Selectief verontwaardigde KOZP-leider Jerry Afriyie boos over selectieve verontwaardiging rest van Nederland

Kick Out Zwarte Piet-voorman Jerry Afiryie vindt dat ‘we’ selectief verontwaardigd doen, want door carnaval in Aalst krijgen de joden wéér alle aandacht. Nu staan Aziaten, moslims en zwarte mensen wéér achteraan in de rij om aandacht voor racisme en discriminatie. ‘We’ doen het ook nooit goed…

Joden krijgen alle aandacht
Carnaval in Aalst gooit roet in het eten van de aandachtscampagne die ze bij KOZP hadden uitgedacht. Ophef om joodse stereotypen doet het nou eenmaal beter bij de Nederlander dan janken om kwetsende carnavalsoutfits. Dat lijkt Afriyie niet helemaal te begrijpen. Sterker nog, hij maakt er een compleet ander verhaal van!

Selectieve verontwaardiging over selectieve verontwaardiging
Want waar zijn ‘we’ precies stil over? Aziaten die worden gepest vanwege het coronavirus? Zat over te vinden. ‘Zwarte mensen’? Ik zie dagelijks berichten voorbijkomen over discriminatie bij solliciteren of etnisch profileren. En voor je het weet gaat het (dankzij KOZP) weer over Zwarte Piet, dus wat nou? Moslims staan inmiddels al een paar decennia onder een vergrootglas, dus echt ‘stil’ is dat ook niet te noemen. Een hoop dom gelul dus, Jerry!

En nog even dit
Wat mij nog het meest stoort is dat Carnaval dit jaar écht onder vuur is komen te liggen, en daar hebben zowel links als rechts Nederland schuld aan. Dat SJW’ers (‘deuglinks’) zoals Afriyie carnaval in het vizier zouden krijgen, was slechts een kwestie van tijd. Die proberen namelijk alles zo inclusief mogelijk te maken en de laagst mogelijke gemene deler op te zoeken bij zo’n beetje alles wat ze zien. Rechts Nederland (waar ik m’n collega’s voor het gemak ook even onder schuif) gaan nogal snel op de barricades als zich ergens antisemitisme voor lijkt te doen.

In beide gevallen gaat om lui die niks met carnaval hebben en het dus ook niet vieren, laat staan het begrijpen. Stereotypen, karikaturen en het inspelen op de lokale culturele context horen nou eenmaal bij carnaval. Het niet hebben van een politieke agenda ook. Daarom gaat het ook mis bij Aalst, die zich onder andere als ‘joodse insecten’ verkleedden. Eigenlijk ging dat om een woordspeling van lokaal dialect (mier=muur) en de actualiteit, waardoor men in Aalst eigenlijk joodse ‘klaagmieren‘ liet zien. Maar volgens mij wil niemand dat gaan verdedigen, want men viert zelf geen carnaval. Zelfs Jan Terlouw deed bij DWDD een duit in het zakje en deed alsof Aalst ons één stap dichter bij een Vierde Rijk bracht.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. J.Rademaker

  Vierde rijk is wel achterhaald, wij zitten heel braaf in het vijfde rijk europa.

 2. ZiggyStardust

  ‘Een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd’ is volgens mij het motto van deze zuiger. Zijn droom is denk ik om van Nederland één groot Kwakoe festival te maken.

 3. Jack Flash

  Linkse jankerds en zeurders achteraan in de rij aansluiten en wachten tot je aan de beurt bent.

 4. trutje

  Wat is er eigenlijk nog leuk voor de autochtone Nederlander alles moet verandert worden, straten moeten van naam veranderen, koekjes moeten van naam veranderen, carnaval en Sinterklaas moeten aangepast worden, kinderen mogen niet meer cowboy en indiaan spelen, mogen niet meer spreken van de Gouden Eeuw enz. enz. Wij moeten het de hele wereld na de zin maken omdat ze allemaal lange tenen hebben. Iedereen komt hier binnen met behoud van eigen cultuur en de autochtoon moet inleveren. Ik wil ook niet dat moslims schapen ritueel blijven slachten of school kinderen de moskee in sleuren maar als het anders om is dan melden de moslimkinderen zich ziek. Ik wil ook geen zomercarnaval meer in Rotterdam omdat de vrouwen daar half naakt de straat op gaan. Ik wil zoveel niet meer maar daar hebben de nieuwkomers schijt aan. Vroeger was het in Nederland leuk en gezellig nu alleen gezeik of ze zoeken iets om over te zeiken.

 5. Cootje

  We hebben een gekleurde Amerikaanse president gehad , romantische verhalen en gedichten had in zijn leven de Nobelprijs al binnen zonder prestatie er van te leveren. Een rode lijn had hij nog niet bezongen in zijn gedichten de wereld keek en de wereld baas deed zijn gekleurde uitspraken voor de bühne . De kleur in Amerika is weer hersteld en het beleid ook .

