen positie op het wereldtoneel. Baudet mag mat mijn betreft ook oprotten naar zijn eigen land. Zijn familie komt uit Wallonië.

  “Fop-partijen”: nou ja, daar stemmen altijd nog een heleboel mensen op, al zal DDS wel vinden dat die mensen misleid zijn. Ja, dat is democratie (maar niet heus): alleen de stemmen meetellen op geestverwanten.

  Geheel volgens het Handboek Populisme verzet DDS zich tegen elitaire lieden. Dat is destructief, want een oud inzicht uit de politicologie is dat de politiek juist elites verlangt: bevlogen leiders die zich effectief inzetten voor minder bedeelden.

  Ach, als je Baudet niet elitair vindt dan weet ik het niet meer.

  1. Bullshit16

   Didi je bent net zo’n linkse trol steeds weg kijken alles ontkennen in alles onder het maatje schijven
   In alle andere mensen die het goed met ons land voor hebben weg zetten als rasist
   Julie linkse ratten dank zij jullie gaat nederland naar de kloote
   Stem fvd of PVV uit de eu

  2. Seneca

   @didi
   GL is een samenraapsel van lieden die voorheen, achter Pol Pot, Stalin, Lenin, Ho Chi Minh, Mao en Marx aanliepen. zelfs deze extreem linkse dus fascistische lieden, hadden snel begrepen dat deze blinde adoratie voor het eerder genoemde tuig, als een boomerang op hen terug zou slaan. dus sloten zij zich bij de PPR aan, overgoten het geheel met een ‘groen’ sausje en voila GL was geboren. u noemt een prijs die mevrouw Halsema ooit uitgereikt zou zijn; wat zegt dat? u gelooft dus de reclame ‘wij van wc eend, adviseren wc eend’? pleit niet voor uw inzichtelijk vermogen. D66 is een partij van ‘echte liberalen’. dasz war einmal. D66 WAS een partij van waarachtige liberalen, wijlen de heer van Mierlo was een man met visie en hij koesterde idealen die elke oprechte liberaal eveneens koestert. wat waren de ‘kroonjuwelen’ van D66? weet u dat nog? gekozen burgemeester, bindende referenda, gekozen minister-president en ik wil niet alle liberale ideeën van de heer van Mierlo, herhalen. noemt u dit bleke aftreksel dat nu onder de naam D66 stuiptrekt, een ‘echte’ liberale partij. ik ben bang dat de criteria voor een liberale partij echt hoger liggen om niet te spreken over het moraal van het huidig partijkader. met uw opmerking inzake de vvd, ben ik het mee eens. u stelt dat de heer Baudet naar zijn eigen land – Wallonië – mag oprotten. geen opmerking die uw inclusiviteit toestaat. als er dan toch ‘opgerot’ moet worden, dan mag de heer Yasser Arafat Klaver ook ‘oprotten’. de heer Klaver mag kiezen uit twee landen: het land zijner moeder (Indonesië) of het land zijner vader (Marokko). het feit dat u gelooft dat de politiek, elites verlangt, is wederom een bewijs dat u blindelings iets aanneemt dat in een boek staat beschreven. u heeft toch een stel hersens? gebruik die dan, lees, onderzoek en trek dan na de overpeinzingen, uw conclusies. dat is de achterliggende gedachte over het hebben van een stel hersens.

   1. Rammstein

    Mooi Seneca, helder en correct.

    1. Beukman

     @Krampenstein
     Een reactie waaruit blijkt hoe selectief jij in je oordeel bent over grote lappen tekst.

     1. Rammstein

      Lappen tekst zijn geen punt, Beukman. Maar Piet51 kan zo oeverloos zwammen en uitweiden over dingen waarbij je bij het derde woord al weet waar het over gaat. En, omdat hij denkt dat de domme DDS-tokkies het nog niet begrijpen, herhaalt hij zichzelf nog graag twee, drie, vier keer. Vat je een beetje het verschil?

     2. Beukman

      Nou @Rampstein, als jij het vrijwel interpunctieloze geouweh*er van @Seneca hierboven “helder en correct” noemt, dan zou je waarachtig geen moeite moeten hebben met de bijdragen van @Piet51.
      Of zit het je gewoon dwars dat een zo intelligente en belegen potsers als hij ook nog eens schaamteloos links is?

     3. Rammstein

      Ik zou Piet51 eerder een beetje betweterig, verwaand en opschepperig willen noemen. Van jou weet ik niet je opleiding is. Maar Piet heeft ons inmiddels al via vele posts op de hoogte gebracht dat hij ingenieur en organisatie-psycholoog is, dat de hele Nederlandse bevolking met de vruchten van zijn werk te maken heeft en dat hij 7 talen spreekt en daarmee Frans Timmermans verslaat.

      Ik denk dat Piet51 een onstilbare honger en hunkering heeft naar erkenning, naar aanzien en naar bewondering. Daarbij staat zijn onwezenlijke positiviteit nogal in de weg. Maar ik denk niet dat het een onaardig mens is.

     4. Piet51

      @Rammstein
      Ik begin je sympathiek te vinden. Je leest niet alleen al mij bijdragen, maar je onthoudt zelfs details, ook als die slechts over mij persoonlijk gaan. Ik moet bekennen, dat ik zelf dat niet bij iedereen kan opbrengen. Dat je die details in vele posts hebt opgepikt, is misschien wat overdreven. Ik heb die kenmerken een enkele keer genoemd, maar inderdaad in verschillende posts.

