Twaalf arrestaties extreemrechtse terreurcel in Duitsland: ‘wilden burgeroorlog ontketenen’

In Duitsland werden vandaag een serie huiszoekingen uitgevoerd in maar liefst zes deelstaten. De politie laat weten dat er twaalf verdachten zijn aangehouden, in verband met plannen om aanslagen te plegen op politici, asielzoekers en moslims. Het beoogde doel zou het ontketenen van een burgeroorlog zijn.

In september van vorig jaar zouden de opgepakte verdachten een extreemrechtse terreurgroep hebben opgezet. Op internet hebben ze elkaar leren kennen en uiteindelijk spraken ze in het echt face-to-face met elkaar af. Al snel zouden ze plannen hebben gemaakt om aanslagen te gaan plegen op diverse groepen mensen. Wapens en geld om aan die wapens te komen, was ook een netwerk voor beschikbaar. Acht van de twaalf verdachten zouden geldschieters zijn geweest, die wisten dat het voor de aanschaf van wapens zou worden gebruikt.

Onderzoek moet nog uitwijzen of er daadwerkelijke plannen waren en in welk stadium die zich dan zouden bevinden. Maar volgens de politie werden bij de invallen hun vermoedens eigenlijk alleen maar bevestigd of overtroffen.

Duitsland heeft natuurlijk al veel langer een probleem met politieke extremisten en de laatste jaren schijnt extreemrechts in populariteit toe te nemen. En hoewel dat volgens mij behoorlijk wordt aangedikt, neemt dat natuurlijk niet weg dat er wel degelijk rechtsextremisten zijn.

Het is een beangstigend signaal dat er kennelijk mensen zijn die met gerichte acties de samenleving zó pogen te ontwrichten, dat het hele land praktisch vlam vat. Je kunt ze natuurlijk gewoon wegzetten als ‘extreemrechts’, een politieke flank waar je niet naar hoeft te luisteren, of je ziet dit als een symptoom van een groter probleem. Want wat zou er zijn gebeurd als het ze was gelukt? Zou het Duitsland in twee kampen verdelen die elkaar de hersens inslaan? Of zou men rustig blijven en de aanslagen beschouwen als een losstaand incident?

Zelf schat ik de kans aardig hoog op die ‘twee kampen’. En dat is vanwege een flink aantal redenen, met elk een eigen complexiteit. Dat is teveel om hier nu te gaan zitten beschrijven, en sommige zijn misschien niet eens duidelijk aan te tonen. Maar ergens heb ik toch het gevoel dat er wat aan het broeien is. In Duitsland, Nederland en eigenlijk heel Europa.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

127 reacties

 1. Lambieck

  Doelverdediger weg?
  En weer komen de kogels van extreem rechts.

  1. ome

   Islambieck?

   1. Rogul

    Ome??

  2. ZiggyStardust

   It’s the Islam, stupid!

  3. Joshuak

   Onzin geweld van links wordt gewoon nooit gemeld..

   Extreem links heeft in Amerika alleen al 3 keer een republikeins bijeenkomst aangevallen.. Enige lachwekkende is dat het altijd maar mislukt zoaks alles met links extremisch..

   Het gevaarlijke aan extreme rechts is dat ze relatief klein zijn vergeleken met extreem links maar daarin tegen zeer dodelijk..

   Daarom moeten die links extremisten maar goed maar Noam Chomsky luisteren en zeggen dat je maar beter niet de route van geweld gaat bewandelen want die ga je verliezen van extreem rechts

 2. Mees

  ”Na de dood van de Duitse politicus Walter Lübcke verschijnen in rechts-extremistische Facebookgroepen en op fora tientallen berichten, waarin zijn dood wordt gevierd. “Eigen schuld, ik heb geen medelijden. Zo zal het Merkel en de anderen ook vergaan”,

  Vele reaguurders op DDS zullen deze strijd bejubelen en wensen dat er ook een nieuwe
  Breivek opstaat en het links gespuis verdelgt.

  1. ome

   Mees?

   1. Mees

    @ome
    Jaah wat is er, als je een vraag hePt moet je snel zijn, ga zo ff naar de kroeg, pilsje drinken en vroeg naar bed.

   2. Rogul

    Ome?

    1. Fonz

     lugor?

    2. ome

     Lugor?

    3. Rogul

     Fonz??

  2. Cootje

   Geweld heeft nog nooit niets opgelost, maar een mooie borale preek van Baudet is nooit niet weg

   1. Lambieck

    nooit niets, nooit niet.
    Dubbele ontkenning is een bevestiging.
    Borale preek?
    h**ps://www.borale.ca/en/

    1. Fonz

     “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
     And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

     1. Rogul

      Ome??

      Fonz??

    2. ome

     Lambieck?

