Rob Jetten dolblij: ‘Yes! De Noordzee wordt verminkt met een immens windmolenpark!’

Het wordt, aldus D66-leider Rob Jetten, echt geweldig: Groningen wordt het “waterstofpakhuis” van Europa. De Noordzee komt vol te staan met windmolens. “Duizenden banen” erbij. Wat. Een. Feest.

Dagblad van het Noorden bericht dat Groningen “het waterstofpakhuis van Europa” wordt. Een “immens windpark op de Noordzee en een grote waterstoffabriek in Eemshaven moeten voorzien in de productie van 0,8 miljoen ton groene waterstof. “Dit wordt heel groot,” aldus CEO Cas König van Groningen Seaports.

De plannen werden vandaag ontvouwd door het consortium NorthH2. Wie daar deel van uitmaken, vraagt u? Groningen Seaports, Gasunie en Shell. Jawel, dezelfde bedrijven die knetterrijk worden van ouderwetse vormen van energie gaan nu vol op de andere tour omdat daar óók bakken met geld aan te verdienen valt.

Het windmolenpark wordt ontstellend groot. In 2030 moet het 3 tot 4 gigawatt aan elektriciteit opleveren. Dat is dan weer voldoende om aan de behoeftes te voldoen van 3,5 miljoen tot 5 miljoen Nederlandse huishouders. In 2040 moet er 10 gigawatt opgeleverd worden, wat dus inhoudt 7 miljoen a 10 miljoen huishoudens.

D66-leider Rob Jetten vindt het prachtig!

Jawel, heel Nederland kan voorzien worden van groene elektriciteit. Mooi man!

Maar wacht eens even, meneer vertelt het hele verhaal niet. Want wat lezen we verder in het verslag?

Maar huishoudens van stroom voorzien is in eerste instantie niet de bedoeling van NortH2. Het consortium wil de opgewekte elektriciteit transporteren naar de Eemshaven. Daar moet een enorme waterstoffabriek verrijzen die de opgewekte stroom omzet in groene waterstof.

In 2040 moet dat dan 0,8 miljoen ton waterstof opleveren, waarmee er voldaan kan worden “aan de enorme vraag naar waterstof in de industrie.” Oh ja, zegt König, “vanuit Groningen gaan we ons eigen gebied voorzien van groen waterstof, maar ook de industrie in Amsterdam, Rotterdam, Geleen en op termijn zelfs het Ruhrgebied.”

Jetten verkoopt het afzichtelijke park — dat 15 keer groter wordt dan het huidige grootste windmolenpark in de Noordzee, Gemini — dus met behulp van een leugen. De energie van dit park gaat helemaal niet gebruikt worden om alle Nederlandse huishoudens van elektriciteit te voorzien. Nee, het is allemaal slechts een cadeautje voor de zware industrie.

Dat is allemaal al erg genoeg, maar wacht, dan is dit er ook nog. Zoals Jan Roos terecht stelt:

De Noordzee wordt dus totaal verminkt: de zeebodem wordt beschadigd, vogels worden massaal doodgeslagen door de wieken, vissen leggen het op grote schaal af… In naam van het klimaat wordt de natuur kapotgemaakt.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 143 DDS-lezers gingen u al voor!

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de “horizonvervuiling,” het feit dat er minder ruimte is voor vissers, en dat het effect “van trillingen, tijdens het draaien, in de zeebodem niet goed onderzocht” is.

Red het Klimaat: vernietig Moeder Natuur!

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Jack Flash

  “De Noordzee komt vol te staan met windmolens”

  Dag vogels,dag vissen.

  1. Blitzkrieg

   Jack Flash : Na de volgende verkiezingen gaat het allemaal teruggedraaid worden.

   1. hans-e-pans

    Elke keer als er weer eens een project als deze windmolens uit de grond of in dit geval het water word gestampt/geklotst dan hebben degene die het voorstellen het ook over duizenden banen.

    Misschien bij de fabrikant van die dingen in het buitenland, maar dat volzetten van de Noordzee houd weer een keer op. Die dingen zullen ook een keer onderhouden moeten worden maar om dat dan met duizenden onderhoudsmonteurs te doen is volgens mij wat overdreven.

    Het is Rob van Jetje bij het bedenken van dit soort kolder- en milieuprojectenproblemen flink in de bovenkamer geslagen, misschien draait daar bovenin ook wel een molentje of misschien wel twee.

 2. Mikael Blomkvist

  De energie van dit park gaat helemaal niet gebruikt worden om alle Nederlandse huishoudens van elektriciteit te voorzien. Nee, het is allemaal slechts een cadeautje voor de zware industrie.
  ————————————————————————-

  Als de doelstelling is, en dat is het geval, de CO2-uitstoot te reduceren dan maakt dit niet uit.