      En je opmerking “Maar ik denk niet dat het een onaardig mens is.” heeft me echt getroffen, heus.

      Als ik opschepperig of betweterig overkom, excuseer ik me graag. Als ik dat doe is het meestal een reactie op iemand die iets vergelijkbaars doet of pertinente en aantoonbare onwaarheden volhoudt. Dan kan ik zo’n reactie niet laten.

      Sommigen hier noemen zulk gedrag trollen. Maar ik zie hier maar weinig deelnemers die zich als trol gedragen naar de algemeen erkende definitie.
      In ieder geval is een tegendraadse mening uitdragen geen trollen. En dat is het zeker niet, als dat een serieuze mening is, ook al onderschrijft helemaal niemand die mening.

     5. Piet51

      @Beukman
      “Of zit het je gewoon dwars dat een zo intelligente en belegen potsers als hij ook nog eens schaamteloos links is?”

      Even om mij gerust te stellen, want deze zin is op heel verschillende manieren te lezen. Je bedoelt toch beleZen i.p.v. beleGen??? En met “potser” bedoel je geen “patser”, maar “poster”? Het is steeds maar een letter, maar dat maakt een wereld van verschil. 😉

      Ik ben inderdaad schaamteloos links. Sterker nog, er is voor mij niets om me voor te schamen. Schaamte is namelijk de emotie bij gedrag waarvan je weet, dat het niet bij je past, niet hoort of fout is.

      Maar het is nog “erger”. Ik kan me zelfs niet voorstellen, dat iemand de kwalificatie “links” als een belediging beschouwt. De term “rechts” is dat voor mij ook niet. Rechts is een noodzakelijke politieke visie, want zonder “rechts” zou links ook niet bestaan. Omgekeerd geldt dat natuurlijk ook.

      DDS zou niet bestaan zonder politieke tegenstanders. Maar slechts enkelen hier begrijpen dat.

     6. Beukman

      Excuses @Piet, het moest inderdaad “belezen” zijn. Jij bent allerminst belegen.

      “Potser” is slang voor “poster”. Het werd vroeger gebezigd op usenet. Ik gebruik het hier als codewoord samen met een handjevol andere woorden.

      “Links” is hier tegenwoordig een scheldwoord. Soit. Op DDS vindt men vrijwel alles (behalve FvD en PVV) al links. Echt sektarisch gedrag is dat, en een van de reden dat DDS officieel een voorportaal is van de Rechtse Kerk.

      Overigens heeft ome Geert ook een paar heel socialistische ideetjes. Zijn volgelingen noemen die ideetjes dan ook liever “sociaal”.

   2. Beukman

    @Seneca
    Onzin.

    1. Ron

     Kan je ook uitleggen waarom beukman?

   3. Op Koers

    Te lange replies mogen wat mij betreft ook geband worden. Een max aantal woorden moet volstaan.

    1. Rammstein

     Oneens. Copy/paste van (gedeeltelijke) artikelen van andere sites moet mogelijk blijven.

    2. Fuster

     Op Koers etc?

  3. Beukman

   @Didi schrijft:
   Ach, als je Baudet niet elitair vindt dan weet ik het niet meer.

   Raak!
   Baudet woont zelfs in die vermaledijde grachtengordel en hij speelt op een 19e-eeuwse piano.

   1. Original NL

    En jetten blaast op de fluit van zijn vriendje..nou en?

 9. Johnsen

  Er zijn vele mensen die gevoelig zijn voor stemmingsmakerij!
  En ze geloven meteen wat hier geschreven staat.
  Dat mensen voor hun mening geboycot worden vind ik een slechte zaak.
  Mensen die anderen wegzetten als 2e rangburgers mag blijkbaar wel. Zucht!

  1. Flapuit

   Zou mij niets verbazen als Mike dit artikel heeft geschreven onder dezelfde omstandigheden als Baudet zijn tweet.

   1. Ron

    Ben je weer terug?

  2. Fuster

   Kim de Roder Johnsen?

  3. Kretoloog

   Johnsen, zoals Zweedse kok reageerde, heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken. Hij zat gewoon op een lompe manier de redacteur van dienst af te zeiken.

   Kok is een recidivist (postte hier al onder naam van Catalaanse, EU en Spaanse kok), hij heeft daarvoor al vaker een ban gehad. Maar kennelijk is hij hardleers, want hij vervalt telkens weer in hetzelfde gedrag. Ben benieuwd, wanneer hij weer opduikt en onder welke naam.

   1. Fuster

    “Kok is een recidivist…”

    Zoals Johnsen etc. dat ook is.

 10. ikweetwatikwil

  Oei Michael Van Der Galien Recht voor de raap. ++++++++++

 11. Gekkegerrit

  Je word toch ziek van die enge linkse gasten .ik krijg hun
  namen niet uit mijn strot !!
  Maar wie gaat nog op die engerts stemmen , dan vraag ik mij af hoe ze zo hoog in de peilingen met het aantal , fictieve, zetels.
  Ze helpen met hun gedram nederland nog meer naar de kloten .voor zover dat nog kan

 12. Michael

  Haha, die MvdG gaat blijkbaar elders nog harder los met moddergooien en scheldpartijen zonder inhoud. Bevestigt het beeld weer, deze gozer is aan het trollen. Niveautje “de speld” zullen we maar zeggen. Als het niet zo is, moet ie nodig zijn pilletjes nemen.

