Video! Geert Wilders komt met generaliserende video: ‘Politici neppen ons expres, salafisme = islam!’

We vonden de PVV de afgelopen weken al verdacht stil, ondertussen weten we waarom! Ze hebben keihard lopen werken aan een amateuristisch filmpje dat moet aantonen dat salafisme gelijk staat aan de hele islam. Nu heel Nederland ziet dat er enkele imams en moskeeverenigingen zijn die enorm fout zijn komt de PVV met een video om dit nogmaals eens te bevestigen. 

Tja wat kunnen we hier van zeggen? Behalve dat het enorm generaliserend is, is dit voor veel PVV-aanhangers niet nieuws. Men weet wel dat er enorm foute en islamfascistische elementen te vinden zijn bij bepaalde islamitische stromingen. Maar om nu de gehele islam gelijk te schakelen aan het salafisme is nogal kort door de bocht. Soefisten gedragen zich absoluut niet zoals salafisten dat graag zien.

Sowieso toont de stelling ‘salafisme = islam’ de enorme intellectuele leegte bij de PVV aan. Salafisme is een substroming binnen het soennisme, dus shia’s en soefi’s hebben er al niks mee te maken.

Maar ja de gemiddelde PVV’er begrijpt dit waarschijnlijk niet.

Als de PVV zich nu gewoon focust op de zichtbare rot binnen moskeeën die we kunnen aantonen dan zijn ze tenminste nog constructief bezig. Met het generaliseren van een gehele religie bereik je niks. Gemiste kans dus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. JochemX

  Tot op zekere hoogte. Soefi’s en Shia’s zijn relatief kleine bedreigde minderheden. Soennieten zijn binnen de Islam de zeer dominante hoofdmoot. Salafisten zijn Soennieten die de zuivere Islam voorstaan. Ze zijn zeer actief en er wordt ze door andere Soennieten niets in de weg gelegd. Het probleem is dat de Islam geen gematigde godsdienstige ideologie is. Het idee dat er ook zo iets is als een tolerante en gematigde Islam is gewoon onjuist.

  1. DidiMadloba

   Onzin.
   Waarschijnlijk is dit net zo’n discussietruc als de vraag “kan een goed katholiek het leergezag van de paus in twijfel trekken”. Nee, dat kan niet, want dan valt hij (of zij) buiten de definitie van “goed katholiek”.
   Warm water kan ook niet bevriezen want dan houdt het op warm water te zijn.

   1. JochemX

    Altijd een schijndiscussie met salafisten.

    1. ikweetwatikwil

     JochemX Je hebt ze ook door.

   2. Adriaen van Bergen

    Er is maar 1 islam, dus Salafisme = islam.
    Je hoop vestigen op een barbaar (moordenaar, slavendrijver, egoïst, jaloers, leugenaar (taqiyya, waarom zou hij zelf dan niet hebben gelogen?), plunderaar, roverhoofdman) als Mohammed is sowieso dom. In een hemel waar zijn gewoontes heersen moet je niet willen leven.
    Ik tenminste niet. Ik stel me een hemel voor zoals Jezus Christus die heeft voorgeleefd.

    1. Potsdam

     De hemelen vertellen Gods eer,
     en het uitspansel verkondigt het werk zijner handen;
     de dag doet sprake toestromen aan de dag,
     en de nacht predikt kennis aan de nacht.

   3. Stiek

    “Warm water kan ook niet bevriezen want dan houdt het op warm water te zijn.”

    Klopt, en het valt allemaal wel mee met de criminaliteit en de islam is eigenlijk gewoon een religie… O ja, als je met je harses tegen de muur bonkt, dan bonk je met je harses tegen de muur.

 2. DidiMadloba

  Gaap.
  Het is zeker tien jaar geleden dat Wilders proclameerde dat er geen gematigde islam bestaat, en dat de moslims die zich gematigd voordoen de ergsten zijn omdat zij de kluit belazeren. Nee, dan liever een eerlijke terrorist die meteen de boel opblaast, dat weet je tenminste waar je aan toe bent.

  Wilders heeft wel uithoudingsvermogen, om die onzin almaar te herhalen.

  1. Robert75

   Een moslim kan zich nauwelijks uitspreken tegen islamitisch terrorisme aangezien zo’n terrorist niets anders doet dan jihad voeren. En jihad voeren wordt in de islamitische geschriften aanbevolen om te voeren. Als moslim zijnde is dat eigenlijk een heilige plicht. De islam motiveert ze namelijk om dat te doen. Er zijn natuurlijk genoeg moslims die geen behoefte hebben om jihad te voeren maar zich er tegen uit spreken kunnen ze ook nauwelijks, want dan zouden ze zichzelf namelijk uitspreken tegen de wil van Allah en zijn ze volgens de islamitische overlevering ook geen moslim en behoren ze tot de groep ongelovigen. En dus zitten ze in een dilemma.