  1. Blitzkrieg

   Mikael Blomkvist :
   -=> TROLTECHNIEK <=-
   Gebruik de hit and run taktiek. Voer een snelle aanval uit op je tegenstander of de oppositie en zorg dat je daarna weg bent.

 3. Hendrie1963

  Deze idioot ongeneeslijk ziek.

 4. DidiMadloba

  De wereld op zijn kop: DDS begint nu links te zeuren over de aantasting van het landschap (of moet ik “zeeschap” zeggen) op de Noordzee door windmolens.

  1. Blitzkrieg

   DidiMadloba :
   -=> TROLTECHNIEK <=-
   Gebruik de hit and run taktiek. Voer een snelle aanval uit op je tegenstander of de oppositie en zorg dat je daarna weg bent.

 5. crimson1960

  En alle vissers en boeren naar de verdommenis. Goed joh. Is zien of je dat aan je kinderen en/of kleinkinderen uit kan leggen. Als je die tenminste wil.

 6. Kretoloog

  Aanblijven van Jetten als fractieleider is de beste garantie dat D66 verder krimpt. Dus laat Rob nog maar heel lang de Drammers-partij aanvoeren.

 7. CLoVis

  *** Maar intussen is Rob Jetten wel op VAKANTIE -uiteraard met het vliegtuig- naar Curaçao en de Nederlandse Antillen.

  1. Cycle25

   En 2,5 ton CO2 bijgedragen aan schaamteloze vervuiling, en dan burgers straffen omdat politici zich decadent gedragen met een narcisme van het ik jou daar.

   Diegene die in hun leven nooit vakanties meemaken krijgen de rekening, de Groene Kmer gaat over naar terrorisme.

 8. claus

  Jetten lijkt uiterlijk een beetje op Joseph Goebbels, zou het familie zijn?
  Zijn gedrag is sowieso Nazistisch autoritair!

 9. Jack Flash

  Alleen in Duitsland al sterft jaarlijks 12000.000 kilo aan insekten door windmolens.

 10. claus

  “Duizenden banen” erbij?
  Jetten zal glijbanen bedoelen dmv gladde zonnepanelen, van windmolen naar windmolen glijden!

 11. Jack Flash

  250.000 vleermuizen per jaar alleen in Duitsland te pletter of sterfte door barotrauma door windmolens.
  In Belgie heeft men de ultime oplossing;
  Vleermuizen zijn nachtdieren dus dan zet men gedeeltelijk de molens s’nachts stil.
  Het linkse Eureka bij uitstek.

 12. Mar155

  Ja, ja. Dat wordt vissen voeren met versnipperde en vermalen vogels …..!
  Wellicht lusten de vissen wel vogel-vleesjes, hoewel ? Ze zullen misschien niet eens in de buurt komen van de grote trillende kolossen en ver weg blijven……
  De vogelstand zal schikbarend teruggaan. Waar zijn ze toch mee bezig?
  Er zal best veel aan verdiend worden (Shell, Gasunie, offshore, enz. )
  De natuur op de Noordzee gaat eraan. Wat een ellende.
  Het word tijd voor een nieuw kabinet ! ! Weg met Rutte, Jetten en ander linkse lui. Er moet een frissere wind gaan waaien.

 13. Adriaen van Bergen

  7. Onderwaterdieren kunnen er niet meer leven vanwege de geluidsoverlast geproduceerd door die molens.
  8. na 8 jaar (de levensduur van een molen op zee) zitten we met een berg afval waar we niets meer mee kunnen
  9. SF6 uitstoot neemt toe.

 14. Jack Flash

  Mar, het positieve is dat bij steeds meer vooral ook linkse mensen gaan inzien dat de millieu en klimaatgekken de natuur juist aan het vernielen zijn.
  Alleen al in mijn vrienden/ kennissenkring zijn er al tientallen mensen “bekeerd” van deze geldverkwisting.

 15. trutje

  Iedereen moet ook even kijken op YT naar het filmpje Niet uit te leggen! Biomassa leidt tot grootschalige vernietiging van bossen! Kun je zien hoe gek links is.

  1. Blitzkrieg

   trutje : Ik kende fit filmpje, biomassa is werkelijk verschrikkelijk, heb de link er maar even bij gezet.

   Niet uit te leggen! Biomassa leidt tot grootschalige vernietiging van bossen!
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=0VGA9m8lH2M

   Het is ook in Nederland aan de hand, zie het volgende filmpje. In Nederland noemen ze de verwoesting natura2000 gebieden, het excuus om boeren uit te kopen. You moet wel inloggen op youtube, de verwoesting is blijkbaar zo verschrikkelijk dat het niet voor alle leeftijden geschikt is.