  1. Ron

   Ga dan weg als het niet bevalt

   1. Michael

    Hoezo? De speld is ook best komisch. Ik vermaak me hier wel.

    1. Ron

     Zweetsok!

 13. Michael

  Ook wel grappig, als iemand ook maar kritisch is op FvD of Thierrietje met taal die nog niet half zo radicaal is als deze bak bagger van MvdG, staat meneertje zijn traantjes bij elkaar de deugen en te liegen dat er geroepen wordt om een nieuwe Volkert. Nou, meneer “moral highground”, dat soort argument zijn natuurlijk kansloos als je zelf dit soort bakken modder de wereld in slingert.

  Dus nogmaals. Hij trolt. Kan niet anders. Kan me niet voorstellen dat iemand zó hypocriet kan zijn.

  1. Ron

   Maar zo hard al jou huilt niemand.

   1. Michael

    Van het lachen idd. Neem jij deze shit serieus dan? Ik lees graag informatieve rechtse opinie op de inhoud. Goede debatten. Etc. Deze woordendiarree is gewoon een scheldpartij zonder inhoud, en ook nog eens hypocriet. Leuk om te lezen, maar heeft niets te maken met inhoudelijke discussies over maatschappelijk debatten.

    Het is een beetje de “veramerikamisering”, en ook wel weer logisch dat MvdG het zo doet. In de VS bestaat het inhoudelijke debat nagenoeg niet meer. Daar is iedereen alleen maar bezig met moddergooien en schelden. Links en rechts. Ik zou dat niet graag in Nederland zien, en hoop dus dat MvdG voornamelijk aan het trollen is.

  2. Trots Boreaal

   Als Michael dit soort links gelul blijft toleren dan ben ik wel teleurgesteld.

   Ik had gehoopt op een stevige opruiming van linkse trollen.

  3. Trots Boreaal

   Uit het feit dat Michael van der Galien jou de ruimte geeft om door te trollen moet ik helaas ook afleiden hij zijn dreigement jegens linkse trollen niet serieus meende.

   Jammer, DDS blijft in gijzeling van door linkse politieke partijen betaalde trollen.

 14. Vrijedenkert

  Groene Khmer en D666 inderdaad nooit dus! Hetzelfde geld voor DENK en BIJ1…

 15. Lex

  D66 zelfs ik heb het ooit nog eens overwogen toen toch maar op de VVD gestemd “jaren 80” natuurlijk had ik hier toen weer spijt van.

  De enige twee partijen die echt voor Nederland en de nederlanders wilt vechten zijn de PVV en FVD.

  De rest hopeloos een weggegooide stem.

 16. Riesmog

  De grote baas laat van zich horen en zijn rechtse, maar overwegend nogal rascistische achterban komen bijna klaar dat er na tig jaar weer een paar gasten zijn geband.

  Ze zullen wel denken, “onze DDS weer rein en blank ontdaan van linkse smetten”

  Wel vreemd dat de boss himself de grote broek aantrekt en voor zijn extreme rechtse bezoekers kiest en zijn hoofdredacteur Tim straffeloos laat volschelden omdat die nog wel eens de nuance zoekt.

  1. Ron

   Je gaat vooruit smogje, je hebt al door dat links een smet is.

 17. Riesmog

  Oh ja…natuurlijk ben ik ook zeer tevreden dat vd Galien mijn partij buiten schot laat.

  Dank daarvoor…stem PvdA, voor beter onderwijs, betere gezondheidszorg, betaalbare woningen en minder graaiers aan de top.

  Wie kan daar niet tegen zijn!

  1. Rammstein

   Aha, Rie Smog is een ouwe socialist. Een aanhanger van Den Uyl die de grootste verkwanselaar was van onze na-oorlogse verworvenheden. Weten we dat ook weer.

  2. Fuster

   “…stem PvdA, voor beter onderwijs, betere gezondheidszorg, betaalbare woningen en minder graaiers aan de top.”

   En meer immigranten, asielzoekers, islam, Frans Timmermans (11.000 miljard aan klimaatmaatregelen) en meer EU.

   1. Vliegenvanger

    +++++++++++

  3. Original NL

   Quote..…stem PvdA, voor beter onderwijs, betere gezondheidszorg, betaalbare woningen en minder graaiers aan de top……
   Graaiers zoals timmermans en consorten…en nee zeggen tegen de btw verhoging…maar wel vòòr stemmen?
   De partij die kuzu heeft voortgebracht..?
   De partij die voor het klimaat zorgde dat Fortuyn het leven kostte?
   De partij die geen immigratie stop wil maar wel voor genoeg-betaalbare woningen wil zorgen…terwijl er tegen honderduizenden gelukzoekers per jaar niet valt niet op te bouwen.
   De pvda heeft vele decenia de kans gehad…en er niets van gebakken.
   Tijd voor iets anders
   Stem FVD of PVV.

 18. Beukman

  Ha, Satire van MvdG!