    3. Politiek Profeet

     imposter trutje gaag zegt geen gristelijk iets, gelovig, partijtgelovig te zijn, beetje zoekende….beetje in de samenleven te staan….tegen rechts te zijn…. maar wel voor links gedachtengoed te zijn hahahha principes en waanidee te volgen…even politiek 24 te volgen…wat een debacle voor opgeleid nederland,bij de hedendaagse jeugd totaal onbekend, die lezen de msm en libelle,triest maar gezien hun beperkte ontwikkeling zal menig ouder de handen vol hebben aan het REDDEN van hun kinderen.

  3. Hendrie1963

   Met volkert van de Graaf heeft links nog wel wat te goed.

   1. Lambieck

    Anders Behring Breivik?

    1. ome

     Lambieck?

     1. Fonz

      lampik?

     2. ome

      Islambieck!

     3. Rogul

      Ome?

     4. Rogul

      Fonz??

 3. Rogul

  Wout Willemsen denkt dat het allemaal behoorlijk is aangedikt.

  Gaat u dus maar rustig slapen, mensen.

 4. fusilier

  De Rote Armee Fraktion, deinsde nergens voor terug,en moorden er lustig op los. De vele kogels kwamen van??

  1. Heinz

   Een wapenhandelaar zou ik zeggen. Hier op de schietvereniging in dorp het maken de leden de patronen zelf. Vullen de hulzen en plaatsen de kogels. Het materiaal komt van de handelaar.

  2. Brenda Welsh

   *moordden*

   1. ome

    Brenda Welsh ?

   2. Rogul

    Ome??

 5. Jack Flash

  Knut Folgerts

 6. Heinz

  Wout kan beter een verhaaltje schrijven voor Colt45 of Winchester44. Ik vind hem er geknipt voor.
  Jerry Cotton. Dat is gewoon ontspanning, maar met die Ekstremisten jaagt hij menigeen de stuipen op het leif.

  1. Fonz

   jij kan beter je smoel houden…

   1. Rogul

    Fonz?

   2. Rogul

    Fonz??

    1. ome

     Lugor?

     1. Rogul

      Ome??

     2. Bockbeer

      Lugor Rogul?

     3. Rogul

      Bockbeer?

 7. Sharktyricon

  Helaas is het nu al geen losstaand incident, al jarenlang wint ’t extreemrechts weer aan grond in Europa, het is iets waar een aantal rechtse partijen hoogtij op viert omdat veel extreem rechtsen openlijk deze partijen ondersteunen en er te weinig afstand van wordt gedaan door de betreffende partijen. Ook in Nederland zijn er steeds meer extreem rechtse organisaties die aan grond winnen en dit is een zeer zorgelijke ontwikkeling. Waar vroeger nog vooral een anti Semitisch standpunt werd ingenomen wordt nu vooral ingespeeld op het anti islam sentiment wat maakt dat er ook binnen rechtse partijen genoeg extreem (of neigend naar) rechtse ideeën een platform vinden.
  Het soort spookcellen die in Duitsland zijn opgepakt doet ook alleen maar vermoeden dat er een groter netwerk achterzit wat elkaar op internet opjut en versterkt.

 8. Politiek Profeet

  Heerlijk, weer een samenzwering van links gajes….hoor net die grafkut hennis en moslima kaag over de rol van hun vullus en gif over politiek,europa, en het vrouwenkiesen in de strontput politiek, man van moslima kaag steunt haar en moslimaatje dochter in haar koers….gvd de gve, flikker dat moslmigajes het land uit, met wortel en tak, voor ons links gajes tuig…..dat betekend dus meteen een verbod op elke vorm van moslimpropoganda.

  1. Beukman

   Als extreem-rechts zuipt, wordt het nooit iets met die staatsgreep van ze.

   1. Politiek Profeet

    stinktrolletje, tijd dat Mvd G ook jou deleet

    1. Rogul

     Politiek Profeet??

     1. Politiek Profeet

      @rogul…het zaad van beukslet al opgeslikt?

    2. Beukman

     @Profeet
     Doe jij nou maar eens je best om een coherente reactie te schrijven die én on topic is, én leesbaar, én vrij is van gescheld, én gesteld in enigszins goed Nederlands, dan praten we verder.

     En o ja: wees nuchter. Want jij denkt nu misschien dat je een normale reactie hebt neergepend, maar je zou hem morgenochtend eens moeten teruglezen.

     1. ome

      Zuigman?

     2. Politiek Profeet

      Niet nodig beukhol, lekker gebeukt staan voor je opdrachtgever is bekend

   2. ome

    Zuigman?

    1. Rogul

     Ome wie???

     1. Politiek Profeet

      rogul wat?/
      stront ruikt frisser dan links gestank… mazzel succer…

   3. Rammstein

    Alleen regressief links pleegt staatsgrepen Beuk. Kijk naar Merkel en Thüringen. Rechts probeert de macht langs democratische weg te veroveren. En wat dat betreft is het veelbelovend dat realistisch rechts in heel Europa sterk groeit en wint.