   De enige manier voor een moslim om zich daarvan te distantiëren is om eigenlijk de islam definitief te verlaten.

   1. Rammstein

    Als pleitbezorger en verdediger van moslims / de islam, is Robert75 een wonderlijke PVV’er.

    1. Robert75

     Ik heb hier nog nooit moslims of islam verdedigd dus nu daag ik je uit om een gewoon een citaat van mij te citeren waaruit dat zo moeten blijken. Anders kan ik dit niets anders opvatten als dom geschreeuw.

     Maar doe jij maar Baudetje verdedigen hoor die het islamprobleem dan weer ontkent.

  2. ikweetwatikwil

   Alles van waarde is weerloos, aldus Lucebert. In het oude Perzië kende men een opvallende uitdrukking: van ei-dief tot kameeldief. Daarmee bedoelde men, uiteraard figuurlijk, dat wanneer je iemand ongemoeid laat als hij je eieren steelt, hij ooit je kostbaarheden (een kameel) zal stelen. Over de evolutie van iets kleins tot iets groots hebben we ook een mooie Nederlandse uitdrukking: van kwaad tot erger. In 2002 verkeerde het Nederlandse salafisme in de embryonale fase. Nu is het tot volle wasdom gekomen.
   Professor Ellian. En hij kan het weten.

 3. Robert75

  Salafisme is de meest zuivere vorm van islam die er bestaat.

  1. Stiek

   FVD is de zuiverste vorm van politiek die er bestaat. En er zijn geen twee islams.

   1. Potsdam

    En mijn volk waarover mijn naam is uitgeroepen, verootmoedigt zich en zij bidden en zoeken mijn aangezicht en bekeren zich van hun boze wegen, dan zal Ik uit de hemel horen, en hun zonde vergeven en hun land herstellen.

   2. Robert75

    Ja alleen volgens dat Forum wat jij zo zuiver vind is er helemaal geen probleem met islam aangezien er ook vrolijke interpretaties bestaan. Toch? Het is maar een interpretatie probleempje. Gelukkig dat we de PVV nog hebben die durft tenminste die waarheid wel te erkennen.

   3. Politiek Profeet

    PVV is de zuiverste vorm van nederlandse politiek…

 4. Heinrich

  “Soefisten gedragen zich absoluut niet zoals salafisten dat graag zien”
  Maar ze nemen er geenszins afstand van, het zijn LAFFE achterbakse salafisten!
  Je kunt de karakterstructuur van moslims vergelijken met die van de domme Rutte3 aanhangers en aanbidders!

  1. Potsdam

   God dan verkondigt, met voorbijzien van de tijden der onwetendheid, heden aan de mensen, dat zij allen overal tot bekering moeten komen.

 5. ikweetwatikwil

  Gelukkig is er nog de PVV die de ogen niet dicht heeft.
  Ik geloof pas in gematigde moslims als ze eens gingen demonstreren tegen het salafisme want dat, als je niet blind bent, steekt hier behoorlijk de kop op. Maar de “gematigde” moslim sluit zich aan bij de winnaar.

  Wilders weet waar hij over praat.

  1. Potsdam

   Die een ieder vergelden zal naar zijn werken.

 6. Benny

  DDS schrijft :Maar ja de gemiddelde PVV’er begrijpt dit waarschijnlijk niet….. OK ik ben dus een gemiddelde pvver….. Als de dds wil dat ik het begrijp, publiceer dan de stukken uit de koran die het tegendeel bewijzen……. Onee wacht die zijn er niet…. Dus weer een hoop ja maar want als enz enz……

 7. Piet51

  Wilders maakt een essentiële denkfout. Salafisme = islam klopt, maar islam is geen salafisme.
  Het is net als de uitspraak, dat katholiek = christelijk klopt, maar christelijk = katholiek klopt niet.

  1. Ron

   En kip komt uit een ei, en een ei komt uit een kip klopt wel

   1. Piet51

    @Ron
    Klopt helemaal, al zijn dat wel twee verschillende kippen en twee verschillend eieren. Je presenteert hiermee wel een heel fraaie vorm van appels en peren vergelijken, namelijk kippen en eieren vergelijken. En dat een week of zes voor Pasen al. Compliment!

    1. Ron

     Hmm soms lijkt het of ik kan voorspellen wat jij gaat antwoorden.
     Appels met peren vergelijken is hetzelfde als islam en christendom vergelijken.