  1. Trots Boreaal

   Ja, dat is helaas het geval.

  2. Fuster

   Beukman?

 19. Michael van der Galien

  Een reageerder genaamd “Michael” is reeds geband. Dames en heren, ik ben niet aan het kutten.

  1. Ron

   Diepe buiging

   1. Trots Boreaal

    Geweldig!

    Nog even doorgaan met het verwijderen van betaalde linkse trollen en DDS wordt weer een eerlijk en trots rechts blog!

    1. Op Koers

     Met een kenmerk van vloeken en schelden toegestaan.

     1. Fuster

      Johnsen Op Koers etc?

 20. Michael van der Galien

  Mevrouw Johnsen: geband.

 21. Michael van der Galien

  Riesmogge: geband.

  1. Trots Boreaal

   Geweldig!

   DDS wordt weer het eerlijke rechts blog dat het is geweest.

   Dank, Michael. Deze schoonmaakbeurt was hoognodig.

   Ik dacht eerst dat je niet durfde door te zetten maar ik vergiste me. Je bent een held!

  2. Dropje

   Zo toe maar, tot zover de vrijheid van meningsuiting…
   Mag ik vragen waarom die engnek “Tman” nog niet geband is ?
   Deze idioot had het laatst nog over het opsluiten van migranten in Duitse concentratiekampen en dat ze bij ontsnapping de kogel moeten krijgen

   1. Michael van der Galien

    Als ene Tman — een reageerder waarvan ik nog nooit heb gehoord — dat gezegd/geschreven heeft wordt hij ook geband. Geef maar een link.

    Wat betreft de vrijheid van meningsuiting: die heb je ten opzichte van de staat, niet ten opzichte van een private onderneming als DDS.

    Overigens hebben jullie van links sowieso niets met zulke vrijheden, dus kom daar niet mee aanzetten. Nog een keer zeuren = autoban.

    1. Trots Boreaal

     RAAK !

    2. Jezus van Nazareth

     Als ene Tman — een reageerder waarvan ik nog nooit heb gehoord
     .
     Hoor ik daar een haan kraaien?
     Of valt dit onder takiyya ?

     1. Fonz

      “Als ene Tman — een reageerder waarvan ik nog nooit heb gehoord
      .”

      EU kokje?

    3. Dropje

     h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/02/wilders-buddy-filip-dewinter-wil-niet-alleen-corona-maar-ook-het-islamvirus-in-quarantaine-zetten/

    4. Jezus van Nazareth

     h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/11/tegenstanders-van-zwarte-piet-krijgen-weer-hun-zin-mogen-van-haagse-gemeenteraad-demonstreren-tijdens-sinterklaasintocht/

     Tman 3 maanden ago Beantwoorden
     “burgemeester Johan Remkes (VVD) ziet geen reden om het protest te verbieden”
     Aan de galg met Remkes, of nog beter, wanneer wordt die lul afgeschoten?
     En niet met één kogeltje, een heel salvo met een pistoolmitrailleur!
     De vuile nikkerlover!

     1. Rammstein

      Jezus van Nazareth heeft niets geleerd van Judas. De veertig zilverlingen zijn ditmaal voor Yoshua himself: als een volleerd verrader nagelt hij een reaguurder aan het kruis die zich in iets te boute beweringen uitlaat.

 22. Kretoloog

  Even ter aanvulling op deze column van Michael van der Galien: ook de ChristenUnie (van Gert Jan Segers, Carola Schouten, Arie Slob en Paul Blokhuis) heeft Baudet in de ban gedaan. En niet alleen Baudet, eigenlijk het complete Forum voor Democratie.

  Toen deze zomer in Zuid-Holland bijna een coalitie rond was met FvD, VVD, CDA en CU, kwam er een oekaze vanuit landelijk CU dat nooit met het FvD mocht worden samengewerkt. Daarop gaf informateur Wiegel zijn opdracht terug.

  Opdat we het niet vergeten: de CU is gewoon GroenLinks met een christelijk sausje.

  1. Rammstein

   Correct Kretoloog: de Jezus-freaks en hallelujah-roepers die menen dat hun radicaallinkse boodschap in de bijbel voorgeschreven staat zijn de ergsten.

 23. Zeiker

  Wat een gelul!

 24. C.A.Barstow

  Stem tegen vervloekt en verradelijk links,
  Stem FvD/PVV.

  Meer hoef ik niet te zeggen.

 25. Michael van der Galien

  Mensen. Ik heb zelden zulke ranzige dingen gelezen als toen ik net zocht op de bijdrages van ene Tman. Dit was echt heel vies. Ik heb het gevoel alsof ik me moet douchen om hier vanaf te komen.

  Dit kan niet. Linkse trollen gaan we bannen, maar racistische, walgelijke bijdragen leiden ook tot een ban. Ik zal de dagredactie — ik schrijf maar twee dagen in de week op DDS — contacteren en zeggen dat ook hier een oog op gehouden moet worden.

  Het debat mag en kan prima keihard gevoerd worden. Maar wat ik nu las… dat was echt schrikken.

  Omdat het zo walgelijk was wat deze persoon schreef heb ik hem niet alleen geband, maar ook al zijn bijdrages verwijderd.

  Oh, en linkse trollen: die ruimen we ook op. Heb er al behoorlijk wat geband. De rest volgt later als die hiermee doorgaan.