 9. Bullshit16

  Ja je hebt extreem rechts in je hebt extreem links in Nederland is er geen extreem rechts in Nederland is er gewoon rechts die hun gezond verstand gebruiken extreem links die hebben geen gezond verstand die roepen in schreeuwen maar wat kijk jensen.nl die heeft genoeg voorbeelden verder zijn ze ook veel gevaarlijker kijk naar Pim Fortuyn kijk naar Theo van Gogh enz enz dus linkse ratten hadden jullie nog wat kom maar op
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. ikweetwatikwil

   Ja Wout ik denk ook dat het behoorlijk aangedikt is. Zo wordt de aandacht van gelukzoekers afgeleid;

   Maar neemt niet weg, Brussel heeft iets wakker gemaakt en daar is ook al jaren voor gewaarschuwd.

  2. Joshuak

   Geloof me extreem rechts bestaat, maar dat zijn mensen die houden zich stil.

   Extreem rechts heeft vaak 1 ding dat extreem links niet heeft en dat is geduld.. Ze wachten tot de cenrristische partijen alle geloofwaardigheid hebben verloren op het gebied van politiek en bestrijding van problemen van de bevolking.

   En wanneer dat moment daar is en de “normale” mens schijt ziek is van groepen als Antifa en mensen als Sylvana Simons dan zullen zij naar voren komen en keihard erop in gaan..

   En omdat het politieke centrum, media en openbare ministerie hun geloofwaardigheid hebben verloren zullen mensen het toejuichen omdat er tenminste iemand is die er wat aan doet..

   Zo ging het ook in de opkomst van de nazi’s.. Wat veel linkse mensen vergeten is dat voordat dr nazi’s opkwamen er in Duitsland een communistische revolutie was geweest en een behoorlijk links beleid erop nahield..

   Extreem rechtse groepen wachten op een soortgelijke situatie en dat moment lijkt wel langzaam te komen.

   Zo ging het ook vaak in extreem rechtse opkomst in zuid Amerika

   1. Isengrijn

    Joshuak:

    “…Zo ging het ook in de opkomst van de nazi’s.. Wat veel linkse mensen vergeten is dat voordat dr nazi’s opkwamen er in Duitsland een communistische revolutie was geweest en een behoorlijk links beleid erop nahield…”

    Huh, wat schrijf je nou, Joshuak?!
    De Nazi’s waren toch extreem links? Althans dat is wat de meeste reaguurders hier op DDS geloven en rondbazuinen; want dat heeft PVV’ertje Bosma zelf gezegd…

    Dus al die extreem rechtse mensen zijn dus eigenlijk extreem links?
    Tja, landsliefde, bloed en bodem, liefde voor het eigen volk, het gezin de hoeksteen van de samenleving en trots op de daden van onze voorouders klinkt ook wel heel links hoor. 🙂

    1. Joshuak

     Dat is onzin, communisten en fascisten/nationaal socialisten waren natuurlijk spectaculaire vijanden. En constant waren er straat gevechten tussen hun..

     Enige socialistische aan de nazis waren enkele programma’s rond kinderbijslag en dat soort dingen geloof ik om geboortes aan te moedigen.

     Maar naast enkele van dat soort programma’s is de gelijkenissen minimaal maar toch kunnen ze ook weer niet zonder elkaar. Want de een legitimeert zijn bestaan om de ander te bestrijden

     Zelfs zo recent als de jaren 50 tot 70 had je in Italië de “years of lead” waar links en rechts extremisten elkaar met grof geweld te lijf gingen tot moorden van publieks figuren als bom aanslagen..

     Zo lang is die strijd tussen extreem links en rechts niet weg geweest en hij lijkt weer terug te keren.

   2. Meriadoc Brandebok

    Juist, wat Joshuak zegt klopt. Extreemrechts houdt zich schuil in het hoge gras en steekt dan venijnig de kop op om vernietigend toe te slaan als de tijd rijp is. Het heeft altijd al bestaan tussen het einde van WWII en het heden, maar na de vluchtelingencrisis is het gewoon weer naar boven gekomen.

    Extreemlinks werkt anders, minder digitaal en minder verborgen. Ze is vaak een ordinaire straatvechtersbende – zoals de RAF of Antifa. Anti-kapitalistische betogingen, gewekddadige aanslagen, dat soort ongein.

    1. Joshuak

     Klopt, maar je kan dus niet ontkennen dat extreem links juist vaak de vijand creëert die ze zogenaamd willen bestrijden.

     Die hele identiteit politiek waar ze mee zijn begonnen werkt namelijk ook goed in hun hand. Waar extreem links juist buitenlanders hun identiteit willen laten zien..

     Gaat extreem rechts op lokale identiteiten focussen en door is mede mogelijk gemaakt door de extreem linkse identiteit politie, dus ze maken het ook voor extreem rechts heel makkelijk..