 6. Kristalix

  Gewoon aanpassen. Jeffrey Afriyie kan zich aanpassen. Of gedeporteerd worden.

  Geen probleem.

 7. Hendrie1963

  De enigste verontwaardiging die ik heb is deze idioot hier nog steeds in Nederland is. Als ik zo’n probleem had dan was ik allang weg. Maar deze achterlijke debiel geilt op klagen zeuren en drammen.

  1. Joshuak

   Hadden ze die gek geen paspoort gegeven? Hij was hier altijd beetje illegaal huisjes een het kraken en weigert weg te gaan. En dat wordt nog beloont ook

  2. Gelul

   Jerry doet gewoon het werk waar hij voor betaald word door halsema lees
   ZWARTE PIETHATER JERRY AFRIYIE BLIJKT AMSTERDAMSE CREATIE
   2 november 2019 ReactNieuws Nieuws 25 reacties
   De Ghanese activist Jerry Afriyie heeft forse subsidies van de Gemeente Amsterdam ontvangen, zo blijkt uit onderzoek van de organisatie Cultuur onder Vuur. Zijn eigen stichting ontvangt direct gelden, maar ook via omwegen betaalt de gemeente Amsterdam goed om deze extremistische boodschap draaiende te houden. Afriyie wordt overal uitgenodigd om zijn ongenoegen over Nederland en de Nederlandse cultuur te uiten en heeft als mikpunt het traditionele Sinterklaasfeest met daarin kindervriend Zwarte Piet.
   Het verstrekken van dergelijke subsidies is wellicht opvallend ook omdat Afriyie in 2017 werd veroordeeld voor het aanvallen en verwonden van een politieagent tijdens een demonstratie tegen Zwarte Piet. Normaliter willen gemeentes zich niet binden aan dergelijk individuen, maar dat geldt duidelijk niet voor de gemeente Amsterdam.
   Directe subsidie van gemeente
   Het lespakket hoort bij de Dag van Empathie, die Afriyie’s Nederland Wordt Beter organiseert. Deze dag ontvangt € 8.500 directe subsidie van de gemeente Amsterdam, zo blijkt uit het register. Daarbovenop ontvangt Afriyie’s initiatief ook geld van gesubsidieerde organisaties als Stichting Alle Kleuren en Stichting Operatie Periscoop. De laatstgenoemde organisatie kreeg in 2017 239.600 euro subsidie van de gemeente Amsterdam. Geld dat dus deels naar Afriyie’s activisme vloeit.
   Bron: cultuurondervuur.nu

 8. Rogerio

  Nederland is niet selectief verontwaardigd waar het die criminele nietsnut Airfryer in persoon betreft…. 97 % van de Nederlanders wil hem retour Ghana sturen, bvk in een lekke onderzeeër. Deze man is een paria en een plaag!

 9. goedisfout

  Geef de club van Nelson toch geen podium.

 10. Peetjoh

  Allemaal leugens. Net als dat zogenaamde gediscrimineren van Aziaten. Gewoon leugens nooit gebeurt maar zielig doen. Want dan krijg je aandacht. De grootste racisten in Nederland zijn de negroïde mensen. Dat zijn ze trouwens wereldwijd. Het slechtste volk ter wereld afstammelingen van primaten.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Wie waren jouw voorouders !?

 11. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Het zijn helemaal geen Joden !
  Het zijn Ashkenazi Khazaren …
  Leer het toch eens …

 12. musicmaniac

  Waarom wordt die Airfryer niet terug gestuurd waar hij vandaan komt? Nederland is toch ZO democratisch? Een overgrote meerderheid van de bevolking moet hem niet, dus volgens democratische weg zou hij uitgezet kunnen worden. Het zou voor Airfryer ook een zegen zijn, want dan is hij echt in het land van zijn dromen, vol zwarte pieten, alwaar hij dus niet meer opvalt met het sinterklaasfeest.

 13. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Ja ! Toen de zwarte mens nog handel was heette het negotie !

 14. Yoyo

  Let hier op het woordje ” we” .
  Hiermee geeft deze onbenul aan dat hij tot ” de Nederlanders” behoort!
  Ridicuul!!

  1. Ron

   Nee hij zegt, we zijn meester in selectieve verontwaardiging.
   Dus we betekent hijzelf en consorten.

 15. harte385

  Hij kan gezien zijn naam beter zijn kop in een airfryer duwen, wat een misselijk mannetje, ga lekker terug naar waar je vandaan komt. Want jij hoort niet in Nederland thuis. terrorist

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.