  1. Fuster

   @Michael van der Galien: Dat is veelbelovend en zal het oprechte debat goeddoen!

  2. Piet51

   Beste Michael,
   Je optreden lijkt heel duidelijk, maar ……… is het helaas niet. Want wat mag nu wel en wat is beslist verboden. Er zijn huisregels, welgeteld 7, maar die worden regelmatig met voeten getreden, in de comments op vrijwel elk artikel.

   Er hoort blijkbaar een interpretatie bij die huisregels, die ik niet ken, waardoor sommige reacties wel en andere, op het eerste oog vergelijkbaar, niet door de beugel kunnen.

   Ik heb de indruk, dat ik met mijn inbreng altijd binnen die regels blijf, hoewel sommige deelnemers zich er groen en geel aan ergeren en dan vaak reageren op een manier die door het huisreglement wordt verboden. Voor mij maakt dat niet zoveel uit, want ik amuseer me juist dan kostelijk. Maar ik heb niet zoveel zin om ooit toch eens de toegang ontzegd te worden, zonder daar dan een weerwoord op te kunnen geven. Dat ben ik liever voor, door mijn reactie op de huisregels af te stemmen of niet (meer) te reageren.

   1. Fuster

    Het heeft ook te maken met de bril waar je door kijkt.

    1. Piet51

     @Fuster
     O.k., ik kijk door een linkse bril, pas nieuw ook nog en bevalt prima. Ik zie alles weer haarscherp.
     Maar is rechts schelden iets anders dan links schelden en tieren? M.a.w. vat ik in rechtse oren normale uitlatingen op als schelden en tieren? Als dat voor mij gescheld en getier voor rechtse mensen normaal spraakgebruik is, zal ik ernstig mijn deelname hier overwegen. Één minuut ongeveer, dan ben ik er wel uit.

     1. Fuster

      @Piet: Jouw opzettelijke linkse bril zorgt ervoor dat je geen onderscheid kunt maken tussen een discussie en getrol, althans zo lijkt het.

      Johnsen c.s., EU kok en Sarko komen hier niet om in gesprek te zijn, ze komen hier alleen maar om te zuigen, te trollen en te ondermijnen. Michael weet dat en daarom worden ze geband.

      En in gesprek zijn met jou is gewoon niet interessant, jouw lappen tekst gaan altijd linksaf en dat is een zure kant die niet gezellig is.

    2. Rammstein

     Piet is regressief links. Hij heeft niet in de gaten hoe zeer hij achter de feiten aanloopt en hoe snel de samenleving verandert. Piet is gewoon een ontzettend ouderwetse man die met zijn linkse kul idealen geen aansluiting vind bij de realiteit.

   2. Trots Boreaal

    Ik denk dat Michael door linkse politieke partijen betaalde trollen zoals jij op het oog had toen hij hierboven schreef:

    “Jullie linkse trollen schijnen te denken dat jullie een soort van betalende abonnees zijn met bijbehorende rechten. Dat zijn jullie niet. Jullie betalen niks. Jullie komen hier alleen maar om alles en iedereen op de kast te jagen en te beledigen — zelfs mensen die keihard werken om deze site in de lucht te houden.”

    Jouw enige taak is om met zuigen, lappen tekst en moralistisch cultuurmarxistisch gezever het rechtse DDS te ondermijnen. Michael heeft daar genoeg van en het is te hopen dat je binnenkort wordt verwijderd.

    Ik zou de eer maar aan mezelf houden.

    1. Piet51

     @Trots Boreaal
     “Ik zou de eer maar aan mezelf houden.”
     Slecht advies, want waar laat ik dan mijn factuur, die ik blijkbaar mag sturen? Als mijn bijdragen hier betaald worden, laat ik die paar mille, minstens, natuurlijk niet zomaar liggen.

     Maar nu we het er toch over hebben. Jij weet vast ook door wie ik betaald moet worden. Alleen door “linkse politieke partijen” is een wel heel erg brede verwijzing. Ik neem niet aan, dat ik geld ontvang van de verzamelde en samenwerkende linkse partijen, toch? Voor veel deelnemers hier zijn alle partijen links van PVV en FvD links, dus dat is niet reëel. Ik hoop, dat je me uit de brand helpt.

     1. Ron

      Piet even geintje en met een korreltje zout.

      Een paar mille voor die onzin die jij schrijft?
      D@mn aan ga ik eens factureren dan wordt ik pas rijk.

     2. Trots Boreaal

      Piet51, dit zal de enige reactie zijn die ik je geef.

      Dat je als linkse activist betaald wordt om veel tijd en inspanningen te besteden met het plaatsen van eindeloze cultuurmarxistische verhalen op een uitgesproken rechts blog lijkt me nogal duidelijk. Dit zuigen en uitlokken is keihard werken terwijl je weet dat je er niemand mee van gedachten zult doen veranderen. Het enige doel is rechtse meningsvorming te ondermijnen en belachelijk te maken met hautain academisch gezwets.
      Alleen een masochist doet dat zonder tegenprestatie.

      Je bent hier zeer ongewenst en je wordt algemeen gehaat en veracht. Laten we hopen dat van der Galien volhoudt met zijn schoonmaakactie en je van dit mooie blog verwijdert.