     En bij extreem rechts waar ik het over heb zijn Geert Wilders en Thiery Baudet die jij al zo eng vindt teddyberen.

     Hetzelfde als dat extreem links heel veel woorden en al dat soort dingen betekenisloos maakt en dan krijg je in de toekomst situaties die je kan beschrijven als

     “The boy who cried wolf”

     Of ze geloven je niet meer, of erger het interesseert ze niet meer.. En ook dat werkt in het voordeel van extreem rechts..

     Mensen die dat soort dingen gebruiken om hun tegenstanders de mond te snoeren spelen een heel gevaarlijk spelletje met de echte gekken onder de extremisten

    2. Ron

     Meriadoc ik ben oprecht blij dat jij nu eens beide kanten benoemd.
     Links stookt inderdaad al jaren de kolen op en rechts ontbrand dan inderdaad vernietigend.

     Maar de extreem rechts of links benoemingen komt me de strot uit. Met dat roepen komen we geen stap verder.
     Daarom had ik elders in dit draadje de discussie uitgelokt om dat aan het licht te brengen.

     Er is geen 1 mens die puur alleen linkse of rechtse standpunten heeft.
     Ik ben overtuigd dat Baudet wordt afgerekend op 1 zogenaamd standpunt en de rest vrij links is.
     Ipv dat te negeren zou ” links” eens wat moeten toegeven en “rechts” ook.
     Het punt is ik wordt extreem rechts genoemd hier volgens de richtlijn, maar ben dat absoluut niet.
     Als je buitenlanders probleem pakt als voormeld. Teveel warm water ineen keer verband je jezelf onder de douche. Dus de instroom is te gigantisch wat niet verwerkt kan worden.
     Vluchtelingen opvangen is ok maar om hier te laten resulteerd uiteindelijk in lege landen aldaar en hier hutjemutje op elkaar.
     Ik pleit voor humanitaire hulp in hun eigen regio onder hun eigen cultuur, als de EU dat gezamenlijk inzet is de wederopbouw van hun land uiteindelijk sneller en minder armoede daardoor.

     D66 zegt links te zijn en te deugen, maar ze roven organen zijn voor levensbeëindiging enzovoort. Wat in mijn ogen meer naar nazisme neigt dan wat PVV doet.
     Ik denk dat mensen ook reële angst hebben door die gedachtegang van D66 dat er straks bij 75 jarige leeftijd een spuitje in de bus valt om je leven te beëindigen.

     Maar om terug te komen op het geweld van links is het nu inderdaad rechts die terug gaan bijten, maar om dat nu kapot te framen en de oorzaak te verdoezelen werkt alleen maar meer haat in de hand.

 10. P. Breetveld

  Daar hoeft men in Nederland niet bang voor te zijn. Zoja, wirdt het meest effectieve wapen van stal gehaald, nl belastingverhogingen. Of een spoedwetje opstellen. Wat ook kan is in de befaamde talkshows ons de oren laten wassen door het overkoepelende linkse grachtengordel elite orgaan wat voor elk probleem hun oplossingen hebben. Bang maken van burgers voor dat ze worden uitgemaakt voor benamingen van het grijsgedraaide scheldrijtje. Dreigen met klimaatcatastrofes enz. Laat maar komen!

 11. RvdBe

  Links extremisme lokt rechts extremisme uit.
  Links wil rechts bestrijden zonder zich af te willen vragen waarom rechts in opkomst is omdat dit hun eigen falen blootlegt, daarom doen ze liever aan symptoombestrijding.

 12. P. Breetveld

  Die demonstraties en -stranten die toen voor het klimaat de boel op stelten zetten en de bedreiging naar Baudet slaakten met de zich schor schreeuwende gemeenteraad voorop in Amsterdam, wie of wat zijn dat dan? Lechts of Rinks georiënteerd?
  Wilt u links en neigend naar extreem zien? zoek de geknuffelde krakers scéne op in verschillende steden. Kunnen niets fout doen.
  Extreem rechts zien? Neem dan maar een sabbatical en koop een paar mooie wandelschoenen. Bij gebrek aan beter worden plattelandsjongeren in zuipketen dan maar extreem rechts genoemd.

 13. Henk Albarda

  Volstrekt onzin verhaal, Wout Willemsen, je laat je inpakken door de Duitse DDR fascisten van Merkel.
  In Duitsland lopen duizenden net (2015, 2016) geimporteerde moslims rond die van plan zijn de komende tien jaar in alle stilte aanslagen te plegen, aanslagen die de Duitse overheid gaat proberen goed te praten.
  Om de aandacht daarvan af te leiden, heeft Merkel de Duitse politie opdracht gegeven ALLE zeer rechtsen die ze op KUNNEN pakken, op te pakken en van een coup te beschuldigen. Dat Merkel dat wil is al meerdere jaren bekend, ze heeft immers goed voorbeeld van haar leermeester Honecker.
  Op rechts heeft zich een kleine (enkele honderden) groep ontwikkeld die het islam gevaar met geweld wil aanpakken. Uit die groep komen die 12.
  Dus Wout, geweldig, je laat je met NEP-Nieuws foppen, want daarin is merkel specialist.