  2. Robert75

   Nou dat is zomaar voor discussie vatbaar. Er zijn genoeg katholieken die ook oprecht christen zijn. Maar de katholieke leer heeft weinig met het christendom te maken.

 8. Rud56

  Hey Bart, zelfde universiteit als Tim, je kostje linkse indoctrinatie weer tussen de oren gekregen?

  Islam is islam Bart, zijn geen gradaties in. Al willen dwazen ons dat doen geloven. De islam heeft maar één doel Bart, en dat is totale overheersing met alle gevolgen van dien!

  En als er gradaties waren hadden er duizenden moslims op het Malieveld gestaan om te demonstreren tegen IS, tegen de talloze aanslagen gedaan door moslims!

  Maar nee Bart, die gemeenschap komt alleen het de Dam of het Malieveld op als er in hun ogen iemand een cartoon tekent die hun niet bevallig is, of een uitspraak die iemand doet waarna deze voor haar/zijn leven moet vrezen, vanwege die “oh zo vredelievende en tolerante islam”.

 9. perry

  Europa is toe aan rechtse regeringen, het linkse blok moet ontkracht worden!
  Álle denkbare middelen worden door Marxistisch Europa gebruikt om andersdenkenden en rechtse partijen te demoniseren, geen enkel Noord Europees electoraat heeft tot dusver begrepen dat een koersverandering binnenkort niet meer mogelijk zal zijn!
  De souvereiniteit is grotendeels ingeleverd bij de EU, maar het kiesrecht, de wezenlijke kracht van een volk bestaat nog, en dus kan NU, het tij nog gekeerd worden!
  Het kiesrecht bestaat echter niet meer lang!!!

 10. ikweetwatikwil

  Sowieso toont de stelling ‘salafisme = islam’ de enorme intellectuele leegte bij de PVV aan.

  Geeft een helder beeld van Bart aan.

  Waar is het salafisme dan uit ontstaan Bart.

  1. Rompui

   Of dacht je dat je antwoordt kreeg van Bart ???? forget it die ratelt hier wat neer en hoopt op vele reacties goed voor de reclame meer is het niet .

 11. Rud56

  En dus Bart, wellicht moeilijk voor jou te bevatten, maar Wilders heeft het gelijk aan zijn zijde, net zoals toen de andere zieners Pim Fortuyn en Hans Janmaat!

  Want: Waar de islam verschijnt, is het de vrijheid, vrede en veiligheid die verdwijnt!

 12. Kretoloog

  Bart schrijft: “Salafisme is een substroming binnen het soennisme, dus shia’s en soefi’s hebben er al niks mee te maken. Maar ja de gemiddelde PVV’er begrijpt dit waarschijnlijk niet”

  Laten we Aboutaleb (burgemeester Rotterdam) eens citeren: “Iedere moslim is in zijn hart een beetje salafist”.

  Dus wie begrijpt het nou niet? Je bent een arrogante klootzak, Bart.

  1. Piet51

   @Kretoloog
   Klopt helemaal. Net zoals iedere christen een beetje katholiek is. Beide geloofsvormen hebben natuurlijk een overlap, anders zouden ze wel verschillende religies zijn. Bij islam en salafisme is dat niet anders. Maar in de discussies tussen vertegenwoordigers gaat het niet om die overlap, maar om de verschillen.

 13. fusilier

  De islam in zijn algemeen heeft geen respect voor het christendom, beter gezegd ze haten het,en proberen het met alle middelen die voor handen zijn uit te roeien.

 14. Jannes46

  De islam is geen religie maar een achterlijke, middeleeuwse, gewelddadige, ideologische doctrine. Geert Wilders heeft gelijk, islam is islam en die kent geen gematigdheid. Geert scheert dus niet alles en iedereen over één kam. Alles en iedereen binnen de islam is – als het puntje bij het paaltje komt – islam, en dus per definitie een gevaar voor onze democratische samenleving.

  1. Politiek Profeet

   +++++++++

 15. Paardenmiddel

  Waar de scchrijver geen rekening mee houd, is het feit dat ze voor de islam zullen als dat nodig mocht zijn. Welke naam we ook opplakken.
  Het is 1 koran en dezelfde geschriften.

 16. Bolkestein

  Islam = Jihad

  En vandaag was het weer car jihad, ik bedoel carnaval in Duitsland

  POLIZEI: ‘Auto reed expres op carnavalspubliek in’

  In het Duitse Volkmarsen (nee dat verzinnen we niet) is een Mercedes op carnavalspubliek ingereden. “Der Fahrer habe noch Gas gegeben”, meldt lokaalmedia Hessenschau.de.