     3. Piet51

      @Ron
      Ik mag jou en je meestal gematigde reacties wel. Daarom nu even onder ons het volgende. Zin of onzin speelt geen enkele rol. Het gaat om het aantal lezers en dat meet je af aan de reacties. Daar scoor ik niet slecht en dan kun je wat vragen. Zo simpel is dat.
      En stel, dat het werkelijk onzin is (wat ik me natuurlijk niet kan voorstellen). Dan komen de opdrachtgevers er pas na een tijd achter en zijn die paar mille mooi binnen. Zoek je gewoon een andere site. Links of rechts maakt niet uit, gewoon je inhoud even aanpassen. Opdrachtgevers zijn niet zo snugger.
      Dit kun je bij de versnippering van de politieke speelvelden en bijbehorende de blogs jaren volhouden, ik in ieder geval wel. En niemand die het door heeft, behalve nu jij dan. Maar jij houdt je mond, dat weet ik, want je gaat het zelf proberen.
      Een goedbedoelde tip: frontbencher.nl.

     4. Piet51

      @Trots Boreaal

      Ik heb je tekst driemaal gelezen. Het wekte na eerste lezing de indruk, dat je serieus meende wat je schreef. Dat kon ik niet geloven. Maar na nog eens tweemaal lezen, heb ik die indruk nog steeds. Ik, en nog een paar deelnemers hier, zouden betaald worden? Maar dat getuigt toch van een oneindige naïviteit, die ik tot nu niet voor mogelijk hield. Vind je mij zo belangrijk overkomen, dat er ook maar iemand voor zou willen betalen? Je vleit me. En stel, dat er iemand zou willen betalen voor trollen (wat ik overigens niet doe). Dan is dat toch alleen voor trollen op een site die invloedrijk en bepalend is voor de Nederlandse politiek. En dat vindt toch zelfs Michael van de Galien niet van zijn eigen blog?

      En veel tijd kost het plaatsen van nu en dan een reactie echt niet. Ik doe dat tussen de bedrijven door. Anderen drinken een kopje koffie, ik doe dat ook maar nu en dan ook iets op DDS en andere sites.

      Ik heb overigens geen enkele behoeften om rechtse meningsvorming te ondermijnen, integendeel. Ik vind rechtse standpunten interessant, maar wel vaak slecht of onvoldoende onderbouwd, helaas. Maar ik word er wijzer van.

      Oh ja, dit nog. Van der Galien heeft er geen enkel belang bij om mij en medestanders te verwijderen. Er is eerder vandaag aangegeven, dat onze bijdragen zorgen voor de zo gewenste discussies.

     5. Ron

      @ Piet
      Onzin is sarcasme en breed te interpreteren.
      Vanuit welke hoek is het zin of onzin?

 26. Peetjoh

  Tman was soms wel wat Hard in zijn uitspraken. Maar ja dat is waarschijnlijk te danken aan jaren paars en toen rutte. Op een gegeven moment is de grens bereikt en dan slaan sommige ietwat door.

  1. Dropje

   Kijk daar gaan we dus weer
   De Rutte haat is zo groot dat alles geoorloofd is, zelfs walgelijke posts zoals die van Tman

   1. Ron

    Tja Baudet mag wandelen langs de snelweg.
    Trump en Wilders wordt ook van alles toegewenst en dat wordt aardig goed bevonden door links hier.
    Dus doe niet zo politiek correct verontwaardigd.
    Je lijk Jinek wel met haar kir stemmetje waarom word iedereen nu zo boos?
    Over haar uitsoraak van peterrrrr terwijl niemand boos werd bleef ze toch herhalen.

   2. Hendrie1963

    Dat krijg je als je als NSB’er optreed voor Nederland en het volk 8 jaar bedonderd. De NSB’ers in de oorlog waren nog niet zo erg als rutte.

 27. Timber

  Beste Jesse & Jetten, Graag verneem ik van te voren, wanneer ik naar de goelag*, sorry koelcel verbannen wordt. Aub niet te koud!

  *) D66 komt Rusland niet meer in.

  Indien mogelijk liever naar Cuba (niet naar guantanamo bay) of Suriname.

 28. Hendrie1963

  Laten die 2 clown van D66 en GroenLinks eerst maar zindelijk worden. Dan school om wat te leren. Van de politiek begrijpen deze 2 sukkels werkelijk helemaal niets van. Elkaar naschreeuwen kennen ze wel maar laten ze dat maar doen in de ballenbak bij Ikea.

 29. Isengrijn

  Zweedse Kok verbannen? Jammer…

  Geldt overigens ook voor Tman. ‘K kon altijd wel lachen om zijn berichten. Hij zei vaak ongenuanceerd wat velen denken maar niet uit durven te spreken, omdat er toch ook van rechts veel proberen te deugen, vooral de pensionado’s onder ons.