  1. Veteraan

   @ Henk Albarda
   Correct maar een Links afwijkende wegkijker zal dit nooit willen zien.
   En los van die net geïmporteerde moordenaars lopen er hier honderdduizenden die ook gewoon terrorist en misbruikers zijn.
   Ondertussen miljoenen onaangepaste agressieve mensen die het slechtste met NL voor hebben en Links is hiervoor verantwoordelijk.

 14. Peetjoh

  Dit soort rechts extremisten. Zijn eigenlijk gewoon de verzets helden die we in de oorlog hadden. Iedereen die daar fel op tegen is zijn de coloborateurs uit de oorlog. Vechten voor je land en cultuur is goed. Je land weggeven is fout.

  1. Lambieck

   Rechts extremisten zijn eigenlijk gewoon de verzets helden die we in de oorlog hadden.
   .
   Mochten mijn ouders dit horen, bengelde u nu aan een boom in het Haagse Bos.

   1. Ron

    Waren dat SSers dan?

    1. Lambieck

     Ik ervaar u in deze discussie als te minderwaardig om u verder van repliek te dienen.

     1. Ron

      Gelukkig want om de verzetsheld uit de ww2 op te knopen ben je ziek in je hoofd.

     2. Lambieck

      U onderschrijft de stelling van Peetjoh die stelt: Rechts extremisten zijn eigenlijk gewoon de verzets helden die we in de oorlog hadden..

      Mooi, hebben we dat duidelijk.

     3. ome

      Islambieck?

     4. Ron

      Geen worden in mijn mond leggen lambik.
      Jij zegt dat jou ouders verzetshelden en extreem rechts willen ophangen. Zijn niet mijn woorden.

 15. Meriadoc Brandebok

  De toename van de populariteit van extreemrechts is mede mogelijk door de toename van vreemdelingen. Rechts extremisten hebben een lange traditie van vreemdelingenhaat, met als hoogtepunt de jaren ’40 – ’45, toen zij de controle over de Duitse staat had weten te bemachtigen tijdens de Grote Depressie. Naarmate de aanwezigheid van vluchtelingen toeneemt, neemt ook extreemrechts toe, met als gevolg daar weer van een toename van extreemlinks.

  Extreemrechts mag niet worden verward met populistisch rechts. Wilders en Baudet zijn NIET extreemrechts. Ook het AfD is niet extreemrechts, of althans: daar is mij niets van bekend

  1. Lambieck

   Wilders en Baudet zijn NIET extreemrechts.

   Hun aanhang en sommige uitspraken (knieschot, opvangkampen) neigen wel die kant op.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Lambieck

    Helaas identificeren zulke mensen zich met extreemrechts. Gisteren was er hier nog iemand die de Arabieren als “Untermenschen” beschouwde. Ik heb het altijd opmerkelijk gevonden dat de redactie hierop niet handhaaft.

    Maar, de partijen op zichzelf zijn niet extreemrechts en vormen nagenoeg geen gevaar voor de democratie.

  2. Ron

   Je kan blijven liegen meriadoc maar Hi#ler (waarom is die naam gecensureerd?) was toch echt kneiterlinks.

   1. ome

    @Ron: Klopt, lees maar op blz. 245 van het gratis boek van Martin Bosma

    https://legacy.gscdn.nl/archives/images/deschijnelitevandevalsemunters.pdf

   2. Isengrijn

    Leg uit, Ron.
    En kom niet met dat achterhaalde: ‘het waren socialisten’…

    …Ik wacht

    1. Ron

     Wat moet ik uitleggen?
     Vraag het hemzelf waarom hij links was. Maar je standpunt kom niet aan met omdat het socialisten waren is kolder.
     Leg mij dan uit waarom extreem rechts dan extreem rechts is een kom niet aan omdat ze PVV stemmen.

     Als je geen feiten mag inbrwngen dan houd het snel op.

     1. Isengrijn

      PVV vind ik niet extreem rechts. Sterker nog, de PVV wordt uitgekotst door extreem rechts.

      Hıtler en de zijnen waren NATIONAALSOCIALISTEN. Zodra het woordje Nationaal ervoor komt te staan, veranderd de hele betekenis van het woord.

      Lees de post van Meriadoc Brandebok hieronder maar eens door. Hij slaat de spijker op zijn kop.

     2. Ron

      Weet ik. Maar als wij dat zeggen is dat niet waar nu heb ik het hem zelf uit laten leggen. Maar zoals ik hem al vraag tel dat eens door op de rest van hun gedachten.