   NEDERLAND WORDT KAPOT GEMAAKT, DIT MOET GESTOPT WORDEN!
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=iJz1qxe3aqU

   Om het plaatje dan maar helemaal compleet te maken, wil ik graag ook naar de volgende video linken.

   De ontworteling van Nederland: addendum
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=6tkr762jagc

 16. Original NL

  Ze moeten jetten op èèn van de wieken vastbinden en dan de rem eraf bij windkracht 8.
  Het hele nl landschap is al naar de verdommenis, nu de zee ook nog.
  Kernenergie..en snel een beetje!
  Schop die linkse krankzinnigen de wereld uit, te beginnen in nederland!

 17. Freewheeler

  Het gaat alleen om wat ze opgedragen krijgen van EU-kartel de rest kan ze geen ene reet schelen dat de natuur naar de kloten gaat.
  Dit moet gestopt worden!!!

  Stem PPV/FvD

 18. Cycle25

  Eerst mag Groningen door de grond zakken, en nu wordt Groningen de meest explosieve provincie van de planeet. Daar zullen de Groningers wel blij mee zijn, dit soort politici zijn levensgevaarlijk, Pechtold weet donders goed wat voor “monster” D66 binnen heeft gehaald.

 19. Cycle25

  Groene waterstof, weer zo’n links polijstmiddel om de grootste broeikasgas uitstoot te verbloemen genaamd : waterdamp.

  Als ze nou waterstof uit de lucht zouden halen valt er wat voor te zeggen, maar dit komt natuurlijk uit de zee waarmee het probleem alleen maar erger wordt.

 20. Cycle25

  En nogmaals beste Groningen, jullie kunnen niet 1 x aan het gas maar 2 x.

 21. Pronounce

  Energie opgewekt met windmolens opslaan als waterstof zodat het op een later tijdstip door de (zware) industrie gebruikt kan worden: op zich is dat inderdaad een groene manier van energielevering. Er zijn echter grote twijfels over het effect van windmolens op vogels, vissen en de mens. Vogels en insecten die door de draaiende wieken geplet worden, vissen die gestoord worden door de trillingen en veranderde zeestromingen, mensen die eveneens last hebben van de trillingen en de slagschaduw.

  Er kan potentieel enorme, onherstelbare schade door ontstaan – dan het hebben we het nog niet eens gehad over de giftige stoffen die bij de productie van een windmolen gebruikt worden en het niet kunnen recyclen van de wieken. En dat terwijl er een voor de hand liggend alternatief is. Een alternatief dat geen CO2 uitstoot, geen overlast geeft, de leefomgeving niet onherstelbaar aantast en geen dieren vermoordt: kernenergie.

  En wat roept de progressieve goegemeente: “ja maar dat is niet rendabel!”. Alsof links zich ooit bij haar vele wilde plannen er iets aan gelegen heeft laten liggen of het wel rendabel was (is massa-immigratie van semi-analfabeten uit Afrika en het Midden-Oosten soms rendabel?). Alsof de hoge kosten van een kerncentrale niet mede voortkomen uit al die linkse beroepsactivisten die zich er met hand en tand tegen hadden verzet. Hadden we die idioten al die tijd maar genegeerd, dan hadden we de benodigde kerncentrales allang gehad. Zoals de Fransen dat wél gedaan hebben en daardoor veel verder zijn met de aan hen opgelegde reductie.

  Ronald Plasterk heeft het in ieder geval al wel begrepen, waarvoor hulde. Rob Jetten zit nog helemaal in de linkspopulistische deugmodus.

  1. Ron

   Nee hoor meer meer windmolens plaatsen, dan gaat de natuur verder kapot en kunnen we de burger extra belasten want daar ligt de schuld natuurlijk.

 22. garfield

  Retoriek van links,
  Om het klimaat te redden gaan we de natuur vernietigen

 23. Racerfirst

  Stelregel: Verandering MOET een verbetering zijn, anders GEEN verandering!
  Als (zal lief zijn) de heren en dames in 2e kamer, deze stelregel hanteren i.p.v. lekker makkelijk en goedkoop te scoren en komen we met z’n allen WEL verder met beter klimaat, ZONDER volk tegen elkaar op te zetten!

 24. AlBundy

  Ben ik de enige die een beetje Jetten-ziek is? Ik kan niet meer tegen die pure domheid en naïviteit. Wat is er zo mooi aan een zee volle met oud ijzer? Want daar zullen die molens in veranderen… Met waarschijnlijk vervuiling van de zee tot gevolg. Leg het eens uit.