 30. Michael M

  Rob Jetten met zijn partij 66 zijn zelf rasistish maar dan op hun eigen manier. Ze sluiten mensen buiten en jagen ze zowat de dood in met valse beschuldigingen. Daarmee moeten ze echt oppassen. We weten inmiddels wat er kan gebeuren als je mensen op allerlei manieren beschuldigd om er zelf beter van te worden. We hebben genoeg gestoorden rondlopen in de samenleving. De heer Pechtold was ook een behoorlijk doortrapt ventje en vreselijk vals. Ik begrijp ook niet waarom linkse partijen altijd zo oorlogszuchtig zijn. Laten ze nou eens water bij de wijn doen en hun stemming matigen. We zouden dan zo mooi kunnen samenwerken. Door het gedrag van partijen als 66 en groenlinks wordt je vanzelf na jaren een FVD’r of PVV’r.

  1. Piet51

   @Michael M.
   ” Laten ze nou eens water bij de wijn doen en hun stemming matigen. We zouden dan zo mooi kunnen samenwerken. ”

   Water bij de wijn doen is toch de kern van politiek bedrijven in ons politieke meer-partijensysteem. Dat doen rechtse partijen inderdaad, maar links net zo goed. Een paar voorbeelden van verschillende linkse partijen, maar met een beetje terugdenken vind je er heel veel meer.
   Waarom heeft de PvdA bij de laatste verkiezingen zoveel verloren? Precies, omdat eerdere aanhangers vonden, dat er teveel water bij de wijn was gedaan, of men de oren teveel had laten hangen naar de VVD. En ging GL niet akkoord met de Kunduz-missie, tegen de wil van veel partijleden in? En deed D66 niet een heel grote concessie, ook volgens velen hier, toen ze akkoord gingen met afschaffing van het referendum? Alleen de SP is nauwelijks te betrappen op concessies.

   Zoals je gemakkelijk kunt concluderen, hebben deze concerssies niet geleid tot samenwerking met PVV; het FvD bestond nog niet. Maar dat ligt dus niet aan de bereidheid tot concessies.

   Ik zou haast zeggen, dat linkse partijen meer bereidheid tot concessies tonen dan rechtse. Als je eigenlijk bedoelt, dat PVV en FvD alle bereidheid tonen tot concessies, heb je v.w.b. de PVV een heel klein beetje gelijk. Het eerste wat ze bij Rutte I namelijk deden, was een concessie v.w.b. de pensioenleeftijd. Daarna is het niet meer van concessies gekomen, voor zover ik me herinner. Het FvD heeft nog nooit één concessie hoeven overwegen.

   1. Ron

    Je laatste alinea ontbreekt iets Piet.
    Er zijn meer concessies gedaan door PVV destijds, maar daar zijn beloftes verbroken door de andere partijen destijds.
    Daar is de grond gelegd voor moeilijker samenwerking in de toekomst.
    Maar water bij de wijn is een goed uitgangspunt, maar soms is minder wijn ook een goede start.

    1. Piet51

     @Ron
     Ik krijg de indruk, dat wij kunnen samenwerken. Nu alle anderen nog, aan beide zijden.

    2. Rammstein

     PietSnot, wij zijn hier niet om samen te werken. Had je dat nog niet in de smiezen? DDS is een debatblog, waar je meningen ventileert en soms laat clashen. Samenwerken is heulen met de andere kant. Dat doe je maar in je scoutinggroep.

     1. Ron

      Ramm dat ben ik niet volledig met je eens.
      Dat je debatten en o neens bent met elkaar is alleen maar mooi en nodig.
      Maar de laatste tijd is er totaal niets uit die debatten gekomen. Dit kabinet gooit alle tegens zonder gene op de vuilhoop. De referenda zijn niet in hun straatje dus moffellen ze weg.
      De media bericht eenzijdig en laat ander geluid niet toe.
      Daar kan op gebied van samenwerking veel te halen zijn, maar de grote groep die zich niet gehoord voelt is zich aan het ingraven wat een logisch gevolg is. Daarom zei ik al wat minder wijn zou ook goed zijn ipv water erbij doen. Ik wil daarmee zeggen als “links” nu eens wat minder dramt (wijn) en het gas wat los laat ipv vol gas doordendert komen we een stuk verder.

      Wat is het kip en het ei, maar er wordt te weinig geluisterd naar een grote groep die groeit en dadelijk zijn we elk punt van samenwerken voorbij. En dat punt is aardig bereikt en ingezet door links om zogenaamde rechtse partijen uit te sluiten.

     2. Piet51

      @Rammstein
      Zie je nu wel. Nu formuleer ik het eens heel kort en dan begrijp je het niet. Dan toch maar weer wat meer tekst, waarvoor al vast excuus.
      Debatteren, desnoods op DDS, is belangrijk. Maar om iets te bereiken in Nederland moet je samenwerken met andersdenkenden of heel lang werken aan een meerderheid in de politiek. Die tweede optie lijkt me kansloos voor zowel rechts als links. En samenwerken lukt alleen door nu en dan wat water in de wijn te doen. @Ron wekte de indruk daar onder voorwaarden wel toe bereid te zijn. Bij jou denk ik overigens hetzelfde, al zet je hier regelmatig een vermakelijk grote mond op. Dat “spel” begrijp ik, maar beheers ik helaas niet. Ik hou het bij serieuzere tekst, soms voor een goed begrip wat veel woorden. Dat filtert overigens ook lezers uit.

     3. Rammstein

      Ron en Piet: ik ben niet op DDS om ‘de politiek in Nederland’ te verbinden en de samenwerking te zoeken. Ik zit hier om mijn -realistische rechtse- mening te uiten en de regressieve, nihilistische, cultuurmarxistische linkse mening te bestrijden.