   3. Meriadoc Brandebok

    @Ron

    Leuk geprobeerd, maar de Nazi’s waren evident extremistisch. Daarmee is de partij niet als “gewoon” links en rechts aan te wijzen. Maar ze was wel extreemrechts, gezien haar rechts-e*tremistische nationalisme. Extreemrechts nationalisme kenmerkte zich destijds door militarisme, imperialisme en het aanhangen van de fameuze Dolkstootlegende.

    Extreemlinksnationalisme zou de Dolkstootlegende nooit hebben aangehangen, noch zou zij extreem militaristisch en imperialistisch zijn geweest, of Lebensraum hebben willen veroveren op de communistische kameraden.

    Economisch hadden de Nazi’s een aantal linkse ideeën. Maar ook doe werden razendsnel teniet gedaan door rechts economisch beleid.

    Dus ja, de Nazi’s waren extreemrechts, maar niet rechts of links. Men kan populistisch rechtse politici niet vergelijken met de Nazi’s, zoals men op de uiterste linkse zijde placht te doen, maar andersom links ook niet in verband brengen met de Nazi’s, zoals men op populistisch rechts placht te doen.

    1. Ron

     Quote Men kan populistisch rechtse politici niet vergelijken met de Nazi’s, zoals men op de uiterste linkse zijde placht te doen, maar andersom links ook niet in verband brengen met de Nazi’s, zoals men op populistisch rechts placht te doen.

     Heel goed jij snapt het. Maar ja het framed zo lekker hé. Maar bij dat je dus zelf toegeeft dat jij dus ook te snel over 1 kam scheert.

     Maar kijk je zin ff na.
     Quote; Dus ja, de Nazi’s waren extreemrechts, maar niet rechts of links.

     Voor isengrijn daarom dus wat meriadoc schrijft.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      De Godwins van links zijn inderdaad framing. Ik ben dat met je eens.

    2. Ron

     Maar even stapje verder, als wat jij zegt over Adolf dat is dat ook voor Baudet en Wilders.
     Pak even de zorg zijn hun daar links of rechts, en dan D66 zijn die op zorg links of rechts?

 16. henkie

  Natuurlijk zijn er ook een paar gevaarlijk rechts extremen in Duitsland, dat kan niet anders met de oppressie en vervolging van Duitsers met “normaal Duits” gedachtengoed en liefde voor hun vaderland. Deze mensen worden meer dan 50 jaar gemarginaliseerd, gecensureerd, gebrandmerkt en ondergronds en in isolement gedreven.

  Tevens wil de gevestigde orde de fabel verspreiden dat niet de politieke Islam en geradicaliseerde Moslims het probleem zijn, maar juist de Duitsers met teveel vaderlandsliefde.

  Zo kan elk probleem dat zich voordoet afgewenteld worden op de fake schuldigen; de neo naties, en is het toch ook maar beter dat we op termijn de natie staten opheffen.

  1. Meriadoc Brandebok

   @henkie

   Je kletst maar wat. Extreemrechts heeft geen “normaal” gedachtegoed. Het is inherent racistisch, extremistisch en wenst haar doelen doorgaans te bereiken met geweld. En “een paar” is een schromelijke overschatting van het brede aantal..

   Tenzij jij je identificeert met extreemrechts, want dan heb jij het bij jezelf genormaliseerd,

   1. Ron

    Ik ben blij dat jij dat zegt, want wat je beschrijft is dus precies ook met links aan de hand.

    Maar ja dat heb jij bij jezelf genormaliseerd.

   2. Bas1974

    Extreem links helemaal niet vergeet niet dat extreem links de moderne nazi,s zijn, in de oorlog waten de Nazi,s zo links als de pest en dat zien we nu terug met de linkse partijen, en als jij zulke gedachte hebt dan ben jij net zo erg

   3. henkie

    Jij moet duidelijk nog leren lezen.
    Die paar die extremistisch geradicaliseerd zijn moet je natuurlijk onderscheiden van de groep onderdrukte vaderlandslievende Duitsers. Die paar hebben natuurlijk een andedre ideologie ontwikkeld.

    Sommige mensen moet je ook alles uitleggen.

 17. Veteraan

  Tja, shit happens.
  Als je al zo’n 40 jaar in je eigen land aangevallen en bestolen wordt door gajes uit zandbaklanden wil je daar wel een keer wat aan doen als je wat lef hebt.
  Dus lijkt me een logisch gevolg van etterend Links beleid.
  Ik hoop al jaren op een burgeroorlog omdat ‘maatregelen’ van Links niet werken.
  Het is een zooitje hier in NL en er wonen miljoenen mensen in dit land die er niet horen. Die de rechtstaat niet respecteren, die misbruiken, die moorden en mishandelen.
  En er zijn ook steeds meer NL tokkies die ook zien dat agressie en stelen werkt dus het gezwel wordt groter.
  Kom maar met die burgeroorlog, liever vandaag dan morgen.

  1. Ron

   @ Veteraan.