  Het ongeluk (als het dat was) gebeurde tijdens de Rosenmontagszug, een carnavalsoptocht dus. Een grijze Mercedes reed zeker dertig meter het publiek in, waardoor minimaal tien gewonden zijn gevallen, waaronder kinderen. Op dit moment doet de Polizei van het plaatsje tussen Bielefeld en Kassen (maps) nog geen nadere uitspraken, maar de bestuurder is aangehouden. Een ooggetuige verklaart wel dat de bestuurder extra snelheid maakte.
  15.42 Uhr: Ob der Fahrer absichtlich in die Menschenmenge gefahren ist, steht noch nicht fest.
  Update 16u12: Politie doet onderzoek, nadere mededelingen volgen op dit twitteraccount.
  Update 16u20: Verslaggeefster op livestream: “Een ooggetuige verklaart dat de bestuurder bewust op kinderen leek in te rijden”
  Update 16u33: Alle carnavalsactiviteiten in de regio worden gecanceld.
  Update 17u01: Politie heeft een uploadbak voor getuigenvideo’s aangemaakt. Svp niet op social media gooien die beelden, vragen ze.
  Update 17.03 – Duitse politie: automobilist reed opzettelijk (“einer vorsätzlichen Tat”) in op carnavalsoptocht. Er zijn meerdere zwaargewonden, waaronder kinderen. Over motief nog niets, maar: “Von einem Anschlag spricht er noch nicht.” De verdachte is een “jonge man”.

  h**ps://www.geenstijl.nl/5152070/weet-iemand-of-kozp-een-duitse-afdeling-heeft/

  1. Ron

   Beelden niet op social media plaatsen, is daar een reden voor om de afkomst te verdoezelen?

 17. Bolkestein

  e hoeft de koran niet gelezen te hebben om te weten dat de Islam een totalitair systeem is. Christendom en jodendom hebben alleen hun bijbel. Je gelooft erin of je gelooft het niet.

  De Islam heeft naast de koran nog twee van die dikke boeken: de Hadith (leefregels zoals de hadj, ramadan etc.) en last but not least de sharia.

  Als religie het uitgangspunt is van wetgeving krijg je een totalitair systeem. De Islam maakt er ook geen geheim van dat ze uit zijn op wereldheerschappij, waarbij ongelovigen alleen getolereerd worden als ze de superioriteit van de Islam erkennen.

  Het is mijns inziens dan ook volkomen gerechtvaardigd om een hekel te hebben aan de Islam zonder de koran gelezen te hebben.

 18. Bolkestein

  Lees ik het goed dat de Moslim weer wat in het rond tettert?

  Maar ja de gemiddelde PVV’er begrijpt dit waarschijnlijk niet.

  Laat het volgende tot je doordringen:

  Je hoeft de koran niet gelezen te hebben om te weten dat de Islam een totalitair systeem is. Christendom en jodendom hebben alleen hun bijbel. Je gelooft erin of je gelooft het niet.

  De Islam heeft naast de koran nog twee van die dikke boeken: de Hadith (leefregels zoals de hadj, ramadan etc.) en last but not least de sharia.

  Als religie het uitgangspunt is van wetgeving krijg je een totalitair systeem. De Islam maakt er ook geen geheim van dat ze uit zijn op wereldheerschappij, waarbij ongelovigen alleen getolereerd worden als ze de superioriteit van de Islam erkennen.

  Het is mijns inziens dan ook volkomen gerechtvaardigd om een hekel te hebben aan de Islam zonder de koran gelezen te hebben.

 19. Lefty

  Ik vind de foto boven wel grappig. Ik wist niet dat Wilders in Venlo Carnaval vierde.

 20. pjerry

  Een geloof verkondigd door en met het zwaard kan nooit een geloof zijn. Een geloof staat voor liefde en vrijheid en kan nooit opgedrongen worden. https://youtu.be/0DLujkkkYp8

 21. M. Brandenburg

  Er is geen sprake van generalisation, he hebt de Islam en die is moordlustig, gewelddadig overheersend en slapen drijvend en slavenhoudend, vervolgens Heb je de gematigde moslims dit dit niet echt uitvoeren maar ook niet tegen zijn, je zal geen kwaad woord van ze over deze praktijken horen zeggen, sterker nog uit diverse polls komt naar voren dat bijna 80% deze vorm van islam ook vind. Moslims die het er niet mee eens zijn nog moeilijker te vinden dan een spelt in een berg spelden ter grote van de Mount Everest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.