      Ik geloof beslist niet meer in samenwerking tussen rechts en links: daarvoor heeft links teveel verwoest en te vaak beloftes gebroken. Links is machiavellistisch, schijnheilig en bedondert de ander graag waar hij bij staat.

      Ik geloof alleen nog in een steeds sterker wordend realistisch rechts blok dat op een gegeven moment de macht en (media)invloed op een democratische manier kan overnemen. Dat kan door een steeds groter wordend FvD en PVV, maar ook doordat andere partijen onder invloed van de tijdsgeest langzamerhand zullen opschuiven naar rechts.

     4. Ron

      Ramm jij zegt hetzelfde als ik. Rechts heeft zich ingegraven door de verbroken beloftes.
      Kijk wat in een andere draadje ik ook aanhef aan Piet dat PVV meer concessies heeft gedaan bij Rutte 1 en daarna is Wilders belazerd.
      Dat is wat ik Monty ook al vaker had aanvegen.

      Alleen samenwerken is nu eenmaal noodzakelijk in een maatschappij waar iedereen een andere mening heeft.
      Vandaag op jouw werk moet jij waarschijnlijk ook samenwerken met iemand die je niet mag, of werkl op een manier doen die jij niet fijn of nuttig vind.
      Daarom begrijp ik niet dat links samenwerken steeds uitsluit omdat ze gewoon niet om rechts heen kunnen.
      Rechts moet minder water worden en met wijn, links vice versa.
      Mocht rechts groter worden en succesvol dan kan rechts links niet buitensluiten want dan werk je de vooroordelen in de hand. Rechts moet zijn grenzen duidelijker maken.

     5. Ron

      Overigens kijk naar Trump een heel goed voorbeeld.
      Watt doet hij anders dan Wilders of Baudet?

      Hij doet exact wat links al jaren doet, geen excuses maken maar doorgaan.
      Maar wel met een heel groot verschil tov linkse president voor hem is dat Trump bekeurd vruchten afwerpt wat links niet kan waarderen.
      Geef die man nog 4 jaar en Amerika is weer trots en rijk.
      En intussen werkt links mee aan de opbouw omdat ze wel moeten. Over 30 jaar gaan ze het inzien.

     6. Piet51

      @Rammstein
      Ik begrijp je niet zo coöperatieve houding en kan er zelfs wel wat respect voor opbrengen. Je bent blijkbaar erg teleurgesteld in de Nederlandse politiek. Ik neem aan, dat je dan ook de consequenties van zo’n houding accepteert. Namelijk, dat het dan heel lang zou kunnen duren, als het ooit al gebeurt, tot jouw versie van rechts het voor het zeggen krijgt in Nederland. Ik neem aan, dat je daar heel wat optimistischer over bent dan ik. Maar het zijn voorlopig alleen nog maar schone wensen en dromen. Of het er ooit van komt zal de tijd uitwijzen.

   2. Peetjoh

    Het probleem in Nederland is gewoon het wijzen. Ik ben bijv extreem rechts wat bijv buitenlanders aangaat. Alles d’r uit. Kwa zorg ben ik dus wel extreem links alles naar onze ouderen en ziekenhuizen. Nu word ik gewoon de rechtse hoek ingezet (door mijn buitenlanders mening) maar ik ben echt niet rechts of links. Ik ben nationalist, die wil dat wij Nederlanders het goed hebben. Wat er in Mali gebeurt boeit mij niet. Geen Nederlands geld voor iets anders dan Nederland. Maar in elk land mag je voor je eigen land zijn maar hier niet dan word je weggezet als rasist. Dat stoort mij. Ik ben trots op de VOC ik ben trots op de molens en de dijken mijn land met mijn cultuur en dat mag niet verdwijnen in een belachelijke multiculti troep.

    1. Ron

     Dat idee heb ik dus ook.
     Ik ben niet links of rechts, maar door het geframe merk ik wel dat je sneller accepteert rechts te zijn.
     Wil je mij in een vak plaatsen kan je het ook zo krijgen.
     En zeker dat muliriculti gepamper hangt me de strot uit, ook dat misplaatste schuld geframe van vroeger. Ok VOC waren geen schatjes maar dat is geen vrijbrief om nu de terreur van moslims goed te praten.
     Fout is fout en wat gebeurt is is verleden.

     Het kies programma moet op de schop.
     Er moet gestemd worden ipv op partijen op een punt.
     Elke partij heeft wel iets goed in zijn programma en op die punten moet gestemd worden want met FVD of PVV ben ik het niet altijd eens. Dus ja dan slaat alles door 1 kant op.

  2. Fonz

   Leugenclown Rutte voert het beleid van d666 en GL al uit.
   Het wordt tijd dat er helemaal geen water meer bij de wijn gedaan word, dit gebeurt continue en kijk wat er allemaal gebeurt in Nederland, met de Nederlanders, met mijn cultuur, mijn tradities…!!!

 31. Pinokkio

  Regeren met GroenLinks en D66, dat is dubbel gehandicapt zijn.

 32. Kristalix

  Een cordonsanitair voor links is erg wenselijk.

  Dit zijn dezelfde megalomane lieden die brussel steunen. Hier moet een eind aan komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.