   Weet je wat het probleem is met jou uitspraak?
   Je hoopt nooit op oorlog, je hoopt nooit op geweld.
   Maar het probleem is dat er geen andere oplossing meer lijkt te zijn.
   Den Haag creëert in mijn ogen willens en weten wel dit klimaat en hoopt stiekem wel op oorlog lijkt het.
   We vangen geen vluchtelingen op, we halen de oorlog op ons grondgebied.
   Links zal wederom verantwoordelijk zijn dan voor oorlog.
   Ook in Amerika zijn de linkse presidenten oorlogspresidenten.
   Waar vluchten wij straks heen als hier de pleuris uitbreekt?
   Juist nergens.

 18. Bas1974

  Onzin verhaal is dit, links is veel extremer trouwens wat waren de nazi,s ? Juis die waren zo links als de pokke pest en dat zien we nu terug bij de linkse partijen, de rechtste kant heeft zich altijd vel verzet tegen de facistische linkse kant,ik zal wel een bende shit over me heen krijgen van een aantal linkse hufters hierzo maar dat interesseert me niks. Wat het grote probleem bij de linkse zeikerds is dat ze niet waarheid onder ogen willen zien.

  1. Isengrijn

   Ja, Bas1974
   Die Nazi’s zette hun grenzen wagenwijd open voor alle buitenlandse gelukzoekers, die linkse nazi’s hielden helmaal geen rekening met de autochtone Duitsers toen der tijd.

   🙂

   1. Lambieck

    Je gelooft je eigen ogen hier niet.
    Bloksnor, SS en dergelijke waren links.
    Onze verzetsmensen waren rechtse extremisten.
    Mijn of jouw godt, wat een zooitje hier.

    1. Fonz

     lampik?

     1. Lambieck

      Uw gedachten zijn wel heel genitaliën gericht.
      Waarschijnlijk nog in die fase van uw geestelijke ontwikkeling.

     2. ome

      Islambieck!

    2. Isengrijn

     Gelukkig betreft het hier DDS-reageerders. Die staan er nou net niet bekend om om zichzelf in te lezen over bepaalde zaken. Maar zij staan wel bekend om een ander heel hard na te praten.

     1. inert

      isengrijn-
      Mbt het begrijpelijke ontstaan van terreurcellen in héél de EU, hoeft niet veel te worden “ingelezen”!
      Elke joker ziet het wanbeleid van links, een IQ score van 70 is al genoeg!
      Overigens bij een eventueel aanstaande burgeroorlog, is het evident dat denkkracht bij het “kannonnevoer” niet van primair belang is!
      Het gaat om de strategie van de intellectuele leiders, of was je in de waan dat het enkel domme ongeschoolde herrieschoppers zijn?

    3. Joshuak

     Tegenovergestelde is waar..

     Kijk de grootste verzetslieden in Duitsland, Frankrijk en zelfs Nedsflsjd waren communisten

   2. inert

    isengrijn-
    “Die Nazi’s zette hun grenzen wagenwijd open voor alle buitenlandse gelukzoekers” ?
    Een pertinente uit de context gehaalde onwetendheid!
    iedere zwarte, zigeuner, jood, etc mocht zijn eventueel vermogen of steun inleveren, ter kortstondige tolerantie van zijn stinkende aanwezigheid, maar voor de rest kon al het vreemd volk gewoon sterven danwel daarmee geholpen worden!

    1. Lambieck

     Tman is back.

    2. DidiMadloba

     De nazi’s streefden naar een wereldrijk- en dan heb je geen buitenland meer.
     Onzuivere elementen zoals joden, zigeuners en DDS trollen vergasten ze.

    3. Lambieck

     Zag net Rammstein juichend door de kamer springen.
     Zijn persoonlijke vriend en de huis-Neo-Nazie van DDS is weer terug.
     Van Rammstein en vriendjes zal niemand een wanklank horen

 19. inert

  “extreemrechts neemt in populariteit toe”
  Dat is logisch, het stembedrog dmv het cordon sanitaire in veel EU lidstaten, wordt niet meer getolereerd!
  Er moet een politieke omslag gaan plaatsvinden, anders komt er geheid een burgeroorlog, en dan niet alléén in Duitsland!
  De linkse multiculti’s kunnen binnenkort inpakken, of ingepakt worden!

  1. Brenda Welsh

   Rare uitleg over ‘cordon sanitaire’ en burgeroorlog. Met volle bepakking vluchten geeft een hoop gedrang, dat is zeker!

   1. inert

    BW
    De linkse multiculti’s dragen al sinds hun puber jaren geitenwollen sokken en rugzakken, rondtrekkend van de ene linkse demonstratie of protestactie naar de andere.
    Dus dat vluchten met bepakking past mooi in hun levensstijl!

   2. Bockbeer

    Brenda Welsh?

    1. Rogul

     Bockbeertje!

 20. DidiMadloba

  Duitsers zijn nog steeds bang voor een nieuwe nazi-tijd.

  In Nederland werken PVV FvD en DDS al jaren samen aan een burgeroorlog.

  1. Blitzkrieg

   DidiMadloba : Nee hoor, daar hebben we linkse identiteitspolitiek voor.

   1. Ikbenhetbeu

    @DidiMadloba De nazi’s waren linkse socialisten, zoek maar op google.

    1. Op Koers

     Beetje krom uitgelegd, misschien bedoeld om verwarring te veroorzaken. Of een andere beperking. “links werd vooral van toepassing op socialistische partijen, waardoor de liberalen in het politieke midden belandden en conservatieven onder rechts kwamen te vallen” Nu aan u de vraag: ‘waarvan is een houten tafel gemaakt’

     1. ome

      Op Koers?

     2. Rogul

      Ome Fonz?

     3. Blitzkrieg

      Op Koers :
      Quote : “Nu aan u de vraag: ‘waarvan is een houten tafel gemaakt’”
      Dat hangt ervan af, bedoel je het houten tafelblad of de ijzeren onderkant?

 21. Baron von Munchhausen

  Waarom wordt door de facistische Linkse pers gezwegen over het voorbereiden van vele geweld door Moslims? Deze willen op de duur geheel Duitsland (ook Nederland) Islamiseren! Of heeft de Linkse pers zich geschaard achter de Moslims onder het motto:
  “Wollt ihr den totalen Krieg?” (Goebbels 1942)

  1. Bbroer

   @Baron,..Slordig! 18 februari 1943 voor een zorgvuldig geselecteerd publiek. Aanbevelenswaardig is het uw familiekronieken te raadplegen.

 22. Timber

  Het op rollen van gevaarlijke gekken is goed, maar vergeten we niet de linkerkant?
  Marxisme heeft meer levens gekost dan Fascisme.

 23. Vrijedenkert

  Het communisme o.a. onder dictator Stalin was antisemitisch en extreem-links.
  Het fascisme onder dictator Mussolini was antisemitisch, nationalistisch en extreem-rechts.

  De Nazi’s onder leiding van Hitler hebben in beide vijvers zitten te vissen en van beide stromingen dus zowel extreem-links als rechts voor hun doeleinden bepaalde elementen overgenomen om deze voor eigen agenda in te zetten.
  De Nazi’s waren zowel extreem links als rechts, maar net op welk onderwerp dit het beste uitkwam.

 24. Vrijedenkert

  Bedankt! Je reactie is ontvangen en moet nog goedgekeurd worden

  Weer een bijdrage die niet wordt geplaatst!

 25. Ikbenhetbeu

  Beste Wout,
  Het is een beangstigend signaal dat er kennelijk mensen zijn die met gerichte acties de samenleving zó pogen te ontwrichten, dat het hele land praktisch vlam vat. Je kunt ze natuurlijk gewoon wegzetten als ‘extreemrechts’, een politieke flank waar je niet naar hoeft te luisteren, of je ziet dit als een symptoom van een groter probleem. Want wat zou er zijn gebeurd als het ze was gelukt? Zou het Duitsland in twee kampen verdelen die elkaar de hersens inslaan? Of zou men rustig blijven en de aanslagen beschouwen als een losstaand incident? Er is iedere dag in heel EU moslim jihadisten of gewoonweg zogenaamde “vluchtelingen”, die met gerichte acties (messenstekers, verkrachters, overvallers zeer jong van leeftijd en grotendeels allochtoon) hier bezig de Nederlandse en Europese samenleving te ontwrichten. Graag een antwoord wat we hier aan doen? De politici doen niets dat is wel duidelijk. En dat is zo gevaarlijk. We zouden met ons allen het werkelijke gevaar benoemen ipv veroordelen. Linkse extremisten die verantwoordelijk zijn voor de moord op Pim en zelfs oproepen pief paf schiet Thierry Baudet dood is misselijk makend, maar daar hoor ik jou niet over. Elke overval, aanranding, verkrachting, moord door een allochtoon, of derde generatie “jongeren” die hier binnen zijn gehaald, die ontwrichten de samenleving. Al deze zogenaamde incidenten door allochtonen door een bloedsuikergehalte wat niet ok was,of traumatische jeugd, of geen kansen, welke onzin dan ook wordt verkondigd klopt niet. Je kunt niet verwachten dat mensen zich niet verdedigen tegen “jongeren”(lees allochtonen) 15 16 jaar met hakbijlen. Als 1 zo’n extremistische jihad of allochtoon mij probeert te beroven of verkrachten ga ik 100% in de aanval. Rechts is niet extreem, links heeft rechts gedwongen extreem te moeten reageren op geweld van allochtonen. Hopelijk begrijp je me Wout.

  1. Ron

   Ik begrijp je in ieder geval, en ik denk veel meer mensen dan ze willen toegegeven.

   1. Bbroer

    Ik niet. Bloedsuikergehalte ? Het is een ingewikkelde materie samen met een trauma.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.